Osýpky v Anglicku
7.4 2013 bolo v okoli Walesu zaznamenanych 588 pripadov osýpok! Len za jeden den zaočkovali MMR vakcínou 800 detí rodičov, ktorí sa obávajú ochorenia.Stále však 3,800 detí nemá obe dávky.Predstavitelia uradu pre verejné zdravotníctvo tvrdia, že je len otázkou času, že sa objavia vážne poškodenia zraku, sluchu a mozgu. Na slovesnku sa rozmáha silné neockovacie loby... Jeho cielom je aby sme podobne epidemie mali aj na slovensku. Výzivam preto k opatrnosti aby sme nesli cestou Velkej Británie....pretoze dovod tejto epidemie je predovsetkym ten že je v krajine nizka zaockovanost MMR. Ak su tu nejaké maminky priamo s UK a stretli sa s tymto problemom bola by som rada keby zareagovali a informovali nas o situacii. Mozno to je jediny sposob ako neurobit rovnaku chybu u nas...
@kubuliatko Tento článok je zo včera. 25 ročný chlap, ktorého našli mrtveho mal osypky, je to oficiálne potvrdené.
Len minulý týžden zaočkovali 2,500 ľudí MMR vakcínou. Všetci chorí, tehotné ženy, onkologickí pacienti sú ohrození.
http://www.independent.co.uk/life-style/health-...
@adsumus ale v clanku zatial nie je pricina umrtia, len to, ze mal osypky, ale nie ze na ne zomrel. a ani nevieme, ci bol ockvoany, ci nebol, ci co...to by ma zaujimalo..... ci sa mylim?
@sorciera24 Počkáme na pitvu, dobre? Mal osýpky, zomrel. Aká bude súvislosť? Dám vedieť, budem taká dobrá.
@adsumus to, ze mal osypky, este neznamena, ze su pricinou smrti, ale mozu byt...ale nededukujme, kym nie je potvrdenie...len to som chcela povedat, nech sa nezavadza vopred.....ked to bude jasne, ok....tak ano, potom daj vediet a cosi viac o tom pripade, jeden clanok ako tento z nejakych novin mi vela toho nepovie.... (ako seriozne)
@adsumus No vidíš, aká som šikovná, našla som to na prvý šup:
"Investigation of antibody positive individuals exposed to rubella during outbreaks showed that over 50% of contacts
with vaccine induced immunity experienced reinfection compared with only 5% of those with natural immunity."
(zdroj: Miller: Rubella reinfection. Arch Dis Child. 1990 August; 65(8): 820–821)
najviac sa mi rata, ze so slovom "sekta" naraba niekto, kto ani nevie, co to znamena a ake su jej znaky 😀 sociologiu pani na skole asi nemala.....
tato diskusia je odsudena len na osocovanie a hadky, hoci zakladatelka mala iny ciel - chcela pocut realne skusenosti mamiciek z UK a nie toto, co je tu popisane 🙄
@sorciera24 🙂)))
ja presne viem co znamena slovo sekta ;););)
ty velitelka moja 🙂
mas pravdu... hoc vela mimo som tu pisala i ja.....
zial... oni utocia tu sa neda o tom kecat. SO je vsade robia naprieky... len svoje bezhlavo....... tak sa neda.
@adsumus Nie, neskúsim, snaž sa aj sama. Máš svojich zdrojov dosť a keď nemáš, spýtaj sa nejakých odborníkov, ktorým veríš. Hra na abecedu (A a B) je u teba aj u tvojich kolegýň obľúbená, takže som chcela byť kolegiálna. Máte predsa rady informácie z každej strany. Takže calm down. Pokiaľ si myslela na inú hru s abecedou, tak nebola určená tebe. Vďaka za pochopenie.
@monika15 urcite nie moja 😉 ja mam z toho statnicu, ty co?...len velke oci a plne usta...... ale dobre vtipy davas, este ich apr hod, uz ich budem len citat (aby som nebola off topic)...a dalej budem cakat na tie mamicky z UK ohladom info o osypkach......(ty cakas zjavne na nieco ine....cakaj, cakaj...)
Akože OK... ak má niekto diagnostikovaný autizmus a bol pred tým očkovaný, hoci neviem aký dlhý čas, tak ho má z očkovania. Ak niekto zomrel v lokalite, kde je epidémia osýpok a v čase smrti ich preukázateľne mal, tak nezomrel v žiadnom prípade na osýpky. Ja neviem, či je pravdivé jedno, aj druhé tvrdenie. Ale jedno viem: Nie je preukázané, že očkovanie môže spôsobiť autizmus. Je možné, že človek na osýpky môže zomrieť. Ktoré tvrdenie je reálnejšie a bližšie k pravde? To si neuvedomujete, že tvrdíte vždy, čo vám hrá do karát? Kto je tu fanatik? A PREČO???????
@adsumus ano presne NEVSIMAT a chodte het stadial.... ja chcem tiez vediet viac o tej kauze a nie ovas jak tu dokazujete svoju hlupost.
@sorciera24 hej cakame spolu urob kavej ;)
@sorciera24 Odkedy je štátnica patent na rozum? Ked ju máš mala by si vedieť, koľko hlupákov ju má tiež. Tým samozrejme nemyslím teba ani seba.
@adsumus myslela som tym, ze mam presne nastudovane, co to slovo znamena aj som sa tym podrobnejsie zaoberala....... (nehovorila som o zaidnom patente na rozum;))
Len sa tak opýtam všeobecne, v rámci čakania, či kebyže tu na Slovensku máme takú epidémiu, či predsa len by ste nezvážili MMR vakcínku v rámci ochrany?
Lebo ja ako panikárka, asi by som prvá bežala, kebyže neočkujem.

@abbey1 kedze ja som do kanady sla oficialnou cestou emigrovania takze bez lekarskej prehliadky ma nepustili....
( kedze sa streavas s ludmi z celeho sveta tak to asi vies ako funguje) ja som nemohla vkrocit kym som nemala kanadskym lekarom overene ze sme vsetci zdravy.
ak niekto uteka tak prehliadka je len o 6 mesiacov, takze tyfus, zltacka c , kludne vsetky choroby tu roznosi.
mali sme skusnosti ze u znaych v skole vyskytla choroba v triede zomrelo 2 deti... kvoly jedneho co tu chorobu doniesol.
takze v mojom duchu... mam skusenosti s takymi ludmi... vzdy nevinny clovek doplati.
nech platia rovnake pravidla pre kazdeho. a ked niekto ma nejaku chorobu nech si tu ide ale najprv karantena ;);)