icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
tatanka1
12. dec 2012

tak dievcata skusat treba ale zas od taaaat po taaaat 😀 Ale nie ja viem aka je velka tuzba po dietatku a ze clovek je schopny spravit cokolvek len aby mal ten maly uzlicek v naruci 😵

lavyrle
12. dec 2012

@emka9 este nemam. Myslim, ze este zhruba mesiac si pockam 🙂

@tatanka1 tebe sa hovori ked uz je tvoja fazulka tam kde ma byt 😉

@daniwaugh 🙂 len sa to tazko praktizuje, ked nas pritom kozmickom sexe otravuju biologicke vplyvy ako napriklad bolest a krvacanie

tatanka1
12. dec 2012

@lavyrle ale ja vas len chcem povzbudit 🙂 a ano ja sa hrooozne tesim sice tak potichucky este a opatrne, ale veeeelmi.

lavyrle
12. dec 2012

@tatanka1 vsak ja viem 🙂 a tiez by som sa na tvojom mieste velmi velmi tesila 🙂 opatrnost nikdy nezaskodi, ale pozitivna viera musi prevazit 😉

tatanka1
12. dec 2012

@lavyrle jsne jasne pozitivna, ja to beriem vsetko tak pozitivne, ze je vsetko v poriadku a ako ma byt 🙂

somsa
12. dec 2012

@twistybaby ale asi dva tyzdne dozadu som aj pocula nejake statistiky tak vzdy sa v septebri rodi najviac deti..kazdy rok..predsa len...tuha zima, vianoce, silvester, romanťika :D

emka9
12. dec 2012

@zlatat držím prsty, nech pomôžu 😉

emka9
12. dec 2012

@lavyrle hmmm ....som si myslela, že skôr ..... tak na Nový rok 🙂

zlatat
12. dec 2012

@emka9 dík, veď uvidíme ... každopádne vidím už teraz zmenu - doteraz som na konci každej MS mala ešet 2 dni špinenie - teraz ako beriem kvapky nič, proste skončilo krvácanie a to je všetko, žiadne špinenie.
S ovu hlienom som mala furt problémy - vždy som ho mala málo a trval max. 3 dni ... teraz? 4 dni a bolo ho veru dosť 🙂 Ovulka prišla ukážkovo na 14 DC - ale tak ja som nikdy nemala oneskorenú ovulku, ale vždy si chodila ako chcela od 12DC-16DC
Takže som strašne zvedavá, čo spravia s mojou luteálnou fázou ( od ovulky po MS som mala vždy 12 dní už niekoľko rokov ) - či mi ostane taká ako doteraz aelbo mi ju predĺži ...

mauerka
12. dec 2012

@zlatat Ja sa celkom bojim nejak si sprtat do cyklu, mala som nedobru skusenost jednak s alchemilkou ale aj so sojou ☹ Tak ma tie Femi kvapky budu zaujimat - oni nejak aj ovplyvnuju hormony? Ja som uz aj po soji /2 mesiace/ bola nafuknuta, pribrata - a to som sa ovladala v jedeni, nie ako teraz 🙂 Hlavne ma oslovilo to mnozstvo hlienu - presne tento problem mam aj ja - je tam sice niekde "v utrobach", aj na toal. pap. sa dostane, ale tak zeby som ho mala vela sa povedat neda...
Ja mam fazulky tak akurat v polievke dnes 😀 @tatanka1 @lavyrle

lavyrle
12. dec 2012

@emka9 stale dufam, ze pridu aj skor 😉

mauerka
12. dec 2012

Vcera som si spisala papierik na nakup - viac menej iba veci na pecenie, ziadne maso, alkohol - a dnes som nechala v obchode 100€ ! A este z toho aj priberieme - parada, nech zije vianocne pecenie!

lavyrle
12. dec 2012

@kiki6 kde si zmizla???? Bola si na tych vysetreniach? Myslim na teba ci sa tak urputne snazite alebo co je s tebou, ze ani nenapises
@mirka32o tak isto - kde si zmizla?

lavyrle
12. dec 2012

@mauerka z tohto mam des.....pekne pojdem na nakupy v sobotu aj s mangelom - nech vidi kolko sa bude platit a nech aj pekne plati 🙂 chcem uz kupit aj stromcek a vsetko co treba 🙂
Aj my sme dnes mali v robote fazulkovo-sosovicovu polievku 🙂)))))))))))

zlatat
12. dec 2012

@mauerka sóju som aj ja 1 mesiac skúšala a povedala som nikdy viac - normálne som na 10 DPO začala krvácať jeden deň potom špinenie dva dni, ďalší deň nič a až tak prišla MS - toto som nikdy nemávala, nehovoriac o tom ako hrozne ma hlava z nej bolela ... no a potom trvali asi dva cykly, kým sami to dostalo do pôvodného stavu.
Tie Femi kvapky - tu je popis na ne, viac ako tam píšu neviem - páči sa mi to, že sú aj proti kadejakým kvasinkám, mykózam,... ja som občas s tým mala problémy - aj počas posledného tehu som mala nejaké kvasinky ( ale Candida to nebola, bolo to niečo iné )
http://www.prirodnekvapky.sk/kvapky/p/10/j-v-kv...

zlatat
12. dec 2012

@lavyrle no evď to, všetky darčeky financujem ja tohto roku a až som sa zhrozila, koľko prachov som minula - na predvianočný nákup pekne krásne vezmem mangela, nech vidí koľko stoja potraviny, lebo furt mi povie, že máme vysoké náklady - už dlho nebol na nákupe mám taký pocit 😠
My sme mali dnes šošovicovú polievku 😀 @mauerka

mauerka
12. dec 2012

Eeej...tak my dnes prispejeme k sklennikovemu efektu, baby 😀 @lavyrle @lavyrle

kiki6
12. dec 2012

@lavyrle no Ahojte baby, vy ste zlaté, že sa tak staráte. No nechcem už o tom moc hovoriť aby to vážne nebola tá psychika a to, že sa v tom stále rýpem, a na to myslým a že to riešim i ke´d tomuto moc neverím. No bola som v tom Iscare, nenormálne zlatá doktorka, no vážne taký prístup maximál. proklientský si vážim. No pozerala ten môj hormonal. profil a povedala, že niake dva hormony sú tam nie v poriadku, lebo oni by mali byť v rovine, že jeden nízky a druhý vysoký a ja ich mám, že 14 a druhý 14,5 čo je veľmi podobné a že preto sa nám nedarí. Spravia mi nový aj s podrob. ďalšími vyšetr. a musím samozrejme spermiogram ( takže to bude kapánek problém s mužom, lebo on ma na to iný názor) a ešte mi brali krv kvôli niakemu MAH al. také niečo, takže ale už som rada, že som sa k tomu dostala a začala som to riešiť. Ale ten prístup ma dostal, úplne milý, profesionál., takže verím, že mi tam pomôžu, vážne maximál.ochotní a realistic. Takže teraz čakám krámy budúci týždeň , a potom mi spravia to Hormon. profil a potom mužík naplní kelímok a ja to tam rýchlo odnesiem alebo pôjdem tam s ním. Musím ho ešte spracovať. Ale povedala mi, že podľa tých výsledkov hormonov to budú skôr vaječníky, že či pracujú dostatočne alebo nie sú zapchaté vajcovody, alebo či sa mi vytvárajú dobré vajíčka dozreté aby bola oplodnenia a hlavne vydržania schopné. Takže ešte počkám či dostanem, lebo tento mesiac som mala zase na 14. deń také nič ( ževraj by to malo byť ovulač. krvácanie ) no tak počkám či dojde mrcha a či nie som náhodou už.... a potom keď dostanem tak bude na rade ten spermiogram. Tak uvidím...... ale spravia mi tam podrobnejšie testy z kt. uvidia čo je vlastne príčina. Takže sa teším, lebo už chcem vedieť čo je vlastne dôvod a nie počúvať od toho môjho, že všetko je oK a treba sa viac snažiť. Viete čo je to vlastne to ovulač. alebo postovulačné krvácanie ?

lavyrle
12. dec 2012

@kiki6 netusim co to je...no mozno, ked praskne ten folikul tak by zena mohla slabo krvacat? To by bol gol keby si teraz zistila, ze si uz 🙂

kiki6
12. dec 2012

no ved práve preto čakám na tie krámy. Lebo to bolo vážne ako omylom, dokonca na 12. deň sa mi zdalo, že to bolo, večer iba 3 bodky hnedé, na druhý deň trošku ani tampon celý nebol červený, normálne bol aj biely čistý, na druhý deň trošku viac ale tiež tampon nebol celý červený a 4. deň už nič. Preto si skôr myslím, že či by to už nebolo niečo. A zase to bolo ako minule, že deň predtým sme to robili, zase ma to bollo trochu, ako keby ma prepichol a na druhý deń už som mala toto. Tak ja neviem, mne to pripadá ako keby som už bola tesne po krámoch oplodnená a zase tam niečo vyvolalo,že to vajíčko oplodn. neputovalo tam kde malo a že zase odumrelo alebo neviem ako to mám vyjadriť. A čo to je to postovulač. kávacanie, alebo ovulačné ? Mala som to preto že stres alebo by to mohlo byť niečo také ako píšem ? že sa to zase neudržalo resp. to neprešlo cez vajíčkovody a preto to odumrelo ? NO neviem, asi musím vygoogliť. Proste tie mini krámy alebo to mini krvácanie došlo na deň ovulácie a neviem ale zvyčajne pri ovulácii nikdy nekrvácam

laja77
12. dec 2012

@somsa tak, tak, aj ja som vraj Silvestrovske dieta 😀 😉

zlatat
12. dec 2012

@kiki6 môj gyndoš hovorí, že sú ženy, ktoré v čase ovulácie - prasknutia foliku zakrvácajú a že je to úplne OK. Som rada, že si sa rozhodla tam ísť a už len spracovať MMa ... u nás by to bol veľký problém 😒

laja77
12. dec 2012

@zlatat
@kiki6
myslim ze toto plati aj u mna, tri-styri dni menstr., potom chvilu nic a na nejaky 9-11 den hnede spinenie- tak to je asi ono

zlatat
12. dec 2012

@kiki6 Ovulačné krvácanie je krvácanie v strede menštruačného cyklu. Kedy k nemu dochádza? Pri nerovnováhe hormónov. Počas cyklu sa uvoľňuje vajíčko z vaječníka a začína sa tvoriť hormón progesterón. Nerovnováhou hormónov vyplavených do krvného obehu sa krvácanie objaví v strede cyklu.

no tak potom môj gyndoš nemá celkom pravdu 😖

zlatat
12. dec 2012

@laja77 aj ja som doteraz stále mala pred ovulkou špinenie - bolo to vlastne v prvý deň plodného hlienu, ktorý nebol číry ale bol hnedý ... teraz je to prvýkrát čo som toto nemala - tak asi tie kvapky predsalen nejako ovplyvňujú činnosť vaječníkov

zlatat
12. dec 2012

@kiki6
@laja77
Ovulačné krvácanie si nevyžaduje liečbu v prípade, ak sa dokáže prítomnosť ovulácie buď z krvi, ultrazvukom alebo meraním bazálnej teploty. ... no dobre, beriem späť čo som písala o mojom Dr.- tak predsalen má pravdu, že sa s tým nič nerobí - teda žiadna liečba

emka9
12. dec 2012

@zlatat vyzera to slubne .... a ako sa volaju tie kvapky ? Verim, ze to bude dobre a sa zadari .... mam tusaka 🙂

zlatat
12. dec 2012

@emka9 http://www.prirodnekvapky.sk/kvapky/p/10/j-v-kv...
si zlatá, tak uvidíme, či ťa tušák nesklame 😀

lavyrle
12. dec 2012

ja mam tiez tusaka, ze v januari sa to tu bude hemzit rebrikmi 😀 a potom dame celostatne stretko augusto-septembro-oktobro mamiciek exsnaziliek 🙂