Všetky ženy v okolí sú tehotné a nám sa už dva roky nedarí
Ahojte.
Prišla som sem viacmenej vyliať svoj žiaľ ,lebo už nevládzem.Mam 38 rokov,za sebou jeden MA ,konizaciu a už vyše dva roky sa snažím otehotnieť.Vitaminy,rôzne kúry atď ....Už som v rukách odborníkov z CAR a zatiaľ tiež neúspešne.Vsetky moje známe, kamarátky ,susedy už majú deti.Dokonca aj 18 ročná dcéra mojej kamarátky.Suseda tehotna....no proste veľa tehotných okolo mňa.Nezavidim,len mi je ťažko na duši.Dnes k nám prišiel manželov15 ročný syn z prvého manželstva s tým,že jeho mama je tehotná a on bude mať sestričku.Samozrejme som mu zagratulovala,ale musela som sa ukryť v kúpeľni aby nebolo vidieť že placem.Nevladzem.Neviem to spracovať,neviem to predýchať.O pár dní sa mám dozvedieť či aj mne vyšlo tehotenstvo a nevidím to ružovo...Hoci nádej zomiera posledná.Moj muž povedal,že ak to už tentokrát nevyjde,že on končí.Neviem či mi niektorá z vás rozumie,lebo ja už cez slzy nevidím ani na displej.Dakujem že som sa tu mohla zdôveriť.
@ayanamirei ty si nikdy nikomu nepovedala nic co z teba v nejakom zlom momente vyhrklo a potom si to mozno lutovala alebo si pomyslela mozno som mohla reagovat inak? Neboli sme tam nevieme pri akej prilezitosti jej to povedal a ako presne to povedal. A ako pise autorka,ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa uvari... a takisto to nemusi znamenat ze ak by sa im podarilo tak zrazu povie , daj to prec lebo ja uz koncim...
@lusyp ďakujem za tvoj komentár.Ja sa modlím tiež.❤️Viera mi veľmi pomáha.
@majinka81 dakujem ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
@ktochytavzite nerozumiem čo máš na mysli s tou Nitrou.Ano,s manželom som takmer 4 roky.Z toho som raz prirodzene otehotnela,ale skončilo to MA.A potom som mala konizaciu a odvtedy sa nedarí.Ani prirodzene,ani cez CAR.
@kikaaa444 praveze my,co si to prezivame sme empaticke. Mozno sa ti to zda byt neempaticke,ked ponuknem radu,aby sa namiesto lutovania,placu pokusila vyrovnat sa s tym. Viem,preco to pisem. Pretoze aj ja som si presla fazou,akou prave prechadza a lutujem len jedine,ze som sa skor nepokusila zmierit sa s tym. Najlahsie bolo plakat pri pohlade na tehotne a kocikujuce zeny. Ale ver,ze to nie je cesta. To,ze sa pokusis vyrovnat sa so situaciou,neznamena,ze rezignujes a nebudes sa dalej snazit. Len to snazenie budes lahsie znasat. Nevravim,ze si obcas nepoplacem. S tym sa asi neda nadobro zmierit,ale uz mi je lepsie. Nemavam take depky ako vtedy,ked som sa doslova vyhybala zenam s detmi. Rodinne oslavy boli pre mna utrpenim. Ked sa ma niekto opytal,kedy uz aj my budeme mat deti,mala som depku aj dva dni....
Úplne ťa chápem. Nám sa síce podarilo pol roka po svadbe, ale v 8tt MA, rovnako o rok ďalší MA. Ja som z toho bola tak psychicky zdeptana, že som ani vonku nechodila. Do toho nám tu každý radil, ako na to, švagriná mi posielala svoje deti, že oni ma z toho dostanú. Manželova tehotná kolegyňa tu chodila, nech sa od nej "nakazím". Musela som sa zbaliť a na čas vypadnúť preč od všetkého a všetkých. Manžel našťastie stál pri mne, aj keď on to prežíval inak. Snažila som sa neriešiť, išli sme na dovolenku, pracovala som, ale dostala som sa z toho, až keď sa nám narodil syn.
U mňa sa našla chyba na hematologii, pichala som si celé tehotenstvo fraxiparine. A merala som si BT, keďže som mala nepravidelný cyklus.
no tam sa vysetruje imunita,vela zien prave po liecbe v Nitre otehotnie,tak si to zisti ,v Care ti to nevysetria.Konizacia nema s potratom moc spolocnebo,ja som tiez po konizacii a kvoki tomu som nepotratila.
A vysetruhe sa tak imunita,pretoze vela zien ju ma silnu a kvoki tomu potracaju,hoc ine vysetrenia maju ok,vola sa to tusim reprodukcna imunologia a osobne poznam dve baby kt az po liecbe prednisolom v Nitre otehotneli a tiez chodili do car,jedna 8x umele az 8x sa zadarilo ale to uz bola poliecene cez tu dr z Nitry,kuk aj tu vo fora h isto najdes a uvidis.
@ktochytavzite ahoj, treba tam aj vymenny listok? Nam nevyslo 2x iui a doktor mi navrhol ivf.. Kef som sa spytala, ci by sme este mohli urobiť imunologiu, povedal mi, ze to je bezpredmetne.. Obidvaja mame doterajsie vysetrenia v poriadku.. Len to ivf je dost drahe, tak mi príde logickejsie urobit tie vysetrenia vopred
@petkasaurus nvm musis si tam obvilat ale tu v skupinach pohladaj ,baby ti poradia,daj si tie skypiny umele a pod a isto ti poradia.Ja som tam nebola,tak neviem.
@ktochytavzite dakujem 🙂
ahoj, ja budem mat tento rok tiez 38, sme manzelia cca 3,5 roka a snazime sa od svadby o babo. mne za ten cas pribudlo par diagnoz, ktore tehotenstvu nepraju. v poslednom case nam v rodine aj v okoli pribudaju babatka, sestra, sesternice, svagrina, kamaratky, tri z nich cca 40 rocne.
dve moje zname prvykrat otehotneli na 4. vyrocie sobasa, co sa aj nam blizi 🙂 takze niekde v podvedomi dufam, ze aj nam sa to snad raz podari.
my sme sa rozhodli pre adopciu, vo februari sme zacali riesit papiere a od aprila chodime s manzelom na pripravu. prestala som riesit tehotenstvo a tesim sa na babatko, ktore dostaneme. psychologicka na priprave nam hovorila, ze vyhodou adopcie je to, ze babatko urcite jedneho dna pride. kdezto pri tehotenstve je to otazne, tam sa to podarit nemusi. moj zivot sa uplne zmenil, ja som sice nebola este z neplodnosti az taka frustrovana a neplakala som ani ked sa narodili v okoli babatka, iba pri jednom mi to prislo luto, ale pominulo to za par dni.

Ahoj, prešla som si podobnou cestou, 5,5 roka snaženia...2x som potratila, vyskúšali sme 2x iui, 1x ivf okolo mňa kopa tehotných, keď som sa dozvedela, že švagrina čaká bábätko, preplaka som celú noc, nedokázala som sa tešiť z toho...a nakoniec k nám bocian našiel cestu (dosť mi pomohlo modliť sa za bábätko) ❤ tebe držím prsty ✊ a prajem veľa síl na ceste k bábätku 🍀