icon

Zajtra nás čaká očkovanie MMR a mám obavy

fiafia
18. sep 2018
evittam
21. sep 2018

@extempore Závistlive?😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
A čo konkrétne ti akoze zavidim...😂😂😂😂
Trapna si jedine sama, bohužiaľ. Ty si sa tu zacala ohanat titulmi....

extempore
21. sep 2018

@prevenar hej, prevracaj očami. Ty si myslíš, že je také ťažké podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa? Polícia si už potom z tohto portálu ľahko zistí, kto je kto. A potom môžeš prevracať očami 😂😂😂😂

extempore
21. sep 2018

@evittam ja som ti len napísala, že trošku viem o čom hovorím lebo mám vzdelanie z verejného zdravotníctva a pýtala som sa ťa, na základe akého vzdelania tu operuješ ty. Nikto sa tu titulmi neoháňal.

evittam
21. sep 2018

@extempore Ty si mi hlavne nápisala aka som nevzdelana osoba a ovca bez kariery a ine mile veci. Nemam viac co dodat k tvojim múdrym komentom.

jerryjanka
21. sep 2018

to že dnes niekto nejde s davom a ide si ako ovečka je proste pre ostatných odsúdeniahodné. Škoda. Najviac ma fascinuje tá istota, žiadne nežiaduce učinky neexistuju, a iné perly.
Rozhodnutie je stále našťastie na rodičoch.

evittam
21. sep 2018

@jerryjanka Ako si si mohla prečítat od niekoho kto tomu (ze vraj) rozumie z nas najlepsie tak sa nemozeme rozhodnut.😁😁

extempore
21. sep 2018

@evittam ja som to písala vo všeobecnosti, nie konkrétne o tebe. Vzťahovačnosť? Vieš, len mi nedáva zmysel, že by vzdelaná osoba dávala tmárske názory o neočkovaní? Kto si zoberie na svedomie ak tie neočkované deti začnú umierať? Lebo tu máme globalizáciu a nakazený človek z krajín tretieho sveta sa tu vie dopraviť lietadlom veľmi rýchlo. Potom bude neskoro vyplakávať. A zrazu budú aj doktori dobrí a aj lieky hnusných ziskuchti ých Pharma firiem. Kto potom zaplatí zdravotnú starostlivosť o takýchto pacientov? Takže áno, myslím si, že človek, ktorý neočkuje je nedovzdelaný a nerozhľadený. Okrem toho obmedzený a nezodpovedný. A nezabudnite na nahlásiť adminovi, že som si dovolila vo všeobecnosti vyjadriť názor na problematiku. Pekný deň.

extempore
21. sep 2018

@evittam môžete sa rozhodnúť, ale budete si niesť aj následky.

extempore
21. sep 2018

@jerryjanka tu ale nejde o to, že má niekto vlastný názor. Problém je v tom , že tá nonkonformnosť je moderná tak matky začali blbnúť. Naši rodičia nás dali zaočkovať a sme tu... Raz sa vám vaše deti "poďakujú".

katharines
21. sep 2018

@extempore A ani mnohi lekari nemaju sajn, co to ockovanie je a co obsahuje. Podavaju len info farmafiriem. Na letaku od GSK je napisane, "nestudujte si info o ockovani...." To ma teda riadne nastvalo. Si myslis, ze si tu jedina so vzdelanim? Je tu a aj diskutuje tu mnoho lekarov, biologov, biochemikov, vedcov...., ktori nie su za ockovanie.
Mimochodom, uz Napoleon verboval len muzov, ktori prezili prave kiahne. Umyselne ich infikoval. Takze prezili len odolni jedinci.

katharines
21. sep 2018

@extempore nasi rodicia nemali na vyber a ako dan si nesieme alergie, autoimunitne ochorenia....

prevenar
21. sep 2018

@extempore neotravuj . ^^

katharines
21. sep 2018

@extempore umieraju aj deti po ockovani a mnohe maju aj dozivotne zdravotne nasledky, a kto to hradi?

beky1813
21. sep 2018

No nic. Tato diskusia je uz pase, uz sa tu vzlietol vykvet, to tu budu uz len urazky

extempore
21. sep 2018

http://www.lovcisarlatanov.sk/tag/ockovanie/
Na tejto stránke, milé dámy, si prečítajte o tom, akým bludom veríte. Prevádzkujú ju vedci a lekári, jej propagátorom je aj Doc. MUDr. Ing. Peter Celec, PhD., vedúci ústavu molekulárnej biológie SAV a jeden z najväčších mozgov vo vede, aké momentálne v SR máme. Ak tu má niekto nádej získať Nobelovku, tak on.

katharines
21. sep 2018

@extempore takze pracujes s nim?

katharines
21. sep 2018

@extempore skusenost z praxe hovori, ze mnohi lekari a vedci boli a bojovali za ockovanie, az kym ich vlastne deti nemali vazne nasledky po ockovani. Vtedy sice nazor zmenili, alebo pozmenili, ale...

extempore
21. sep 2018

@katharines kiežby... Ja pracujem v manažmente súkromného zdravotníckeho zariadenia

katharines
21. sep 2018

@extempore Ten druhy link je zavadzajuci, pretoze by sa cely clanok mohol tiez pisat v obratenom garde. Ako napr.
Rodicia klamu vas, ked vam hovoria, ze vakciny nemaju neziaduce ucinky, lebo maju....😉

extempore
21. sep 2018

@katharines to je len úbohý argument antivax hnutia. V mnohých prípadoch sú mylné kauzálne štúdie, niečo v zmysle - ráno vypijem kávu a naobedovať si zlomím ruku - káva môže za moju zlomenú ruku. Iste, vždy je štatisticky malé percento, možno až promile prípadov, kedy sú nežiaduce účinky vážne, ale! To je rovnako aj s anestéziou - promile pacientov na ňu reaguje zle - to sa teraz všetci pokakáme a dáme sa operovať zaživa? Atď, atď...

extempore
21. sep 2018

@katharines ale veď čítaj s porozumením - ku každému tvrdeniu je tam odkaz na štúdiu, ktorá ho potvrdzuje, resp. vyvracia. A sú to seriózne vedecké štúdie, žiadne šarlatánstvo.

extempore
21. sep 2018

Napr. Andrew Wakefield, ten doktor, čo vypustil do sveta kravinu o tom, že očkovanie spôsobuje autizmus už doktorom nie je... Odobrali mu licenciu a k pacientovi sa už nemôže priblížiť...

extempore
21. sep 2018

A ja už tu končím - myslím, že som vám dala zdroj na štúdium a erudovanosť jeho autorov nikto nemôže spochybniť. Viaceré ste sa tu ohradili, že vy nie ste nevzdelané ovce - nuž čítajte s porozumením a naozaj zvážte, čo je pre vaše deti najlepšie.

katharines
21. sep 2018

@extempore to neznamena, ze nemal pravdu, aki to historia viackrat potvrdila 😉.
Nie tak davno z historie madarsky lekar upozornoval, ze neumyte ruky lekarov, ktori prisli z pitvy, sposobuju smrt rodiciek. Vysmiali ho a vyhodili z nemocnice a aj tak mal pravdu.

katharines
21. sep 2018

@extempore ja si Celeca vazim, no to tiez neznamena, ze je neomylny a som povinna s nim suhlasit. Vlastnostou vedca je aj kriticke myslenie a skumanie.

evittam
21. sep 2018

@extempore Ja nedávam ziadne tmarske nazory. A som dostatočne vzdelana. A ludia z tretieho sveta tu budu nosit iné choroby,ktore ani nepozname a uz vôbec nie sme proti nim očkovaní. A tvoj nazor na ludi co neockuju je našťastie len tvojim nazorom.

extempore
21. sep 2018

@katharines áno, lenže to sa výskumom potvrdilo, tvrdenia toho šarlatána Wakefielda vyvrátilo hneď niekoľko štúdií...

lenzas
21. sep 2018

@evittam Ja by som nepovedala, ze len jedna osoba vyskakuje. Ved ked by bola sama na debatu, tak by to skoncilo len prvym prispevkom. Takze podla mna viac ludi by sa mali zamysliet nad svojim spravanim, a nie dokazovat uz druhy den jeden druhemu kto ma pravdu.

extempore
21. sep 2018

@evittam ak je niečo vedecky dokázané a ty si napriek tomu tvrdíš svoje, tak to je tmárstvo. A môj názor na ľudí, čo neočkujú našťastie nie je len mojím názorom... A čo to znamená dostatočne vzdelaná? Máš lekárske alebo medicínske vzdelanie II. stupňa?