icon

Prečo ženy odmietajú mužov, ktorí chcú začať nový život?

15. jan 2026

Ženy, prečo odmietnete muža ktorý chce začať nový život ? Veľmi sa mi páči jedna žena , bolo pár schôdzok( bez sexu ), a dostali sme sa k téme rodina a skončil som u nej . Mám z bývalého manželstva syna , je postihnutý , má downov syndróm . Keď sa narodil bol som z toho na zrútenie, veľmi zle som to znášal, a chcel som aby sme ho dali do ústavu , manželka bola proti . Nedokázal som ho ani na ruky zobrať , keď mal pol roka rodinu som opustil a po pár rokoch sme sa rozviedli. Chlapca nevídam, nechcem , ale platím na neho. Chlapec má 10 rokov a ako vidím napreduje ( fotky facebook), jeho matka urobila s ním kus práce , má ďalšie zdravé dieťa s iným mužom s ktorým aj žije. Mám 40 a chcel som si založiť novú rodinu , mať deti . Len si neviem nájsť partnerku , zvyčajne to nie je ono až na túto . Tá ma zas nechce lebo sa vraj o svoje dieťa nestarám a opustil som ženu v ťažkom období, to mi napísala a blokla ma . To je z vašej strany tak ťažké pochopiť, že nie každý chlap je na to stavaný vychovávať postihnuté dieťa ?

biba_18
Včera o 11:14

@anonym_c149a6 povedz kto CHCE postihnuté dieťa?

vierockamatkova
Včera o 15:49
@really8

@anonym_autor vsak si si odpovedal na zaver. Kto by chcel vedla seba taku sragoru ako si ty?

@really8 veru náhodou by splodil ďalšie také dieťa a ženu zasa necha

111anjelik111
Včera o 15:50

@anonym_autor tu nejde o to či je alebo nie je stavaný, toto je dúfam vymyslená téma..na 90% tomu verím..inak si hovado, nečudujem sa že Ťa nechce ani ja by som Ťa nechcela, lásku si síce hneď cítiť nemusel, ale chcel si mať dieťa a toto je vždy riziko, je to zodpovednosť, to dieťa za to nemože, keď si mal problém mal si vyhľadať pomoc, hlavne si nemal opustiť partnerku keď Ťa najviac potrebovala..

111anjelik111
Včera o 15:53

@anonym_autor a keď už si to takto poriešil aspoň občas si mohol skúsiť byť a ním už len z ľudského hľadiska aspoň niekedy odbremeniť a dať vydýchnuť na chvíľku matke svojho dieťaťa..si proste slabý človek bez charakteru ak by som to mala slušne napísať.

misicka31
Včera o 15:56

A nezabudni v dôchodku žiadať od syna finančnú podporu,veď bude mať vyživovaciu povinnosť voči tebe. 🤦

lucopeda
Včera o 16:00

@anonym_autor zbabelo si odisiel a teraz by si chcel novu rodinu a zeny ta odmietnu a ty sa cudujes? Len ti nastavili zrkadlo. Kde ma ta tvoja buduca partnerka, ze sa jedneho pekneho dna nevezmes a uz sa nevratis? Ja by som ta nechcela, ani keby si bol jedina volba na tejto planete.

minenkaa
Včera o 16:07
@misicka31

A nezabudni v dôchodku žiadať od syna finančnú podporu,veď bude mať vyživovaciu povinnosť voči tebe. 🤦

@misicka31 to asi ťažko

dota6
Včera o 16:08

No tak hľadaj ďalej, musíš nájsť ženu s rovnakým zmýšľaním. Niektoré ženy sa jednoduchou zľaknú, že pre teba je ľahšie pri akejkoľvek kríze zísť z kratšej cesty. A väčšina žien hľadá chlapa na štýl "v dobrom aj zlom"
Skús si predstaviť, že ochorieš, zraníš sa, prídeš o končatinu. A tvoja žena ti povie že nie, nie ona sa o teba nechce starať, chce len zdravý kus a ide preč. Hľadať lepší, zdravý kus podla svojich predstáv. Znie ti to bláznivo? Zdá sa ti to fér? Áno?

111anjelik111
Včera o 16:08
@anonym_autor

Prvý polrok nášho života boli len rehabilitácie, masáže , kardiológia , neurológia , očné a stále dokolečka dokola , život sa obrátil o 180 stupňov. O ničom inom manželka ani nerozprávala , celé večery len za PC čo hľadala skupiny, iné matky. Všetko sa točilo okolo malého , všetko . Dostal som sa na vedľajšiu koľaj a to doslovne .

@anonym_autor možno by sa netočilo všetko len okolo malého keby na to nebola sama a pomohol si jej ale ty si ho nevedel zobrať ani na ruky ….🤮

111anjelik111
Včera o 16:19
@anonym_autor

@anjelicek26 tak ale nespravili ? Spravili a 100 krát horšie ako ja . Nestýkajú sa , nezaujimajú , pod vplyvom novej partnerky dieťa vydedili , čo ja teda nemám vôbec v úmysle , handrkujú sa o každé euro, neustále robia zle expartnerke .

@anonym_autor kokos a tie príklady čo píšeš..to ako by vyzeralo keby si brali všetci príklad od mužov tohto typu, odpadkov..to ako fakt obhajuješ svoje správanie týmto, ty nie si ozaj normálny..a čo myslíš, že títo muži sú pre tieto ďalšie partnerky nejaká výhra a sú šťastné a aj celá rodinka? Ako fakt ako naivné decko..
Skús porozmýšľať ak Ťa tvoja žena vtedy milovala ako sa musela popri tej rane čo dostala od života ešte cítiť keď si jej priložil aj ty, musela to byť ozaj silná žena, zaslúži si medajlu a nosiť na rukách, dúfam, že aspoň mala podporujúcu rodinu. Musela to byť pre ňu dvojitá rana jak hovado..
Téma by sa mala volať myslíte si že som 100% koko* alebo iba na 70%?

anonym_99c26e
Včera o 16:20

Si zbabelecco nechá ženu v stichu..

ewwe
Včera o 16:20

vymyslená téma, takto muži nepíšu, už dlhšie podozrieva koná z toho, že to tu udržuje umelo takýmito fake témami 🤔

betulinka1
Včera o 16:23

@anonym_autor tiez by som si ta blokla. Bala by som sa, ze ked pride krízová situacia ako postihnute dieta, partnerka vazne chora, ze by som ostala na to sama. Cize za mna tiez nie.

tetapetra
Včera o 16:26

V poslednej dobe sa to tu priam hmyri individuami

veronicka88
Včera o 16:39

Peniaze nie sú všetko. Ty si zbabelec a nemáš gule.preto ťa žiadna nechce. S vidinou neistoty čo keby sa niečo stalo a ty sa poseries a odiddes. Že ti zo samého seba nie je na grcani

anonym_b0137d
Včera o 16:46

@anonym_autor za to co si vyviedol zene by som o teba ani bicykel neoprela! Je mi na grc a keby sa ti znovu narodí postihnuté dieta odhodiť ho? Ma ti ku cti slúžiť to ze platíš pocinne výživné? Fuj na grc dufam ze ta ani žiadna nebude chcieť

anonym_b18c5e
Včera o 16:52
@anonym_autor

Takže ak muž odide od manželky s ktorou má malé dieťa k milenke s ktorou má ďalšie dieťa , pričom na prvé sa vykašle je to v spoločensky akceptovateľné. Ak sa do rodiny narodí postihnuté dieťa, dohodnú sa rodičia že ho dajú do ústavu aby sa im nerozpadla rodiny a tu polovička kyvká hlavou že dajte dajte , lebo vás to zničí , všetko sa bude točiť okolo postihnutého , na ďalšie dieťa nebude čas , žena bude strhaná , unavená a otec zrobený lebo bude zabezpečovať rodinu , tak sa tu idete potrhať o záchranu manželstva. Ja som od ženy odísť nechcel , chcel som začať znova a aby sme aj niečo z toho života mali a netočil sa len okolo rehabilitácii , pobytov a zbierania 2%. Tak to už som sviňa čo milé dámy, duševný mrzák a hajzel. Moja exmanžela a syn nikdy neboli odo mňa bez peňazí , vždy som posielal čo určil súd a pred Vianocami aj viac. Len som sa proste s chlapcom nestretával , nemám jednoducho na to , nie som na to stavaný , tak ako mnohé tu nie ste stavané na deti a aj tak ich máte a tak to aj potom vyzerá že ? Čosi som si tu aj prečítal než som sem vstúpil a znova aj vystúpim .

@anonym_autor najhorsia vec opustit zenu, ked ta bytostne potrebuje. Este ju nazyvas matkou, co tiez v sebe nesie chlad, ktory krici. Cudujes sa, ze ta tvoja vyvolena odmieta? Porovnavas neporovnatelne - ine dovody na odchod od rodiny - milenky a podobne.

sova7
Včera o 16:54

Tiež by som nechcela chlapa čo sa vykašľal na vlastné dieťa a nechal ženu v ťažkej situácii samu. A tiež by som sa bála že ak budeme mať dieťa a nebude zdravé skončím ako tvoja prvá žena. Tvoj syn nie je postihnutý. Je len iný. Deti ako on dokonca hrajú divadlo tancujú žijú úplne bežný život len majú svoje limity. Nie je dokonalý a je tak či tak tvoj. Nájdi si na FB pani ktorej dcéra má tiež vážne problemy. Občianske združenie Meli Beli. Ma tam uzasny status o tom prečo nedokonale dokonale deti tak veľmi potrebujú svojho ocka. Odporúčam ti si to prečítať. Ak teda si schopný nejakého citu a empatie. A pochopenie odo mňa ako ženy necakaj. Život je náročný zložitý a plný problémov. A od chlapa čakáme že nám v tom všetkom pomôže nie že utečie a vykašle sa na dieťa lebo nie je podľa predstáv a je ine. A áno deti sú v ústavoch. Ale sú tam preto že ich stav bol tak vážny že sa to už v rodine nedalo zvládnuť. Normálny rodič kým môže a vládze urobí pre svoje dieťa všetko čo môže. Nevzda sa hneď na začiatku. Lebo dieťaťu je lepšie doma nie v ústave. Ty si si ulahcil život na úkor svojej rodiny. Tak si užívaj vysnívanú samotu niekto iný určite bude ľúbiť tvojho syna a pochopí že je to dar

enmery
Včera o 17:06

Ja si dokonca myslím, že tvoj syn dosiahne v živote viac ako ty. Downíci milujú tak, ako to žiadna ľudská dvojtvarna🐽nedokáže. Hrajú, tvoria, tancujú. Keby si sa aspoň snažil mat s nim kontakt, nič. Proste charakter nula a o takého bude mat záujem len charakter nula žena, zmier sa s tým.

Už dosiahol viac v tom, ze vie, čo je to skutočne milovať.

anonym_34331a
Autor odpoveď zmazal
anonym_34331a
Včera o 17:51

@anonym_autor a čo by si urobil, ak by si aj s ďalšou partnerkou mal postihnuté dieťa?

oskvarka
Včera o 17:57

Uf tak ale dávno som nečítala niečo také smutné...ale jedno mu musíme uznať naozaj je lepšie ak aspoň podstivo platí ako by to odmietal a vykrúcala sa a ťahal by sa po súdoch kôli výživné mu no.. lepšie ako klincom do oka ako sa vraví.... Aby sme ho zase neodradili že prestane aj to robiť lebo veď na čo keď si ho spoločnosť neváži 🤦.

enmery
Včera o 17:59
@oskvarka

Uf tak ale dávno som nečítala niečo také smutné...ale jedno mu musíme uznať naozaj je lepšie ak aspoň podstivo platí ako by to odmietal a vykrúcala sa a ťahal by sa po súdoch kôli výživné mu no.. lepšie ako klincom do oka ako sa vraví.... Aby sme ho zase neodradili že prestane aj to robiť lebo veď na čo keď si ho spoločnosť neváži 🤦.

@oskvarka Tam si to s nim vyrieši súd. Je to jeho psia povinnosť. Nezľahčuj a neglorifikuj hajzla.

oskvarka
Včera o 18:10
@enmery

@oskvarka Tam si to s nim vyrieši súd. Je to jeho psia povinnosť. Nezľahčuj a neglorifikuj hajzla.

@enmery nechcem to ani zľahčovať ani glorifikovat. Naozaj je to otrasné ...nepochopila si ma. Chcela som prave že poukázať na to aké je to absurdné že on si ostravedlni niečo tým že pozná aj niekoho kto sa zachoval horšie a že aj on by sa mohl a neurobil by to. 🤦 ...aj keď je to slovo "horšie" na mieste tak jednoducho je pochopiteľné že s takým potenciálom sa niekto nebude hrnúť s ním zakladať idilicku rodinu.

anonym_b40f08
Včera o 18:48
@oskvarka

@oskvarka myslis, ze by mu nejake vykrucanie pomohlo? Je to jeho dieta, on je zdravy chlap a jeho povinnostou je platit vyzivne. Ja pevne verim, ze raz sa dostaneme do bodu, kedy sa skonci vyzivne typu ´ naklady deleno 2´ ale sa pekne krasne k tej polke prirata dalsich 50% za starostlivost tomu jednemu rodicovi, ktory robi vsetko sam! Uplne chore, aby sa chlap vysral na svoje dieta, posielal 120 EUR a mal pocit ze robi dost. Platenie vyzivneho nie je ziadna cnost, ani nic za co dotycneho treba velebit, ale uz ked zena poukaze na to, ze vlastne fajn, ved aspon plati, je nieco zhite v nasej spolocnosti.

blackcat8885
Včera o 19:00

Ja by som takého chlapa nechcela čo opustil choré dieťa a ženu v ťažkých chvíľach. V tebe žena nebude mať oporu zdrhnes pri prvom probléme nečudujem sa, že si sám a mysli si čo chceš

anonym_0dc441
Včera o 19:13

@anonym_autor Každý chlap nie je na to stavaný? To si robis prdel, fakt super obhajoba.... ..ale žena to musí zvládnuť....v najhoršom si ju nechal na všetko samu...

anonym_3a965b
Včera o 19:18

@anonym_autor ako prosím? To sa ešte čudujete???suhlasim, tileskam zachovanie sa Vasej prípadnej partnerky,ako sa charakterne postavila,že Vas poslala do prdele. Dúfam,že ste so sebou spokojný. VASEJ MANZELKE, ZELAM len TO NAjkrajSIE, synovi neustále napredovanie A AKO CITAM NASIEL SI JU MUZ,/ktorým Vy nikde nebudete/ ktorý si ju zobral aj s Vaším opusteným synom. Vašou rovnocennou partnerkou je zrkadlo,kúpte v Obi,v Hornbachu rozmer debil*narcis v [m]. Pekný večer.

enmery
Včera o 19:21
@anonym_0dc441

@anonym_autor Každý chlap nie je na to stavaný? To si robis prdel, fakt super obhajoba.... ..ale žena to musí zvládnuť....v najhoršom si ju nechal na všetko samu...

@anonym_0dc441 Jj, Vladimír Strmeň, partizan, ktorý bojoval za našu slobu v 16!!!rokoch si tiež isto povedal, budem skoro obeťou a bojovať bez jasného výsledku za podobné typy mužov. Chudák muži. On bol isto stavaný na to, bojovať v 16stich za slobodu ľudí, ktorí si to ani nevážia. A tak tu máme 2 protipóly-muž a chlap.

anonym_f09ed6
Včera o 20:10
@melanta

Inak premýšľam - napísal tento príspevok troll alebo skutočný chlap? Ak skutočný chlap, tak aj to svedčí o jeho úbohosti. Sťažovať sa na MK, kde je väčšina žien a matiek, že ho ženy nechcú, lebo sa striasol chorého dieťaťa. Ako tupá hlava to musí byť, ak si myslí, že tu nájde pochopenie.

Ako píšeš, nie si prvý ani posledný, ktorý opustil rodinu. Ale urobil si to a teraz nes následky. Mne je z takých ako ty na grcanie. Vlastne na vine je tvoja žena, keby súhlasila dať dieťa do ústavu, tak ste mohli byť skvelá rodina. Humus.

@melanta je to troll. Niekto sa nudí