icon

Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová

anjelicek26
7. okt 2012

http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...

Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!

desszi
16. okt 2012

@monika15 aha rozumiem, trosku ta zblbli 😅 som zvedava, co sa dozvies

monika15
16. okt 2012

@desszi

Vaxigrip® Fluad® FluMist v ontariu sme to nedostali tuto vakcinu.... ani raz....
chodime na pravidelne ockovania.. .mam preukaz.
je to vancouver news........

monika15
16. okt 2012

@desszi
tak to teraz aj ja..... nevenovala som sa tomu... ale teraz uz m usim lebo sa tu pise ze kanada ontario atd.....

viem ze je tu cirkus s tymi starymi co si davali do chrbta inekcie pre bolest... a na menenie klbu stereoidy ci co...
a na to zomrelo par ludi....
o detoch ani slovo......

tak cakam ze mi zavolaju spet... tak som zvedava uz

slady
16. okt 2012

@monika15 ved ale tie tri co sa spominaju nizsie co si uviedla to su ine ako ta hore, hore je ta hexa pre deti, to je nieco ine nie?

monika15
16. okt 2012

@slady som isla podla toho linku..... zatial musim cakat maju mi volat spet z ministerstva....

kaja73
16. okt 2012

@monika15 tie steroidy su uplne ina vec-tam sa jedna o to, ze boli kontaminovane injekcie so steroidmi a to sposobilo menigitidu a ludia na to zomieraju.
My tu hovorime,ale o uplne inom-- o hexavakcine pre deti--,ze stahuju rozne sarze s dobou expiracie v januari 2013 vsade po svete.
Ale umrtia hlasene zatial pre to neboli-aspon o tom neviem.
Su to dve rozdielne veci --- 1-steroidy a 2-hexavakcina-jedno nie je pre deti a druhe je pre deti.

slady
16. okt 2012

@monika15 ved aj ja, som zvedava co sa dozvies 🙂 @kaja73 tam sa pise expiracia jan 2014.

kaja73
16. okt 2012

@slady moze byt-viem ze to je januar-ale mozno rok 2014 😉

monika15
17. okt 2012

@kaja73 ja viem presne ocom pisem a comi povedali.

monika15
17. okt 2012

@slady zatial nic.... :( nikto sa mi neozval....
som zavolala lekarovi tak sestrcika mi povedala ze oni tie vakciny nemali......
a moj maly dostal ockovanie vo 2/2012 takze asi by sa uz to nejako prejavilo...
co dufam,ze mal dobru vakcinu :(

monika15
17. okt 2012

@desszi zatim nic :(
nikto sa mi neozval....
som zavolala lekarovi tak sestrcika mi povedala ze oni tie vakciny nemali......
a moj maly dostal ockovanie vo 2/2012 takze asi by sa uz to nejako prejavilo...
co dufam,ze mal dobru vakcinu :(

desszi
17. okt 2012

@monika15 aj u nas to "schytali" len niektore deticky, zial v dost velkom pocte. taketo sa stavat nema a nesmie. Bud rada, ze syncek ju nedostal, hadam ma lekar - sestra zaznamy, co vam pichli.

monika15
17. okt 2012

@desszi jasne ze ma.... zaznam.... len u nas niektory lekari nemaju sestricky len sekretarky a oni sa nevyznaju... ze co sa deje po medicinsky 🙂)))

silvia0201
17. okt 2012

ahojte dievčatá. chcem sa opýtať, či je niečo nové ohľadom tej hexa vakcíny. zajtra totiž idem s malou na druhé očkovanie. ďakujem.

sirinka
17. okt 2012

@silvia0201 stahuju ju v 19 krajinach....inac je podla vyrobcu uplne bezpecna a kludne mozete nadalej svoje deti ockovat 🙄

silvia0201
17. okt 2012

@sirinka a u nás sa nič nedeje??

sirinka
17. okt 2012

@silvia0201 akoze nedeje? u nas stahuju tiez jednu sarzu...tu, ktorou bolo zaockovane aj moje dieta

lucula73
17. okt 2012

ahojte

@sirinka čiže mám chapať,že tie ostatné šarže,čo sťahujú vo svete,na SK sa nenachádzajú?vďaka

abbey1
17. okt 2012

@lucula73 Vraj nie. Ale aj dnes sú ešte lekári na SVK, ktorí netušia, že mali niečo sťahovať a hlavne prečo by oni mali niečo kontrolovať. Tak k tomu nie je čo dodať. Potom sa spoľahni, že dostaneš "bezpečnú" vakcínu.

paris3
17. okt 2012

@abbey1 a za dva tyzdne mozu byt oznamene dalsie sarze, ktore sa budu stahovat.
hlavne, ze mamicky si myslia, ze ked nedostanu tu jednu nebezpecnu sarzu, tak je vsetko ok 😒

lucula73
17. okt 2012

@abbey1 no je to veľmi smutné.....ja som malého odmietala dať zaočkovať,ale kvoli pokoju v rodine som so zavretými očami dala v auguste prvú hexu 2,5 ročnému 😝 ,teraz sme mali ísť na druhú........
nemám najmenšiu chuť to doočkovať 😔

abbey1
17. okt 2012

@lucula73 Verím ti. A to vám ešte takto veľkýmodporučili hexu?

sirinka
18. okt 2012

@lucula73 mozes im doverovat, ale mozes byt neskor aj nemilo prekvapena, ked budu zase spatne stahovat vakciny... proste ockovanie sice je o ti negarantuje, ze aj bezpecne. Ja uz neockujem svoje deti.

lucula73
18. okt 2012

@sirinka @abbey1 viem o tom svoje,ale musela som urobiť kompromis,manžel proste neustupi,nepohnem s ním........najprv že mu je to jedno,potom zas nie ,tak som to vzdala......a chcela som inak dať iba Infanrix,to je trojkombinácia,potom som ho nevedela zohanť,tak som to vzdala a šupli sme hexu 😔 ,ale mi je zle,keď si na to pomyslím,našťastie to bolo bez problémov 😒

karcha
18. okt 2012

V ktorom mesiaci sa ma davat nase bybulky maju tri mesiace a na buduci tyzden ideme na nase prve ockovanie ale neviem ake budu ich ockovat od oboch noziciek

lucula73
18. okt 2012

@karcha očkuje sa v 3.,5.,a 11.mesiaci do oboch nožičiek 😝 ....do jjednej tu spomínaná Hexa-vakcína,čo práve na celom svete sťahujú z obehu a do druhej Prevenar 😒

sirinka
18. okt 2012

@karcha
@lucula73 aby sme nezavadzali, do druhej sa ockuje vakcinou proti pneumokokovym infekciam a to podla vyberu bud synflorixom, na ktory sa nedoplaca nic a obsahuje 10 roznych kmenov, alebo prevenarom13, na ktory sa doplaca nieco cez 13 eur za jednu davku (dokopy maju byt 3), a ten obsahuje 13 kmenov....

lucula73
19. okt 2012

@sirinka dík za opravu,vidíš,som nevedela,že je na výber,ak bol syn v tom veku,tak dávali iba Prevenar 😝

prevenar
7. nov 2012

.. alebo , "odlozte" ju na vzdy ..ak chcete mat istotu, ze sa vase dieta nestane tercom medicinskeho pokusu.