Všetci su tehotní a ja stále nič. Poraďte vtipnú odpoveď pre dotieravcov!
no tak dievčence už to na mňa zasa lezie, máme veľkú rodinu v nej samé detičky, žiadne však moje.keby toho môjho trápenia bolo málo, tak svagriná čaká druhé a kamarátke sa po roku podarilo otehotnieť, no a ja?dva roky nič, milujem tie reči to preto lebo veľmi chceš a myslíš na to...že haha,mám tých kecov dosť,poradťe vtipnú odpoveď pre dotieravcov...
Ahojte všetci! Som tu prvý krát a dohnalo má k tomu to, čo každú z Vás - snaha otehotnieť. Mám 10 ročného syna, ku ktorému som prišla ani neviem ako ) a teraz sa s manželom snažíme rok a pol o druhé dieťa, a bohužiaľ nejde to tak ľahko ako som si myslela. Už 5 mesiacov beriem Duphaston, prvý cyklus Clostilbegytu už mám za sebou samozrejme bez výsledku, hormonálne testy mám v poriadku, spermiogram máme ukážkový, ultrazvuk nepotvrdil prítomnosť žiadnych cyst, v čom je problém nechápem. Manžel v septembri odchádza na pol roka preč, myslela som si že dovtedy otehotniem ale nie.
Už ma napadlo to, že mám veľmi kyslé prostredie v pošve, ktoré zabíja manželove spermie lenže doktor mi nechcel urobiť test na flóru s tým, že spermie keď sa dostanú do pošvy hneď utekajú z kyslého prostredia do krčka maternice, kde je prostredie zásadité takže tak......
Ja si myslím že rok a pol to už je dosť dlhá doba na to, aby to človek nechával len tak na náhodu. Ďalšie extra vyšetrenia, že kde môže byť problém nikto mi nerobil.....takže čakáme
..........no a samozrejme dnes prišiel menzes takže som veľmi "potešená"
@eviq
Ahoj moja, ja som tiez pila alchemilku, potom som prestala, teraz ju pijem znova, kedze zajtra uz bude 8 tyzdnov od kyteraze a stale som bez mrsky. Ale zatial mi nepomaha, mrska neprichadza. Tak tu alchemilku asi prestanem pit, aj tak vraj pri trombofiliach nie su zrovna vhodne bylinne caje. Aj ja som bola chora, tiez som uzivala Atb., urcite choroba moze mat vplyv aj na kvalitu spermie, vajicka, nidacie oplodneneho vajicka..... Uzivas nieco na trombofiliu? Ja mam pyridoxin, teda B6 vitamin a Acidum folicum, teda kyselina listova a antianemikum. Mam sice obrie davky, ale ine lieky teraz nemam. Zaciatkom septembra mam kontrolne odbery. Neboj, zvladneme to, musime!!!
@betty1983
No vitaj u nas!!! Ja mam 11 rocneho syna, na toho sme si pockali "len" 5 rokov a teraz nie a nie druhe babulko. Uz sa nam aj teraz v marci po mooooc rokoch podarilo, strasne sme sa tesili, ale potratila som v 10tt ☹ . Ale bola som na hematologii, kedze aj pri prvom syncekovi to tiez dlho trvalo a tehotenstvo bolo rizikove. Tam mi zistili vrodenu trombofiliu, ktora komplikuje tehotenstvo. Ale urcite by nebolo na skodu aspon manzelovi urobit spermiogram. Aspon uvidite mnozstvo, kvalitu a pohyblivost spermii. A ked bude vsetko v poriadku, tak vylucite aspon jednu moznost. No ved uvidis, ved to este nie je zasa taky dlhy cas. Prajem vela stastia a drzim palceky, aby to skoro vyslo!!!
@odrik ahoj 🙂 beriem acidum folicum 2 x 1 a vessel due 1 x 1(to je na riedenie krvi), k tomu b-komplex 1x1 a raz za čas Ečko 200mg (vraj sa to nemá preháňať), no a ten alchemilkový čaj pijem 1-2 krát denne, ako sa mi chce 🙂, ale len prvú polovicu cyklu, lebo v tehotenstve sa neodporúča....špekulujem poslať mm na spg, či mu tie atb fakt nepoškodili spermijky, ale mi ho je ľúto 🙂) viem, že chlapi to nemusia 🙂)
@eviq ja si tiež myslím, že ak ste boli chorí obaja...a ešte ste užívali antibiotiká...tak to mohlo myť vplyv...možno preto to nevyšlo...ako som ti písala...moj manžel bol na spermiograme...nemal dobré výskledky...ale manžel akurát užíval antiobiotiká....doktor povedal, nech prídeme za 2-3 mesiace, ked sa organizmus vyčistí z Ant.....aby tie ant. nemali vplyv na kvalitu spermiíí....mi ideme teraz v júli....tak som sama zvedavá aké budú výsledky...možno začneme riešiť umelé nakoniec....to sme ešte neskúšali...viem, že to nie je easy
@odrik @eviq vlastne tak som to myslela, že vraj ona pozná 2 páry, čo po akupuntúre otehotneli, aby ste ma dobre pochopili normálen sú akupuntúry zamerané na to, aby odblokovali body na tele....ktoré ked sa uvoľnia. tak je väčšia pravdepodobnosť že otehotniete...je o tom kopec literatúry na nete....tiež to len začínam študovať..tak ešte neovládam terminológiu....iba tak trochu čom počítala
@kyra30
@eviq
Ahooojte, prepacte, ze meskam, bola som sa so synom svacnut do bazena, lebo som bola uvarena z robotky 🙂 ! Ale uz sa susim. Moj manzelicek tiez absolvoval spg a prisiel domov ako Rambo, uz medzi dverami krical ake miliony ich tam bolo a ake super kvalitne a pohyblive 🙂 ! Ja som sa tak na nom nasmiala! No bol strasne pysny a este dlhy cas som kazdy den musela pocuvat o tej super kvalite 🙂 !
O akupunkture som zatial nepocula, ale ja tomu verim. Su urcite aj veci mimo mediciny, ktore dokazu v mnohom pomoct a kus robi aj psychika. Zeby sme zasli za dobrym psychiatrom, nech nas odblokuje 🙂 ? To aspon neboli.
@odrik psychologa si tu robime medzi sebou navzajom 🙂 este ze sa mame kde vykecat...moj mm mi stale hovori, ked ma vidi pit alchemilkovy caj a ked on berie Ečko, že nám sa po toľkých vitamínoch musí na rodiť malý superman....aj mi to názorne ukázal s rúčkou hore a S-kom na tričku :D....ale ja sa fakt asi spoľahnem na tú bylinkárku....uvidíme, dám vám potom vedieť...niekedy v auguste tam zájdem...
@odrik no bez zo srandy ....dakedy mám pocit...žeby za tým psychológom nebolo odveci zájsť...lebo Vám poveim, teraz sme boli na víkedn v Štúrove...najviac ma zaujímlali mamičky s bruškami, malé detičky..ich malé ručičky.......a to som si nevšimla ani jeden sexy zadok chlapa 😉 čo mi kedysi neušlo 😉 ...aj tie mesačné debky pomrchové......práca ma nebaví...dala som výpoveď....no proste... ide to so mnou dole vodou
@eviq
U nas v TT je tiez vyborna bylinkarka, navstevuje ju moja maminka. Vola sa Melania, neviem aka 🙂 . Ked som mavala caste herpesy mamina ju poprosila o nejake bylinky pre mna, zabralo. Neviem, ci zabrali byliny alebo moja psychika, ale pomohlo. Dostala som take male vrecusko nejakeho mixu byliniek na 10 dni. Stalo to asi 3 eura. Vsetko ma certifikovane. Z toho sa nerobil caj, to sa jedlo priamo a zapilo vodou. Uz so herpes davno nemala, klopem radsej na drevo. Mozno sa za nou zastavim, ona aj dobre poradi.
@kyra30
No, ked uz ani pekny zadok chlapa Ta nenadchne, neviem, neviem 🙂 ! Ja mam zasa niekedy pocit, ze pritahujem k sebe tehulky. Vazne, kam sa pozriem, tam je zienka s bruskom. Minule to zbadal uz aj moj syn a povedal: "Mami, Ty ich tusim pritahujes, to uz nie je mozne!!!" zeby naozaj ten psycholog alebo psychiater???

@dancula2 velmi pekne dakujem, snazim sa to asi v hlave utlacat dozadu a nemysliet na nic, ale podvedome, ked sa ideme milovat ratam ci nahodou nemam dnes plodne dni... a neviem ako sa mam toho zbavit, pretoze milovanie s mojim je krasne, od zaciatku do konca si to uzivame, nemyslim na nic, iba potom, a asi to nie je dobre, neviem sama.. ale zase maly sa podaril rychlo hned v ten mesiac som ostala tehotna, samozrejme, neboli starosti iba ako a co si obleciem....ale teraz su ine starosti, byvanie,praca, a rodina.. ale dufam, ze sa to raz podari...dakujem a mala ako sa ma? ja by som si asi tiez nedala zisiti co to bude, chcela by som prekvapenie. a co manzel bol pri porode?? to moj chce a povedal ,ze aj bude....vies, my to skusame rok a mesiac, a mysleli sme si , ze do 3 mesiacov budem tehotna, a uz by malo male 4 mesiace, keby sa to podarilo, ale nie, tak asi to tak ma byt, umrel mi stryko na vianoce, a bratovi sa narodil syn pred dvomi mesiacmi, ej to smutne, ze musi niekto odist, aby prisiel niekto novy..ale asi taky je zivot...a mala sa ako ma? a meno??