Vysadenie antikoncepcie - tehotenstvo

ceruzka16
6. sep 2016

ahojte baby. prosím Vás poradíte mi. V auguste som vysadila antikoncepciu po 13 rokoch. Teraz mi mešká menzes 8. deň. Robila som si test ale negatívny. Gynekolog mi povedal že je to normálne že prvý mesiac menses neprišiel že mám počkať do konca septembra a ked nepríde mám sa zastaviť u neho.
Chceli by sme sa pokúsiť o dieťa len neviem či je aj v tomto prípade možnosť otehotnieť bo nemám si ani podľa čoho vyrátať plodné dni keď mi menštruácia neprišla. ( prvý mesiac sme si aj tak dávali pozor nakoľko som chcela aby sa aj telo od hormónov očistilo)
Máte s týmto prosím Vás skúsenosti? 🙂

hennyinnsbruck
6. sep 2016

Ja som po vysadeni antik 3 mes nedostala menstruaciu. Lekar ma aj od vyvolavacky odhovaral chcel to nechat na prirodu.. .ak nie si tehu treba pockat kym ms pride a potom skusit ovu testy😉

ukulela
6. sep 2016

@ceruzka16 no na prvy sup to nebude. to by bol aj bez antikoncepcie dobry uspech. ked touz teraz takto prezivas, tak si davaj bacha, aby si potom kazdy mesiac nebola sklamana. ja som po vysadeni otehotnela cca do polroka. byt tebou si este tak mesiac, dva davambacha, nasadim si dake vitaminy (infolic, kys listovu) a potom tomu necham volny priebeh.
inac ano, otehotniet mozes, lebo sa mozes trafit aj nevedomky do prvej ovulacie.

javorinska
6. sep 2016

je to uplne prirodzene ze ked vysadis antikoncepciu tak ms bude chvilu trvat... ved je to nas organizmus ktory nepracuje ako pocitac🙂 mne to trvalo cca 1mesiac po vysadeni... a teraz som uz tehotna 🙂 ale planovala som tehotenstvo takze u mna ziadne prekvapenie

nivea777
6. sep 2016

mne po vysadeni prisla MS presne na den..

ceruzka16
autor
6. sep 2016

Ja len ze.ci je tam moznost otehotniet aj bez toho ze som nemala menzed ten prvy mesiac.aj ked gynekolog mi povedal ze ani cakat nemusime s plodenim.
Vyskusam ak sa podari budeme radi.
Ja som si len naistalovala apku ako som si tam poznacila kedy som mala menzes posledny aj kvoli preventivke a apka priblizne rata plodne dni.len ked mi to neprislo tak veru ich neviem odhadnut.

marytesss
6. sep 2016

@ceruzka16 ahoj.... ja som vysadila antikoncepciu po 4 rokoch, tento rok v januári. doteraz mám problém mať menzes pravidelne, naposledy mi dorazil po dva a pol mesiaci a aj to som sa tešila ako malá.
je to individuálne. ale minimálne tri mesiace až rok trvá, kým sa ti stabilizujú hormóny. rozhodne ti neodporúčam mať dieťa teraz, počkaj minimálne januára. jeden mesiac na "očistenie" je hrozne málo, odporúča sa počkať aspoň tri mesiace. brala si ju strašne dlho, tak by som u teba skôr čakala, že sa ti telo z toho bude spamätávať dlhší čas. odporúčam ti piť alchimelkový čaj, pomáha obnoviť cyklus. a pri sexe sa pre istotu chráň. ;)

andy57
6. sep 2016

@ceruzka16 ahoj ja som vysadila antiku apríl 2013 a máj 2013 som bola už tehotná čiže hneď sa zadarilo 🙂 ale testy som mala negatívne až koncom mája mi ukázal pozitívny 🙂

ceruzka16
autor
7. sep 2016

a je tam riziko na plod ak by sme nepočkali min. tie tri mesiace?

myaa27
7. sep 2016

mne po vysadení prišla do 3 dní, a to som vysadila v strede balenia...

marytesss
7. sep 2016

@ceruzka16 ako ja by som pre zdravie dieťaťa urobila všetko 🙂 počkala by som tie tri mesiace, lebo nechcem aby tie hormóny vplývali na dieťa- a prejaviť sa to na ňom môže (ale nemusí) aj neskôr- napr v puberte. ale je to na tebe. ;) existujú aj mamičky ktoré otehotneli cez dobu tých troch mesiacov a deti majú zdravé. ale nikdy nevieš, náhoda je sviňa. navyše ja dieťa ešte neplánujem, iba si chcem ustáliť menzes 🙂 každopádne ti držím palce. 😉

andy57
7. sep 2016

@marytesss
@ceruzka16 ak chces pockaj, nemusi to dobre dopadnut aj moze, prve tehotenstvo sa mi podarilo ako som ti pisala po vysadeni o mesiac tehotna, druhe - vysadila som 11/2015 a pockala dva cykly, otehotnela som februar 2016 a skoncilo sa to tak ze som nemala plod, iba gestačný vak a musela som na kyret. Takze aj také sa stáva.

emka530
8. sep 2016

@ceruzka16 "čistenie od hormonov" sú mýty, telo sa uplne vyčistí do 48 hodín..je nesprávne si myslieť že ked otehotnieš ihned po vysadení, má to vplyv na bábo..ja som otehotnela s tretím bábom na tretí den po vynechaní tbl...a chlapček zdravý 😉
ved prečo je treba užiť zabudnutú tbl do 12-tich hodin 😉

evittam
8. sep 2016

@ceruzka16 Žiadny vplyv na plod to nemá - pekne to napísala @emka530. Ja som pred prvým tehu brala HAK 7 rokov - otehotnela som 3.mesiac po vysadení, pred druhým 5 rokov a otehotnela som 2.mesiac po vysadení - všetko v poriadku - tehotenstvá, detičky.
Zbytočne brať nejaké umelé výživové doplnky - ďalšia chémia....

ceruzka16
autor
8. sep 2016

baby dakujem Vám za rady...pomohli ste mi....už to nechám na prírodu kedy to pride vtedy to pride. Nechcem aby sa zo sexu stala nejaka povinnosť plodiť dieťa.
Bola som aj na preventívke u obvodnej a povedala mi že som uplne zdrava, všetko tak ako má byť aj krvý obraz takže môžeme plodiť mi povedala 🙂.
už len uvidím kedy sa prihlási ten prvý menses po vysadení tabletiek. 🙂 😉

littleslovak
8. sep 2016

@ceruzka16 ja ked som vysadila HAK (prechadzala som vtedy na vnutromaternicove teliesko, nesnazila som sa otehotniet) tak subjektivne som citila ze moj organizmus sa zrovnal cca po pol roku. ale posudit som to vedela naozaj az s odtsupom casu. totiz pocas tych rokov brania HAK som sa necitila nejak inak, nezdalo sa mi ze to ma na mna iny vplyv. ale neskor som to citila po vysadeni. lenze kazde telo je ine. treba pocuvat svoje telo. a aby som nezabudla, po vysadeni prisla menstruacia normalne ako mala, nacas - ako keby som ani neprestala brat HAK. Ale ja som mala vzdy cyklus pravidelny ako hodinky aj do dones mam. klop klop klop
o vplyve na plod neviem, takze k tomu ci mas alebo nemas cakat sa nevyjadrim.

hennyinnsbruck
8. sep 2016

@ceruzka16 nie nie je tam ziadne riziko. .

ceruzka16
autor
13. sep 2016

baby ako ste prosim Vás riešili lieky ked ste nevedeli či ste tehotné alebo nie?
Nerobila som si ešte test bo je to ešte skoro. cca 3 dni.
a dnes ma bolí hlava a ja užívam pandadol ultra rapid šumivý bo niekedy ma to bolí až migrénovo tak neviem či si to môžem dať alebo nie :(

emka530
13. sep 2016

@ceruzka16 a užívaš HAK? ak áno myslím že panadol neovplyvňuje účinky HAK ale nie som si istá..ale byť tebou tak zbehnem po test, najcitlivejší aký majú, pre istotu... 😉

ceruzka16
autor
13. sep 2016

práveže neužívam už HAK mesiac...už mi 15 dní mešká menses a sestrička u gynekologa ma objednala na 26.9 na prehliadku. Ale vraj bežne meškajá menses ked vysadíš antikoncepciu. Za obdobie týchto 15 som si robila 2 testy a boli negatívne. Lenže v nedelu sme mali sex a tak neviem či sa zadarilo alebo nie.

emka530
13. sep 2016

tak ale ked mešká dlhšie... možno už dačo je 🙂 za skúšku nič nedáš...ak bude negatívny, počkáš si na prehliadku 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre