Oľutovali ste neočkovanie?
Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info
@cammille
Co ak matka neprekonala v detstve rubeolu? Co ak si to ty a cakas babo a v regione mas preockovanie na 50%?
@abbey1
LovciSarlatanov si nekladu servitku pred usta a pri beznom Cherry-Pickingu co vyvracaju sa im ani nedivim, ze casto siahaju k silnej ironii. X-krat sa opreli do veci, ku ktorym dospeje priemerne vzdelany clovek za 10minut s googlom. Overim si zdroj a precitam si oponentov doprdele, je 21 storocie.
@cammille v rokoch 1962-65 zaznamenali v USA 12.5 milion pripadov rubeoly, 2000 prípadov encefalitídy, 11250 terapeutických alebo spontannych potratov, 2100 úmrtí novorodencov a 20000 detí narodených s kongenitalnym rubeolovym syndrómom.
V 1969 zaviedli v USA očkovanie proti rubeole. Počet prípadov s kongenitalnym rubeolovym syndrómom sa znížil na približne 1 prípad ročne. Počas rokov 1998-2011 z celkového počtu 33 prípadov CRS nebola v 28 prípadoch matka narodená v USA, v 16 prípadoch sa jednalo o importovanú nakazu.
Takže Tvoja logika trochu pokrivkáva. Toto sú fakty.
Zdroj http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/surv-manual/ch...
@lucia466 Ja chápem význam vakcinácie, moje deti zaočkované sú, avšak mamičkám, ktorých deti reagujú na očkovanie negatívne to len ťažko niekto vysvetlí a to je pochopiteľné. Táto téma je už dosť stará a bolo tu toho dosť popísané aj o tom, na čo si tu ty zareagovala toť či môže neočkované nakaziť očkované. Bolo tu povedané aj to, že údajne si zaočkovaná len proti nejakým typom vírusom - ale tie mutujú a potom sa môže stať, že aj zaočkovaný sa nakazí (v podstate ak ho nakazí iný vírus, tak to ako keby zaočkovaný nebol).......ale to je jedno, logicky - globálne očkovanie význam má - a čo sa jednotlivcov týka - tí sú zodpovední za seba a svoje deti sami, nikoho nemožno nútiť
@cammille tak isto ako všetci neprekonali ovčie kiahne, nájde sa vždy niekto, kto by neprekonal rubeolu aj keby sme sa vrátili 100 rokov do zadu pred ockovanie. Nakazlivost je podobná ako na ovčie kiahne- ja poznám kopu ľudí, co ich kiahne chytili v dospelosti. A to kiahne nemajú ani zďaleka taký teratogénny účinok ako rubeola.
@liebling dala názorný príklad, ze to nebolo nezanedbateľné číslo. ja som rada, ze sa tomu dá predísť.
@abbey1 každého uráža niečo iné. Mne sa protivia polopravdy a nezmysly skryté, za akoby navonok slušné vystupovanie.
Som radšej, ked viem na čom som.Ked nie sú emócie skryté za podlé, podlizavé slová, ktoré chytajú za slovíčka. Ktoré nereagujú na argumenty, ale majú snahu toho druhého, totálne znemožniť a vysmiať sa mu. Takí autori, ktorí sa stále točia okolo horúcej kase a ich taktikou, je vravieť pekne zaobalene stále o ničom a od veci- tých doslova "milujem".
Nie je mojim štýlom hovoriť ako hovoria lovci, ale ich články sa mi po odbornej stránke páčia. Keby písali sucho bez emocii, asi by sa nedostali k toľkým ľuďom. Kto vidí do problematiky, nechápe, je sklamaní ako, to ze ludia dôkazu veriť takým hlúpostiam. Cíti hnev a to je poznať aj na ich článkoch.
Dnešná doba nehľadí na obsah, dôležité je zahrať na city. Touto cestou sa vydala Sloboda v očkovaní a spol a má este väčšie úspechy ako sarlatáni. Dáva ľudom to co potrebujú, nájsť jednoduché riešenie, jasného vinníka. Za obalom emócii sa vela stratí, aj pravda, tá je koniec koncov nepodstatná.
Ideálne by bolo, keby ludia čítali aj niečo iné ako topky a plus jeden den, a pod. Na tuto vlnu naskočili aj antivax a darí sa im. Dajte ľudom chlieb a hry- to im úplne staci, len žiadnu zodpovednosť....
@lucus83 Zodpovednosť? Veď tu sa tu snaží za ľudí prevziat niekto iný. A hnev a emócie sa tiež dajú vyjadriť slušne. Ak to vsak dotyčný dokáže. Zjavne vsak nemusí sa ani len snažiť, ked ma svoje publikum, ktoré potrebuje práve iróniu, výsmech a pocit, že vie všetko najlepšie a dáva mu to právo rozhodovať za iných. K lekárom, ako sa prezentujú v lovcoch, by som nikdy nemala dôveru práve pre ich povyseneckost pohŕdanie. Možno su dobrými odborníkmi v určitej oblasti ale ubohi ľudia po ľudskej stránke.
Ja len opat v skratke k tejto teme, kamoska ma pre maleho pani doktorku, uz v podstate na dochodku no stale pracuje. Ma dlhorocne skusenosti v oblasti pediatrie. Je za neockovanie. Radi kamoske okrem ineho, ako do svojho dietata nepchat zbytocne lieky (ak je mozna alternativa). Ja nie som ani v jednom "tabore", neockujem kvoli reakcii maleho (obrovska hrca 2 mesiace po ockovani a velka zmena spravania). Upravilo sa to nastastie. Ale zaroven obavy su stale...
Ja som len zvedavá, keď tie neočkované deti začnú chytať tieto choroby, prípadne s horším priebehom - lebo tá doba nás čaká, keďže percento preočkovanosti klesá, koho budete obviňovať potom. Peace.
@havana_frost
Staci sa pozriet do zahranicia. Super Antivax vlna, nasledne par epidemii, ktorych rozsah je tlmeny zaockovanou vacsinou. Hned nato s vystrasenymi ocami davaju ockovat deti a zaockovanie je zas pokryte.
Tak trochu hyenizmus na ukor zodpovednych rodicov, hlavne ze sa uchranili vedlajsich ucinkov.
Myslim ze uvahy o neockovani by zmietli zo stola, ak by mali v kraji 1000 nakazenych, plne nemocnice, nedostatok ATB a 2-4 dni na riesenie dietata v agonii.
Antitoxiny na pripad Zaskrtu v Spanielsku doniesol rusky velvyslanec z Moskvy (v EU bez zasob!). Pri stovkach nakazenych ma antivax nachystany asi nejaky zazrak v zalohe.
O par mesiacov na SR nasackuju 800 a viac utecencov z tretich krajin, predpokladam ze vsetci riadne zaockovani.
Pre doplnenie chovania sa antivax rodicov:
Rodičia nezaočkovaného chlapca sú podľa informácií zahraničných médií „zdevastovaní“ a ich mladšiu dcéru už dali vakcinovať. „Rodičia sú zdrvení a uznali, že sa cítia podvedení, pretože neboli správne informovaní,“ povedal katalánsky šéf verejného zdravotníctva Antoni Mateu El País. „Majú hlboký pocit viny, ktorého sa ich snažíme zbaviť.“ Španielske médiá potvrdili, že rodina patrila k minorite, ktorá sa obávala očkovania pre jeho vedľajšie efekty.
@abbey1 "zodpovedne" neočkovala ani mamička v Španielsku. Tiez urcite nechcela ublížiť svojmu dieťaťu., kto bude zodpovedný, ak malý umrie alebo mu ostanú vážne následky? Matka? lebo verila, ze nechce zničiť dieťaťu očkovaním imunitu, alebo ze nedostane autizmus? ( to su len moje domnienky, na aký strach sa nechala chytiť)
Lekári, ze si nedokážu poradiť s pablanou? ( lebo som čítala od antivax, ze to je jediný problem, co moze zaškrt vyvolať, žiadne zlyhávanie obličiek tam nebolo)
Diplomacia a Rusi, ze im trvalo dlho poslať do Španielska anatoxin?
Kde je zodpovednosť toho, kto tvrdí, ze je to len nevinne detské ochorenie?
Kde je zodpovednosť, ked zo sveta idu prosby rodičov, ktorým umreli ich niekoľko týždenné detičky na Cierny kašeľ, aby ludiia neblaznili.
Ironia je často len obrana- mozno sa Ti zdajú, ti mladí lekári povýšenecký. Podla mna je opak pravdou, keby im na ľuďoch nezáležalo, tak na to kašlú. Nestrávia toľko času nad vyvracaním hovadín na úkor svojho vlastného voľného času.
Aj tak je pre mna jedna vec velmi zaujímavá, ze proti vakcinácii broja hlavne ludia ktorí majú svoje deti ockovane, keby sa niečo stalo, ich deti to s najväčšou pravdepodobnosťou obíde.
mne vrta v hlave, ako je to mozne ze mladsia, nezaockovana sestra tohto brata ten zaskrt nedostala. 😕
ked uz sa vedelo ze ide o zaskrt a az nasledne ju dali rodicia zaockovat tak ako je mozne ze ona v sebe ten virus nema? 😕 😕
vie mi to prosim niekto nejako zdovodnit?
dakujem.
opravujem svoj predosly prispevok, nie virus ale bakteriu. ospravedlnujem sa za nepoznost.
🙂))), ak ma niekto googel, staci pozriet kto ten clanok pisal a zisti z coho a kedy to bolo napisane 🙂)))))) a hlavne ach boze;)))))) !!!!! ( tymto nevyjadrujem svoj nazor na ockovanie, ale na ten clanok o zaskrte 🙂).. ach podaktori slovaci uveria vsetkemu co je napisane, ani.si nezistia zdroje a viac info a pri tom staci 2 minuty googlivania :((((((
@diocka Nie každé nezaočkované dieťa sa musí nakaziť, možno má tá malá proste silnejšiu imunitu, alebo je náchylná na iné typy ochorení. Kedysi sa neočkovalo vobec a tiež sa nenakazili vždy všetci, len niektorí. Moja babka nie je očkovaná a prekonala len niektoré detské ochorenia, nie všetky a má už 95 rokov a zatiaľ je v pohode, chorá nebýva.
@egiginka a o tomto to je. Matky len googlia googlia cele dni a potom si myslia ze su studovane pediatricky, imunologicky. Google ved ten vie vsetko. Fakt by som niekt.zenam dozivotne prestrihla kabel lebo dnesne matky su uz doslova na smiech (plac) .
A podla mna by mali prehodnotit aj dlzku rodicovskej dovolenky lebo za 3r doma cloveku vie pekne hrabnut. Nech su doma pol roka ako v zahranici a pekne hajde do prace a hlavne do real zivota nie google life 24hod/7
spytam sa aj v tejto teme... 6 ročny chlapček zo španielska ma nenavratne poškodene srdce.... ak nastartuju zvyšok jeho tela ktore je momentalne napojene na pristroje bude potrebovat transplantaciu srdiečka.... Zaškrt nieje lahko liečitelna choroba ..na tomto priklade neockovaneho 6 rocneho dieťaťa vidite ako kruto sa vie priroda zahrat...a že teorie odporcov očkovania v realite proste nefunguju.....
dalsia relativne zaujmava vec je ze aby mal chlapec aspon šancu na liečbu museli mu zohnat liek...ktorý v europe nikde nebol!!! Doniesli ho az z ruska.... to znamena že Europa je bez liekov proti zaškrtu.... poprosim členov ktorý su proti ockovaniu nech my skusia vysvetlit ako chcu pred touto chorobou chranit svoje deti? Za odpovede ďakujem.
@janickacrazy ale nie je zvlastne ze ockovane deti sa nakazili - mali v sebe bakteriu zaskrtu ale neockovana sestra - ktora s nim bola v ovela intentizvnejsom kontakte ako ostatne deti sa nenakazila? 😕 😕
@adsumus @aristka @pectore mozete sa prosim vyjadrit?neviem si to niejakovsky vysvetlit ako je to mozne 😕 😕 😕
dakujem 🙂
@pectore napr:
http://www.iflscience.com/health-and-medicine/s...
http://elpais.com/elpais/2015/06/05/inenglish/1...
The parents, who had chosen not to vaccinate their child, are “devastated” and have now had their younger daughter immunized as a result.
to ze boli v intenzivnom kontakte odvodzujem z toho ze boli surodenci, ona mladsia ako on tak predsa byvali spolu.
@diocka a je tam pisane ze vsetkym co boli v kontakte boli preventivne podavane lieky....touto informaciou ako to bolo s dcerkou ci boli v kontakte alebo co sa tam dialo clanok nedisponuje...a nemozno robit zaveri s takych informacii...rovnako tak mohla byt u babicky..alebo cokolvek...
@diocka ak ochorieš na záškrt infekčná si od prvého dna prejavenia symptomov, ktoré sa u chlapca mohli rozbehnuť práve v škole, tam nebol v kontakte so sestrou, ale so spolužiakmi, jedna teoria, sestra nebola doma, druhá teoria, sestra mala ešte protilátky od matky, tretia teoria, sestra sa nakazila, ale kedže hned dostala očkovanie, choroba sa nerozbehla ani ju bakteria neosídlila, štvrtá teoria, my nevieme jednoducho prečo sa nenakazila, počkajme si, či daju k prípadu viac info, rodičia, lekári.
@diocka čo je na tom zvlaštne ,aj napriek tomu ,že nevieme plnu kazuistiku,nie je nič nenormalne ,že su ľudia ktorí sa nenakazia ani keď na nich napľuješ priamo do tvare meningokoka ...to je akoby si povedala ,že pri epidemke chripky prečo sa nenakazil ten a ten ,pretože sa jednoducho nenakazil ,ale skôr treba riešiť tu horšiu stranku a to prečo sa ten a ten nakazil meningokom alebo zaškrtom alebo chripkou...či sa to da nejak eliminovať...aj tu dvaja surodenci neočko a napriek tomu maju zjavne uplne ine vnimanie organizmu ,kedže jeden leží vo važnom stave na are....plus očkovanie neosauje bakteriu ,ale anatoxin neaktivny ,takže deti žiadnu bakter v sebe nemaju ,plus je aj naivne ,že ak by boli očko mrtvou bakter alebo jej častou ,že ten čas to plava v organizme,upratovacia čata bielych krviniek to rychlo uprace ,pozri si bol raz jeden život a je tam niečo o imunite ,fagocytoze a ako to v tele prebieha....

@aristka vobec si nepochopila, ale nevadi, niekedy je zbytocne cokolvek vysvetlovat 😉