icon

Ako je to s očkovaním bábätiek?

mlil77
14. jan 2016

Ahojte mamicky, vcera sme boli prvykrat ockovani, do dvoch noziciek naaraz, citala som si tu vcera nejake veci a dost ma vystrasili, sestra mi vravela ze nemam citat bludy na nete ze ockovanie je spravna vec ..........aj s priatelom sme sa kvoli tomu pohadali, lebo som prejavila strach o maleho, tym co som si precitala, takze maly ma od vcera 37,5 teplotu je podrazdeny a este som aj s priatelom pohadana :(...............preco ked je tolko negativnych skusenosti nic sa s tym nerobi ? su to fakt len bludy na nete alebo ako to mam chapat ? lebo ak je tolko negativnych skusenosti, ja nechcem maleho vystavovat ako loteriu ze mozno on bude ten ktory na to dobre zareaguje.....

Strana
z2
mlil77
autor
15. jan 2016

@maslenka47 ako taky sup cakas do koho rypnut, ale si na zlej adrese, pretoze ludia tebe podobni, ma nedokazu v ziadnom pripade rozculit..........fakt je mi ta luto ako vobec sama so sebou dokazes existovat........ale rada by som ti nejako pomohla, mozem ti zistit nejakeho dobreho psychologa na vztahy a komunikaciu, myslim ze by sa ti lahsie zilo.

myya
15. jan 2016

@maslenka47 a čítala sisi zloženie tej vakcíny obsahuje ťažké kovy ako je olovo a ortuť síce v molom množstve ale obsahuje a ja nehladám vinníky ale chcem upozorniť na to že sú aj takéto prípady. A ja som nenapísala že všetky deti mali zápal mozgu ale že mali reakciu na očkovanie. Ja viem že syn mohol byť chorý ked ho očkovali no on mal typickú alergickú reakciu ja nikoho neodhováram od očkovania len som napísala čo postihlo nás aby sa to nestalo aj iným

prevenar
15. jan 2016

@myya kazda vakcina hlavne obsahuje hlinik . nie je to tazky kov, ale je neurotoxicky.

kristinkahugo
15. jan 2016

Za socializmu sa očkovalo rad radom a pečiatka do občianskeho. A nikto nemal cas riešiť takéto veci ale dnes "maminky" ho maju vela . A hlavne ze su všetky rad radom medicinsky vzdelane. Uz iba čakám kedy si poniektore zacnǔ aj decká doma operovať.
A mimochodom nech su zverejňovane neočkovaní deti v škôlke a škole nakolko ja si neprajem aby moje deti boli vystavené akémukolvel riziku. Ved aj svojho psa davam ockovat.

abbey1
15. jan 2016

@kristinkahugo Toto je príspevok roka. Ja si na oplátku prajem, aby boli zverejnené anamnézy celej rodiny. Tiež si môžem nepriať, aby moje dieťa chodilo do škôlky s dieťaťom z fajčiarskej rodiny, psychicky chorých, najlepšie by bolo každý mesiac nosiť pečiatku od lekára, že nemáte doma infekčné prostredie a nezabudnime to poistiť pravidelnými návštevami hygienika priamo v domácnosti všetkých žiačikov, študentov,..., nezabudnime na pedagógov.
A prosím nezabudnite si podobné zoznamy pýtať v obchodoch, od dodávateľov tovaru, ktorý nakupujete, dopravcov a pozor na ihriská. Najlepšie založiť si vlastné s členstvom len pre očkované jedince.

kristinkahugo
15. jan 2016

@abbey1 ano presne tak , som rada ze zo nietko konečne pochopil. 😉

mlil77
autor
15. jan 2016

@kristinkahugo bola by som velmi ale VELMI zvedava keby tebe sa stalo to co tej maminke ako by si vtedy rozpravala, asi by si ako prva mamicka aj bola schopna zoperovat dieta........

mlil77
autor
15. jan 2016

@kristinkahugo v takomto pripade by si takto nemudrovala

adsumus
15. jan 2016

@kristinkahugo ono to tak v zahraničí funguje, len my sme za opicami zas, deti dávaju potvrdenia o očkovaní do škol a školok, ved tu ide aj o iných, ludí po chorbách, tehotne učitelky, deti s oslabenou imnutiou, neočkovane pre vek alebo kontraindikácie, títo všetci musia minimalizovať riziko, že sa nakazia, niekde neočko deti nie su príjmané a niekde sa rodičom krátia príspevky od štátu, ak nedaju deti zaočkovať, ale vo velkej väčšine v zahraničí sa aj tak očkuje. neočkuju len rozne komunity, alternatívci, sekty a podobne, potom chytia epidemiu a doočkuju sa aj oni.

bestmate
15. jan 2016

Aha, na zaklade predchadzajuceho prispevku som si spomenula na jednu rodinu, ktora odmietala doktorov a vsetko s tym suvisiace, boli posadnuti ludovymi liecitelmi a odnieslo si to ich male dieta ktore zomrelo. Netvrdim ze kvoli tomu ze nebolo ockovane, ale ti doktori naozaj vedia aj pomoct. Netreba sa hned staviat na zadne ...

macamac
15. jan 2016

@kristinkahugo 😉
ukľudni sa
tvoje deti nie sú vystavené riziku pri strete s neočkovanými
veď predsa tvoje deti chráni očkovanie
takže, nech by neočkované prenášali akúkoľvek chorobu, tvoje sú odolné a chránené vakcínou
či? nedôveruješ vakcínam?

marianeta
15. jan 2016

@kristinkahugo a coho sa bojis ked mas dieta ockovane? Toto ma vzdy fascinuje ako si matky ocko deti nezelaju v kolektive neocko deti.. to si potom nie na 100% presvedcena ze ockovanie je ucinne ked sa bojis neockovanych deti..

ukulela
15. jan 2016

@macamac @marianeta - ja len ze ochoriet moze aj ockovane dieta. len tym, ze uz ma protilatky, tak sa dokaze s chorobou lahsie vysporiadat. neockovane dieta moze/bude mat tazsi/fatalny priebeh choroby, ako ockovane.
ocko/neocko - hadat sa tu mozme. no co sa tyka nahlasovania/zverejnovania, tu som za. pretoze je nieco, ako kolektivna imunita. a ta, ked klesne pod urcite percento, tak je cele ockovanie na prd a choroby, kore tu uz roky nie su, sa mozu do kolektivu vratit.pretoze budu mat dost jedincov na prenos a rozsirovanie. minimalne preto som za to, aby sa -tak ako sa to ma - nahlasovalo neockovanie na RUVZ.ci uz to bude pokutovane, alebo nie, riesit sa to da hocijako.

evittam
15. jan 2016

@ukulela Takže jedna vec - to či tvoje očko/neočko dieťa bude mať ľahší prebeh danej choroby nezaručí pri očko vakcína, pri oboch to zaručí jedine imunita....Nakoľko žiadna vakcína ti nezaručí, že tvoje dieťa danú chorobu nedostane a to, že "bude mať ľahší priebeh" je už len zase obrana tých kto vakcíny vymysleli a propagujú, keď sa prišlo na to, že vlastne nechránia.....Ale každý sme "strojcom vlastného šťastia". 😉
A výraz "kolektívna imunita" - 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ale "toď" môj názor, dievčatá.

marianeta
15. jan 2016

@ukulela nech nahlasuju aj mna dokyna isto nahlasila aj pokutu zaplatim..jedno dieta uz vakcinami poskodene mam a do smrti si budem vycitat ze som to dopustila..

evittam
15. jan 2016

@marianeta Tak,tak - aj mňa nahlásila a už som aj na "pokeci" bola a aj som už zaplatila. 😉

aristka
18. jan 2016

@evittam ty robis v zdr.aby si vedela povedat .ze ockovanie nezarucu lahsi priebeh ochor....ved aj ti ockovani hokejisti .ktore av spomina ohladom mumsu .boli po tyzdni od prvych priznakov fit a ich priebeh bol len opuchnute lico tj zdurenie zlazy ...a pritom av dokola huci .ze mums sa musi absolvovat v detstve lebo v dospelosti ma tazky priebeh ...no u ocko hokejistov av predpoved nejak nevysla ...mozno mi to vysvetlis ..alebo mali len stastie...

Strana
z2