icon

Všetci v okolí otehotneli na prvýkrát a ja sa cítim frustrovaná, lebo nám sa nedarí

lienkazuzu
15. nov 2021

Ahojte! nikdy som si nemyslela, že budem písať na modrý koník, ale nikdy nehovor nikdy, že? 🙂 snažíme sa o dieťa, toto je štvrtý cyklus, kedy zasa nič (viem, nič nie je stratené, je to krátko....). Cyklus mám pravidelný, po druhom neúspešnom pokuse som zašla za gynekológom, ktorý mi sledoval ovuláciu, vždy prebehla, čiže vnímam a myslím si, že som v poriadku. Manžel je objednaný na spermiogram. Neviem ako je to možné, ale všetky ženy v mojom okolí sú presne tie, ktoré otehotneli na prvú šupu, aj také zatratené prípady, kde boli problémy s hormónmi a totálne nepravidelným cyklom ak nejaký vôbec bol, čiže vidina otehotnenia bez pomoci slabá, ďalšia kamoška autoimunitné ochorenie so silnými liekmi na štítnu žľazu - bum za chvíľu rodí, ďalšia kamoška horko ťažko raz za dva roky sex a bum na prvú šupu... Vďaka tomu som totálne bola v tom, že to vyjde na prvýkrát aj mne, vôbec som o tom nepochybovala, nuž realita je úplne iná. Nikomu som to ani nehovorila, tvárim sa, že akože sa ešte nesnažíme, lebo nechcem aby ma niekto ľutoval, alebo dával rady typu "prestaň na to myslieť a hneď sa to podarí", lebo ani nerozumiem čo sa tým myslí. Apropo, čo sa tým myslí prosím? aj tu som videla kopec príspevkov, kde znejú podobné rady a skúsenosti, že po rokoch snaženia si povedali, že tak nič kašleme na to a zrazu zostali tehotné. Ja tomu nerozumiem, veď ak by som sa vykašlala na to, tak používam kondóm, alebo nejakú inú formu antikoncepcie a logicky neotehotniem Ako ste to teda urobili, že jeden mesiac sa snažíte a ďalší sa dáte do módu, že sa nesnažím? U nás sex neprebieha v štýle že jupííí plodíme dieťa. Normálne sexujeme aj mimo plodných dní, proste neupínam sa na to počas aktu. to príde asi až týždeň po ovulácii, kedy sa sledujem, čítam fóra a podobne a trvá to až do menštruácie. Potrebovala som sa asi vyrozprávať, ale budem vďačná aj za rady, vysvetlenia, alebo aj slová povzbudenia. ďakujem

Strana
z2
kundiboo
1. dec 2021

@andrejkap123 tak snažíme sa ďalej co nám iné zostáva ze ❤ neboj čoskoro si napíšeme už ako tehuľky

andrejkap123
1. dec 2021

@kundiboo tak to by bol uplny sen 😍😍

lienkazuzu
autor
2. dec 2021

@matildasj dufam, ze aj nas pribeh bude mat takyto happyend, akurat v zrychlenej podobe 😀 dakujem za podelenie sa aj pekne slova ❤

lienkazuzu
autor
2. dec 2021

@andrejkap123 vitaj v klube 😀 drzme si palce ❤

lens
4. dec 2021

@lienkazuzu iui, je mensia asistencia umeleho oplodnenia, vola sa to inseminacia, kedy spermie tvojho partnera vlozia priamo do dutiny maternice, skrati sa cesta spermii, zatial som nerozmyslala nad takouto moznostou, ale samozrejme vzdy sa vyvetilujem placom, bolo to velke sklamanie, bolest ale neda sa to ani popisat, len clovek musi ist dalej, snazime sa to s manzelom prijat, a nemysliet len na dieta, ale je to tazke, ale povieme si ze ked nebudeme rodicia, tak budeme najlepsi krstny rodicia pre nase krsna

jozefink
9. dec 2021

ja si myslím, že sa nedá na to nemyslieť, hlavne keď všetci okolo teba idú ako na páse. ale možno ani nevieš o tom koľko žien v tvojom okolí je takých ako ty, že ani nevieš že sa snažia, lebo o tom nehovoria. a potom máš pocit že každemu páru sa to hned podari.
ano je to frustrujúce, my sa snažíme už viac ako 7 rokov. po 2 som sa s tým začala pomaly zmierovať. mam skvelého manžela, ktorý ma miluje a v tom mám veľké šťastie. Veľmi túžime po dieťatku, ale možno práve my sme ten pár, ktorý ukáže iným, že sa to dá aj bez deti. Mám rôzne komplikácie, takže by sa musel asi stať zázrak aby nám to vyšlo.
pred nejakým časom som si uvedomila, že sme šťastný a jediné čo cítim je závisť voči ostatným mamičkám, že deti majú a ja nie. tá závisť, že prečo práve ja som tá, ktorá deti nemá, keď všetci okolo mňa majú jedno za druhým. a toto uvedomenie mi veľmi pomohlo. Mám veľa iných vecí čo oni nemajú a to si vážim 🙂 netreba si závidieť
každopádne držím palce aby to skoro vyšlo. skús si nájsť dáku aktivitu, ktorá ťa bude zamestnávať od myšlienok na bábo. ja som okrem iných vecí začala aktívne športovať a je to skvelá vec. ale každé hobby Ti pomôže si hlavu odpútať. hlavne sa netreba ľutovať. bude tak ako má byť, či sa nám to páči alebo nie.

Strana
z2