icon

Je očkovanie spojené s rizikom autizmu u detí?

hildeberta
10. mar 2025

Mam 5-mesacne dieta a citala som na FB, ze vakciny mozu sposobit autizmus u deti, velmi sa bojim, ze by som ockovanim svojmu dietatu ublizila. S priatelom preferujeme holisticku medicinu, napriek tomu sme malej nechali pichnut prvu davku vakcin, teraz by mala dostat druhu, ale nie sme si isty, ci to je to najlepsie, pre nase dieta. Co ak jej tym ublizime?

sovica
10. mar 2025

@hildeberta No áno, v poriadku je to dovtedy, kým niečo "nechytia"🙈 Myslíš, že keby sa na Slovensku začala šíriť epidémia osýpok, vaše nezaočkované dieťa by osýpky nejak zázračne nedostalo? Tam by ti fakt žiadna holistická metóda nepomohla.

lucinika
10. mar 2025

@hildeberta hádam toto nemyslíš vážne,ak by akupunktura alebo otužovanie posilnili imunitu tak že by sme neochoreli na čierny kašeľ, osýpky,rubeolu alebo prave kiahne v minulosti tak by očkovanie ani nevzniklo. Samozrejme,že ako každé liečivo môže mať nežiaduce účinky,ale to môže mať aj ibuprofén,Paralen a iné lieky. Treba sa zamyslieť nad budúcnosťou, budeš šťastná ak tvoje dieťa bude mať čierny kašeľ alebo tetanus a pre neočkovanie bude ohrozené na živote? Mimochodom na Slovensku je posunutý očkovací kalendár,v Anglicku mala moja dcéra viac očkovaní než jej rovesníci na Slovensku.

zuzanita1609
10. mar 2025

Podľa mňa je to téma, ktorá má rozprúdiť diskusiu. Ináč si neviem predstaviť naozaj mamičku,ktorá nedá očkovať svoje dieťa a chce ho poslať do sveta ( medzi civilizačné choroby). Naozaj neviem...

andrejka1974
10. mar 2025

@denkabemommy viem o všetkom a ver zistí si najprv čo je pravda až potom hovor to kto toto začal prvý šíriť bol lekár bez licencie a za to tvrdenie bol odsúdený na niekoľko rokov basy a priznal sa že si všetko vymyslel ja takýmto rečiam neverím , ak by autizmus spôsobovali vakcíny tak by tu bolo oveľa viac deti s sutizmom ako je a vermi s autizmom sa deti narodia ale žiaľ prejavuje sa väčšinou okolo druhého roku dovtedy sa deti vyvíjajú úplne normálne my to mame aj geneticky potvrdené a nikto ma nenahovori na to , že očkovanie spôsobuje autizmus to by som doma mala 5 deti s autizmom mám len jedno

vanilkovazmrzka
10. mar 2025

Podla mna spermie sposobuju autizmus, ved len a len kvoli nim sa rodia deti, takze ked su chore, musi to byt kvoli spermiam!

janinah
10. mar 2025

Teraz zùri čierny kašeľ,nevieme sa dočkať kedy zaočkuju moje aktualne 2 mes.vnùčatko,aby ho choroba neohrozila na živote.Vies si vygooglit odborne nazory.takze uprednostnovat akupunkturu ci nieco podobne a v podstate neucinne je v dnesnej dobe očkovanî riskovanie zdravia a zivota vlastneho dieťaťa.

cherrystone
10. mar 2025

@vanilkovazmrzka mozno by na to pomohla ta akupunktura na vajcia. urcite aj prana by sa uvolnila.

vanilkovazmrzka
10. mar 2025

@cherrystone 😆 fselico by sa uvolnilo veruzeee

janinah
10. mar 2025

Inak vieš o tom.ze zopar deti bohužial zomrelo aj v aute pri nehode? Tak teraz tvoje dieťa nikdy v aute sediet nebude? Nejake deti autá zrazili na ceste.teraz tvoje dieťa nikdy nevyjde z vasho dvora? V zivote na nase deti cihaju aj riziká,ale je povinnostou rodičov ich minimaluzovat ..v aute autosedačkami,v zdravi očkovanim.Rozumni rodicia to tak robia

zuzanita1609
10. mar 2025

@janinah Áno, čierny kašeľ. Počula som dieťatko, týmto postihnuté. No aj keď to bolo cez tv, plakala som. Prečo by takto matky mali vystavovať svoje deti takému utrpeniu,len preto,že sú neinformované a možno blbé? Rozum mi to neberie...

44janica44
10. mar 2025

@hildeberta zober do úvahy, ze teraz veľmi veľa ľudí cestuje kade tade po svete a dopracu toľko chorôb zo zahraničia, ze dovidenia. Ak tvoje dieťa dostane zaškrt, tetanus, čierny kašeľ, pneumokoka a skončí v nemocnici budeš rovnako riešiť lieky, co jej budú chcieť dat? Tiež im povieš, ze to chceš liečiť akupunktúrou, otužovanim a bylinkami?

Garantujem ti, ze nie a bude ti srdečne jedno co tvojmu dieťaťu dajú alebo pichnú, jedine co budeš chcieť je, nech mu je lepšie. Kľudne môže potom byt dieťa na liekoch aj niekoľko týždňov a keď si precitas zloženie liekov tak par ml vakcíny je oproti tomu malina.

nika11103
11. mar 2025

https://domov.sme.sk/c/23130914/osypky-epidemia...

Toto si prečítajte …. Možno ste to zachytili , vyzývali aj normálne v hlavnom spravodajstve v televízii rodičov deti , ktorí boli na pohotovosti v ten deň od do , aby prišli s deťmi . My sme tam boli ráno ….

dobryden
11. mar 2025

@hildeberta nie,samotné vakciny nie,ak ma autizmus v dna mozu ho len spustiť skor.Ale ro moze spustiť aj stres a kadeco ine.

dobryden
11. mar 2025

@hildeberta Ta akupunktúru tomu never je to kravina,ta ta neochráni ored nicim,akurat vyhodíš oeniaze.Tak odloz ockovanie a daj dieta zaockovat naor v 5r to uz budes vediet ci ma alebo enma autizmus.

januelik
11. mar 2025

Zavadzajúce, ako zavadzajúce….. Prvé tri vakcíny boli ok, V ôsmom mesiaci mi dieťa vedelo povedať mama, baba, daj, tata, dokonca povedalo Janka( kamoška). V deň keď sme boli očkovať bol zdravý veselý a večer dieťa prestalo komunikovať, z ničoho nič sa postavil z postele a začal si búchať hlavu o stenu a len vydával zvuky. Od toho dňa nám začalo peklo. Diagnóza slabý autizmus s verbálnou poruchou a adhd. Ten strach, tie vyšetrenia a zúfalosť neprajem nikomu. A áno máme to aj v papieroch, že je to z vakcíny a zákaz očkovat touto vakcínou. Táto trojzložková vakcína je samá o sebe zlá. Touto vakcínou sa začalo očkovať niekedy v roku 1999/2000 a od tej doby je zvýšený výskyt detí z autizmom, ADHD a poruchami pozornosťou. Toto je moja skúsenosť, ale nie u každého dieťaťa je to tak.

denkabemommy
11. mar 2025

@andrejka1974 🤣 chápeš, že ten článok je presne o tom že Wakefield klamal? 🤦‍♀️ a názov článku je sarkazmus ? Preboha veď znovu a posledný krát ti píšem prečítaj si ho skôr ako sa tu budeš zavzdušňovať 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

evcagabi
11. mar 2025

Skor debilititu u rodicov 🤦‍♀️

januelik
11. mar 2025

Ešte dodám, tie čo tvrdíte, že to je genetické, tak sa veľmi mýlite, lebo v našom prípade to rozhodne genetické nebolo.

slniecko66
11. mar 2025

@hildeberta ved ste sa viac menej rozhodli. Nedaj.. aby priatel nebol sklamany. Najdite prirodne cesty, ziadnu chemiu!! Zacnite ho vzdelavat ohladom veganstva.
Uz je objednany na akupunkturu? Hlavne podporujte imunitu, ale ziadne srandy z lekarne. Otuzovanie je hlavne.

anavixy
11. mar 2025

@hildeberta s prirodnymi alternativami coho? Ockovania?? Neblazni 🤦🏻‍♀️ prirodne alternativy mozes potom hladat pri ochoreni dietata (vid usa).
Asi zle forum si si zvolila, tadialto vela prany nepotecie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ dietatko si rodila doma bez zadahov a liekov dfm

diewcatqoo
11. mar 2025

Baby, nekrmte trolla. Toto je urcite troll, nemoze nikto mysliet vazne, ze akupunktura a otuzovanie je rovnaka prevencia ako ockovanie. Akoze, su matky, ktore su bio, eko, ezo a neockuju, ale toto s tou prevenciou nemoze nikto, kto ma vsetkych 5 pohromade, mysliet vazne.

moonlight1210
11. mar 2025

@hildeberta napr. indiani zili v sulade s prirodou tisicrocia. Prisli belosi s ich chripkou, kiahnami a osypkami a kosilo to cele dediny ako mor.

Takze sa obavam, ze podporena imunita otuzovanim a akupunkturou bude fajn, ale priebeh moze i tak byt tazky, cim bude dieta mensie, ked to chyti.

Navyse ty s priatelom uz nemate tu vyhodu, co matky spred desat rokov, ked sa v diskusiach este smiali, ze populacia je desatrocia zaockovavana, takze “dakuju”, ze sme si dobrovolne nechali znicit zdravie a ich detom robime bezpecne prostredie bez epidemii, a preto oni nemusia ockovat a mozeme im fukat praskovy cukor.
(Inak 99% tychto antivax diskusii “umrelo” pocas covidu. Aj tie neockujuce matky stichli s argumentaciou o tom, ze kdeze su tie slubovane epidemie, ktorymi im stale hrozia.)
Teraz je tu uz generacia deti tych smejucich sa matiek a tie dalsie novonarodene deti po nich uz tuto vyhodu stracaju. Zacinaju sa objavovat vacsie epidemie chorob, ktore sa predtym vzacne objavili tu a tam (casto v uzavretej komunite).

K tomu virusy v snahe prezit sa navyse vylepsuju (mutuju) sami o sebe, takze casom vakcina na ne bude mat uz len maly ucinok (to sa vie). Ale plati, ze cim viac hostitelov virus ma, tym lahsie sa mu evolvuje (mutuje). Ma na to totiz priaznive podmienky.

A tie mu vytvarame neockovanymi jedincami, kde odpoved ich organizmu je oneskorena, lebo ich telo virus nedokaze rychlo rozpoznat a zasiahnut. Ten ma teda priestor. Co v niektorych pripadoch znamena, ze virus sa rozmnozi natolko, ze telo ho nie je schopne zvladnut. Virus sa neda liecit. Daju sa liecit pridruzene priznaky (teplota, bolesti a pod.).
Preto je to nebezpecne, ze to moze byt smrtelne a nebude sa dat nic urobit, len to sledovat a drzat palce (co nie je to, co chceme).

alica110
11. mar 2025

Ešte mi tu chýba pitie štiav od Malinovej či ako sa volá. Tým predsa vyliečiš aj rakovinu 🤦‍♀️

tanapeta
11. mar 2025

@hildeberta áno u nás bolo očkovanie spúšťačom. Mame to aj v zdrav. karte.

kiki68
11. mar 2025

Ockovanie nesposobuje autizmus, to je geneticky zapricinena nemoc

romino
11. mar 2025

@hildeberta tak mu to nastimuluje nervove ukoncenia a otvori tie prany, ze nebude musiet ani stravu prijimat.
Super dalsi efekt. Usetrite.
Tzv. pranizmus. Cital som na internete ! Ludia zujuci mesiace bez toho aby museli jest !
(PS: ironia)

christie11
11. mar 2025

@hildeberta jasné,ako prevencia pred smrteľnými a vysoko infekčnými chorobami stačí batoľaťu stačí akupunktúra a otužovanie. Pridala by som cvičiť Pozdrav slnku, prejsť na vegánsku stravu, pravidelne octovať miesta kam chodíte kočíkovať, na kočík červenú stužku, dieťaťu červenú šnúrku, kúpať len v čistci, nosiť stále so sebou zápalky - proti urieknutiu a do obchodu iba s alobalovou čiapkou,nech mu negativna energia zo skeneru čiarových kodov nenaruší pranu. Kto neveri,pridavam link:
https://informovanaflasa.sk/energeticka-podlozk...

Uz som asi citala vsetko... ani sa necudujem kam ten svet speje,ked namiesto ockovania sa ideme otuzovat a rozsirovat si pranu. Skoda ze na to nemysleli nasi prarodicia, ked im deti zomierali na choroby, ktore dnes vyriesime paralenom alebo sme ich vyhubili (minimalizovali) ockovanim.

silvia2013
11. mar 2025

@zuzanita1609 osýpky

silvia2013
11. mar 2025

@rachel36a ty si neurolog, pediater?