Zázraky predsa len existujú
Na MK fungujem už zopár rokov, ale v rámci ochrany mojej rodiny, píšem svoj príbeh ako nový člen. Chcem povzbudiť všetky babenky, ktoré trpia tým istým problémom, s ktorým som sa trápila ja 3 roky. Takže po 3rokoch pokusov a omylov mi po laparoskopii bolo povedané, že mám nepriechodné vajcovody + endometrióza a PCO, z toho vyplývajúc jediný možný spôsob ako mať dieťatko bolo umelé oplodnenie. Tak sme sa na to dali. Išla som na odbery, potom mi vložili embryjko do maternice a čakali sme. Po 2 týždňoch mi kázali aby som išla na krvné testy. Výsledky - negatívne. Plakala som o dušu, lebo mi nešlo do hlavy, že snáď keby moje telo bábätko neprijalo, tak hádam vykrvácam...Kúpila som si len tak zo srandy tehotenský test, čakám na výsledok a druhá palička sa objavila. Vravím si ako je to možné, veď krv bola negatívna.Volám doktorovi, trošku vyzerajúc že mi haraší, tak mi vravel, že po týždni zopakujeme krvné testy.Čakám na výsledky BUM negatívne. Zmierila som sa s tým a už som uvažovala nad tým kedy znovu pôjdem na ďalší transfer. Začalo mi také divné špinenie a MS sa mi nejako nevedela spustiť, tak som volala lekárovi, či by ma pozrel či tam nemám nejakú cystu. Ultrazvuk však vyrazil dych nám obom. Bola som tehotná v 6.týždni tehotenstva, presne to vychádzalo k dátumu embryotransferu. Moc som sa tešila, bábätko sa mi narodilo, síce v 30.týždni ale krásne zdravučké a dnes má 11 mesiacov a je z nej "veľká kočka". Týmto však môj príbeh nekončí...keďže sme s manželom vedeli, že sa nemusíme chrániť, keďže nie je šanca aby som otehotnela, tak sme to neriešili. Pred pár týždňami mi zase nejako zahaprovala MS, ale pri PCO to nebolo nič nezvyčajné, tak som zbehla k lekárovi a ten mi oznámil úžastnú novinku - vraj som tehotná!!! Skoro sme odpadli od prekvapenia, ale je to tak.Som práve v 13-týždni a čakám svoje druhé dieťatko, ktoré bolo také šikovné, že sa predralo aj cez "nepriechodné" vaječníky. Chcem len povzbudiť všetky babenky nech nezúfajú, ono naozaj existujú zázraky a moje detičky k ním patria...
@nezabudka77 krásny príbeh s dvoma šťastnými koncami 🙂 gratulujem a nech je celá rodinka zdravá! 🙂
ďakujeme, preto som zverejnila svoj príbeh, lebo sama viem aké je to ťažké žiť v beznádeji...aj ja to želám všetkým babulkám nech sú šťastnými maminami...
pekne, no takychto pribehov a skusenosti je na koniku dost preto si myslim ze kvoli tomu porusit pravidla stranky a zaregistrovat sa opd novym nickom nebolo treba 😉 obzvlast, ak je to pravda, netreba sa za to hanbit ak nieco chcem zverejnit, zverejnim to pod svojim nickom 😉
a môj názor je zase taký, že moje dieťa nemusí vedieť že prišlo na svet umelým spôsobom, spoločnosť je aj tak dosť krutá, načo jej to sťažovať...
@nezabudka77 silna gratulacia 😵 😵 prajem vsetko dobre 🙂
@pink_lady ale no tak.. namiesto gratulacie kopanec, ze sa nie je cim chvalit, ze tu takychto pribehov je dost? 🙄 🙄 nevies ake pohnutky ju viedli, ja ju chapem a urobila by som to rovnako.. 😝 pekny den prajem 🙂
GRATULUJEEEEEM!!!!
koniec koncov som chcela len zdvihnúť náladu...
super,myslim,ze to viacerym snazilkam pomoze,povzbudi....gratulujem k drobcovi a zelam vsetko dobre. 🙂
tvoj pribeh ma dojal az k slzam, ja sa tiez pokusam, ale neviem...dakujem za nove posily a tiez gratulujem, nech su malicke zdrave..
Výborne! Krásne, aj som zaslzila 🙂 Gratulujem!!! 😵 😵 😵
@neyabudka77 vau,to je super,tiež som po et,na druhý krát,no nevyslo to .Ale uvažujem este o prefuku vajcovodu,kedže je nepriechodný a mam len jeden.Uvidíme,či to este pojde. Ale akko pišeš zazraky sa deju,a možno aj ja raz budem mamina,hoci sme si dali aj žiadost na adopciu.Tak teraz už len budeme čakat.
@nezabudka77 az mi slzy vyhrkli, zo srdca blahozelám a drzím palce a prajem nech su obe detičky zdravé
@nezabudka77 Gratulujem z celého srdiečka..... 🙂
(A to ti nerobili pri odberoch krvy vôbec UTZ ? 😕 )
@cikyta po embriotransfere sa nerobi ultrazvuk ked sa ide na krv až ked sa potvrdi ide sa o mesiac na UTZ. ja som po KET a verim a dufam že to bude pozitivne🙂
@nezabudka77 dakujem za povzbudenie 🙂 verim že mi to tentoraz vyšlo🙂 všetko dobre prajem a krásny dniček🙂
mam znamu ktora po 4 ivf stale nebola tehotna , tiez PCO, zle hormony atd. lekar vravlel ze hormony su tak rozkolisane ze uz ziadne ivf nebude, mala 40r. Doniesli si domov ziadost na adopciu a ona spontanne otehotnela do 3 mes., chlapcek zdravy uz ma 4 roky.
wow aká silná je príroda a túžba toho vajíčka zmeniť sa na človiečika a narodiť sa .. ja som sa stretla s názorom, že po stimulovanej liečbe je telo akoby nabudené a podarí sa to aj prirodzene
@cikyta ked sa vklada embrijo tak UTZ robia ale pri odbere krvy pri ET na 10 den a 14 den nerobia UTZ ak sa potvrdi tehotenstvo tak o mesiac je UTZ, pri ket skontroluju po vklade UTZ ale na 14 den sa iden akrv kde kled potvrdia tehotenstvo ide sa na UTZ za mesiac. do akeho car chodiš?
waw uzasny pribeh 😵 😵 😵
@cikyta :nie nerobili, lebo však tam bola veľká pravdepodobnosť že môžem byť tehotná, už to mala len krv dosvedčiť🙂 a mám pocit že UZV sa robí aj tak, až keď 2 týždne mešká MS
@lili_mia : ano je stimulované, ibaže mne v rámci laparky povedali že nepriechodné vajcovody, žiadna šanca prirodzene otehotnieť...
@nezabudka77 Tu sa robí UTZ hned.
a inak som bola v ISCARE u Dr.Tazberíkovej - fakt milá osôbka
@cikyta tu hneď ako ti vložia, potom o 10 dní krv...
nezabudka77
Moc ti to prajem a tesim sa s tebou 🙂
@nezabudka77 Tu aj o 10 dní UTZ. (Každé car má iné praktiky)

Blahozelam k takymto krasnym spravam, a dufam ze taketo veci sa udeju aj inym mamickam, ktore neveria, ze to este pojde. Krasne povzbudenie 😵