icon

Kývnete šoférom ako poďakovanie na prechode?

Včera o 10:34

Kývnete šoférom ako poďakovanie, keď vám dajú prednosť na prechode?

Strana
z2
anonym_e4371d
Včera o 12:50

Som mimo Slovenska a tu je to uolne bežne. Je to elementárna slušnosť.
Ak sa niekto pyta, že prečo, tak jednoducho je sociálne tupý.

tilly
Včera o 12:53

Keď mám voľnú ruku, áno. Poďakujem a bud prebehne alebo aspoň zrychlim krok.

wolf_
Včera o 13:03

Niekedy áno, niekedy nie. A nepovažujem to za slušnosť. Tiež si autá neblikajú/šoféri nekývajú ako poďakovanie na každej križovatke, kde dostali právom prednosť 🙂 Mňa skôr fascinuje ako sa drvivá väčšina ľudí vie ohradiť na takéto ako keby "sociálne slušnosti", ktoré vlastne nemajú nejaký hlboký dôvod, ale zároveň sa veeeľmi veľa ľudí chová na uliciach ako také hovado 🫣😅 (neuhnú sa, nepustia, šuchcú sa v skupinkách po celom chodníku, kričia, pľujú na zem, odhadzujú odpadky, avšeličoďalšie)

simca06022011
Včera o 13:03

@anonym_autor nie, ani to nestiham, myslim, ze som parkrat za zivot kyvla, aj to skor pri takych idem/nejdem momentoch, aby bolo jasne ze idem cez tu cestu nejdem cez tu cestu :DD
Inak rychlo prejdem a nezdrzujem... velakrat chodec na vodica ani nevidi ani nic... ja velmi dobre viem ake to je zastavit na prechode a niekto sa este aj zastavi, zakyva a nebodaj aj par slov by prehodil a clovek sa ponahla :DDD preto sedi v aute a niekam ide... :DD

anonym_75b7c6
Včera o 13:08
@anonym_339ce7

Nie a ani sa dovnútra do auta nepozerám na toho vodiča. Je jeho povinnosť ma na prechode pustiť, za to ďakovať nemusím.

@anonym_339ce7 nie je jeho povinnost ta na prechode pustit. Ak tam stojis. Ak je evidentne ze tam ides vstupit alebo uz si na vozovke tak ta musi pustit. Ale inak nie.

A autorka ano, ja podakujem vzdy.

abbey1
Včera o 13:29

@anonym_autor Ja áno. Vždy kyvnem hlavou a poviem ďakujeme.

akvi
Včera o 13:47

Ja nezvyknem kyvat, lebo mávam plné ruky, ale zvyknem sa usmiať a čo najrýchlejšie prejsť, nech nezdržiavam, to je podľa mňa najlepšie poďakovanie. Nechápem chodcov, ktorých keď pustíme na priechode, tak sa šuchcú, ako naschvál. A to nemyslím samozrejme starých ľudí.

anonym_1eda6f
Včera o 14:17
@orisker

Som práve v Japonsku, v Tokiu a tu ľudia poďakujú úplne za všetko.
Je to pekné gesto.

@orisker áno,aj keď mu vynadáš

nikoletta1712
Včera o 14:40
@orisker

Som práve v Japonsku, v Tokiu a tu ľudia poďakujú úplne za všetko.
Je to pekné gesto.

@orisker Woow, Japonsko je môj sen, závidím🫢❤️

iwesska
Včera o 15:09

Ja kyvnem hlavou,nemavam. Na druhej strane,je to ich povinnost pustit chodca,takze aj keby neurobil ziadne gesto,je to v poriadku. To je ako dakovat soferovi autobusu,ze zastavil na zastavke.

1sally12
Včera o 15:22

Nie.

babababka
Včera o 15:53

Áno,však je to normálne.

fajnova
Včera o 16:17

Ja áno, považujem to za samozrejmosť. Akurát vtedy nie, keď idem vo veľkom hufe. A vždy ma sklame, keď idem autom a chodec, ktorého púšťame nekyvne 😁

janulka1802
Včera o 16:32

Ja len občas, keď čakám a auto zastane, vtedy. Inak zakaždým určite nie.

anonym_4bce29
Včera o 19:26

Ako vodičovi mi nikdy žiaden chodec nepoďakoval, asi chodím inde, ak som vás nestretla 😏. Ako chodec prednosť nevyžadujem, nepchám sa na prechod, radšej počkám. Ak už mi prednosť dá, tak mu kývnem rukou a zrýchleným krokom prejdem prechod. Okrem toho, vždy mám očný kontakt s vodičom, aby som mala istotu, že ma registruje.

marianarem
Včera o 19:28

@anonym_autor Ano, nejakym gestom sa snazim podakovat.

btus
Včera o 20:38

@anonym_autor áno. Príde mi to ako prejav vďaky, Sama som šofér, zastavím pred prechodom, lebo chcem, nečakám poďakovanie, ale príde mi to ako slušnosť. Proste, áno, poďakujem.

btus
Včera o 20:40
@iwesska

Ja kyvnem hlavou,nemavam. Na druhej strane,je to ich povinnost pustit chodca,takze aj keby neurobil ziadne gesto,je to v poriadku. To je ako dakovat soferovi autobusu,ze zastavil na zastavke.

@iwesska no, napr, ja keď vystupujem z autobusu, tak poviem: "Dovidenia". Ale to asi preto, že nás chodí tak cca 5 v autobuse. 🙂

siska53
Včera o 21:15

@anonym_autor ano, zvyknem.

anonym_d84d8f
Včera o 21:33

Nie , ani ma táto myšlienka nenapadla . Nepoviem j
Keď som za volantom a pysti ma ine auto . Proste mojim cieľom je pozerať keď ma jedno pusti a už prechádzam či prichádzajúce zastavuje tiež a šikovno prejsť aby som nezdržiavala premávku. Semaforu asi tiež nezamávaš keď ti blikne zelená

zuzanka.zuzu
Včera o 21:53

nie 😀 a ako vodičovi neviem či sa mi to niekedy stalo (okrem detí)... skôr ma oveľa viac poteší keď chodec rýchlo prejde než keby mi zakýval 😀

gigie24
Dnes o 04:36

@anonym_autor Ano, je dobre aby ludia vedeli, ze si ich vazime a neberieme veci ako samozrejmost 😇

maddie1711
Dnes o 11:15

Áno, aj keď chodím malo a takisto ako šoférke sa mi to páči. Rovnako keď ma niekto pustí zablikam alebo kývnem ako poďakovanie

bielasovicka
Dnes o 12:18

Áno, zdvihnem ruku

klotildabazarik
Dnes o 12:42

@anonym_autor nie ale spomalim a suchcem jak 100rocna babka nech ti stazie uziju😂

liv1
Dnes o 14:19
@zuzanka.zuzu

nie 😀 a ako vodičovi neviem či sa mi to niekedy stalo (okrem detí)... skôr ma oveľa viac poteší keď chodec rýchlo prejde než keby mi zakýval 😀

@iwesska ale nie je to jeho povinnost praveze 😉. A aj chodci musia dat prednost autu, pokial ide takou rychlostou, ze by auto nestihlo bezpecne zabrzdit. Na prechode nemaju povinnosti iba auta, aj chodci. Auto musi zastat len v pripade, ze chodec ide zjavne vstupit na vozovku, alebo tam uz je. Alebo je tam skupina osob, co je definovane tusim 2+ 😅
@zuzanka.zuzu asi nikoho nepustas 😂😂😂

anonym_a0e554
Dnes o 14:26

Áno, zdvihnem ruku a poviem ďakujem bez ohľadu na ich povinnosť. Zvlášť ak tri autá pred ním o tejto povinnosti zrejme nemajú potuchy.

gab1sol
Dnes o 14:36

Takmer vždy urobím náznak vďaky, či už mávnem rukou, alebo kývnem hlavou. Navyše, s vodičom udržiavam očný kontakt a učím to aj deti po jednej skúsenosti - auto pred prechodom spomaľovalo, akoby mi chcelo dať prednosť, avšak potom pridal a skoro ma zrámoval (pretože dôvod spomalenia bolo niečo iné ako to, že ma chcel pustiť). Odvtedy na prechod vkročím, ak auto úplne zastaví, alebo mi približujúc sa dá vodič znamenie, že môžem ísť. Vtedy na oplátku cez prechod doslova prebehnem.

babababka
Dnes o 15:19
@btus

@iwesska no, napr, ja keď vystupujem z autobusu, tak poviem: "Dovidenia". Ale to asi preto, že nás chodí tak cca 5 v autobuse. 🙂

@btus Aj ja poďakujem,šférovi predtým ako vystúpim,a pozdravím,keď nastúpim.

Strana
z2