icon

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka

katarinka_brnka
12. aug 2012

Ahojte kto sa prida? 🙂

Začíname v roku 2013 a bude to šťastná 13tka
kiki6
1. nov 2012

no veď ja som to pila zatiaľ iba počas mrchy, lebo u mňa je ťažko zistiť kedy mám OVU a za mesiac miniem aj 15 ovu testov, a už ma to vážne nebaví, takže to nechávam tiež tak. Počkám do konca roka a keď nič, tak asi kúpim potom 50 ovu testov a budem zase testovať ako blázon. Lebo už ma vážne nebaví čakať

lavyrle
1. nov 2012

@mauerka fakt? Tak to ja radsej nejdem pit - aspon ten cyklus mam pravidelny 🙂 Gyndos povedal, ze z gynekol.hladiska som ok, tak si myslim, ze aj ta sliznica je asi ok. Pozeral ma na sone. Ja som vzdy otehotnela hned bez ohladu na ovu - pretoze tu som si vlastne nikdy nesledovala. Dufam, ze aj teraz to tak bude. Mna strasia "len" tie MA 😠
Beriem tehu vitaminy, hlavne kvoli tej kyseline listovej. Inak sa stravujem zdravo, ku kazdemu jedlu cerstva zelenina, tak si myslim, ze z tohto hladiska nemam co menit. Nefajcim a pijem ozaj malokedy a aj to pohar vinka - ja malo znesiem, tazke vela vypit by asi nemdopadlo dobre 😀

lavyrle
1. nov 2012

@kiki6 a mrcha chodi pravidelne? Iba ovu je nepravidelne ci ako? Nerozumiem tomu. Ja mam cyklus 25-27denny, po poslednom MA mam cyklus trosku kratsi 24-25. Ale je to presne vzdy tak. A ovu mam tak v strede zhruba. Napriklad dnes mam mat najplodnejsi den a ja to aj citim - bolia ma krize, brucho mam take vypukle, bolestive alebo ako by som to nazvala - proste pocit ako ked ma prist mrcha a aj hlien tam dole je intenzivnejsi, resp.inokedy nie je a teraz je 😎 toto trva jeden den. Podla toho viem kedy je ovulacia

kiki6
2. nov 2012

no mrcha je totálne nepravidelná, jeden mesiac je 25. deň, druhý 16. deň tretí 36. deň, takže keď ostanem väčšinou na 25.-16 deň tak to je akože u mňa super. Tiež mám príznaky, keď mám ovu, napr. hlien má byť ako bielok, ťahavý, sem tam ma aj niečo pichne ale nie moc. A ten hlien na ovu má byť taký ako bielok ? A potom kedy je najlepšie deň alebo dva dni potom, alebo v ten deń. Lebo ten hlien taký mám určite aj 2-3 dni v mesiaci ale čo som si robila testy tak u mňa je to skôr , ovu od 9-11 deň. NO už sa mi moc nechce testovať, lebo som to robila asi 4 mesiace po sebe a nič, a to sme to robili presne keď som mala ovu a nič..

lavyrle
2. nov 2012

@kiki6 no podla mna sa treba snazit prave par dni pred ovu, lebo spermie par dni dokazu prezit a samozrejme v den ovu - to je asi ten najplodnejsi den. A asi to moze byvat v rozne dni. Ja to mam teraz a mrchu mam dostat o 9 dni. Mna normaln boli brucho a mam ho take ako v tretom mesiaci a neda sa moc ani vtiahnut 😕 a bolesti ako keby sla prist mrcha. Na dalsi den mi uz nic nie je. Ten hlien taky ako bielok asi - bez zapachu, biely alebo priesvitny. Toto inak patri aj medzi moje prve tehu priznaky - takyto hlien

kiki6
2. nov 2012

no ja tu ovu takto necítim, ale ten hlien mám biely priesvitný, ťahavý. Ale keď som si robila ovu testy, tak sme to robili aj pred ovu a každý druhý deň až do najsilnejšiej ovu a nič. Takže podľa toho čo píšeš, by sme tomali robiť 2 dni pred tým než mám ten hlien ? Dobre chápem ? Lebo my sme už skúšali stále, aj cez ovu, aj pred krámami aj počas aj úplne inokedy a nič.

mauerka
2. nov 2012

@kiki6
@lavyrle Ja mam menzes pravidelne /az na tento mesiac, kedy fakt netusim co sa dialo/, takze radsej ziadnymi bylinkami uz "neddrazdim". Beriem listovku, ak by nahodou, inak nic. Tu soju vyskusam, ovu testy si sem tam spravim - PO pozitivnom teste by sa malo sexovat. A inak - ked tak niekedy pozriem na svojho chlapa, ako sa stravuje, stresuje, ponocuje...tak /medzi nami/ si casto myslim, ze by sa mali posnazit ONI viac, nielen my...

kiki6
2. nov 2012

mauerka no práveže ale u mňa je to naopak. Môj muž nepije, nefajčí, zdravo sa stravuje, má klídek, športuje, postava v poho. Ja som práve tá, čo moc zdravo neje, teda nei som zvyknutá, stres jak sviňa v práci, nonstop nestíham. Ale je to tým, že všetko mám naložené ja na pleciach ajdcéru a chlap samozrejme nič nerieši. Neviem ako u teba, ale typický chlap - ak sa stará tak iba ako muž, takže chaos doma, bordel, ale hlavne, že on má pohodičku a decko mu lieta po hlave, takže ja to potom riešim dojdem domov a v byte druhá svetová, lebo ja ten bordel a roznášanie vecí neznesiem. Ale väčšinou som už obrnená a rezignujem. No veď ale tak sme to aj robili, že keď som mala ovu, tak každý druhý deń a mala som dosť silnú ovu a nič. Neviem, teda, prvé dieťa sme tiež robili 9 mesiacov, ale 3 roky je už moc si myslým aj pre maximál. optimistu, čo ja nie som. 😔

lavyrle
2. nov 2012

no malo by to byt niekolko dni pred ovulaciou a mozno jeden den po nej. Moj chlap nepije, nefajci, stravuje sa tak ako ja - snazime sa dost zdravo (teda nejeme ziadne slaniny, klobasy, vyprazane veci, jeme vela zeleniny, ale zas z toho nerobime vedu, jeme vsetko). Ja nemam daky extra stres, ani v robote, robim si tolko volna co potrebujem (som sama sebe panom), muz mi pomaha aj s detmi. Doma sice robim toho viac - napriklad muz vobec nevari, ale zas ked ho poslem na nakup tak ide 😀 takze u nas je toto vsetko v pohode, asi mozem byt spokojna - aj ked ktora zena je uplne spokojna ??? 😝
Ja jem vit.Mamavit. Som fakt zvedava ci sa nam to hned podari. Naposledy som mala menzes 16.6, ovu 29.6 a jeden nechraneny sex 23.6. A zostala som tehotna comu dodnes nerozumiem 😅

lavyrle
4. nov 2012

a moje plodne dni sa tento mesiac skoncili 🙂 koncom buduceho mesiaca idem na to. Uz odratavam dni 😝

mauerka
4. nov 2012

@kiki6
@lavyrle Tak ten moj chlapik sice nepije, nefajci cely zivot, ale zato je to STRESman totalny. Hlavne v praci ma toho vazne vela a tak si casto odnesieme aj my doma, ked pride vecer nervny 🙂 Ale prejde ho to raz dva, takze vlastne pohoda. A jasne, ze do "domacich prac" sa vobec nehrnie, sem tam pohundrem, ale tak v podstate si radsej domacnost davam do poriadku sama, ale to on nemusi vediet... Ja tento tyzden ocakavam ovulu, takze od zajtra testujem, lebo ja velmi priznaky nemavam. Inak nepricetne ma boli laket /mam "tenisovy laket" od augusta/, dost analgetik som pobrala tento mesiac, ale fakt sa to neda vydrzat a ortopedicka ma vypoklonkovala s tym, ze to chce cas...Parada 😠

lavyrle
5. nov 2012

@mauerka moja suseda akurat zajtra ide na operaciu s laktom, lebo sa to uz neda riesit inak. A ona dost vela sportovala a ze tento laket si asi dofaklila na badmintone 😒
Tak moj muz ma toho tiez dost vela, niekedy mu zvonia aj tri telefony naraz a ked pride domov a "nehovori" viem, ze je zle a ze su problemy v praci.
Inak od neho uz padol navrh ci to neskusime tento mesiac so snazenim, ale odolala som. Ten mesiac ma uz nezabije a aspon budem o cyklus dalej, resp. skoro az o dva, kedze jedna mrcha pride teraz a druha zaciatkom decembra

mauerka
5. nov 2012

@lavyrle Tak si ma teda nepotesila s tym laktom...Inak ja som si to sice nesposobila pri sporte, ale asi som to vo fitkach /5-6x tyzdenne/ dorazila v nadeji, ze "ved to rozchodim"...ach jaj. Rozhodla som sa skusit Sport Clinic v Petrzalke, sice to bude stat par eur, ale maju tam svoje MR-ko, tak nech s tym nieco robia.

lavyrle
5. nov 2012

@mauerka a tak ona dlhe roky fungovala s tym laktom a dalo sa to riesit aj inymi sposobmi, aj ked teda nakoniec aj tak musi operovat. Ona ma 42 rokov a viem, ze sa s tym trapila minimalne 6 rokov

klarisa23
5. nov 2012

kocky, aj studujete nejake knihy o materstve? Ja si chcem kupit knihu : Vasa kniha o materstve. Nepoznate ju niektora? 🙂

sintra
5. nov 2012

Tak hlasim, ze prvy mesiac snazenia naostro za nami, ale zatial nist, mrcha dorazila v termine 😀 Ale aj lepsie, lebo chorlaviem, takze najprv sa treba vykurirovat.

mirka32o
5. nov 2012

@lavyrle predtým som na to nikdy ani nepomyslela, až kým som to nezažila. Nemala by si na takéto veci myslieť popredu. Takéto myšlienky ti neurobia dobre. Ak na to nemáš nijaký dôvod, netráp sa. Uvidíš, že bude dobre.

lavyrle
5. nov 2012

@mirka32o ked jeden mi povie, aby som na to nemyslela (aj muz mi to stale hovori) a dalsi mi potom napisu alebo povedia, ze by som to mala vysetrit, pretoze oni to zazili uz viackrat za sebou 😒 tak ja uz neviem co mam robit. Ja chcem len babatko

lavyrle
6. nov 2012

@klarisa23 ja uz moc nestudujem knihy, ale googlim co sa da 😀 takze informacii mam habadej. Dopujem sa vitaminmi - najma v prirodzenej forme (pojedam orechy, pijem jablkovy must z domacich jablk a tak 😀 ) a pripravujem sa na den D

lavyrle
6. nov 2012

@mirka32o a tebe lekar kolko poradil cakat so snazenim? Nejdes riesit ziadne vysetrenia?

marika1987
6. nov 2012

@gabrielapatrik my máme zo sestrou vekový rozdie 8 rokov, ked som bola mala a ona v puberte tak sme si robili zle 🙂 ja som v nej videla ,, pána Boha,, ako kazdy v staršom súrodencovi a stále som za nou liezla a jej to aku pubertáčke strááášne otravovalo život, ročky ubehli a až teraz ked sme obe dospelé ženy sme si našli k sebe cestu a sme radi ze to tak bolo a nie inak sme rozumieme si najviac na svete. Preto si myslím ci maju surodenci par rokov alebo takmer 10rokov rozdiel, je to jedno súrodenec je súrodenec 😉

mirka32o
6. nov 2012

@lavyrle 1x mi Dr. odporučil počkať pol roka. Tak po tom čase sme to skúsili 2x a tiež to nevyšlo. Teraz čakať nemusím. Je to teraz 5 mesiacov. Hneď, ako budem mať ovulku, prídem k Dr. a sonom mi vyšetrí vajíčko. Ak bude mať správny tvar a rozmery, niet na čo čakať. A nemyslela som to tak, že by si mala zo zdrav. hľadiska niečo zanedbať. Je super mať zodpovedný prístup aj k takejto problematike. Niektoré ženy však popredu maľujú čerta na stenu a prežívajú celé tehu v obavách. Potom si však nevedia vôbec vychutnať všetky tie čarovné chvíle a neskôr im to je ľúto. Nakoniec ak aj je nejaký dôvod na obavy, hlavné slovo bude mať objektívne k tomuto tvoj lekár.

lavyrle
6. nov 2012

@mirka32o aha tak teraz ti to vychadza zas uz na polroka. No ja by som chcela zacat koncom decembra a vtedy budem na konci 5teho cyklu.
Ja som velky optimista celkovo v zivote, ale ten vnutorny strach tam asi bude. No neviem ci to dokazem prekonat. Lekar sa k tomu postavil tak "Ste zdrava, mlada, netreba sa nicoho bat. Mate dve zdrave deti a bude aj tretie. Ked budete tehotna, treba prist." Tot vsio.

mirka32o
6. nov 2012

@lavyrle vyjadril sa dosť pozitívne. Ja na tvojom mieste by som sa náramne vytešovala. Nielenže ti dal nádej, vidí to veľmi optimisticky. To je supééér. Panika by ma chytala až pri prvom náznaku, že niečo nie je v poriadku. To ale nebude ten tvoj prípad, však? 🙂

lavyrle
6. nov 2012

@mirka32o a vies co? Fakt ! Je to tak 🙂 nebude to moj pripad 😀 aj tebe prajem to iste. Zaciname zhruba rovnako 😉

kiki6
6. nov 2012

mauerka, no ten môj tiež nefajčí, nepije, zdravo sa stravuje, to práveže ja, mám brutálny stres a nestíhačky v práci, preto by materská bola pre mňa vykúpenie. Lebo pokiaľ odtiaľ neodídem, neotehotniem, viem to, lebo tam je pernamen. stres.
No samozrejme, že domácich prác sa nechytá, takisto až s hádkami, ale už som rezignovala tiež na túto tému, lebo to nemá zmysel a dcéra rozhadzuje hrozne všetko, tiež nepomáha. Ale toto mi až tak nevadí. Ja čakám budúci týždeň mrchu a uvidím, ale určite zase príde ako vždy. Ak sa to do konca roka nepodarí, v januári idem Thomaasovi, uvidím čo vyveští a keď nič tak od januára testujem ovu a uvidím. Objednám si aspoň 50 testov.

kiki6
6. nov 2012

klarisa23 mám tú knihu ale ešte prvé vydanie, keď som rodila pred 7 rokmi. Je to o ničom, lebo viac vecí nájdeš na nete a užitočných vecí a rád. Vlastne všetko tu nájdeš na googli. Tak ale keď ti je lepšie radšej tú knihu mať, tak si ju kľudne kúp. Nič extra mi z toho nepomohlo, lebo to bolo robené na materstvo niekde v zahraničí, iné veci, kt. tu ešte neboli, výbavi pre bábätká ale vážne viac vygoogliš a akonáhle porodíš, nebudeš mať čas na niaku knihu, takže ju odložíš a zostane ti 10 rokov v skrini.

lavyrle
6. nov 2012

@kiki6 to je vestec? Ja som bola u Inez vo ZV minuly rok, ona je taka dost znama. A este pred 15timi rokmi som bola u jednej takej starej tetusky v B.Stiavnici a este som bola u jednej co pendluje po svete, ale to neviem ci je vestica, lebo ona riesi aj karmy a neviem co vsetko 😀

kiki6
6. nov 2012

toto je asi veštec, ale v BA je veľmi známy, a je tu o ňom aj forum vytvorené, zatiaľ každý kto u neho bol, sa mu všetko splnilo a povedal mu aj to, čo oni nikomu nepovedali. Proste všetko povedal aj to čo bolo al. stalo sa predtým.

lavyrle
6. nov 2012

@kiki6 ja ti poviem, ze som tieto veci brala ako srandu, ale ked mi zenska rozpravala take veci z minulosti, ktore fakt nemala ako vediet - zostala som v soku a este som jej tam nechala viac penazi ako som planovala. A napriklad na tento rok ma upozornila, ze si mam dat dokopy papiere, ze mi budu chodit kontroly. Podnikam od roku 2005, v zivote som nemala ziadnu kontrolu a tento rok v marci sup hygiena, potom mesto 😀 a aj do minulosti videla take veci - ze som len zirala. Asi na tom nieco urcite bude