Zmena ovulácie po pôrode verzus symptómy tehotenstva
Ahojte. Ženy, chcela by som vedieť, ako u seba pozorujete plodné dni a ich vyvrcholenie. Od pôrodu v tom mám zmätok (pred pôrodom som presne vedela, kedy).
Tehotenstvo mi momentálne Dr. nedoporučuje a jediná možná antikoncepcia (bola Azalia, ale ... momentálne nie je) je sledovanie plodných dní, ktoré možno práve mám, a možno že sa len u mňa usádza druhé drobátko (lebo podobné stavy som mala prvé dni po oplodnení) 🙂
Dajte mi vaše skúsenosti 🙂
Ďakujem!!!
Pozri si symto-termalnu metodu... Na nete je toho vela, napr. http://www.elep.sk/symptotermalna-metoda. Meranie teploty je celkom spolahlive 🙂 Baby tu metodu pouzivaju najma ak chcu otehotniet, ale funguje to aj naopak 🙂
@chanthall Ahoj 🙂
Ja pozorujem hlien. A akonáhle prestanem mať sucho, meriam aj BT.
@mamkabeika hlien... podľa toho ich mám teraz (a 21. som dostala naposledy mrchu) ale pozorujem to od nedele... neviem, či si len nenamýšľam, lebo sa tomu chcem podvedome vyhnúť.
@katren @zeytin Ako sa to meria??? Podľa (s čím) čoho?
nakojím a idem študovať. Vy len raďte 🙂
@chanthall Tam kde som ti dala link, tam sa to vsetko dozvies, je to dlho pisat to. Merias si teplotu v ustach kazdy den rano predtym ako vstanes z postele... Po kramoch - v predovulacnom obdobi mas teplotu nizsiu, po ovulke sa ti zvysi. Posledny den nizkej teploty je ovulacia. Tri dni po ovulke je bezpecny sex 😉 Ale to je fakt iba straaaasne skratene.
Pochopila som to správne? Zajtra si začnem merať BTT.
Ak zajtra bude 36,8°C a po ostatné dni bude klesať, to znamená, že plodné dni mám za sebou, jo? Ak zas vybehne hore, plodné sa začali, resp. prebiehajú.
Hlien môže trvať aj týždeň? 😲
@chanthall áno, kľudne môžeš mať plodné dni. Kvalita hlienu sa mení počas cyklu a hlien môže pretrvávať aj 7 aj 10 dní.
@mamkabeika a ten hlien furt (aj v prvý aj v posledný deň) znamená plodnosť, hej?
áno, neplodná si len vtedy, keď pociťuješ sucho, príp. pozoruješ len obvyklé zvlhčenie pošvy
Hlien mozes mat kludne pocas celeho cyklu, dolezita je jeho kvalita. Napr. Po menzese mozes 2 dni pocitovat uplne sucho, potom sa ti zacne objavovat hlien, ktory je najskor lepkavy, husty a postupne sa meni na priehladnejsi, redne, je ako vajecne bielko, to je znak, ze postupne ti dozrieva vajicko a prebiehaju mozne polodne dni. Posledny den plodneho hlienu(riedky, ako vajecny bielok, ty mas az pocit mokra) sa oznacuje ako den vrcholu. Po tomto dni sa este dalsie 3 dni povazuju za plodne. Od 4. dna po novy menzes si neplodna. Kludne mozes mat nadalej aj v tychto dnoch hlien, ale uz bude iny, lepkavy, husty.
@chanthall pockaj s tou teplotou si to napisala nespravne...bazalna teplota (merana aspon po 6 hodinach spanku) je v obdobi menstruacie a dnoch pred ovulaciou nizka, ja ju mam okolo 36,3-36,4 C, meriam v posve...este v den ovulacie, teda vrcholu je nizka, to je ten den s vajecnym bielkom 🙂 prvy den vzostupu teploty je uz po ovulacii, vystup teploty musi byt aspon o 0,2 C, a aj dalsie dni sa bazalna teplota musi drzat vo vyssej teplotnej hladine, u mna je to 36,6-36,9 C, prve tri dni po ovulacii, teda po teplotnom vzostupe su este povazovane za plodne, dalsie uz za neplodne...asi den pred MS alebo v den MS teplota opat klesne, ja ked mam BT okolo 36,6 tak viem ze pride MS...ak neklesne 18 dni po sebe znamena to ze si pravdepodobne tehotna 🙂 no dufam ze som to napisala zrozumitelne a ak nieco nesedi opravte ma 🙂 tie moje teplotu su len orientacne, ty ich mozes mat vyssie alebo nizsie...ked si teploty znacis do grafu je to jednoduchsie sledovat...tu je moj graf http://www.womenzone.cz/kalendar/bazalni-teplot...
@yuyka28 tak to kedy môže byť bezpečný sex??? och... som mimo. Ja mám ovulku pár dní po skončení MS (asi 3). Potom keď klesne až pred alebo počas ďalšej menštruácie, tak... joooooj... už fakt neviem... večer, keď bude pokoj, potom si to všetko ešte raz premyslím a nakreslím, že ako keby...

@chanthall ja sledujem ovu testami, ale po porode sa mi vobec nezmenila ovulka.....ku koncu cyklu, na 20-23 den a menzes na 28-30.....