icon

Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová

anjelicek26
7. okt 2012

http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...

Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!

ianitka
7. okt 2012

tak strasne sa ponahlali zaplnit "dieru" na trhu, aby ich nikto nepredbehol 😝 😝 😝 😝 😠 😠 😠 😠 😠 😠
http://www.gsk.sk/novinka_66.html

u nas je cislo sarze lepene do dokumentacie - v ockovacom preukaze mam len datum (takze cakam do rana a idem si to skontrolovat)

anjelicek26
autor
7. okt 2012

@ianitka - aby nedoslo k strasnej katastrofe nezaockovaniu deti nas firma GSK zachrani. No je mi nevolno :( Idem radsej spat, aj tak je neskoro :(

something
8. okt 2012
something
8. okt 2012

A to mame ist o mesiac na prve ockovanie ☹

strihalka
8. okt 2012

Baby ja teda nevim ale ockovaci latka je dle informaci z medii v poradku, jedine prostredi kde se latka vyrabi nebylo vyhpvujici...asi nasli nekde nejake bakterie...vy mate doma uplne vse vylestene?Nikde zadny bacil?

cholitko
8. okt 2012

Baby. Moja mala uz dostlala 2 davky tejto ockovacej latky! Ale neviem cislo, to je strasne. O 2 tyzdne ma ist na 3. davku!! Co sa stane, ak ju tou tretou davkou nedam zaockovat??
@anjelicek26

kepassa
8. okt 2012

ake ze ockovaci preukaz ani nemame!!! ani som nevedela ze ho mam mat 😒 nastastie, hned rano som volala detskej ani nevedeli o tom, ze ta vakcina ma byt stiahnuta...a ze o niecom takom vobec bola rec...akoze nemam slov ved ddnes mohli byt zaockovane dalsie deti...no nasa Emmka mala ine c.sarze, padol mi kamen zo srdca, kde to spejeme BOze...

sana15
8. okt 2012

@strihalka no ano vylestene, ale doma si asi nikto "nevari" vakcinu, ktora sa pichne milionom deti 😝

strihalka
8. okt 2012

@sana15 vakcina je stahnuta z duvodu podminek pri vyrobe, ne z duvodu ze vakcina je spatna...v tomto vidim zadadni rozdil...ale pokud nekdo kdo je zasadne proti ockovani, tak tato informace mu prisla jiste vhod....muj nozor.

strihalka
8. okt 2012

Počas kontroly kvality bola zistená potenciálna mikrobiálna kontaminácia výrobného prostredia, samotné produkty nie sú mikrobiálne kontaminované...

kessinka
8. okt 2012

@strihalka Podľa informácií českej SUKL sa jedná o riziko potencionálnej mikrobiologickej kontaminácie vakcíny, nie prostredia - a to sa jedná o tú istú vakcínu! Strašia zbytočne v ČR alebo to u nás zľahčujú (prípadne sa snažia to zakryť)? Ťažko povedať, ale vzhľadom k tomu, že to rozhodnutie vydali cez víkend a je 1. triedy urgentnosti, prikláňam sa skôr k druhej variante 😖

A prirovnanie ku hygiene v domácnosti mi príde nemiestne, aj pri "obyčajnej" výrobe potravín sú štandardy hygieny výrazne vyššie než v domácnostiach, takže pri výrobe vakcín (kde pracujú naozaj s rizikovými materiálmi) musia byť hygienické opatrenia veľmi prísne, a mali by byť prísne aj dodržiavané.

ela2710
8. okt 2012

@something aj my 😒

ela2710
8. okt 2012

@strihalka keby slo len o kontaminovane prostredie a nie prave o vakcinu, tak preco ju hned davaju prec z trhu? a stupen urgentnosti 1.? proste keby bola ta vakcina v poriadku, asi by ju nestiahli z trhu, nie? ja moje deti davam ockovat, aj ked som zato, aby si kazda maminka mohla vybrat aku vakcinu da a aku neda, resp. za slobodu ockovania, no ja davam ockovat obe deti, najma preto, ze v mojom okoli je zial vela maminiek, ktorym nezaockovane deti nechcu vziat do skolky, lenze tu ide o zdravie nasich deti, a na tuto vakcinu upozornim aj nasu pediatricku a touto vakcinou s tymto cislom malu zaockovat nedam

jankavrutky
8. okt 2012

baby,mozno sprosta otazka, ale o ockovanie som sa tiez moc doteraz nezaujimala. ak som maleho dala ockovat tou drahsou vakcinou,ktoru som si musela doplacat, tak sa ho to netyka? lebo o tri tyzdne uz ideme na poslednu davku. dakujem pekne za info

something
8. okt 2012

@strihalka a v kontaminovanom prostredi,sa nemoze kontaminovat aj latka? Inak by to asi nestahovali

lilysk
8. okt 2012

@anjelicek26 Ahoj nie nedostala .Je kojena mozno preto neviem ,ale ja som mala taky zly pocit z toho ockovania 😢((

zigzag
8. okt 2012

@anjelicek26 ja by som nemala dobry pocit z ockovania ani "dobrej vakcine ".... 😖

aduskatt
8. okt 2012

@jankavrutky osobne si myslim, ze sa tyka kazda vakcina kazdeho cloveka..........🙂 mozno len nie vsetko vyplava na povrch

anika11
8. okt 2012

a zistil niekto aj o tom,ze co ak bolo dieta zaockovane s touto vakcinou?co sa moze stat,pripadne co treba robit? alebo len cakat a dufat,ze sa nic nestane?! 😕 idem zistovat,cim sme boli zaockovani my a uz urcite ziadne dalsie ockovanie nedovolim 😠 😠 😠

tinika
8. okt 2012

@ianitka no po novom uz "pre istotu" ani očkovaci nam nedavaju a ked som volala lekarka tak hned ze nerobte paniku dnes nič ine neriesim bla bla a ze neočkovali touto vakcinou

tinika
8. okt 2012

@anika11 aj mne uz stačilo, moj synovec mal asi po očkovani v 15m leukemiu a nie je to prvy pripad :(

svenka
8. okt 2012

ahojte, my mame za sebou prve ockovanie, ale netusim cislo sarze - ockovaci preukaz som nedostala... na buduci tyzden mame ist na druhe preockovanie, tak ma zaujima, ako mozem postupovat? co ak mi lekarka povie, ze ona ma vakcinu v poriadku apod... dam maleho zaockovat? odkladat na neurcito sa to asi nemoze, nie je urcene, ze to musi byt do 8 tyzdnov od prveho ockovania?... no som z toho zufala... 😖 😒 😒 😠

kepassa
8. okt 2012

@tinika moja lekarka, hovorila som sice so sestrickou, o tom ani nevedela ze sa nieco take deje, ja som jej nadiktovala c.sarze ktora moze byt alebo je /Boh vie/ kontaminovana...takze mam dost...ak by mi povedala ze nemam robit paniku tak by som ju poslala hned niekam. Este my sme zle?! Kto by nerobil paniku ak ide o zdravie jeho milovaneho dietata? na hlavu....cele zle. Uz nedam ockovat, neverim im. Nemate nejaky link na ockovaci kalendar? kedy proti comu sa ma dieta do roka ockovat?

ustrachana
8. okt 2012

rano som volala lekarke : ona o nicom nevie, o com trepem, ved to by vedela, na internete su popisane blbosti a aby som prisla lebo ona tu sarzu nema.vytocena som a neviem ci mam teraz zavolat do suklu aby som si preverila, ze vsetky sa budu stahovat a nemoze sa ockovat alebo len s tou konkretnou sarzou.

amouramour
8. okt 2012

...bola zistená potenciálna mikrobiálna kontaminácia výrobného prostredia, samotné produkty nie sú mikrobiálne kontaminované....ale tak jasne, ze odporcovia ockovania zacnu hon na carodejnice 🙂

liat
8. okt 2012

@tinika to sa dalo cakat ze lekari budu toto hovorit

tinika
8. okt 2012

@kepassa oni sa uz pozerali na tu vakcinu čo maju oni ale tak sorry ze paniku ano pre nu to je panika ked jej vola kazda mamička ale tak snad je to normlane ze sa bojime nie?

mimi
8. okt 2012

@amouramour 1.trieda urgentnosti nie je uz dost alarmujuca?

suzieqiu
8. okt 2012

Ahojte,tak my mame toto ockovanie za sebou. Skontrolovala som cislo sarze a bohuzial A21CB191B sme dostali dvakrat!!! Na posledne ockovanie sme mali reakciu. Normalne mi je zle,co sa o malu bojim. Moja dr to neriesi, zevraj takato reakcia je normalna 😠

kepassa
8. okt 2012

@tinika je to maximalne na mieste ja som robila takisto paniku pretoze mi to maximalne nie je jedno, zdravie mojich deti je pre mna to najdolezitejsie, zamysliet by sa mal niekto iny...