Sme pred očkovaním MMR
Ahojte. Akurat mi volala sestricka od pediatra ze vo stvrtok mame prist na ockovanie mmr. Od prveho ockovania hexa co som zacala citat celkovo o ockovaniach sa tohto bojim najviac kedze som citala co vsetko sposobilo detom. Nie som stotoznena s tym ockovanim, normalne som sa od strachu rozplakala. Mala ma 16mesiacov. Narodena ako predcasniatko s nizkym cukrom a silnou zltackou. Vahovo aj vysokovo vsetko dobehla rozprava chodi ale este ju musim drzat za ruku. Bojim sa nasledkov ockovania preto sa chcem spytat tie co ste odmietli ako ste to doriesili. Zaplatili pokutu? Vlacili vas po uradoch? Da sa odlozit ockovanie na neskorsi vek ked je uz preda len nervova sustava viac vyvinuta? Cela rodina je za ockovanie a ja jedina proti. Takze tam podporu nemam vobec :(
"Übrigens können Interessierte impfkritische Aufkleber, Broschüren, Kalender u.a. Artikel zum Selbstkostenpreis bei Frank Reitemeyer bestellen."
Mimochodom si mozte objednat zaujimave nálepky, brožury. kalendar a artikle o kritizovani očkovania u antivaxera Franka Reitemeyera , ktory tento pripad podrobne "skumal" 😉
@adsumus wow, hmm tak no každý sme nejaký a občas robíme rôzne veci ako vidím... Ktovie aká by bola celkovo táto debata v celej tejto téme, so všetkými aktérmi naživo.... Verím, že nie taká ostrá ako si ju tu prezentujeme. Myslím, že vtedy by to malo úroveň a nedochádzalo by k nedorozumeniam a vztahovacnosti a k urážkam. Lebo vždy je iné niečo písať a iné hovoriť priamo do očí.
@cianna @lauritka ja to chapem tak,ze oni zistili,ze vlasne prekonala osypky az po tom, co dostala ten zapal,lebo tomu nasvedcovali tie priznaky toho, co oni nazvali SSPE. V 6 mesiacoch bola hospitalizovana s problemami s okom, ale ani vtedy nevedeli,ze su to osypky,lebo nemala vysyp a potom v 11 mesiacoch ju ockovali tou MMR.
@senta_sofia nie, osypky prekonala ako trojmesačna. a to SSPE že vrajj byva v niektorych pripadoch prave dosledok prekonaneho ochorenia ale moze sa prejavit neskor, teda nie bezprostrende po chorobe. Mala niektore probleny uz v 6 mesiacoh a potom je ze vraj neskor bolo diagnostikovane SSPE-uz sice bola očkovana, ale zrejme to ochorenie v skoršom veku zanechalo dosledky. .. teda kedy presne jej to diagnostikovali. to vedia hlavne rodičia , jej matka s tym vyšla v roku 2015 aj na verejnost, aby upozornila rodičov na dolezitost očkovania.
@senta_sofia takisto pisali, že jej matka nebola asi dostatočne zaočkovana, cize ju v poodstate "neochranila" nepredala jej tie potrebne protilatky a preto sa nakazila.
"Alianas Mutter war Ende 2015 mit der Geschichte ihres Kindes an die Öffentlichkeit gegangen, um andere Frauen darauf aufmerksam zu machen, wie wichtig eine Masernimpfung bei einem Kinderwunsch ist. Sie selbst war durchs Raster gefallen, als vor Jahrzehnten zum Teil nur unzureichend oder gar nicht geimpft wurde. Sonst hätte sie ihr Kind wahrscheinlich vor der Erkrankung schützen können."
@cianna je to chora osoba 😀 tak ako pri ockovani , tak aj inde vidi silou mocou co chce vidiet a nie to to je realita. napisal som jej v ramci nejakej diskusie, ktorej suvislosti si uz nepamatam vetu " ak by som bol na tvojom miesta, tak sa zabijem" 😀 ..jasne ,ze to hned dala zmazat a odvtedy v pravidelnych intervaloch vykrikuje ,ze som je napisal "ze sa ma zabit" ....lebo to je co tak strasne chcela pocut, ak to nedostala, tak si to aspon vymyslela 😀 . co sa babe chcelo, to sa babe prisnilo. jej tvrdenia maju hodnotu deraveho centu ..zda sa ,ze v kazdej oblasti. ber vyrazne s rezervou 😉
Milí
@adsumus a
@prevenar ďakujem vám za komentáre a vysvetlenia, ozrejmenia, ale na MK ste už obaja riadne legendy, takže každý človek si už názor spravil a ako tak vás už pozná aj jedného aj druhého 😀
Nebojte sa obaja máte dostatok fanúšikov. Normálne by ste si mohli založiť fankluby 😀...... To som si len na odlahcenie témy dovolila takúto vsuvku. Ale teraz vážne. Späť k téme 😉
@lauritka ja som citala len ten clanok od cianna
@senta_sofia no to je práve to, že domnienky. V jednom článku píšu jedno, v druhom zistia druhé a ty sa v tom vrtas a rozmyslas. Tak čo spustilo tu chorobu na ktorú zomrelo. Tie osypky, ktoré dostala v dvoch - troch mesiacoch. Alebo tu chorobu spustilo to ockovanie proti osypkam v 11 mesiacoch... Nad tým som sa ja zamyslala, že či by aj bez toho očkovania ten zapal mozgu dostala ☹
My sme spolu s MMR ockovali aj zltu zimnicu pred cestou do Afriky (moze sa to bud naraz alebo s odstupom 4 tyzdnov). Dcera nemala ani teplotu, ani nic. Ja som dostala v ten isty den 5 roznych ockovacich latok a tiez ziaden problem, iba som to rameno, kde mi dali 3 injekcie potom citila.
lekari spajaju ten SSPE -zapal mozgu-odumieranie mozgovych buniek ako neskory dosledok prekonanych osypok. ako trojmesačna prekonala osypky, 6 mesačnu hospitalizovali kvoli oku-to si ale s osypkami vtedy nespajali, ale čo presne aka choroba neviem,nespajali to vtedy s osypkami, lebo nemala hautaufslag- takze neviem tu sa to trocha pletie, ked uz osypky mala ako trojmesačna, tak čo čakali ? este mala mat vysyp ??? to tam nepišu, potom bola ZE VRAJ v 11 mesiacoh zaočkovana a potom jej diagnostikovali SSPE- a vlastne zaver bol ten, ze to bol nasledok prekonanej infekcie.
@prevenar Čo tu kecáš previ? Mne začína byť ľúto, že sa mazali tie príspevky. Bolo by to pre nových členov MK, zaujímajúcich sa o očkovanie, zaujímavé čítanie. Ako očkujúcim nadávaš, ako nimi pohŕdaš, slovné srandičky, prirovnávania: vakcinacisti, fašisti... aj tie Tvoje posledné zelené fašistické žabičky.
Keď si predstavím, že tu poniektoré mamičky,ani nie tak dávno, dostali vyhadzov za prezentovanie svojich ručných prác a Ty tu stále obsmŕdaš po prezentovaní fašistických symbolov nenávisti... 😠
ale na druhej stane ak toto zostane konšpiračna stránka a nebudu tu ine nazory, tak aj ta reklama asi pojde inam.
@adsumus Admin tu skopíruje to svoje všeobecné upozornenie a vec je vybavená.
Napíš ako proočko odporcovi očka, že je laik a trepe, to je urážka na trojmesačnú stopku. Napíš ako odporca očka očkujúcemu, že je vakcinacista, poprikladaj zelenú žabičku Pepeho a NIČ. Tomu sa povie na každého jeden meter.
@cianna prečítaj si, SSPE je častejšie ako sa myslelo. https://idsa.confex.com/idsa/2016/webprogram/Pa...

@teegreen ved pocas tehotenstva sa protilatky zistuju a nie,nemyslim tie v pripade negativneho Rh faktoru