Zamĺknutý potrat, bojím sa, že sa bude opakovať

veronikasramek
8. okt 2018

Ahojte baby 22.9 som bola na pohotovosti lebo som slabo spinila bola som 10+1tt a dr.zistila že dietatku prestalo byť srdiečko 8+5tt bola s na kyrete pijem alchemilku užívam pregnafolin 800.bojim sa že sa mi to môže stať znova dr má objednala na hematologiu tak neviem či mám ešte počkať alebo sa môžme hneď po dalsej mrche snažiť o ďalšie dieťatko ak ste to niektorá zažili poraďte mi prosím

terez01
8. okt 2018

@veronikasramek ahoj,ja som mala 1.tehotenstvo ako ty. V nemocnici mi povedali,že mám čakať 3mesiace,môj gynekológ mi odporučil počkať 1cyklus. A poslúchla som ho,no a hneď som otehotnela, tehotenstvo bolo ukážkové a už mám ročnú dcérku.Nemusi sa to opakovať,niekedy sa vajíčko oplodni chybnou spermií a vývoj sa zastaví. Bála som sa celé 2.tehotenstvo až kým som necítila pohyby. Určite to na druhý krát výjde.tiez som pila alchemilku 1.polovicu cyklu ,potom už nie. A uzivala kys.listovu.

veronikasramek
autor
8. okt 2018

@terez01 ďakujem ti ako náhle otehotniem budem ťa informovať ďakujem za príjemné slová

maminecka2
8. okt 2018

@veronikasramek Ahoj, moja sestra to prezila a otehotnela na 3. cyklus (snazili sa uz po 1.) a uplne v poriadku, chlapcek uz bude mat 4 roky. Ani v histologii nic nevyslo, nevie sa co a preco sa stalo, vraj sa to stava. Nikto ju ani na ziadne vysetrenie neposlal. Neboj sa, dalsie tehu uz byva v poriadku. Podla mna sa snazte a chod aj na tu hematologiu a uvidis ci nieco nevyskoci, ale mozno ani nic.
Ja mam zasa za sebou syndrom miznuceho dvojcata- najskor dve srdiecka, par dni na to uz len jedno. Babika uz ma 2,5 roka.

veronikasramek
autor
8. okt 2018

@maminecka2 ďakujem pekne takéto slová potešia a povzbudia uvidím ako na hematologiu ale mám kamarátku ktorej dieťatko zomrelo v 8mesiaci musela ho porodiť a o 3 mesiace znovu otehotnela a bolo všetko v poriadku a má.zdraveho chlapčeka budem myslieť len pozitívne.

maminecka2
8. okt 2018

@veronikasramek Ano, inak sa ani neda, nesmieme sa nechat paralyzovat strachom. Tieto pripady su velmi smutne 😥. V takto vysokom mesiaci to moze byt odlupenie placenty. Nastastie je to velmi zriedkave, ale stane sa.

terez01
8. okt 2018

@veronikasramek mne práve môj gynekológ hovoril,že prvé 3mesiace je najvyššia šanca,že otehotniem,lebo telo sa snaží vykompenzovať stratu plodu a ženské telo je nastavené dieťatko vynosiť. Až keď som potratila a rozprávala sa o tom,zistila som koľko mojich kamarátke tým tiež prešlo a je to pomerne časté. No veľa žien sa o tom hanbí rozprávať a dáva si to za vinu. Aj ja som sa pýtala,čo som zle spravila a mala som pocit akoby som zlyhala. No sú veci ,ktoré neovplyvníme a za nie nemôžme a to je aj tento prípad. Ak,tak si daj vyšetriť krv- zrážanlivosť,u mňa na nič neprišli.

selest
9. okt 2018

Ahoj mne sa to stalo 2 razy po sebe. Vzdy som otehotnela do troch mesiacov a na treti krat uz bolo vsetko ok a mam 6 tyzdnove babatko. Viem ze sa teraz trapis ale hlavu hore, spravia ti testy a ak je tam problem tak nabuduce budu vediet co robit aby sa ti to uz nestalo.
Ja som na kyret nebola ale kebyze som na tvojom mieste tak asi mesiac dva pockam. Predsa je to zasah do organizmu a tiez by som pockala na vysledky testov..

veronikasramek
autor
9. okt 2018

@selest áno počkám 8.11 som objednaná na testy a ak budú dobre evysledky neváham ani minútu ďakujem ;)

veja28
9. okt 2018

@veronikasramek ja som zazila to co ty 17.9. mne dr povedal ze pockat 3 az 6 m. tabulkovo v com mi dodal ze on osobne nepozna par ktory by tak dlho cakal s tym ze na otazku co keby som tehu skor. mi odpovedal ze mi nevie zarucit ze sa to nezopakuje s tym ze to mi nevie ani keby cakam rok a otehotniem potom.. cize ja cakam kedy pride prva ms (mala by teraz pondelok ak sa bude aj ona drzat tabuliek 😂😂) a potom ideme s manzelom na to.. ;)

veronikasramek
autor
9. okt 2018

@veja28 aj ja čakám na prvú ms a tak isto pôjdeme na to tak si potom dáme vedieť ako sme na Tom teším sa a držím palce 🙂

veja28
9. okt 2018

@veronikasramek pravdaze mozme sa "spolu" do toho pustit, ja dufam ze mi uz coskoro pride..

maminecka2
10. okt 2018

Baby drzim palce 💝

veja28
15. okt 2018

@veronikasramek pisala som ti IP

claire1991
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikasramek
autor
27. okt 2018

@claire1991 ahoj ešte nie len dnes mi skončila MS tak sa ideme snazit 🙂 a vy ?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre