Zlá morfológia spermie - má šancu oplodniť?
Dobrý den, moze spermia s nesprávnou morfologiou-tvarom oplodniť vajíčko?
Áno je šanca 😇. Môj bývalý muž mal 99%, spermií patologických (takmer žiadne živé, zlá morfologia, pohyb dozadu alebo do boku) a má 2 zdravé deti.
Presne tak , ako píšeš , oni úplne tlačia do toho ivf...
@petamich ahoj nehnevaj sa že ta otravujem.vidim tento članok ktori si pisala je dost stari ale mám taki isti problem ako ty.moj manžel má 98 percent morfologicki poškodene spermie ja mám trombociti zvišene otehotnela som 3 krat ale ne dopadlo dobre skončilo to.bez akcie srdca .a neviem čo može byt pričinia moja trombocita alebo manželove poškodene spermie.prosim poradte mi ako ste dopadli?
@pamelaandersom a riesili ste to v CAR, lebo pri takejto kombinacii uz to moze byt naozaj narocnejsie, mne lekar naordinoval od pozitivneho testu injekcie na riedenie krvi a progesteron a tehotenstvo sa podarilo udrzat a donosit (cize pricina bola u mna hematologicka), ked u vas ale to skoncilo 3x bez akcie srdiecka moze to byt naozaj tou kvalitou spermie, lekar co hovori? ake vysetrenia ste absolvovali?
@petamich dakujem za info.no ja som 1 krat ked otehotnela skončilo to v 10 tyždni missabourt.ootom som skoro 2 roki nevedela otehotniet tak manželovi spravili višetrenie spermiogramu a ma tetrazospermia a mne hematologicke višetrenie a potvrdila sa leiden mutacia čiže mám zvišene trombociti tak sme navštevovali car a odporučali inseminaciu hned na 1pokus sa podarilo hned mi pichali 1 injekciu flaxiparine išla som domov a hned so začala krvacat no v 5 tyždni som potratila bolo to biochemicke.po pol roku so teraz otehotnela prirodzene po potvrdenie tehotenstva mi predpisali flaxi parin tak som si pichala do 10 tyždnov a išla som gynekologovi tak mi zistili že akcia srdiečka nie je pritomne tak že zas missabourt tak teraz čakam kedy začnem rozkrvacat lebo na kyret ma ne poslali mám čakat .višetrenia mám za sebou geneticke,endokrinologicke hematologicke.tak toto je moj pribeh.

MM ma tu hodnotu 2.2 .. a v CAR nam povedali, ze sa este mame posnazit, ze to mozno bude dlhsie trvat, ale nie je to dovod nemat deti prirodzene (takze sa snazime)