icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
twistybaby
1. jan 2013

@lavyrle vravim ze neviem či je to vramci preventivky,mne to vsak urobil a to som nemala nijake zvlastne problemy,no mozno sa mu nieco nezdalo ale nepovedal mi.... a na vysetrenie prsnikov som bola raz... hmatom mi ich vysetril doktor a poslal ma na ultrazvuk prsnikov.... to bolo po tom co som prestala kojit....

twistybaby
1. jan 2013

@daniwaugh ale za A uz bviem ja... viez ze ziadne za A neni.... aspon tento mesiac nie.ale nevadi....

a bolo to trapne... mohla som si mysliet ze duch po limite je ulne bezna vec akom sa docitala asi na 30tich fórach,a ze to nic neznamena a je to negatiny vysledok...

Viete co ma ale trapi teraz? prehladala som cely google ale nenasla som odpoved na otazku co mi je ked mam totálne zakalený moč? uuuplne zakaleny jako mliečny. Ale nič mi neni,nič ma neboli,nereže nepichá, vsade su to sprievodne znaky poruchy obliciek a nadmerneho vylucovania bielkovn kli tej poruche ale keby to boli oblicky musela by tam byt bolest a to neni...

daniwaugh
1. jan 2013

@twistybaby hmm tak to netusim..
no nebolo to trapne clovek ked dufa tak vidi vsetko a ja som tiez mala megamikronajslabsieho na 26DC pri alexkovi a mame alexka takze to nie je nejake nezvycajne. naozaj sa netrap, nemyslim ze by tu niektora z nas o tebe zle zmyslala!!

twistybaby
1. jan 2013

dakujem @daniwaugh , len si niekedy za toto moje nedockave detinské spravanie pripadam strasne hlúpo... 😒

to je super ze si to mala takto , ja by som si to tiez zelala a velmi... keby sa to nejako zvrtlo ale myslim ze nadej vyhasla... menstruacne bolesti silneju,zacinam mat tam dole "sucho" a dotoho sem tam hneda bodka,asi sa to nezadrzatelne blizi ,mozno este skôr ako som cakala.kedze mam nepravidelny cyklus, neni to nic extra....

twistybaby
1. jan 2013

Inak kočky nie že by som sa moc pozorovala.ale cim dalej tym mam vecsmi pocit ze somnou a mojim zdravim neni nieco vporiadku... prave som si urobila ovu test, a to som necikala len 3 hodinky pred tym, a mam ho jasne pozitívny. tým jasne myslim to ze ta druha ciarka je destnasobne silnejsia ako ta kontrolna. uz asi 7my den.... mam zle tusenie ze moja teoria o polycystických vajecnikoch asi nezostane nepotvrdená ☹

daniwaugh
1. jan 2013

@twistybaby no pockaj az budem ja mat "po" a to budem testovat uz aj v ten najnemoznejsi den, proste clovek sa nevie dockat, niesi sama, ved predsalen je to nieco, co velmi chceme, tak aj chceme hned vediet, najlepsie ale ze HNED HNED OKAMZITE! som si ista, ze v tom niesi sama 🙂
no s tym pco neviem, ale nesposobuju oni daco ine? ako ovu mozes mat a 2x do cyklu, stava sa to.. ale ak sa obavas tak sup na gndu co najskorej..

twistybaby
1. jan 2013

@daniwaugh PCO spôsobuju v prvom rade permenentnu vysoku hladinu LH hormonu z vela dôvodov ktore sa mi nechce rozpisovat ale guglila som to na nete a toto docitala....

a nemam ovulaciu lebo by som musela mat ovulacny hlien a kopu sprievodných javov na ktore som "zvyknuta"....

ano mas pravdu, nedockave sme v tomto asi vsetky.obdivujem zeny ktore si povedia ze chcu babo,pracuju na tom a pritom sa tvaria ze ani neriesia vo svojej hlave ci sa to uz podarilo alebo nie,a neletia hned týžden po ovulacii po tehotensky test. obdivujem zeny ktore akoze "zabudnu" ze sa snazia o dieta a spomenu si 2 týždne po tom co im meska mrcha a vtedy im az prvy krat napadne ze by mohli byt v tom... ja na to myslim vecsinu dna,premyslam,predstavujem si ake to bude,ako sa velmi na to tesim,ako si to budem uzivat,ako to oznamim manzelovi,mojej mame,svokrovcom priatelom.... vsetko do detailov mam premyslene.ibaze ten den este nenastal a ja sa proste nedokazem tvarit ze na to nemyslim a ze ma to netahá do lekárne ked to nieje pravda... pred manzelom sa tvarim ze nic. on o nijakom mojom testovani ani túžení nevie,lebo ho chcem potom prekvapit az to raz nastane ze budem v tom,nechcem aby to čakal. tak si toto vsetko nechavam pre seba a dusim to vsebe,akurat tu vam sa stym mozem zdôverovat,inak by som vybuchla ... 😅

twistybaby
1. jan 2013

@daniwaugh a tesim sa az budes testovat, az budeme vsetky testovat a vytešovat sa, az sa budeme tesit z prveho ultrazvuku, prvych pohybv, pohlavia vybavičky atd 🙂

normalne je neuveritelne ze je to 3 a pol roka co som bola tehu a uz si to skoro vobec nepamätám...

lavyrle
1. jan 2013

@twistybaby mliecny zakaleny moc nie je sranda. Nemusi tam byt bolest. Ak by boli bielkoviny v moci opakovane - znaci to poruchu obliciek, ze proste nefiltruju tak ako maju. Odkedy to mas? V kazdom tehu sa to kontroluje zakazdym pri kontrole. Presne ako pise @daniwaugh - vsetky sme rovnake ci mame 30, 40, 20 ci dve deti, jedno, ziadne - proste sme namotane, ze chceme deti a mozno aj vidime co chceme vidiet alebo prehaname 🙂 ja sa tiez citim tehotno a kto vie co bude o tyzden 😀

ja sa tiez hrozne tesim na to vsetko - verim, ze sa nam to podari len s niekolko mesacnym odstupom - davam tak tri mesiace rozdiel 🙂)) a pockajte, ked aj zistim, ze som tehu aky stres nastane potom. Budem tu pisat o kazdom pichu 🙂

lavyrle
1. jan 2013

@twistybaby toto mozu byt priznaky ochorenia obliciek, ale aj nemusia. Chronicke poskodenie obliciek je zakerne v tom, ze dlhodobo nemusis nic citit. Prvym priznakom mozu byt prave bielkoviny v moci
- cítite sa veľmi unavení a máte málo energie
- máte problémy koncentrovať sa
- trápi vás nechutenstvo, nespavosť
- máte svalové kŕče v noci
- máte opuchnuté chodidlá a členky
- máte opuchy okolo očí, predovšetkým ráno
- máte suchú, citlivú pokožku
- musíte často močiť, hlavne v noci

twistybaby
1. jan 2013

@lavyrle nie len teraz vecer som to objavila ako som "cikala do nadobky" kôli ovulacnemu testu.... myslim ze predtym som to nemala.... dokelu teraz si ma vystrasila,nestacia mi tie cudne ovutesty, ta bolest podbruska este aj toto ☹ uidime zajtra rano co bude....

hehe ze stres , to ano, ja som liezla na forum s takymi primytívnymi otázkami ked som otehotnela ze ked som porodila sama som sa za to hanbila 😀 ked ma bolelo podbrusko- stres , ked som v 3 mesiaci prestala vediet dýchat nosom (večne upchatý) - stres a mohla by som pokracovat s akymi hlupostami som obtazovala uz raz tehotné holky na fóre 😀

nevadi radsej klast stresove otazky ako nebyt tehu vôbec 😀

twistybaby
1. jan 2013

@lavyrle ani jedno z vyssie uvedeného ma netrápi...okrem zakaleneho moču... fakt nič....

somsa
1. jan 2013

@lavyrle
@twistybaby
tha...ale to ja mam napríklad bolesť krížov a únavu "tehotenské" napriek tomu že sa ani nesnažíme otehu ešte :D...no ved psychika je najviac 😝

lavyrle
1. jan 2013

@twistybaby ale teraz bez srandy - obcas ma tam dole v podbrusku tak strasne pichne 😒 fakt neprehanam - teraz som sa musela normalne opriet co ma to tak hnusne zabolelo. Nepovazujem to za tehu priznak, nikdy som to nemala. To co je??? 😒
A k tomu mocu - no ak by si to mala opakovane, pojdes za svojou obvodackou a ta jednoduchym vysetrenim papierikom v moci zisti ci je to ok

somsa
1. jan 2013

a nešibe mi ked uz mam aj kočík vybratý?...už asi rok a pol ..ale pssst

twistybaby
1. jan 2013

@lavyrle zevraj,- ale len zevraj, je pichanie v podbrusku normalne...ono vpodstate kazda bolest aj pichanie na zaciatku tehusu normalne lebo sa tam deju take rudke hormonalne zmeny taky rast ze si z toho nic netreba robit. ked som bola v 4tt tak som na jeden celý deň dostala také príšerné bolesti,-ale že také že som sa válala v krčoch na posteli,plakala,kričala,a mala pocit ze ma skalpelom režu bez umrtvenia za živa! nikdy v zivote som taku bolest nezazila. myslela som si ze umieram! ani algifen ani ibalgin nic mi nezaberalo,netusila som vtedy este ze som tehu. vysvitlo to o dva dni ked som si urobila test... mozne je vsetko. tu bolest ale neviem ani opisat... nemusis sa bat,ak to neni tehotenstvom tak neviem...

twistybaby
1. jan 2013

@somsa ty si na taketo retro? 🙂

somsa
1. jan 2013

@twistybaby jasne..lebo vacsinou budem aj tak len v meste..no a na tychto boli take super vanicky ze tam zmestim dieta vo fusaku, nákup a ešte aj nejakého túlavého psa 😀

twistybaby
1. jan 2013

@somsa ze tulaveho psa 😀 tí mavaju blchy to neriskuj 😀 😀 😀 ja mam tiez koik vybraty. pravdu povodiac uz odvtedy co som mala prvy kocik a nevyhovoval mi ,kamoska porodila akupila si perfektny, siroky,terenny odpruzeny a mal vsetky parametre ktore som pozadovala.doteraz po nom snivam ale je taky drahy ze neviem neviem....

lavyrle
1. jan 2013

@somsa krasny kocik, ale kd si predstavim sko s nim brazdim tunajsi teren 😀 😀 😀 aj bolest ma presla

@twistybaby no ja si take nepamatam. Take mrchove bolesti ano, ale toto bol doslova taky krc, ze ma ovalilo o linku (akurat som natierala bagetu) 😒 neviem ci je to dobre

lavyrle
1. jan 2013

@somsa ale keby si tento mega kocik mala zlozit do auta alebo sa s nim trepat do busu - hned by ta presla chut vozit tulaveho psa 😀 😀 😀 😀 😀 😝

somsa
1. jan 2013

@twistybaby
@lavyrle tak ono to bude zavisiet s tym kocikom aj podla toho kedy sa narodi..lebo ak bude mat este cez zimu uz niekolko mesiacov..a vmestit to chudatko vo fusaku do terajsich vaniciek..no neviem...a malo ktore sa mi pacia... a budem mat aspon motivaciu pri tomto kociku vydrzať v opatkoch 😀

somsa
1. jan 2013

@lavyrle no tak zatial mame auto take ze dieta by som tam ani s najmini kocikom nezmestila a co sa tyka MHD tak to mi nehrozi lebo u nas v meste je vsade max 30min. peso..nech ides kamkolvek..takze cakat na MHD a potom sa v nej teperit 15min je strata casu ...ale je jasne ze keby som vedela ze sa musim denne presuvat autom alebo busom tak by som taku opachu neriesila

lavyrle
1. jan 2013

@somsa ja som si kvoli velkej vanicke vybrala Jane Pro 🙂 maly sa narodil zaciatkom novembra. Ja nutne potrebujem terenne kolesa, inak sa nepohnem. plus co najvacsia vanicka a lahka manipulacia kocika na skladanie a celkovo, aby nebol tazky 🙂 ale vobec nejdem vymyslat uz. Vedela by som si vybrat aj krajsie kociky, ale za ten nas sme vyvalili skoro 1000eur - mame ho ulozeny - caka uz len na babatko 🙂

somsa
1. jan 2013

@lavyrle mne sa paci mutsy evo...ale to ak by k tomu prislo tak ich pojdem pokukat nazivo..vyskusta kazdy ako sa ovlada a to bude az potom definitivne rozhodnutie

twistybaby
1. jan 2013

@somsa
@lavyrle ked uz sa bavime o kočíkoch @somsa tu este nebola ked som na zaciatku pridavala ten moj, tak moja teutonia ktora tu uz raz bola ale nevadi, zase si ju rada kuknem ♥♥♥ a asi na nu zacnem sporit 🙂 je to moja tazká srdcovka 😉

giuska
2. jan 2013

Neviem späť prehadzujem sa jak ryba hrozne

emka9
2. jan 2013

@duda223 ahoj, ja viem, ze dobre je aj E-cko ... 🙂

lavyrle
2. jan 2013

@giuska
@twistybaby ja dnes pokles BT ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ 36,7 😒 a vcera tie hrozne krce

lavyrle
2. jan 2013

No baby v druhej diskusii o BT ma ukludnili a pozerala som holku, co je tehu, ze tiez jej teplota klesla az na 36,6 😕 no presne tomuto stresu som sa chcela vyhnut 😔 😔 😔 som strasna truba, stresujem ako tenkrat poprve 😖 idem so psami von - zatial vymyslite navod ako nestresovat 😝