Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
@somsa...ty kolko? asi tak do 25 max ked koncis skolu nie?
@dadli aj ja potrebuejm schudnúť - pokúšam sa o to už niekoľko rokov, no nejde mi to dole ... jedine vtedy som schudla, keď som naposledy bola tehotná - za prvých 17 týždňov môjho posledného tehu som dala dole 5 kg čo sa mi nepodarilo ani keď som robila všetko možné aj nemožné pri snahe schudnúť.
@balli o tyzden budem mat 25 ..a 26 budem mat ked budem skolu konci (ja som pred VS este pracovala)..tak nejak to hadam zvladnem..ak nie v maji tak potom v auguste...to by uz malo malo pol roka...moja sesternica ma uz druhe babo a teraz robi druhu VS. a ked viem ze by mi mal kto pomoct tak sa az tak nebojim.
@zlatat dakujem! idem hned prestudovat...dnes teda mam mizernu pracovnu moralku...
@somsa jasne ze to zvladnes, mala som spoluziacky co to zvladli aj s detmi aj tehotne...to len ja som taka ze vsetko musi byt naplanovane a nic sa s nicim nesmie krizit aby som si vsetko uzila. Hlavne aby sa zadarilo. Mne sa vsetci smeju ze ja mam tak naplanovany zivot ze budem na praskoch ked sa nam nepodari otehotniet presne na minutu ktora by nesedela do mojho planu ;) hehe Ja inak pracujem uz od 19-tich, som si spravila skolu externe, takze my sme s drahym postihali porieist vlastne hniezdo a nejako sa ustabilizovat ako-tak ale tiez ta hypoteka a este poplatit veci...no amen tma.
Nastastie na kocik mam nasetrene uz vyse roka, to je nieco o com aj manzel vie ze tych penazi sa moze dotknut iba za cenu vlastneho zivota, lebo ja chce stokke xplory ak nebudu dvojicky no a ostatne postupne, ved ked budem tehu tak mam 9 vyplat na to aby sa poplatili veci...a aj postielku mam, nam venovala znama novu co nikdy nepouzili...este jednu dokupim na prizemie a bude 🙂 vravim...ja a moje plany...
@somsa no to ste teda super zmanagovali 🙂 nase bude mat jednu trafenu babicku, druha az tak starostliva neni, ale sak to je fuk, hlavne ze bude mat 🙂 ale kocik je na mne, ja teda ako sebec bezdetny zatial zastavam myslienku ze kocik je pre rodica a nie pre dieta 🙂 hehe, aj ked jasne, ze v zivote by som nekupila nic co by babatku ublizilo, ale zase moj komfort je moj komfort 🙂 este trochu pochudneme a mozeme ist na to.
Kukala som tu stranku Dr. Jonasa...celkom haluz inak. Asi si to necham vypocitat...som zvedava na plodne dni aj na to pohlavie...hehe
@laja77 No neviem, ale @zlatat tu pisala, ze bola tehu a brala atb, a narodil sa jej krasny, zdravi chlapcek .... ale ked mas tak vysoku teplotu, co ja viem, aby sa organizmus prilis nevysili, nevytrapil ..... ja som len trosku chora, zatial, u mna sa to stupnuje, tak uvidim, ako mi bude zajtra ... 🙂
@zlatat aj mne sa to pozdava, tak neviem ... 🙂 skusime este kazdy 2 den ... a potom mozno dojde aj na jonasa 🙂 chcela by si dvojicky ? moj manzel a svokra su z dvojiciek, tak co ja viem, .... ja to nemam po kom zdedit .... teda dvojvajecne, ale jednovajecne, tak to uz muzicek musi byt kanec 😀 aby presli hned dve 😀
@mauerka
@zlatat
baby? mam este jednu technicku otazku (casom ich bude urcite viac). ked mam vcera aj dnes pozitivny ovu test...tak ovu este neprebehla...a ked bude negat. tak je uz po ovu? ci iba v pripade ze bude neg. a bude aj narast teploty? a môze byt narast teploty po ovu, prebehnuta ovu a aj tak pozitivny test? (teplota je este stale dole)
@emka9 inak ja som pocula ze sa to dedi po zenskej strane a nie po chlapskej tie dvojvajecne, ale napriklad manzelova mamina je z dvojiciek a jej dvojca - chlap mal dve deti. Dcera dvojicky nemala a syn mal. Tak inak mne by sa to pacilo, draheho sestra dvojicky nema tak snad to budeme my... a u nas v rodine su dvojicky sice, ale na priamo ich nemam po kom zdedit...moj stryko so zenou maju dvojicky a otcova polovicna sestra, ale jej deti zase nic....tak ktovie ako sa priroda zahra 🙂
ja som tieto ovu testy este nerobila, takze mam v tom gulas 🙂 inak to uz su ake vymyslance ;) ja som mala zase trochu maniu z otehotnenia ked mi lekar zakazal antikoncepciu lebo som ju brala uz dlho a musela som aj na konizaciu krcka maternice. To som minula majland na testy, lebo sa mi menstruacia rozhadzala a mala som pocit ze som tehotna snad kazdy tyzden, stacilo zapichanie v bruchu a uz som bezala do lekarne ze ja som urcite tehotna, lebo ma dieta koplo...vsetky kamosky sa mi smiali ze hlavne ze dieta zacina kopat tak v 19-tom tyzdni, ale ze nech si kludne idem kupit ked chcem 🙂
@somsa Uz som sa z toho vysomarila 🙂 @zlatat Ti odpisala dobre /jasne 🙂 / Takze zhrniem:
- testy LEN zachytavaju hormon, kt. sa vyluci vo vacsom mnozstve PRED samotnou ovu. On by mal spustit prasknutie foliku a uvolnenie vajicka /to je vlastne ovulacia/
- ten hormon sa ale moze sice vylucit, ale k ovolneniu vajka nedojde - cize ovu test sice pozitivny, ale ozajstne uvolnenie vajicka neprebehlo. Ci doslo aj k uvolneniu vaja potvrdi vzostup BT ale samozrejme az PO prebehnutej ovulacii.
ZAVER: ovu testy dobre, lebo naznacia ovu VOPRED, ale az vzostup BT potvrdi, ze ovu prebehla naozaj.
Predpokladam, ze zajtra stupnes, ked si mala 2x pozit. ovu test
@balli Ano, ale ak tomu spravne rozumiem dvojvajecne tzn. ze ma zena 2 vajicka, to je bud nahoda, ze su 2 naraz, alebo to ma geneticky dane, ale ak su jednovajecne, tak za to moze uz muz, pretoze jedno vajicko je oplodnene 2 spermijkami .... mne to tak nejako vychadza, takze moj muz je sice z dvojiciek, ale maximalne mozeme mat jednovajecne, pretoze ja to geneticky dane nemam (aspon o tom neviem), teda moje telo vyda zo seba 1 vajko 🙂 ... dobra teoria ???
@emka9 akoze teoria dobra a sama sa neodvazujem nazvat sa expertom na tieto veci. Ale kedze zena vyda dve vajicka, tak preto by to malo byt dedicne, ze ide o babu. Ale urcite to moze byt aj vecou nahodou pripadne pridanych okolnosti ako je vek, dlzka brania antikoncepcie a podobne. Co sa tyka jednovajecnych tak to som citala, ze to neni dedicne ani z jednej strany, ze to neovplyvni ani muz, lebo vraj jednovajecne su "omyl prirody"...aspon tak to pisali, ale nie v zlom, ale ze to tak byt nema 🙂 takze tolko k tomu celemu...ktovie, ja som brala dlho antikoncepciu, tak som myslela ze to zabere a vydam dve vajcika, ale uz ich neberiem vyse roka, takze moje telo ani nevie ze nejaka antikoncepcia bola...tak to nechame na prirode a potesime sa aj jednemu krasnemu zdravemu babatku 🙂
Dvojvajecne - ano, zena uvolnila pri ovu dve vajka, dve rozne spermie ich oplodnili. taketo dvojcata sa na seba len podobaju /ako surodenci/, mozu byt opacneho pohlavia.
Jednovajecne - zena uvolnila klasicky jednovajo, IBA JEDNA spermia ho oplodnila ale pri deleni nastala "chyba" a vyvijali sa ako dva plody. Tito budu vzdy rovnakeho pohlavia i vzhladu @emka9 @balli
@mauerka diky moc, clovek sa uci cely zivot 🙂 tak preto som citala ze je to "omyl" lebo nie dve spermie, ale pri deleni je chyba. Ale aj tak mi vysvetlite, preco z manzelovej strany su vzdy muzi ti co maju tie dvojicky a nie zeny ked je to teda dedicne...na tolko nahod totiz neverim 🙂

@somsa to mate super naplanovane....trufas si statnice s mimcom? ja by som si vlasy vytrhala...ja som statnice zvladala velmi tazko, ale to preto asi ze od nas spravilo iba velmi malo ludi. Vacsinu vyrazili...ja som bola stastlivec.
My popravde babo okladame uz dva roky. Najprv ze po svadbe, ale nechcela som byt tehula na statnice, potom ze po skole, ale zacali sme stavat dom a teraz uz byvame, ale neni to uplne dokoncene a teraz zase ze bez druheho auta dieta nebude plus dokoncit zahradu, lebo do toho staveniska ja dieta teda neprivediem, aj ked prvy rok kym nechodi mu to tak bude jedno, ze? ste asi vsetky odvaznejsie ako ja!!!!! ale ked uz citim tie hodiny moje ako mi tikaju a cim dalej tym hlasnejsie...teraz cez obed som bola tomu novonarodenemu synovcovi xxl balik plienok kupit...boooze, som zvedava kto mne bude kupovat ked bude tehu...