Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
takuto hysteriu bude o 40-50 rokov robit chripka, to zakerne smrtelne ochorenie... dobru noc damy
štatusy nakazených v monitorovanom časovom useku od 1 marca 2016 do 28 februara 2017 v 30 krajinách EU, kde boli osýpky":
85% neočkovanych , 11% očkovaných jednou dávkou, 1% dvoma a viac davkami a,1% nezmane kolkymi davkami a 2 % neznamy očko štatus
@aristka Poprosím ťa už len o jedno, ak máš problém čítať s porozumením, skús s tým niečo urobiť. Nemusíš sa tu následne zosmiešňovať. Guličky tu dookola točíš ty. Ale keď už si nimi tak posadnutá, tak áno, dokážu i ony zachrániť zdravie i život ako i antibiotiká a množstvo iných liečiv a liečebných postupov.
Úprimne, ide ti o slušnú diskusiu, či len potrebuješ vyvolávať konflikty? To sa ti však nepodarí, na to ťa tu všetci už veľmi dobre poznáme. Potom len vyplakavajte, ako vás tu nespravodlivo každú.
@senta_sofia teraz si trafila klinec po hlavicke, ak prekonali mali by mat imunitu, cize hlavne by mal ochoriet kto? kto neprekonal pripadne bol ockovany...
@kondaska1 mne je to jasne, len ty si povodne pisala,ze boli vsetci ockovani,lebo sa s tym nerobili caviky a nasledne, ze ak teda ockovani neboli,tak zrejme to prekonali, len asi je niekde zrada,ked sme nakoniec dopracovali k tomu,ze ochoreli ti,co to neprekonali - cize neboli ockovani 😉 dobruu
@abbey1 ja ťa chápem, tebe vadí a k tomu sa chceš vyjadriť, že názor, že len lekár a jedine lekár má pravdu je tu protežovaný a všetci ostatní su naivní a zmanipulovaní. Ja si vobe nemyslím, že je toto protežovaný názor, myslím si naopak, že ne MK je menšinový, respektíve ho takmer nikto nezastáva, ludia sa dívaju na posobenie lekárov dosť kriticky a aj keby nie je to ich právo a nie je na tom vobec nič zle a druhá strana mince, že ludia su zmanipulovaní alternatívnymi postupmi, tak to je bohužial pravda a existuje nato kvantum dokazov a na druhej strane nedostatok dokazov, žeby to tak nebolo a potom sa dozvedáme, že tu zomrelo dieťa na užívanie alterantívnej medicíny a tam zomrelo neočkovane dieta a maminka si myslí, žeje pre dieťa lepšie zomrieť ako očkovať. Tak ako by si to nazvala ako nie naivita a nedostatok informácii, pripadne viera v dezinformácie?
a navyše homeopaticke spoločnosť sťahuje tablety na žuvanie lebo sposobuju krce u detí, chápeš, že niekto cíti potrebu upozorniť na tieto veci. mne je proste luto tých detí, oni sa nemožu brániť takým postupom.
@adsumus Keď už by sme sa mali doťahovať, mohla by som hodiť linky na liečivá klasickej medicíny, ktoré museli byť stiahnuté, na lieky proti nevoľnosti kedysi predpisovane tehotným, na acylpirin, ktorý podávaný deťom môže spôsobiť až ich smrť,... A takto by sme sa mohli doťahovať donekonečna. To však nie je mojím úmyslom. Svoje som už povedala, kto chcel, pochipil, stotožniť sa nemusíme so svojimi názormi.
@abbey1 mam fotodokumntaciu🙂..vyrazok,malinoveho jazyk,hnisavych mandli,zvratkov..vsetko za 2 dni prebehlo a treti sa uz len pozviechaval z toho, na 4den lietal ako sakal..nas lekar cumel jak puk..a crp sa drzalao max na 25...aj to az na ten 3 den ..a mam aj vysledky z labaku ze slo ozaj o betahem.streptokoka..
@lauritka Pozri. Antibiotiká sa v dnešnej dobe tiež zneužívajú. Môj názor je, že atb sú posledná možnosť liečby. Nie, neodsudzujem ich, ale tiež si nemyslím, že majú byť predpisované tak často, ako sú. Napr. u nás deti skáču z jedných atb do druhých. My máme doki, ktorá sa snaží hľadať príčinu, alternatívy a ak to nepomôže, tak až potom nasadí atb. Moje deti ich našťastie nemali ani raz. Ale to je tiež len vďaka tomu, že máme na ne vyhradený názor a doki, ktorá ich dáva len ako poslednú možnosť. Atb by sa mali brať, keď je to ozaj nevyhnutné, lebo potom si organizmus vytvorí imunitu a keď ich človek bude ozaj potrebovať nezaberú. Musia sa dať zas iné a iné a iné a iné, až človek nebude mať čo použiť, keď bude ozaj potrebovať. Je veľkým trendom dávať atb i na obyčajný kašeľ a nevrav, že ani do toho nemá laik čo hovoriť, lebo vidím všade v okolí, ako často ich malé deti (škôlkari a mladší) berú... A to bez toho, aby im robili CRP...
A ja sa ešte chcem opýtať: Kto to je antivax? Nejaké zoskupenie ľudí? Firmy? Homeopati? Či aj každá jedna mamina, ktorá neočkuje, lebo má na to dôvody, resp. nie len tak bodaj-bolo má opačný názor? Ich výskumy mi jasné nie sú, ale ak sa k tomu dostanem, tak napíšem aj výskum zo strany PRO očko, ktorý dopadol katastrofálne pre nich a viac ho nerobili. 😀
@lauritka Do tých 85% neočkovaných zas spadajú i skupiny, ktoré som opisovala skôr. To je ozaj zavádzanie. Sú tam alkoholici, prostitútky, bezdomovci, jedinci s oslabenou imunitou, ktorí očkovaní byť nemohli.... Nie sú tam len zdraví jedinci dobrovoľne neočkovaní! To je veľmi dôležité podotknúť stále! 🙂
Očkovanie proti chrípke je v tejto sfére najväčší blud! O tom mi ani nepíš. Skoro mi na také očkovanie zomrela prababka (neviem, či som Ti presne o tom nepísala už v inej diskusii) a aj mnoho iných dôchodcov od nás, ktorí boli zaočkovaní... Veľký biznis, nič iné... Tu už končia hranice morálky a pretvárka, ako nám na ľuďoch záleží...
@adsumus Žiaľ, deti sa nevedia brániť ani proti očkovaniu. A ich organizmus, ktorý len nabehuje na vokajší svet, si má poradiť s toľkými očkovaniami? Ak sa ešte len vyvíja?
@kristinka86 prosim? A to mas odkial prosim ta.pozri sa kolko bolo deti nakazenych. To kto uz zase pisal mudrosti? Sl9boda v ockovani?
@lauritka Ohľadom čoho??? Očkovania proti chrípke???
@lauritka PS: Veľmi Ťa sklamem - ja Slobodu v očkovaní vôbec nečítam.. 😀
@kristinka86 suhlasim s tym, ze organizmus sa vyvija a moze pre neho vakcina predstavovat urcitu zataz, najma co sa tyka tych, ktori naoko sice vypadaju zdravo, ale zdravi nie su a pediater to samozrejme nema sancu posudit...
Na druhej strane, ako by vypadal imunitny system deti, keby sme tu tie choroby, proti ktorym sa ockuje mavali a s takou periodicitou, ako sa vyskytovali pred zavedenim ockovania, to nie je problem dohladat, v akych intervaloch tie virusy cirkulovali. Lebo zrejme by nebol potom problem, aby dieta v jednom roku chytilo aj zaskrt, aj mumps, pripadne osypky, dokazeme posudit, co by to spravilo s ich imunitnym systemom, aka by bola reakcia a pripadne nasledky? Lebo my bohuzial nevieme rozkazat tym virusom, ze dobre moj zlaty, tak teraz ma moje dieta 3 roky, dovolim si tvrdit, ze ma uz celkom fajn vyvinuty imunitny system, aby tie osypky zvladlo v pohode, ale nerozkazes tomu dalsiemu, ze no, ale teraz dieta potrebuje cas na to, aby sa spamatalo z osypok, dalo sa trosku dokopy a mohlo by ho kludne capit nieco dalsie. Kazda choroba je totiz pre imunitu na jednej strane vyzvou, na druhej strane aj zatazou. Sama si nacrtla, ze uz teraz je problem s naduzivanim liekov, nikto vsak nevie, co vsetko by si vyzadovala liecba tychto ochoreni a ci by sa to dalo zvladnut alternativnou cestou.
Ale to len na zamyslenie, pretoze tym, ze ten stav tu nanestastie nie je, tak to nemame ako posudit. A ked sa pozeram na tu historiu ockovania, zrejme ani nasi rodicia to uz nedokazu posudit, lebo tiez sa znacna cast chorob uz ockovala. A zase vracat sa uz potom 80 rokov dozadu, kde bola trosku ina uroven zdravotnej starostlivosti, tiez si vela nepomozeme.
@kristinka86 ani nehovor o tom vyondenom očkovaní proti chrípke !!! Moja starká a starký si ho raz dali a potom dostali takú chrípku že mysleli že to už nerozchodia 🙈
@kristinka86 detský organizmus si nemusí s očkovaním nijako extra poradiť, vytvorí si protilátky a ide sa dalej, to len antivax tuná bubáči, že ide o hrozbu, nejde, hrozbou su choroby.
@senta_sofia Hádať sa naozaj nejdem. Ale dovolím si tvrdiť, že v dnešnom stave, v akom sa nachádzame, sa tu tie vírusy prirodzene vyskytujú ojedinele. Nie kvôli očkovaniu (alebo aj?), ale najmä kvôli životospráve a hygiene. Veď infekčné ochorenia sa šíria najmä v zlých hyg. podmienkach a tam majú aj oveľa horší priebeh tie ochorenia.
Beriem Tvoje úvahy, že ak by sa náhodou pridružilo viacero tých ochorení naraz, bolo by to komplikované. A tam by mala nastúpiť dnešná moderná a pokročilá medicína. Ale do zdravého jedinca pichať preventívne vakcíny s vírusmi, s ktorými možno nikdy nepríde do styku, no, neviem. Japonci to aspoň oddialili na očkovanie v 2 rokoch... Vtedy je imunitný systém už ako-tak vyvinutý. Ale zas je otázka - čo s mladšími deťmi, že?
A sama uznávaš, že je riziko očkovať, nakoľko si nemôžeš byť istá na 100%, či je dieťa naozaj zdravé (ani pedina to veru nemôže na prvý pohľad vedieť). Tak ja radšej risknem, že dostaneme chorobu (ktorá sa nazývala bežnou detskou a poradili si s ňou i bez dnešnej medicíny) a budeme ju liečiť, ako to, že mi zdravé dieťa ostane nejako poškodené, resp. sa mu tá choroba odsunie do neskoršieho veku a potom mi to bude len vyčítať - v tom lepšom prípade... Nikomu tu svoje názory, samozrejme, nevnucujem.
@kristinka86 to nie su bežne detske choroby, to su choroby, ktoré možu mať vo vysokom počte velmi vážne následky.
@tiumen Prababka bola v tom čase zdravá. Prišlo očkovanie "zadarmo" pre dôchodcov. A čo dôchodcovia zadarmo nechcú, že? Tak sa dala, ako mnoho iných, zaočkovať. A takmer všetci vážne ochoreli. Ona sa liečila niekoľko týždňov a bola totálne nevládna. Podotýkam opakovane - prababka, ako aj mnohí ďalší, nechodili vonku do kolektívu a teda si to medzi sebou nemohli jednoducho vystriedať....Za mňa to je jedno veľké NIE z osobnej skúsenosti, ako aj z počutia iných, ktorí podobné veci riešili - a neboli to fiktívne osoby. 🙂
@adsumus Nie každý očkovaný jedinec má protilátky vytvorené v dostatočnej miere, aby si následne poradil s vírusom v praxi. Ak sa mu vôbec vytvoria. A ako zistíš, kedy už prestanú účinkovať? Pre mňa je stále otázkou: Čo s tým, ak dieťa dostane čosi iné a bude do konca života riešiť jeho rodina vážnejšie veci, ako napr. osýpky... ☹ Lebo o úplnej neškodnosti vakcinácie zrejme nebudeš písať ani Ty.

@kondaska1 ja reagujem na to,ze si pisala,ze boli urcite ockovani. Nemuseli. A ak by ochorenie prekonali,mali by mat imunitu.