icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
twistybaby
2. jan 2013

@lavyrle to by si sa musela sledovat aspon mesiac aby si vedela ako ti klesa BT pred MS.... ale myslim ze tot neni taky velky pokles aby si sa s tym musela zatial zatazovat,.. az ked to klesne este viac....

somsa
2. jan 2013

až mi je škoda že sa ideme snažiť až v apríli..ale toto ide s heslom "spoznaj svoj cyklus" 😀

mart1na26
2. jan 2013

@magg424
ahoj , aj my sa zaciname snazit 🙂 uz sa vam podarilo? ;O)

lavyrle
2. jan 2013

@twistybaby inak ty mas vlastne dostat ms vtedy kedy my s pingu 🙂 budeme spolu cakat

lavyrle
2. jan 2013

no a akurat som sa docitala, ze ak sa ma meranie BT povazovat za smerodajne, musi sa merat aspon tri mesiace, pretoze v case tehu sa teplota zvysi o 0,2 az 0,4 stupne, ibaze ja to nemam s cim porovnat - mala by som to porovnavat s minulymi cyklami 😒 tak teraz neviem ci merat ci nemerat 🙄

zlatat
2. jan 2013

@lavyrle závisí to od toho, či chceš merať aj ďalšie cykly. Ak áno, tak pokračuj, ak sa na to vyprdneš, tak kašli na to aj teraz

lavyrle
2. jan 2013

@zlatat no vstavat kovli tomu nemienim. Tak asi sa na to vykaslem. Alebo....mam merat a ak bude este par dni klesat, mozem ocakavat ms??? Ma to vyznam, ked nepoznam cykly predtym? Porad 😉

zlatat
2. jan 2013

@lavyrle keď už si začala, tak pokračuj, aspoň budeš vedieť, akú dlhú luteálnu fázu máš a ako sa tvoje telo správa, ...

zlatat
2. jan 2013

@somsa takže je to tam. Ovulka ti príde do 12-48 hodín 😉 😉

wisinka
2. jan 2013

vsetkym snazilkam prajem krasne // v tomto roku 🙂

somsa
2. jan 2013

@lavyrle ak ta to ma stresovat tak nemeraj...ja meriam aby som spoznala svoj cyklus a snazit sa ideme az v aprili a ja meriam teraz a chcem este cca mesiac dva...a potom sa nato asi vykaslem 😉

somsa
2. jan 2013

@zlatat ja som teraz taka rada ze neplanujeme plodit tento mesiac..lebo drahy sa uz rano zobudil s takymi bolestami pri lopatke ze cely den ani pohnut..ani šoferovat nemohol (tak to uz musi byt fakt vazne:P) ...takze plodenie by bolo nemoze, by som ho asi musela priviazat a znasilnit

twistybaby
2. jan 2013

@lavyrle no ja mam dostat 7meho, ale skoro no.... ja ju mozno aj skôr dostanem,mam taky pocit... ale nech uz je to zamnou.... dneska drzim detoxikacnu hladovku, uz som od rána vypila 2,5 litra vody a pokracujem,kazdu pol hodinku 3 dcl. chodim z toho cikat kazdych 5 minut ale nevadi.... od zajtra potom cvicit a cvicit a cvicit 🙂

lavyrle
2. jan 2013

idem do Tesca, uz mame prazdnu chladnicku a asi neodolam a kupim aj testy 😎 ale pouzijem az cez vikend

giuska
2. jan 2013

/@twistybaby
@lavyrle baby čo znamena endometrium9,2mm a krčok matermice 77mmsom stoho blba?

zlatat
2. jan 2013

@giuska výška sliznice maternice je 9,2 mm a krčok je 77 mm
Ja keď som bola tehu, tak v deň mešiania MS som mala endometrium 10 mm 😉 😉
bola si na gynde?

lavyrle
2. jan 2013

@giuska endometrium je vrchna cast sliznice maternice (neviem to lepsie vysvetlit) a pocas cyklu rastie a ak dobre narastie moze pekne prijat na uhniezdenie oplodnene vajicko a najvyssie je pred menzesom a krcok sa asi meria na mm - vsak aj v tehu sa sleduje ci nie je otvoreny a nakolko, ale co presne znamenaju tie cisla netusim

giuska
2. jan 2013

@zlatat bola som na pohotovosti bo som mala strašne krče v podbrušku ale ani z krvy mi nezistily hcg takže asi dostanem mrchu teda ja neviem kedy sa vytvara hcg?

giuska
2. jan 2013

@lavyrle
@zlatat neviem čo si mam teraz myslieť

zlatat
2. jan 2013

@giuska hmm, vytvára sa po uhniezdení oplodneného vajíčka - aj to tuším 1-2 dni po tom. U niekoho HCG stúpa rýchlo a u niekoho veľmi pomaly

giuska
2. jan 2013

@zlatat a kolko trva kym sa vajičko uhnizdi?

zlatat
2. jan 2013

@giuska tuším na 5-11 DPO ... je to indi-vindi
Ty si koľko dní po ovulke?

giuska
2. jan 2013

ja som mala naposledy ovulku .11.12 takže teraz by som mala mat a od vtedy sa snažime o babo
@zlatat

mauerka
2. jan 2013

@giuska Pisala si, ze poslednu ms si mala 14.12. Ako si prisla na ovulu 11.12.? @zlatat

mauerka
2. jan 2013

@somsa Super, som na teba "pysna" ako si sa k tomu postavila. Tak uz vidis, ako vyzera pozitivny ovu test - ten ale nezarucuje, ze prebehne aj ovulacia, pozor na to. Len zachytil LH, co je fajn, ale skutocne prebehnutu ovu ti potvrdi jedine BT /samozrejme ked nepocitam folikometriu/. takze meraj a o nejake dva dni by ti mala stupnut a drzat sa hore.

zlatat
2. jan 2013

@mauerka 😀 😀 asi preklep 😀 😀 😀 Ty máš akú pamäť, ja som ani nezaregistrovala, aký dátum poslednej MS @giuska písala

mauerka
2. jan 2013

@zlatat Presne, moja, otrasnu pamat mam na datumy, cisla...vrrrrr, az na skodu niekedy. Zfleku ti teraz poviem, ze ty si 10DC, mylim sa? 🙂

zlatat
2. jan 2013

@mauerka ty vole 😕 😕 😕 áno, som 10 DC ... ja zase na čísla moc pamäť nemám, a ani na mená, ale zato na tváre hej

somsa
2. jan 2013

@mauerka ja som z toho ovu testu taka rada ako keby bol tehu 🙂 ...lebo je to moj prvy ... A uplne mi to dalo taky vnutorny klud alebo co...lebo min. mesiac som mala ovu bolesti 15DC a teraz mam pozitivny ovu test 14DC takze zo vyzera pekne pravidelné... testy si uz robit nebudem lebo to stoji vela ale merat BT asi budem a dufam ze v maji naklusem ku karolovi (moj doktor) s istotou v brusku🙂

zlatat
2. jan 2013

@somsa to je super - teraz ovu bolesti nemáš? Mne zvyknú nastúpiť aj deň -dva pred ovulkou