Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
http://www.slobodavockovani.sk/news/v-nemecku-s...
stahuju aj v australii...
@anjelicek26 ani v de nepisu o kontaminacii priamo vakciny ale o moznej kontaminacii pocas vyrobneho procesu...nepisu coho by sa malo tykat.
a vraj sa uz pridala k stahovaniu vakcin aj Kanada.
@zeleny_cajik Nielen GSK malo problémy s výrobou. FDA teraz nedávno poslala list Sanofi Pasteur, kde im vyčítali hromadu nedostatkov v zabezpečovaní sterility prostredia, napríklad aj hniezdisko vtákov vo vstupnom potrubí vzduchotechniky... http://www.fda.gov/ICECI/EnforcementActions/War...
Vlani zase FDA našla vo vakcínach firmy Merck spálené zvyšky plastových obalov.
Takže ak to mám zhrnúť, problémy vo výrobe majú všetci veľkí výrobcovia vakcín. Napodiv, nijako ma to neupokojuje.
@pectore chcela si ten link...ale to si vieš aj nájsť sama 🙂 napr.aj tu na koníku tam hore bežia reklamy,tak teraz išla o rotavírusoch,minule bežala o hexe,predtým prevenar...
a zaujímavé,že ako rýchlo sa mení obsah,bolo každé 5. a teraz je každé 3.. 😒
@petot presne takto som reagovala ked mi ludia okolo zacali rozpravat o kontaminovanej vakcine - ze ma to neprekvapuje a spomenula som im tento dokument 🙂 ako, ja uz sa len smejem, bo uz neviem ako inak reagovat ked clovek nieco hovori dokola a nikto ho nepocuva a potom sa vsetci strasne cuduju ked sa nieco stane... aj ked vtipne to velmi nie je, ale komu nie je rady...
@slady Na to, aby sme našli prúser, ani nemusíme chodiť do výrobne GSK v Belgicku. Stačí si pozrieť činnosť našich úradov v tejto kauze. ŠÚKL dostal od GSK informáciu v piatok 5.10, ŠÚKL nariadil stiahnutie šarže podľa 1. triedy urgentnosti v sobotu 6.10. Portály rizikaockovania.sk a slobodavockovani.sk zverejnili tieto informácie v nedeľu 7.10.
V pondelok 8.10 lekári často o ničom ešte netušili, informácia sa objavila v spravodajstve až v popoludňajších až večerných hodinách. V utorok 9.10 vo večernom spravodajstve sa lekári vyjadrovali, že sa o tom dozvedeli len z médií.
Takže trvalo od piatku do utorka, kým sa o opatrení 1. triedy urgentnosti dozvedeli lekári (aj to možno nie všetci).
A to ešte nechcem otvárať tému, ako sa veľmi kvalitné skvelé nutné vakcínu môžu ľahko stať zrazu nie až tak dobrými, a takých príkladov máme len za posledných 5 rokov niekoľko.
@petot hej, napríklad také zrušenie doteraz povinnej, bezpečnej a účinnej BCG, ktorá sa zo dňa na deň stala problémovou a nepotrebnou, lebo hore tak povedali, nechápem ako niekto môže nevidieť to pokrytectvo... mimochodom, predpokladám, že tak urobili len preto, že mnoho mamičiek sa práve po zlej skúsenosti s BCG začalo aktívne zaujímať o očkovanie, tak sa rozhodli obetovať BCG v záujme vyšších ziskov v dlhodobejšom merítku - toť môj názor.
a potom mi kamoška povie, že dala zaočkovať aj bez toho, aby si pozrela číslo šarže, lebo doktorka jej povedala, že je to v pohode a to už fakt neviem čo na také povedať, tak radšej nereagujem...
zajtra nas caka ockovanie, druha davka, myslite, ze mam ist ? ☹
@ustrachana ja osobne by som nesla.aj keby som bola neviemako proockovacia,v momentalnej situacii by som asi vyckala.sice vysla info von, no ja si myslim,ze teraz je len ticho pred burkou.silne pochybujem,ze stiahnutim par sarzi z trhu sa to skonci.ale daj na seba,materinsky instinkt je najlepsi radca 🙂
@ustrachana ty si matka, ty si nastuduj o danej vakcine kolko stihas a potom sa rozhodni....
ja osobne som sa rozhodla uz neist...
@ustrachana skus ockovanie odlozit na neskor a nastuduj si o tom 😉 My sme tak spravili, nic ine ma nenapada 😉
baby ked sa to prevalilo som volala lekarke a vynadala mi ake hovadiny to citam na nete , ze to nie je pravda, ze ona by o tom vedela
najhorsia je ta neinformovanost lekarov.info dostavaju len cez farma firmy,teda to proockovacie.len velmi malo lekarov ma skutocne prestudovane pribalove letaky a vie,co ktora vakcina obsahuje a co danemu malemu "pacientovi" hrozit moze.neziaduce ucinky tahaju len z praxe a mnohe neziaduce ucinky ani za neziaduce ucinky nepovazuju.ockovanie je zo zakona povinne a tak to lekari neriesia.riesia len to co im hrozi ak nejaky rodic odmietne ockovat svoje dieta.trapia ich len mozne postihy a papierovacky a spol a niekde na poslednom mieste (ak vobec) je dany dovod neockovania 😒 system je zle nastaveny a bohuzial je na nas rodicoch posunut info z druhej strany lekarom a dufat,ze lekari nebudu len zadubene stare skoly,ale budu ochotni nas pocuvat aj ked zrovna vzdelanim sa im mnohi asi nerovname.no mnoho rodicov bez medicinskeho vzdelania vie velmi dobre a na urovni viest debatu o ockovani.to je tema,ktora sa tyka kazdeho z nas,info o ockovani je na nete plno a netreba hned diplom k tomu,aby si aj medicinsky laik spojil dve a dve a pochopil,ze tu veru nieco nehra ☹
@ustrachana nuz ,asi by som si zistila info o ostatnych pediatroch v okoli a brala od takejto dr kartu a nedovolila jej dalej liecit moje dieta.lekar,ktory nechape strach rodica o svoje dieta a namiesto toho aby mu situaciu pekne v klude vysvetlil ho zvozi pod ciernu zem ako soplave dieta,taky lekar nie je uplne ok v mojich ociach.postup tej pediatricky mal byt taky,ze si ta mala zavolat do ordinacie a vysvetlit ti danu "kauzu" a svoj pohlad na vec a preco si ona mysli ,ze nie je dovod na paniku. a potom mala nechat rozhodnutie na teba.ale lekar,ktory sa chova ako ta tvoja pediatricka stoji za piiip 😠
@ustrachana prepac, ale co ti ma co doktorka vynadat? Koho je to dieta tvoje ci jej?? Ak sa bojis, odloz ockovanie a ked bude mat blbe reci, uvazovala by som nad zmenou lekarky! Baby, ved sa nebojte tych lekarov, co su vase deti ich majetkom?
tak po tom co teraz vypuklo budem velmi ale velmi vahat ci svoje dieta dam este niekedy zaockovat 😠 ...mna by tiez zaujimal skutocny dovod okamziteho stiahnutia vakcin 😒
to je sila, hlavne ze na slovensku a v cechach mame jednu malinku sarzilinku, ktora bola len preventivne stiahnutuskana ale vsetko je v poriadku, ved je to len jedna sarzicka tutu mutu, ze ano???? 😖 😠
@monika15 neviem, co ti povedali na ministerstve, ale tu je to cierne na bielom (prva sprava)
https://www.vch.ca/media/PhysiciansUpdateOctobe...

vo Francuzsku stahuju
INFANRIX TETRA, suspension injectable IM
Lot : AC20B199AC
Péremption : janvier 2014
CIP : 3400935524676
INFANRIX QUINTA, poudre et suspension pour suspension injectable IM
Lots A20CA742A - A20CA743A - A20CA744B
CIP : 3400935524737
INFANRIX HEXA, poudre et suspension pour suspension injectable IM
Lot : A21CB337A
CIP : 3400935495839
( http://ansm.sante.fr/S-informer/Informations-de... )
V Spanielsku stahuju
A21CB187E ( http://www.aemps.gob.es/informa/alertas/medicam... )