Všetci su tehotní a ja stále nič. Poraďte vtipnú odpoveď pre dotieravcov!
no tak dievčence už to na mňa zasa lezie, máme veľkú rodinu v nej samé detičky, žiadne však moje.keby toho môjho trápenia bolo málo, tak svagriná čaká druhé a kamarátke sa po roku podarilo otehotnieť, no a ja?dva roky nič, milujem tie reči to preto lebo veľmi chceš a myslíš na to...že haha,mám tých kecov dosť,poradťe vtipnú odpoveď pre dotieravcov...
@kyra30 áno presne si to vystihla.
Mne sa stalo po IVF, že mi volali z Heliosu a pýtali si tel.č. na moju gynekologičku, keď som prišla pri najbližšej návšteve do Heliosu tak som sa takej veľmi milej pani na recepcii pýtala že prečo mi volali a pýtali si to číslo ??? Ona mi povedala že aby jej mohli poslať peniaze za to že ma odporučila tam a nie niekde inde !!!!
No a to je ešte nič každú chvíľu nám kázali chodiť tam na nejaké zbytočné kontroly a pohovory a samozrejme za všetko si účtovali, len za zamrazenie embrijok sme platili 240€ a potom ročne ešte 80€ .......a to je len málo na čo si spomeniem
@zabka60 my sme boli tiež na IUI asi tri krát, alebo dva krát ale kázali nám min. tri krát nakoniec som sa dozvedela že to bolo zbytočné že mi toto odporučili 😠 😠 😠 😠 😠 lebo že je už nikdy prirodzene neotehotniem a teraz sa to asi zase potvrdilo, lebo ja som sa dohodla s mojou doktorkou že aby sme skúšali otehotnieť tak ako sa nám to podarilo prvé dva razy Clostilbegyt a Pregnyl a IUI je v podstate o tom istom len spermijky tvojho manžela ti vstreknú pred vajíčkovody a skrátia im cestu..... no a zase sa nám to nepodarilo tak viem že u nás zase iba IVF ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ zase prežiť znovu celý ten stres, bolesť a neskutočné peniaze.....
Kamarátke tiež odporučili na Sliači že má prísť na IUI , po prvom neúspešnom pokuse z ktorého bola veľmi sklamaná, lebo ich to stálo peniaze jej povedali keď sa pýtala že koľko krát to má ešte absolvovať jej povedali že aj 10 krát 😠 😠 😠 😠 😠 😠 že veď to je jedno koľko krát to bude chcieť....zarábajú na všetkom
@lujza2208 Ja k lekárom ani veľmi nechodím, minulý rok som bola na laparoskopii a tam bolo všetko OK, potom som začala brať Clostylbegyt sice som nemala problémy s ovuláciou ale stále nič. U lekára som tento rok bola len na preventívke lebo už ani moc neverím že by nejako vedel pomôcť. Na umelom ešte nerozmýšlam , hoci mi to už 1-2x prebehlo hlavou ale rýchlo som tie myšlienky odohnala. Najlepšie by bolo prirodzene ako to má byť.
@odrik Je to smutné ale vidím že nás je tu viac čo sa trápime, volakedy by som si ani nepomyslela že raz toto príde a budem patriť do tejto kategórie žien, ja sa už niekedy cítim ako menejcenná žena, v okolí otehotnie aj taká kt. si na to len pomyslí a ja napriek tomu že žiadny vážnejší problém nie je tak stále nie....Tie reči že nemyslieť na to sa nedá keď sú v okolí samé tehulky, v TV aj v novinách v kuse hovoria ktorá známa osoba je tehotná...Ja neviem, skúša nás osud? Ok, ale prečo tak dlho? Vedˇto vie s nervami poriadne zabrnkať a zatriasť sebavedomím / aspoň u mňa/...☹(
áno, pri clostilbegyte by si mala chodiť na folikulometriu, aby skontrolovali či liek funguje a či sa tvoria folikuly dostatočne veľké aby mali šancu prasknúť-teda dozrieť a mohli byť oplodnené. A vajíčkovody máš priechodné ? A ako dlho si ho brala?
@gwenni Ahoj, viem že sa chodí na folikulometriu, ale ako som Ti písala ja som mala ovuláciu aj bez lieku, a lekár povedal že nie je treba chodiť. Ja keď beriem Clostyl tak ma bolia veječníky, cítim to dosť intenzívne, aj ovuláciu. Ja som to začala brať aby sa mi tvoroli naraz viaceré vajíčka a aby sa zvýšila šanca otehotnieť. Brala som to asi 6-7 mesiacov s prestávakami. Vajíčkovody mám obe priechodné, a na laparoskopii žiadny problém nenašli. Pred 3 rokmi som mala konizáciu krčka maternice ale aj to je už dávno v proriadku.
@looola AHoj, my sa snažíme 2 roky...a už som z toho na nervy tiež.....okolo mňa všetky tuhuľky, kamošky, rodina....a ja furt nič.... tento víkend idem domov k našim cestujeme.....tak sa už teraz psychicky pripravujem na poznámky..na čo čakáte ? treba prísť podržať ? .....a ešte kamošky čo ma dávno nevideli....všetky už majú po malom zlatíčku, niektoré aj dve, tri.....a vy stále nič ? ..........porazí ma......k našim už len preto skoro teraz vôbec nechodím ☹
@looola no ja sa tu nechcem hrať na najmúdrejšiu, aby si si ty alebo niekto nemyslela, ale už aj moja doktorka povedala že mám v tomto viac skúseností ako ona 🙂 Ja by som vám iba chcela pomôcť, mne nemal kto pomôcť, ale raz som sa na internete dozvedela od jednej babuľky že na udržanie tehotenstva po troch potratoch začala užívať Prednison ....tak som si ho aj ja dala predpísať a už som nepotratila a v ďaľšom tehotenstve ho budem musieť tiež užívať.
Vieš keď tak rozmýšľam je škoda že si na tú folikulometriu nechodila, lebo by ste vedeli ďaľší faktor či to čo si myslíš je naozaj pravda a folikuli naozaj aj dozrievajú a prasknú. Ja keď som brala clostilbegyt tak som tiež mávala bolesti vo vaječníkoch, ale zistili sme že mi chýba hormón ktorý spôsobí to že v deň ovulácie aj prasknú a v tom ti pomôže Pregnyl, ten má ten hormón.
Ja neviem skús ešte raz dva krát a uvidíš, keď máš všetko ostatné v poriadku je škoda to neskúsiť, alebo čo ti poveadal tvoj doktor že v čom je problém že sa ti nedarí?
@gwenni čo už biznis je biznis.....celý farmaceutický priemysel je jeden veľký biznis 🙂
si už prešla toho veľa, na ceste za bábätkom.... na nás tiež asi dojde....možno budeme musieť riešiť umelé.....manžel mal zhoršený spermiogram....tento mesiac ide ešte na jeden, lebo predtým bral antibiotiká...tak potom sa rozhodneme, čo a ako. Naša monkri otehotnela po toľkých rokoch, no nádhera... tak raz možno aj my....treba dúfať 😅
@looola ahojte dievcata... tak si tu sem tam citam tie vase debatky, lebo tiez sa ma tato tema tyka.. tak len tiez chcem reagovat, ze folikulometria je potrebna prave na to, ako povedala gwenni - skontrolovat, ci foliky dorastaju a praskaju.. niekedy dorastaju,ale nakoniec sa z nich vytvori taka cysticka, a neprasknu a vajicko sa nevyplavuje.. pricom pri takom "domacom" testovani sa ti to ako ovu ukaze... podla mna to treba skusit a takto si to overit. Myslim,ze kazdy dr ti v skutocnosti povie, ze ovulaciu s istotou nijako inak potvrdit nejde, len ultrazvukom.. Tak drzim palce - teba aj vsetkym vam a nam... ja beham na folikulometriu akurat tieto dni, bola pondelok, vcera a idem aj zajtra... dnes prvy den som mala rano uz aj plodnejsi hlien, som 11dc, tak uvidime... u nas ma aj manzel trosku horsi spermiogram, tak aj na tom makame,aby sa zlepsil.
@gwenni ved to tu prežívajú všetky snažilky , viem.... ti poviem...ja ani doma to s manželom neriešim...nechcem aby manžel bol na nervy už so mna.....viem, že ho to zobralo...ked mal zhoršený spg ....a so segrou to už vôbec neriešim...lebo tá mi už len to, že mi z toho prepína......ventilujem sa iby tu 😅 a ked čítam, že niektoré snažilky...aj 4,5,6 rokov....tak mi je do revu....lebo ja za tie roky ..budem v blázinci, alebo niekomu ukradnem nejaké baby...alebo neviem ako dopadnem 😖
@kyra30 neboj nebudeš v blázninci, aj ja som si myslela že ak raz keď sa už dopracujeme k // a ja by som potratila tak sa potom zbláznim, myslela som si že to sa predsa nemôže dať zvládnuť toľko bolesti a vidíš zvládla som to bez antidepresív a bez akejkoľvek pomoci, v podstate mi bolo velikanskou oporou internet, vždy som sa tu dobre vyrozprávala a vysťažovala a vždy ma pochopil niekto kto prežil to čo ja.
Ale ja mám aj to šťastie že manžel mal vždy pre mňa pochopenie vo všetkom, len teraz jediné čo nemá rád je keď rozprávam o tom ako nám Max zomrel :( :( :( ale ja tú bolesť potrebujem takto dostať von, potrebujem o ňom rozprávať :( vieš tak strašne mi chýba, neskutočne :( mal tu byť už navždy so mnou a ja som už nemala byť nešťastná že nemôžem otehotnieť a že všetci okolo mňa majú deti a len ja stále nič :(
8 rokov trápenia a stále sa pridávajú ďaľšie a ďaľšie starosti
Tehotenstvo bolo to najúžasnejšie obdobie, krásne a jedinečné veľmi sa teším keď budem zase tehotná, len nech to už je aj keď sa aj veľmi bojím :( ja už nechcem aby mi zomrelo dieťatko
@gwenni neviem prestat slzit, docitala som si tvoj pribeh a cely cas mi tiekli slzy po licach, casami som musela prestat citat,lebo som beztak uz cez ne nic nevidela :( si neskutocne silna a verim, ze raz budes mat svojho maxa a aj s kopou surodencov.
prepac, dnes ma vsetko dojima - klasicka moja pms :( zasa mi to dojde a babo nikde... nechapem, co robim zle... uz sme skusali snazilkovat kazdy den, aj obden aj vselijako, misionar aj zozadu aj nohy hore po sexiku a aj este nanasat viac spermii prstom na krcok a stale nic... :(((
@gwenni ahoj, ja neviem nic.... pretoze moja doktorka to neejako na slovensku neriesila, tak sa chystam ist tu v nemecku za nejakou - cyklus mam nepravidelny a cudnu ms - 1-2 dni, potom den dva nic, tak spinenie.... no des a ovulaciu podla BT mam... tak neviem co sa deje, ale snad to coskoro zistim a budem tehulkovat
@eviq moja drž sa neboj bude to dobré treba dúfať ja to tu tiež nemám ľahké o 10 dní sa dozviem či malinké je poriadku alebo nie tiež sa doktorovi nezdal že sa nevyvíja ako má že je moc maličké stále niečo dokola je to na nervy niekedy mám chuť zaspať a zobudiť sa a aby tu bolo už perinke pri mne no nevzdáme to dobre budeme dúfať a veriť že to dobre dopadne

@lujza2208
Idem veru zlatusik!!! Dobru nocku a neboj, uz bude len dobre! Ako odrik hovori: "Kym mna vidis, slepoty sa neboj"! 🙂 zajtra sa čítame!!! Pa