Vyšší tlak a snaha o dieťatko
Mali ste niektorá s tým problém? Nemám ho stále len poslednú dobu snažíme sa o dieťa.
Dnes som si namerala 138/98 .
Či ste to riešili.. dala som si dvakrát magnerot keslo na 120/85
@bambulienka25 práve že áno mám, mám zvýšený prolaktin,ale to s tým zrejme nesúvisí
Ak by bol casto takto vysoky, tak to ries radsej. Ja som dlhorocny tlakar a v tehotenstve je tlak nad 90 zly. Ale kludne to moze byt stresom. Zalezi aj aky tlakomer mas a kedy si ho merias.
Ja som mala pred tehotenstvom mierne zvýšený.
V tehotenstve s 2x1 dopegytmi sa držal na 130/80 - 140-90
Od 36 TT som bola sledovaná v pôrodnici aj som tam tri dni ležala lebo stúpal na 150/100-160/110
Mala som nakoniec akútnu sekciu v 38tt s posledným tlakom 178/112.
Už som po sestonedeli a pomalinký sa to upravuje.
@amarilka26 ,ja mám ten digitálny na zápästie, ráno sa cítim fajn aj poobede a k večeru mám tlaky v hlave a už viem že mám zvýšený.. včera som mala 100/92.
Pred cca troma rokmi mi dali holter tiež som mala takýto tlak sem tam,no nič nezistili 🤷, štítna zlaza ok
Možno je to tým počasím
@ckatka a stále ste mali tento problém?
No moj nebohý dedo mal zvýšený tlak od malička v 30 tke operované srdce 😑 hádam som to nezdedila.
Zapastny je na nic. Ak mavas problem s tlakom, tak treba kupit v lekarni poriadny.
S tlakom nie je sranda, viem o tom svoje. Rok po porode cievna mozgova prihoda :(
Ja asi tak po 30tke. Od 30 beriem lieky miernu dávku. Ale otec zomrel na cievnu v 45ke tak si dávam pozor.
Odporucam kupit si riadny tlakomer a merat 3x denne v klude. Podla toho sa zisti, ci je to stale takto vyssie. Urcite by som sla na konzultaciu aj k lekarovi, ak ano. Ja mavam vyssi tlak stale, prve dve tehotenstva v pohode, teraz tretie ku koncu dost vysoky tlak, doktor moj to neriesil, az ked som prisla do nemocnice na kontrolu, tak mi predpisali Dopegyt. Vydrzala som este tyzden a v 38 tt. mi porod vyvolavali, tlak vecer pred porodom 150/110 s liekmi. Mozno by stacilo pridat tabletky, ale lekar sa obaval, ze by sa babatku mohlo nieco stat. Moze sa prestat okyslicovat babatko, tak to nie je sranda. Vysoky tlak sa da riesit v tehotenstve, ale dobre je to mat pod kontrolou. Drzim palce.