Atopicky ekzem a očkovanie

vlasulka
26. jún 2018

Ahojte. Moj syncek ma od 3 mesiacov atopicky ekzem. Teraz ma rok a este nemame ani jedno povinne ockovanie. Odkladali sme kvoli chorobe, zhorseniu atopie...ale uz by som ho chcela dat. Prosim mamicky co maju skusenosti, aby mi napisali ako to ich dietatko prezivalo, ci sa mu zhorsila atopia alebo ine negativne ucinky....nie som odporca ockovania, ale mam hrozny strach aby sa mu nieco nestalo...dakujem za rady.

pininka
26. jún 2018

Aj nas syn aj dcerka mali od malinka exem,ale ockovanie na to nemalo ziaden vplyv. Dcerka mala najhorsi exem prave v obdobi kedy sa vobec neockovalo.

beaaa5
26. jún 2018

Moja dcerka ma atopicky taktiez od 3mesiacov...zaockovana je uz proti vsetkemu..ak mala zhorsene ekzemy tak odlozili ockovanie...no tlacila som na to nech ockuju...riziko bolo ze po ockovani sa ekzem zhorsil na chvilu a potom to ustupovalo...ale nic hrozne...akonahle je slniecko a zdrzujeme sa na nom vela tak ekzem absolutne ani nevidiet...v january a february som na koznom hadam kazdy tyzden...no spravne masticky cez zimu nam pomohli a postihnute miesta ktore svrbia som natierala sos od larosche posai...super vec mala do kabelky...nebojte sa ockovat.

misinka0611
26. jún 2018

Ahoj, môjmu synčekovi bol diagnostikovaný atopický ekzém v 3 mesiacoch. Navštívili sme kožnú a akonáhle bol ekzém v relatívne dobrom stave bol zaočkovaný. Pýtali sme sa aj kožnej, pediatrička chcela od nej vyjadrenie. Bo očkovaní či už prvom alebo druhom žiadne zhoršenie nenastalo. Teraz má 9m. a ekzém pomaly ale isto mizne. Líčka má krásne čisté, len malinké ložiská na nožkách. Oproti tomu čo mal to je nič 🙂

lenca_09
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prevenar
26. jún 2018

@vlasulka ockovanie je jeden z najvyznamnejsich spustacov ekzemu a inych autoimun. ochoreni . je kvalitna sanca, ze po ockovani sa ekzem zhorsi.

odporucil by som ti ziskat viac info o ockovani ako takom ..a to nemyslim reklamne letaciky v ordinaciach . skus oznacene prispevky tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

vlasulka
autor
26. jún 2018

Dakujem vam za skusenosti, prave sme sa vratili z ockovania, tak dufam ze bude vsetko ok.

rachel978
27. jún 2018

@vlasulka daj prosim vediet sledujem túto temu kedze aj mojho syna to caka. Dakujem

dominika7990
27. jún 2018

Mala má od 2m doteraz.(17m) Nikdy sme očkovanie nepresúvali kvôli ekzému a všetko bolo ok. Zhoršenie žiadne. Skôr teraz v lete v tom teple vidím mierne zhoršenie no z ockovania nie keďže aj teraz sme presúvali mmr kvôli soplikom.

damoska
10. júl 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

tiež si myslím že to s tým nemá žiadnu spojistost. Čím natierate pokožku babatka? Ktorý krem použivate?

vlasulka
autor
12. júl 2018

Ahojte, tak nastastie sme to zvladli vyborne, syncek nemal ani teplotu, akurat bol dva dni trosku nervoznejsi. Teraz uz je zasa dobre, kludne a vysmiate dietatko, tak dufam ze to tak aj ostane a zvladneme takto aj tie dalsie ockovania, az mame pokoj. ;) ekzem sa mu nejak vyrazne nezhorsil, stale natierame, chystame sa k moru tak dufam ze mu to trosku pomoze.

luxikate
15. júl 2018

@vlasulka moja kamaratka ma syna s atopickym,pred ocko v 3 m mal na krku po ockovani sa mu to rozsirilo aj viacj po tele,no cez zimu sa s nim dsot antrapila,dost plakaval,ale nevie ci pre atopickz,zuby a pod.

sonka1981
27. júl 2018
Používateľ sonka1981 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka1981.

neskušala niektorá z vás krem Protopan? je bez kortikoidov a premyšlam že ho kupim. SKušali ste ho?

vlasulka
autor
30. júl 2018

@sonka1981 ja som ho neskusala, ak ho kupis, prosim, daj vediet pozitiva/negativa.

luna79
1. okt 2018

co sa tyka atopickeho ekzemu tak my mame pardne skusenosti s kupelmi v kozej srvatke a kolostre

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stevkake
12. okt 2019

dievcata,neviete mi poradit co to ma 2r syn na nohe?vdaka za kazdu radu