Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
Dievcata ja som sa asi nakazila do Vas, dnes som bola v lekarni a hadajte co som si pytala, OVULACNE TESTY 😅 .... ale nemali, tak som aj rada, ale pokusenie VELIKANSKE, a to by mala byt ovulacia cca 5, 6 -7.1, hmmm.... nebude vadit, ze som chora, ak by sa aj zadarilo ? ..... ☹
@vejvass neviem ci mas nejake zdravotne problemy alebo nie. Jonasove vypocty platia len pre zdravy par, ak mas nejake ochorenie, treba ho vyliecit, to pise Jonas, ja mam urobeny jonasov vypocet na rok 2013 a zivotaschopne dieta mi vychadza 4x na buduci rok. Ale to je o tom, ze ked Ti jonas vypocita nejake dni, tak ty musis mat styk dva dni pred tym a najdolezitejsie je, ze musis mat biologicky neplodne dni. Takze nie je to take jednoduche . A este k tomu ked mas taky cyklus aky mas.... Z tamtej stranky sa neda rozpoznat ci mas termin na zivotaschopne babo alebo nie. Ta stranka Ti to bohuzial nepovie.... Ja musim cakat do konca aprila na svoj termin, jeden mam aj v januari ale akurat na ovulaciu, dalsi az na konci aprila, to by som mala mat neplodne dni, i ked este sama neviem ako to bude. Zatial sa moja MS javi ako pravidelna, ale to sa moze razom zmenit.
drzim ti palce!!!
@zlatat tak my sme na tom podobne prve mam po IVF a toto druhe po cca 4 rokoch snazenia a nakoniec sa zadarilo prirodzenou cestou ale tak ci tak som potratila ved to je najhorsie ze keby som aspon mohla hnet ostat tehu ale tolko snazilkujeme a nakoniec ked sa nam konecne zadari tak to skonci potratom uz ma asi fakt trafi slak 😒 No ale stale dufam ze sa nam to podari a ta 13 bude pre nas vsetkych stastna 🙂
@emka9 v pohode obcas mi staci sa tu na Mk vykecat a hnet mi je lepsie 🙂
Akurat som MM nasadila Macu teda uz ju berie od zaciatku decembra tak uvidime ja som ju este nebrla lebo sa vraj nesmie ak je zena tehu no a to teda ja nikdy neviem ked snazilkujeme stale tak pockam na mrchu a zacnem ju uzivat aj ja a dokonca mam kupenu aj fytosoju ale to tiez ak kym mi doraz mrcha.Len si dava znovu nacas 😉
ahojte...drzim vam vsetkym pasticky aby sa naozaj zadarilo a to bez problemov a aby to netrvalo dlho. Ja som bola kuk svagrinu v nemocnici, ma 2-dnoveho chlapceka prekrasneho, tak ma to cele caplo...my chceme zacat asi az v druhej polovici roka, ale asi uz je nacase. Drahy ma tento rok 35 rokov, ja sice este do 30-tky mam chvilu a stale sa len bojim o peniaze ze to nezvladneme, ale vsetci mi hovoria ze nech zacneme lebo cert nikdy nespi a co ak.......
no tak snad sa zaradim coskroo medzi vas snazilky a ze ta 13-tka pre nas bude stastna 🙂
@balli ahoj ja mam podobne pocity, ze to nezvladneme a tak, tiez sa to snazim troska oddalovat, ale dlho to nevydrzim. presne vcera sa ma muz pytal, na co myslim cely den, no a ja pravdovravna mu hovorim na sex alebo na dieta 😀 tak pan manzel ma oboznamil s tym, ze to su moje biologicke hodiny, ze uz biju dost nahlas, ze ich mam pocuvat 😉 tak neviem ci vydrzim do konca aprila ko kaze jonas... kazdopadne jednu mrchu este pockam a potom to necham na prirodu.
@dadli no to ja som mala zatial dve taketo obdobia ze som sa nevedela dockat miminka a chcela som strasne, potom to preslo, teraz mam tretie take obdobie a neviem ci uz nebude aj posledne. Dostavali sme dom, ale este tam je straaaasne vela prace na tom, kaslat na interier, ten je ok pre dieta uz, ale zahrada, plot a podobne, to su strasne prachy a este musime kupit druhe auto. Takze sa toho celeho bojim, Ja sa pri dietati uskromnim, sak neskor zase budem zarabat, ale bojim sa toho aby som nebola nestastna mamicka na materskej co sa odstahovala na dedinu a nemoze nikam ist lebo nema ani auto...no to by som neprezila taku izolaciu.
No a Jonasovi ste davali vypocitat tie plodne dni? Inak kam si to mam poslat ked to chcem aj ja? Asi nevypocitava ze kedy je najlepsie pocat aby sme mali dvojicky, co???? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
baby mne začínajú ovu bolesti - kruci ale nejako skoro, veď len teraz sa mi spustil vajcový hlien, takže ovulka by mala prísť o cca 4 dni - do frasa, to zase budem 4 dni trpieť bolesťami? 😖
@balli my sme prvé počali v dobe, kedy som síce ja robila, ale v školstve toho veľa nezarobila, Mm prišiel o prácu, bývali sme u svokrovcov a plánovali sme stavať dom - teda hypoteéka na krku. Ale som šťastná, že sme nečakali a rozhodli sme sa pre bábo ... bolo to síce veľmi ťažké obdobie, ale zvládli sme ho.
Druhý sa nám narodil, keď sme ešte stále bývali u svokrovcov - v jednej izbičke, ani WC normálne nemajú - len latrínu na konci dvora, kúpeľňa mimo obývacej zóny, takže okúpaní sme v zime museli prejsť do izby, ale zvládli sme aj to - popritom sme stavali.
A ti poviem, že som rada, že sme sa rozhodli pre detičky a nečakali sme na obdobie, kedy by sme už mali svoje bývanie, finančne zabezpečení ... ktovie, či by som vôbec mala deti, keby sme počkali.
O tretie sa snažíme od mojich 35 rokov nakoľko som rodila sekciou a po druhom pôrode som nesmela minimálne 1,5 roka otehotneiť - a vidíš, 3 roky sa nedarilo a potom sa síce podarilo, ale 3x to skončilo zle 😢
Takže ti radím nečakaj - rôčky ubehnú ani nevieš ako.
no možno ti dojde aj skôr... 🙂 mozno to vajko vie ze tam na neho cakaju manželový športovci 😉
@twistybaby 😀 uvidíme
ja mam pocit ze som uz zrela na cvokhaus.... toto cakanie je otrasne,uz chcem ist doktorovi nech ma vysetri a zisti co mi je lebo mam pocit ze sa moje telo zblaznilo. uz týžden vratane zase dneskajsieho mam pozitivne (silno pozitivne) ovulacne testy.... och normalne som uz paranoidna alebo co? bojim sa tolkych veci co mi podla piznakov podla googla mozu byt ze som sa tu uz docitala o neplodnosti a ja neviem com ze sa asi zblaznim kym dojdu a aj prejdu kramy a budem sa moct dat vysetrit ☹ ☹ ☹ a furt tie ladové nohy dokelu nicim ich neviem zohriat ☹ mam ich zabalene v deke,hrube ponozky a furt su ladove ☹
@twistybaby tak preco nejdes k dr? Ja by som na MS necakala, keby som mala nejake pochybnosti. Aspon budes vediet na com si a nebudes sa musiet zbytocne stresovat.
@laja77 sama neviem. asi preto ze mam furt pocit ze uz ma dojst MS aj ked ju mam dostat a v pondelok. a zevraj hormonalny profil je najlepsie robit pred ovuláciou...
@balli joj neboj sa moja. ja mam tiez obavy, strasne obavy. mame hypoteku na 30 rokov, vzdy ideme od vyplaty k vyplate, ale viem ze by sme mohli aj usetrit, keby sme chceli. mame priestor na uskromnenie sa. no ja nechcem cakat na priaznivu financnu situaciu. Lebo ta nastane az ked splatim hypoteku a to uz budem asi v menopauze 😀 inak ja STRAAAAAAAAAAASNE tuzim po dvojickach, neskutocne 😉 to vsak jonas nepredpoveda. no nevem ako to bude, potrebujem aj schudnut, aj nejak sa pozviechat financne, ale zas na druhej strane to nechcem odkladat. joj strasna je to situacia. ktovie no necham to na prirodu...
@twistybaby ale nic za to nedas, ak tam pojdes dvakrat, aspon budes spokojnejsia. Ved na hormonalnom profile sa mozete dohodnut na inokedy. Ak mas dobreho doktora, myslim ze to pochopi 🙂
@laja77 asi mas pravdu,dnes tam skocim, stastie ze ho mam az od štvrtej poobede 🙂
@zlatat dakujem moja, vidim ze ste to mali este tazsie nez by som si ja vedela predstavit. Moj manzel je ok, skromny a dobry, ja som trochu materialista a mam rada ked sa mam dobre. Veru sa mi bude tazko opustat moj plat, ale zase si hovorim ze ked uvidim to miminko v rukach tak mi bude vsetko jedno 🙂 hlavne aby na hypoteku a plienky ostalo ;)
@balli ja by som tiez bola radsej keby sme mali naše byvanie (teraz sme len v 2izbaku ale nastastie potri mojej mamine) a aby som mala dobru robotu a skoncenu skolu a az potom babo..ale môze sa stat hocico a mozno budem vsetko mat az o 10 rokov..a to mi uz na prve babo pride neskoro. Vacsina našich rodicov tiez nemala vlastne byty a mali nas...zariadovali to vsetko postupne a aj tak to šlo
my chcem v aprili zacat.. babo by sa narodilo po poslednom skuškovom a uz ma budu cakat iba štatnice..tak to hadam zvladnem 🙂
@dadli no vidim ze sme na tom veeelmi rovnako - ja tiez potrebujem schudnut, aj lekar povedal ze by to bolo lepsie, takze idem zhodit prveho pol roka takych 10 kilov co nebude problem len hlavne pevnu volu!!! a dorobime na dome co sa bude dat, hlavne plot a nasetrit na auto a potom uz sa asi venovat plodeniu deti...je pravda ze mi vsetci hovoria ze deti nebudeme mat nikdy ak budeme cakat kym bude vsetko hotove a pripravene a nasetrena poraidna rezerva...
my mame v rodine kopu dvojiciek aj z mojej aj manzelovej strany a dokonca manzelova mama je z dvojiciek a my akurat vychadzame na tu generaciu co by mohla mat a draheho sestra dvojicky nema tak snad sa ulakomi stastie na nas 🙂

@lavyrle Inak tie priznaky mas podla mna super, fakt, ale este tak potichucky sa tesim 😉 ..... ked som bola tehu, davno davno, tak som mala zvysenu tel. teplotu 37,5 + prehanky, a to som si dala aj zivocisne uhlie, paralen .....