icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
tatanka1
29. nov 2012

😒 no ale potrebovala by som cosi so sebou robit 😠

kvetka_
29. nov 2012

ahojte baby, tak som sem zavitala aj ja, robim si siestu v praci, uz na man ide unava. Vsetko som precitala, ale aj pozabudala na to,na co chcem reagovat 😀
@anuska3107 ja chodim cvicit 3-4krat tyzdenne, joga pilates, najnovsie jumping, ale to len posledne dva tyzdne. tiez sa momentalne stravujem podla A. macingovej- je to dieto-detox. v tehu som rychlo priberala z 58 na 72, teraz mam 66, chcem to dat vsetko dolu, aby som bola zdrava. zeny s nadvahou maju problem otehotniet, tak musim aj toto riziko eliminovat som si povedala. a velmi dobre mi to robi na psychiku.
a inak , pisala som Jonasovi, cakam kedy mi zasle formular a dam si vypocitat vsetko, potom ked to budem mat vrukach, tak napisem, co odporuca pan Jonas a budem sa tym riadit- samozrejme az ked schvali snazenie pan doktor.

@lavyrle naozaj nie si tehotna? mne s to nezda nejak, pises stale take prznaky ako keby si bola...

lavyrle
29. nov 2012

@kvetka_ no asi nie 🙂 chvilami sa mi to tiez tak zdalo alebo aj zda, ale bazalna teplota tomu nenasvedcovala (aj ked som ju nemerala tak ako sa ma a nemerala pravidelne 😀 )...okrem toho teraz je take pocasie, bio zataz c.3-4, ja to dost vnimam a aj preto mi je mozno tak divne. Jonasovala som v treti den menzesu, logicky tam nebolo co oplodnit a zas ovu bola len teraz v strede cyklu a tie spermie nepreziju az 11 dni
A k tomu chudnutiu, ked som zhodila vsetky nadbytocne kila,citila som sa ako iny clovek - ako o 10 rokov mladsia, plna energie 🙂 ibaze teraz sa citim ako bez energie, neviem co je to so mnou. Ja som vacsinou pozitivne naladena, neriesim somariny, nemavam depkove stavy,ale teraz mam pocit, ze ...ani neviem co, ale nic sa mi nechce, vsetko ma rozculuje a som schopna zjest na posedenie aj pol cokolady 😒

lavyrle
29. nov 2012

ja som schudla tak, ze som jedla pravidelne, vynechala som sladkosti, v kazdej porcii som jedla zeleninu a vecer som uz nejedla sacharidy, ale len bielkoviny a zeleninu.
Takze na ranajky to bol normalne celozrnny chlieb + tenka vrstva masla, šunka/syr/vajicko....a k tomu zeleninka. O tri hodky som zjedla jogurt s celozrnym rozkom, o tri hodky obed - normalne masko + priloha + zelenina, olovrant jeden chlebik s niecim a zelenina a na veceru uz len masko z obeda + zelenina (alebo vajicko, syr a zelenina) a ak som bola dlho hore tak neskoro vecer este pohar mlieka (ja mam rada mlieko) alebo sa moze acidko. Super na tom bolo, ze som vobec nemala pocit, ze som hladna, vobec som nemala chut na sladke, proste to slo krasne, hladko a prvy mesiac som dala dole vyse 4kg. Do troch mesiacov som sla z cisla 40 na cislo 36 🙂 absolutne odporucam, pretoze to nie je dieta, ale zivotny styl., Naucila som sa ranajkovat, pit litre caju, necukrit kavu a uz dva roky cela rodina jeme len tmavy celozrnny chlieb a pecivo. Dva roky ta vaha nesla hore, mozno +-1-2kg....lenze v lete som otehotnela a zrazu som zas zacala jest sladke a vsetko, hned vybehlo + 5kil a aj po potrate som to uz nevedela ovladnut, takze doslova "zerem" 😝

kvetka_
29. nov 2012

@lavyrle ja som tiez tak jedla pre tehotenstvom, pravidelne, pekne zdravo, ako pises ty, ale jak som sa dozvedela ze tom tehotna, tak som jedla piate cez deviate, ja som bola non stop hladna. preto tolko kil. teraz potrebujem rychlo dat dolu tie kila, nech som opat fit. ja som ale taka, ze nech robim cokolvek, kym sa nehybem tak nechudnem. preto aj ten pohyb. 😉
inak dnes je bio 5 podla telerana, tak pokial to citis, tak nezavidim ti dnesny stav. ale i tak si stale myslim ze si v tom, ved uvidime o 2 tyzdne 🙂

lavyrle
29. nov 2012

@kvetka_ presne ako pises - akonahle som bola tehu, zacala som jest, pretoze tie pocity hladu boli hrozne a mala som pocit, ze odpadnem ak sa nenajem 😝 teraz si skor kompenzujem depky 😲

duduska25
29. nov 2012

Baby, neviem ako mam eliminovat pocit vlcieho hladu. Hlavne rano. Kolkokrat musim ranajkovat aj 3X lebo hlad neviem zmiernit, ide ma z toho porazit :(((

kvetka_
29. nov 2012

@lavyrle nedepkuj, ved sme si slubili ze v januari vsetky budume tehotne a januar je tu coby dup. ja sice nie v januari, ale vy vsetky ostatne povinne ano. 😉

lavyrle
29. nov 2012

@duduska25 si tehulka - papkaj kolko trebaa ak priberas privela, tak skus papkat zdravsie veci. Ale neobmedzuj sa - schudnes neskor 😉

@kvetka_ neviem co to so mnou je. Neviem to ovplyvnit - taka cudna melancholia vo mne 😖

kvetka_
29. nov 2012

@lavyrle to bude asi tym pocasim, ved nie su ani 4 hodiny a uz sa stmieva ☹ ale neboj bude lepsie , uvidis, len treba chciet.

lavyrle
29. nov 2012

@kvetka_ ja viem a dakujem 😉

daniwaugh
29. nov 2012

@lavyrle ja to mam zasa tak, ze ak ma yt chlapcek tak by som si pockala a ak dievcatko tak chcem hned.. Alexko ma len 6mesiacov, tak si ho uzivam este stale...
inak ja som mala tu 90dnovu dietu a ta bola super premna, potom v tehu asi plus 20kg a teraz mam stale +5 ale to preto, ze kojim a nechcem schudnut na povodnu vahu aby som nestratila mlieko..

tatanka1
29. nov 2012

dani cim viac budes kojit a najme po pol roku az roku tym budes viac chudnut automaticky 🙂.

kvetka_
29. nov 2012

inak suhlasim s daniwaugh, ze 90dnovka je fajn. mam odskusane.

twistybaby
29. nov 2012

@lavyrle to je fajn pristup 🙂
@tatanka1 takze dievča mate večši živel ako chlapca? 😀 to je dobreee 😀

Kočky jako ste na tom s vianočnymi darčekami? ja som akurat dneska pobehala celu BA a donakupovala pre celu rodinu a znamych,ale najvecsi problem mi robí manzel.kupila som mu darcek na vianoce- lebo mi uz rok opakuje co by si zelal) takze som vedela co,ale on ma teraz 3tieho decembra aj narodeniny a ked sa ho opytam po com tuzi tak mi povie ze on nevie,po nicom nejak extra netuzi... a ja som teraz hotova lebo za 4 dni ma narodky a ja nic nemam ☹

kvetka_
29. nov 2012

@daniwaugh dania ty si si dala toho jonasa vypocitat, ze? lebo tam su kolonky o MS... a tie ja neviem este vyplnit, lebo som mala zatial len 1 MS po tom, cize dlzku cyklu netusim. Kedze pred tehu bolo 26 dni ale iba dva krat, lebo predtym som mala antikoncepciu, teraz prisla po 31 dnoch, neviem, nerada by som tam vypisala bludy. Je moznost to tam aj nezadat, myslis, ze je potom prepocet menej presny?

mauerka
29. nov 2012

Prestante pisat, nestiham docitat!!! 😀

mauerka
29. nov 2012

K teme CVICENIE ja som /bola/ fanatik ale na druhej strane som vazne mala este v septembri "vymakanu" postavu, cvicenie je super! Potom som chytila tenisovy laket a taha sa to stale - hnusna bolest! Takze ma to dalo tak "down", ze teraz som vybehla za dva mesiace aspon 4-5kg hore a to sa zdravo stravujem asi 12 rokov, proste nepoznam take ako vyprazany rezen, majonezovy salat, pizza....ani mi uz nepride chut na to. ALE: vynechanie sportu a SLADKE ☹ hned urobi svoje. Ale aj toto beriem pohodovo - jak prislo, tak odijde ked bude ten spravny cas 🙂
A len potvrdzujem - schodna cesta je ta, kt. zvolila @lavyrle - malo, casto, bez sladkosti, vecer bielk+zelenina a pohyb.

mauerka
29. nov 2012

@tatanka1 Ja nevidim rozdiel v PMS ani v ms ci sa "snazime" alebo nie. Ale psychyka je vazne vazna vec 🙂 takze skor si myslim, ze je to na tomto zaklade. Podvedome ocakavas, ze by si v dany mesiac mohla byt v tom, preto mozno aj inak vnimas priznaky ms. Nemyslim si, ze by tam bol nejaky racionalny zaklad.

mauerka
29. nov 2012

A teraz napiste: PRESTAN PISAT, MAUERKA, NESTIHAME CITAT... 😀

mauerka
29. nov 2012

Pacil sa mi prispevok @lavyrle z 11.41, ze to naposledy robili v juni - hihihi, super! 😉

kiki6
29. nov 2012

@daniwaugh toho ešte teraz neskúšam, ešte počkám a uvidím od nového roka. Radšej vsadím na tie vyšetrenia od Iscare

kiki6
29. nov 2012

@lavyrle no a viem, veď toto presne mu stále omielam dookola a pritom on je z 3 detí, a stále nechápe, resp. nechce...
Všetko je to OK, veď kde sa najedia 3 naje sa aj štvrtý a takisto aj s výchovou. Takže ja v tom vedu nevidím. No veď pracujeme na tom a uvidíme, keď sa zadarí bude dobre...

daniwaugh
29. nov 2012

@kvetka_ nie je menej presny 🙂 je to preto aby vedel odkedy ti ma sptavit vypocet. ja ms nemam tak som mu ziadnu nenapisala

daniwaugh
29. nov 2012

@kiki6 urcite bude rad ked sa podari aj ked to az tak neriesi, uvidis 🙂

kiki6
29. nov 2012

@daniwaugh veď viem, takže to nechávam tak volne

lavyrle
29. nov 2012

@mauerka hehe 😀 uz ked som to pisala, vedela som, ze sa niekto chyti 😀

tatanka1
29. nov 2012

@mauerka my sme nikdy nemali ochranu a ja anikoncepciu 🙂 takze teoreticky by som mohla byt tehotna kedykolvek 🙂. No teda moj manzel pozna svoje "pochody" takze nase deti boli vzdy planovane ).
preto ja nemam ziadmy iny dovod a oreto nevravim ze by som bola tehotna aleboze by som sa tak pozorovala v ocakavani. prave naopak ja budem sa pozorovat az ked mi vynecha MS .
len vidim na sebe zmeny. 🙂.
ale to moze byt hormonalne vekom a cim kolvek inym. napiklad mne sa total zmenil MS aj cyklus po porodoch- halvne prvom. Od vteda mavam aj PMS- co som do vtedy nepoznala a aj ich mam brutal silne a dlhe.. co som maval dost v pohode max 4 dni...
takze viem ze telo sa meni a vyvija.

tatanka1
29. nov 2012

Jo a este jedna vec, ked som cakala druhe babo tak kamosky tejulky- prvorodicky si kupili steriskop a pocuvali babo kazdy den ako mu bije srdiecko. tak som myslela ze by vam co ste mali problem s babatkami by to bolo fajn zlepsovak. iste nie hned v prvych tyzdnoch ale od isteho casu to viete vyuzit 🙂.

lavyrle
29. nov 2012

@tatanka1 ja som potratila v 8 a 11tt..neviem ci by to stetoskopom bolo pocut a obavam sa, ze by som z toho bola psycho 😉 preto nechcem merat ani BT, ani nic ine riesit, kym teda nemusim....A kolko ty mas deti a kolko maju rokov?