Začneme sa snažiť o 270dní. Čo vy na to?
🙂 je vás tu viac takých mamičiek i nemamičiek? po rodičovskej som nastúpila do práce na živnosť, prvý rok som si neplatila odvody, keďže takú výsadu dali živnostníkom. teraz ideme začať platiť a o 270dní sa začneme naplno snažiť o súrodenca pre našu julinku. prečo o 270dní? 😀 aby som mala vyššiu rodičovskú, keďže som riadny platca daní. 😉 no ni?
súhlasím s wolfskinka
ahojky, len tých 270dní je myslených pracovných. a keď som to rátala na kalendárne, tak mi to vychádzalo, že si musím platiť kalendárny rok a tri mesiace, čiže 15mesiacov. 😝 ja už neviem. ale tak aj tak máme okolo hypo teraz, tak ani chuť v posledných dňoch nie je 😀 😝
dari ale ty si platíš nem aj za nepracovné dni 😀 takže tam sa jedná o kalendárne a nie pracovné dni 😝
ahoj
a mozem sa spytat?
ja mam tento rok 23 no to nie je podstatne ale v decembri tohto roku by sme sa chceli zacat snazit .kedze chodim este na vysku tak by som bola ak by nam to v ddecembri vyslo na prvykrat na bakalarku v 6 mesiaci a teraz neviem ci si doplatit tych 270 dni alebo ako ? oplati sa mi to vobec zaplatit ? co tym dosiahnem? mam odrobenych na papiery okolo 180 dni ale to do tych 2 rokov nebude je to dozadu uz teraz asi 2 roky to sa tam uz asi pocitat nebude vsak?dakujem velmi pekne . 😉
zaira, to neviem, asi sa to nedá spätne doplatiť, lebo to by každý robil. ale ak si to teraz začneš platiť, tak ti to vyjde. až tak sa v tom nevyznám. skús napísať užívateľke gapa, tá sa vyzná hádam vo všetkom 😉
janka0025, tak dík. 🙂 😅 ja som myslela, že sa len pracovné rátajú 😀
zaira ... v socialnej poistovni sa uz nic spätne doplacat neda 😝
ahojte
aha ,dakujem za info ...no najlepsie bude ak sa pojdem spytat na socialne ...ok dakujem 🙂

dari staci ked pockas 3 mesiace a mozete sa zacat snazit, lebo do materskej sa ti zapocitava aj to obdobie co si tehotne ... takze ked otehotnies o 3 mesiace tak tych 270 dni uplne v pohode stihnes ...