Osýpky - aktuálna tema
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
Poprosim nazov vakciny,ktora mi zaruci, že na chorobu,ktoru aj napriek ockovaniu dostanem bude mat lepsi priebeh prípadne na nu neumriem.
to mi pripomína antivax aktivistov, ktorí na všetky choroby predpisuju vitamín c alebo homeopatika, med, cibulu, ani netreba človeka vidieť. ked umrie jeho chyba, nemal im veriť.
@lenadka to je skor otázka minulosti, že sa predpisovali atb na všetko, za socializmu, dnes už lekári nepredpisuju na všetko atb, hlavne tí mladší, napríklad moja doki, velmi zriedkavo, ale ked treba treba, zas niektorí maju z atb smrtelnu uzkosť, pritom pojedia a popiju aj savo hlavne že to nie je od Doktora.
Našťastie aj my mame lekarov co to nerobia ale poznam ešte takych, bohužiaľ. Dokonca poznam mamicky co sa dokazu rozčuľovať preco im lekár nenapísal ATB.....A pit Savo? To musi byt fakt blázon ten co to robi.🤐
@evittam 🙈🙈 tak takuuuuu naivitu som dávno necitala. Imunita je super,ak je dobra ale spoliehať sa v boji s takýmito ochoreniami na imunitu je naivné a hlúpe. Niekedy mali lidia v porovnaní s nami skutočne dobrú imunitu(ciste ovzdušie,voda,zdrave potraviny,žiadna chémia,lieky a pod.) a nedali to...zomierali a vo veľkom...prosím ta,tak otvor oči a nesugeruj tu tieto bludy....To.plato .do roku 1800 a nie v 2018. Napr. osypky sú najvážnejšie vírusove ochorenie,ktoré nápada mozog...asi tak. Moja babka mi hovorila,koľko malinkych deticiek na to zomieralo. Dospelý človek a väčšie deti to nejako dali ale mala nie...
Ďalej nerozumiem,ako tu niektonpise,že celá.skola sme mali osypky a nič...a to bolo v ktorom roku 1930??? Veď v 60 rokoch da zaviedlo očkovanie a osypky boli veeelmi zriedkavé...takže asi niekto nevie a com píše a čo vlastne prekonal......
@adsumus čo je s tebou ? vitamín c, med, cibulu, cesnak, kyslú kapustu si môžeš dávať preventívne. Ako napr. teraz je vela viróz a možných nákaz, tak ty si svoj imunitný systém, môžeš posilnovať čistým vitamínom c. A za druhé ak už na teba niečo lezie, tak tieto vitamíny ti výrazne pomôžu v tom aby choroba neprepukla, alebo, aby mala velmi mierny priebeh. O tom je ten vitamín c a prevencia, nemusíš jesť práškový, ale originál, ktorý sa nachádza napr. v kyslej kapuste. O tom to je..
síce tebe to nemusím vysvetlovať, ty si aj tak budeš tárať, stále to isté dookola a ked budeš mať nejakú chorobu, tak si radšej kúpiš umelinu z lekárne, lebo lekár ti nákaže, aby si brala vitamín c.
@zuzu1122 ja som sa v posledných rokoch s tým nestretla, ale je možné, že mnohí lekári to predpisujú ako lentilky a hlavné starým ludom predpisujú velmi vela liekov, plné tašky, aj ked ich nepotrebujú. Moja pedi sa atb vyhýba, aj moj lekár a vždy radšej hladá alternatívu. Samozrejme, ak niečo je vážne tak nepoviem, ale oni to robia po dôkladnom zvážení. Pretože atb ničia vnútorné orgány a to je nebezpečné.
tak tymto ludom zjavne chyba vitamin c a kysla kapusta ... http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten... preventivne ju jem aj ja, ale som aj zaockovana proti chripke. tak snad do jari prezijem.. 😝
@pivonka17 ockovanie proti osypkam sa zaviedlo konkretne v roku 1969.. Dnes maju ludia narodeni v tomto roku 49 rokov.. Fakt je nemozne,aby sa v tejto diskusii nachadzali ludia tohto veku, ked pises,ze je blud,ked niekto napise, ze osypky mala cela skola? Ci myslis, ze su to uz tak stari ludia,ze uz neudrzia ani moc,nie to este mys od pocitaca? 😀
Moji rodicia su rocnik 65 a obaja prekonali osypky a nie,neboli veeeelmi zriedkave v tych 70.rokoch. Moje starke hovoria,ze ich prekonali oni, aj ich surodenci a dbes sa cuduju,preco osypky vyhlasuju za tak nebezpecne. Aj nasa doktorka sa cuduje, sama ich prirovnava ku kiahnam.
@lauritka ja sa stravujem takto už vela rokov, naučila ma to babka, ktorá v živote nebola v nemocnici a okrem nejakej nadchy ani chorá. Tam u nej, je vždy naložený plný sud kyslej kapusty a po celý rok sa konzumuje. Zaujímavé je, že mne sa tieto infekty vyhýbajú a to chodím často medzi ludí. 🙂
@zaba22 nechaj ju, ona je len zmanipulovaná, čo sa kde šuchne a jej natárajú v správach, tak to je svätá pravda. So starými resp. staršími a mudrymi ludmi sa ani nebaví. Pretože dnes sú už starý nepotrebný a oni si ich nevážia, tak preto má takú pokrútenú mienku. Súhlasím s tebou.