icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
laja77
1. dec 2012

@tatanka1 tak nejako som si to myslela 🙂 , ale chcela som vediet hlavne, ci je tazke dosiahnut taku peknu jednoliatu farbu . nevadi, ked sa ta hmota dlho miesi? myslim, ci sa potom nezacne drobit alebo take nieco

tatanka1
1. dec 2012

no ak kupis fondan tak nie je to skutocne ako plastelina v rukach sa topi. ale pozor nemsie byt vela farby leno potom je to vlhke... a lepsi sa to a nie je to take lekne hladke . ono je to cela veda 🙂 ja eobievam toety ale nie tak krasne, teda oar krat som sa s tym hrala ale na to clovek potrebuje aj to speci nacinicko.. 🙂
ale obdivujem tie kocky co to vedia tak krasne spravit.

twistybaby
1. dec 2012

NO žienky ufff, to sa človek normalne spoti ked ma toto všetko po celom dni citat 😠 😀 to čo ste cely den tunak boli? Ja som prisla od svokry akurat....
@lienka434 no tak to musi byt,a ak to nevyjde ani mne s tym dievčatkom tak si ich popripade vymenime 😀
@zlatat no ano je to teutonia spirit s3 model 2013 a tieto su uz oovela vecsie a dlhsie a vanicka ma az 88cm!!! oproti vaničke jané MATRIX co ma len 77 je to dooost 😉 ja som si ho bola obzriet na zivo aj vyskusat,nevydrzala som 😅 2013 model je s touto tmavou konstrukciou ,stare boli strieborne,a da sa zatial zohnat iba na nemeckych strankach...ale kym ja budem tehu tak bude aj u nas iked je pravda ze u nich je to o doooost lacnejsie.... inak mimochodom vítam ta aj ja a hore hlavu,vsetky si budeme navzajom drzat palce a kazda v roku 2013 uspesne donosi zdrave krasne detatko ! to je medzi nami taky neoficialny pakt ze baby? 😉 sme tu viacere ktorym sa posledne tehu neskoncilo dobre tak teraz to uz vyjst musi ked sme sa snazilky tak spojili no nie? 😉
@lavyrle pekne prosim ze mi na ten fondan posles recept? pekne prosiiiiim 😅 🙂 aj ja milujem velke vianoce, s kopou navstev, vela hosti,plny vianocny stôl dobrôt a tá pohodickaaaa 🙂 joj urobila si mi vianocnu náladu, ty a tie mandrinky co som dnes jedla 😀
@tatanka1 no no! ja ti neviem ci sa nam tu nehlasia nejake tie príznaky co ty na to? 😉 🙂
@laja77 neni si jedina,tiez som tu neni pol dna a skoro som odpadla jak som videla ze tri nove strany pribudli 😀

daniwaugh
1. dec 2012

a zasa mam na ovu teste ciarku slabu :D kedze ovu to nie je, citala som dakde ze to moze ukazat aj ked si tehu :D dufam ze nie :D nemala som si tie testy kupovat 😀 😀

lavyrle
1. dec 2012

@daniwaugh no ak sexujete bez ochrany, kludne mozes byt tehotna 😉 to nevadi, ze dojcis

daniwaugh
1. dec 2012

@lavyrle sak ja viem, tak som zisakala brata ked som mala 5mes :D akurat my sme do 9.11 brali tabletky a jediny nechraneny styk sme mali do 7dni po vysadeni tusim, takze tam podlamna nie je sanca, jedine ze by to boli bojovnicke spermie a sli aj cez HA .. 😀 😀 😀 a okrem toho si meram ovu kazdy den a furt nista.. akoze to len z preventivnych dovodov no 😀 😀

lavyrle
1. dec 2012

@daniwaugh no moja, ja som otehotnela s mladsim synom hned ako som odlepila anti naplast 😀 a vyprdni sa ty na ovu kym to nie je nutne.....ak chcete babo, tak si uzivajte a ak este nechcete, davaj bacha 😀

daniwaugh
1. dec 2012

@lavyrle no sak prave nechceme 😀 😀 az v januari mi jonas predpovedal dievcatko, takze teraz nechceme ani nahodou 😀 resp mne uz je to jedno ale mozno zajtra zasa nebude tak radsej pockame 😀 😀

daniwaugh
1. dec 2012

@lavyrle a tie naplaste funguju tak isto ako HAK? lebo ja som mala tabletky a tie maju este tyzden-dva ucinkovat 😀 😀

lavyrle
1. dec 2012

@daniwaugh naplaste funguju ako HAK...je to presne to iste, ibaze to nejde oralne,ale cez kozu 😉

lavyrle
1. dec 2012

@daniwaugh nakoniec budes prva tehulka ty 😀

daniwaugh
1. dec 2012

@lavyrle nestras :D

lavyrle
1. dec 2012

@daniwaugh co ma byt, to bude 😉 akurat som pozerala augustovky, ako sa rozrastajú. Pomaly aj nas cas prichadza. Ale sami z tejto skupiny nebude chciet odist - potom sa premenujeme

daniwaugh
2. dec 2012

@lavyrle suhlas 🙂 vymysli nazov :D
no sak uvidime, testov mam dost aj na ovu aj na tehu, tak mozem skusit, aj ked neverim 😀 😀

lavyrle
2. dec 2012

@daniwaugh nazov "sibnute tehulky 2013" 😀 to kvoli tym kocikom co uz vyberame a vlastne pomaly aj kupujeme 😎

laja77
2. dec 2012

@lavyrle
@daniwaugh
mne sa tiez paci v tejto skupine 🙂 ale tak ja by som teoreticky mohla byt aj augustovka, ked som pozerala tehu kalkulacku 😎 - teda zatial cisto teoreticky. Manzel ma narodky v auguste, tak by mal darcek 🙂 a v septembri mam narodky zase ja, takze je to jedno 😀

laja77
2. dec 2012

@tatanka1
@daniwaugh
@lavyrle
@twistybaby
tak dievcata a aj vsetky ostatne, ktore som nenapisala- piste, piste, aby som mala co citat, ked pridem z prace 😀
poslite tipy na vianocne pecenie, aby som pripadne napiekla aj nieco ine, ako zvycajne. Myslim ze aj twistybaby to pisala, len neviem ci dostala odpoved a neviem ani na ktorej strane by som to mala hladat uz 😉

kvetka_
2. dec 2012

dobre ranko baby 🙂
ahoj @zlatat taka som rada, ze sme zasa spolu v teme 🙂)))
bambulky mna svihne. vcera to bolo 6 tyzdnov od potratu a 11DC som a s drahym sme mali taku nehodu. ved viete co myslim. teraz sa zozieram, ci nemozem byt v tom.... strasne sa bojim. je to este skoro byt opat v tom. co teraz? uz ma napadaju kadejake myslienky, ci si nejdem kupit tabletku po a tak.... bazalna teplota 36,7, teraz ked si ju budem merat a bude zvysena znamena to ze som v tom? bojim sa, aby ak otehotniem tak skoro,aby sa to vsetko nezopakovalo. mam si ist kupit tu tabletku po? ja neviem :(((

tatanka1
2. dec 2012

kvetka nie, neboj sa a ver ze aj ked by sa ti podarilo otehotniet, tak vsetko bude v poriadku. Niektore veci su riadene z Hora, a vtedy musis doverovat 🙂. sice ste este neskusali, ale zaarilo sa, a ak skutocne to bude platny pokus 🙂 tak sa tes 🙂 a na nic zle nemysli, uplne sa uvolni a doveruj, ze veci mozu a budu dobre. to zle si si uz preskakala, a teraz pride ta dobra odplata 🙂.

tatanka1
2. dec 2012

a este kvetka telo ma neuveritelnu schopnost regeneracie 🙂. Ale musis tomu verit 🙂 a mzsliet pozitivne 😉

daniwaugh
2. dec 2012

@kvetka_ ja sa tiez zamyslam nad tym, ako sa to nase telo dokaze okamite regenerovat, ked sa porezes napriklad.. alebo cisarskom... vyrezu ti dieru do tela a o 3dni zasa chodis normalne a o 2 roky porodis dieta, napriek tomu, ze v maternici bol rez. takze ak sa to stalo, tak to nie je nahoda.. a inak to bude baba ak sa zadarilo 😀 😀 😀 neboj sa ty nic,nahoda neexistuje, vsetko je pre nieco, ver mi - ja to viem! 🤐

daniwaugh
2. dec 2012

ha a dneska na ovu teste zasa len jedna ciarka 🙂 sibnute testy 🙂 ale pomaly uz je aj cas na ovu, aspon tak raz za 28dni, nie?:D hehehe

zlatat
2. dec 2012

@kvetka_ ahoj moja, aj ja som rada, že sme zase spolu v jednej téme - neboj, telo najlepšie vie, kedy je vhodný čas na otehu. My sme na to po 2.mrške šli naostro a aha teraz mi skončila tretia a stále nič 😒
Dokonca som ešte nemala prvú mrchaňu a tiež sme mali nehodu ako vy a nič z toho nebolo - ale pocity som mala rovnaké.
Teraz bz som bola najradšej, keby sa to podarilo čo najskôr.
Aj gyndoš sa ma pred 3. mrškou pýtal čo ideme robiť, či sa ideme snažiť a ja že jasné, tak, aby som čo najskôr bola tehu ... tak sa aj smial a dal nám čas do konca roka a ak sa nepodarí, tak v januári mám prísť a možno mi niečo dá na podporu vaječníkov, aby lepšejšie pracovali a aby sa rýchlejšie zadarilo.
Náš synček bol úplne zdravučký - neviem či to vieš - v utorok soms a dozvedela výsledky z genetiky a žiadne poškodenie, žiadna genetická porucha v zmzsle nejakej trizómie alebo niečoho podobného sa nepotvrdilo 😖 takže som ďalší príklad toho, že aj keď výjdu veeeeľmi zlé tripple testy ešte to neznamená, že bábätko bude naozaj postihnuté. 😖

zlatat
2. dec 2012

@twistybaby páni, rozmer tej vaničky je úúúžasnýýý a aj športová časť je väčšia? Teda opierka dlhšia a aj priestor medzi strieškou a opierkou chrbta je dosť veľký? Ja som dosť vysoká (180 cm ) tak mám problém nájsť niečo, čo by mi vyhovovalo aj po tejto stránke, aby som vaničku nemala na úrovni kolien 😖

zlatat
2. dec 2012

@daniwaugh len prečo aj zdravé detičky musia v brušku umierať? 😢 😢 zmysel tohoto veru nikde nevidím ☹

daniwaugh
2. dec 2012

@zlatat a ked bol zdravy tak co sa stalo? ale ak o tom nechces hovorit tak samozrejme nemusis..

daniwaugh
2. dec 2012

@zlatat hmm tak to netusim, ale urcite to je hrozny pocit, neviem ako by som sa ja s tym vyrovnala..

zlatat
2. dec 2012

@kvetka_ ešte som ti zabudla napísať - pamätáš sa, že mám segru v Nemecku a je rovnako tehotná ako som bola ja ... rozprávala sa so svojou gyndoškou o mne a o tom, čo sa nám stalo a ona mi odkázala, že nevidí žiadny dôvod, prečo by sme mali tie 3 mesiace čakať - že ak je v nás toľko lásky a túžby pre ďalšie bábätko, maternica je OK, teda nie je v tele žiadny zápal po zákroku, tak nie je dôvod na čakanie - že telo najlepšie vie, kedy je vhodný čas na otehu. A že má jednu pacientku, ktorej ani 1.MS po potrate neprišla, otehotnela hneď a všetko je v úplnom poriadku, ona aj bábätko sú OK.

kvetka_
2. dec 2012

@daniwaugh no uz by si mohla mat ovu 😉
baby ja som slaboch, ja som si dala tu tabletku. mne dost doktor prizvukoval, ze pol roka neotehotniet, aby sa to nezopakovalo, ja by som neprezila keby som mala zas potratit. ja to uz nechcem nechat na nahodu. cakam na jonasove vypocty kedy budeme schopni pochat zdrave babatko. a nejak neverim, ze za 6 tyzdnov by som mala metarnicu schopnu udrzat babo pocas celeho tehu. ved ja som potratila v polke 6 mesiaca. a tym, ze som si dala tabletku do 12 hodin, malo by to zabranit oplodneniu vajicka, cize ziaden potrat cez tabletku, iba sa neoplodni vajko, keby nahodou.
naozaj radsej si dam teraz tabletku po, nez by som mala mat napr MA v neskor, ale potihnute babo zasa. uz chcem byt pripravena na 100% zdravotne. aj muzovi som kupila vitamin E a selen a zinok. to vraj maju muzi jest na plavcov.
dufam, ze ma za to neodsudzujete kocky. ale strasne sa bojim 😢

@zlatat ty si nikdy nerozmyslala o Jonasovi a jeho vypoctoch?

kvetka_
2. dec 2012

@zlatat ja si myslim, ze ked sa potrati v prvom trimestri, tak podla mna staci jeden cyklus, ale naozaj v 26 tyzdni a este k tomu vies ja som nepotratila len tak, na to boli zavazne gen. vady... a ja verim svojmu lekarovi ked povie, ze nemam otehotniet skoro, lebo sa to zopakuje, tak to neurobim, az ked mi da vo februari po preventivke pozehnanie. 😵