Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
@laja77 nie, nikde sme neboli .... toho roku ani Chorvátsko - len doma. Zistili mu to úplne náhodou ... chodíme na pľúcne do Podu. Biskupíc a raz za nejaký čas mu pľúciarka robí imunologické testy ( nakoľko má imunodeficientný stav ) no a vzala mu krvičku, a výsledky poslala na konzultáciu imunologičke na Heydukovu ... tá si to pozrela a poslala späť k pľúciarke s tým, že nakázala spraviť doplňujúce testy - podrobnejšie plus aj vyšetrenie stolice na parazity ( z akého dôvodu netuším, lebo toto kázala prvýkrát ... možno niečo vyskočilo v krvičke, neviem ).
Tak sme zozbierali 3x vzorku, odniesla našej Dr. na testy a hups, vyšlo toto ... a pritom nejaké divné výsledky prišli, lebo ani žiadnu citlivosť na konkrétne lieky tam neuviedli, nič - len názov parazita, a vedľa neho skratku " sp." - čo to znamená neviem.
Sp ... v medicíne väčšinou znamená suspektný ... tak neviem, či je to len podozrenie na totho parazita alebo kieho frasa ... ani naša Dr. nevedela čo s tým - tak mi kázala volať na gastro. NO a gastroenterologička povedala, že to treba preliečiť, povedala mi názov lieku aj dávkovanie
@laja77 aha, díkes ... ty robíš v zdravotníctve? Inak dáme aj Radkovi ( staršiemu ) vyšetriť stolicu, lebo tak strašidelne ho nadúva a gastroenterologička povedala, že to môže byť príznak tej potvory. tak som zvedavá
Len nechápem, kde to chytil ☹
Zajtra sa pustím do tých medovníkov, tak hádam do večera to zbúcham 😀 😀
@tatanka1 to drzim palce pri to m peceni,ja som to skoro psychicky nezvladla 😀
@lavyrle j tebe drzim palce a super sprava 🙂 aky havino to je?
@laja77 tak tak.bolo cesto az za usami nedalo sa pisat hehe 😀
A kočeny potom fotečky každeho kolačika čo upečiete poprosim! Potrebujem inšpiraciu 😉 Inak dneska super den, boli sme kuknuk konecne Mikuláša tu u nás,rozdaval detom baličky ,velmi štedré až som skoro odpadla ake drahe cokolady a kolko vela (máme super starostu)- a davali aj varene vinko a kapustnicu zadarmo tak sme sa mali aspon ako zohriat ,detičky na podiu vyspevovavali a mojho syna zaujimali hojdačky a smyklavka v minus5 stupnoch celzia.... zvysok dna u svokry a bolo fajn 🙂 vcera mi konecne skoncila MS takze od dneska cely mesiac budeme ako zajačiky s manzelom 😅 😀 😝
@twistybaby takyto - moj najkrajsi a najlepsi 🙂 a tesim sa ze zacinate - ak sa zadari budeme v rovnakom mesiaci
Juj, boli ma hlava. Vypila som pohar puncu a to je iny hlavybol 😖
ahojte 🙂 medovnicky dopecene a v polke davky sme spravili aj dierky a budu ako ozdoby 🙂 na stromcek. Deti vydatne pomahali a vykrajovali, natierali a jedli 😀 tak som hned aj dala spravit druhu davku. Aj tak idem poslat ttoprvu kamaratke 🙂.
ale my si spravime take s dierkami na zavesenie 🙂 a ak nezavesime tam to ozdobime a bude to pekne a dierka nezavdzia 🙂
mm dnes vecer domov tak skoro nepride si neuniesol tu vahu spravy 😀
no ale mna chyta pazravost. teda ked som hladna je mi zle ale na nic nemam chut a ked aj zjem nemozem vela lebo mi je zle 😀. Ale brucho rastie ako za tri fazulky 🙂
Dobre ranko, tak ja uz nemozem spavat 😉 , som hore kazde rano pred 6 aj cez tyzden a aj cez vikend a to bez budika.
ha, my vsetci este v posteli :D max pozera rozpravky na ipade, alex sa hra s hrackami, tato spi 😎
čaute kočky 🙂
Ahojte 🙂 Leniva nedela dnes...
ja som dnes spala do 10tej 😝 ale hned potom som si svihla - decka vychystala von na sankovacku, pustila sa do varenia, prania, vysavania 🙂 obed je uz hotovy, prva pracka doprala, uz sa perie druha. Vonku svieti slniecko - no radost zit 🙂 zajtra zostanem doma a planujem piect linecke
cauko kočeny 🙂 bre ranko sa praje ! ja vzdy ako posledna z vas vstavam hihi 😀 my sa chystame do Avionu daco pokupit na vianoce za chvilku, takze zas pol dna nebudem doma a vecer nas cakaju ACTIVITY u priatelov pri vinku tak sa tesim na ten relax 🙂 od vcera poctivo "opelujeme" tak drzte prsty 😉
zienky daktora z vas pije alchemilku?
@daniwaugh ja som o nej čítala len samé dobré veci, vraj dokáže v mnohých prípadoch pomôcť k tehu ... lebo vraj z doteraz neznámych príčin spôsobuje to, že v maternici vytvára zdravé prostredie pre tehu ... a dokonca aj u žien, ktoré mali roky problém otehotnieť, prípadne donosiť báboa kde už lieky nijako nepomáhali, tak práve alchemilka im pomohla otehotnieť a dotiahnuť tehu do úspešného konca.
Ale toto píšu iba o Alchemilke žltozelenej ... lebo je veľa druhov alchemilky. Väčšinou sa predáva obyčajná a tá sa dokonca vraj v tehu neodporúča.
ja som na alchemilku napríklad počula, že niekomu úplne rozhádzala cyklus, ale to možno tá obyčajná 🙂

tak a ja som dnes konecne umyla aspon styri okna 😎 , tesim sa, uz iba 6 😀