Zomiera čoraz viac mladých ľudí?
Zda sa to aj vam, ze v poslednej dobe zomieraju coraz viac mladsi ludia? V mojom okoli to pozorujem, len neviem ci to je nejaka lokalna situacia alebo vseobecny trend?
@anonym_autor Nie je to vseobecny trend. Uz ked som bola mala a dalej mlada, nie vsetci sa dozili konca zakladnej, strednej, vysokej...Je mozne, ze sa to v tvojom okoli zhodou okolnosti nakopilo.
@anonym_autor schvalne som si pozrela statistiku,radikalne viac zomrelo mladych ludi v case covidu,inaksie sa tie cisla medzirocne az tak nemenia. Treba pozerat na data nie pocity...
Ked som bola dieta v nasej malej dedine (400 obyvatelov) zomreli dvojicky kratko po narodeni, zomrel 18 rocny mlady muz, spadol z lesenia. Zomrel mlady otec rodiny (do roka sa stihol ozenit, narodilo sa mu dieta a aj zomriet) a zomrel este jeden chlapec a tomu neviem co sa stalo. Aj v minulosti nielen stari umierali.
@anonym_ff6f88 napíš aspoň niečo, alebo naznač, zaujíma ma, čo na to hovoria lekári
@anonym_5bb62d spytaj sa doktora, ja som uz spomenula, ze nebudem pisat.
@pokojvdusi9 "a teda fakt ich je dost do 50rokov" a "dosť" to je koľko? Aspoň zo 10 - 20 príspevkov každý deň o tých umretých do 50 rokov? Aj to by bolo málo voči skutočnosti. To že pozeráš na nejakú stránku kde vidíš len malý zlomok a aj to sa ti zdá veľa je celkom paradox...
@anonym_1a9f55 Ten článok spomína že mierne stúpa počet mladších pacientov. Už ale nespomína že úspešnosť liečby je vyššia ako v minulosti takže sa vyliečia, nezomrú a nezvyšujú štatistiky úmrtnosti.
@hiro ano, to je pravda, prave preto je dolezita prevencia a zaroven aj spravna anamneza a vysetrenia. Casto zanedbane. Vsetko je od chrbtice. To ja poznam.
ano, mnohi lekari mi potvrdili, ze umieraju coraz mladsi ludia. Samej mi zomrel mlady surodenec, bavila som sa aj s onkologmi,aj s inymi lekarmi. Je mi strasne tazko. Vela veci sa nezverejnuje, nechcem pisat. :(
Nezomiera viac mladych. Mozno pocas kovidu. A mladi zomierali vzdy, aj v minulosti. Pred par desiatkami rokov zomierali stari 60-nici. Dnes veselo behaju po uliciach 90-nici. Ludia sa o seba nestaraju, len sama cigareta, alkohol, prezieranie.
@anonym_ff6f88 kolko veci sa nezverejnuje? dezole uderka ich vie prva, tak akoze sa nezverejnuju? Ved na Zem a Vek ich pisu stale, nie?
@anonym_1a9f55 treba citat s porozumenim. tam sa nepise o vyssej umrtnosti. Viac rakoviny je spojenej so zivotnym stylom (alkohl, cigarety, chemia v pradle, vode a ovzdusi, tetovanie, vapovanie...) a lepsou diagnostikou. Pred 40 rokmi clovek jednoducho zomrel bez toho, aby vedel, ze ma rakovinu. Dnes 2x kychnes a utekas k 8 lekarom a googlis.
@anonym_1a9f55 treba citat s porozumenim. tam sa nepise o vyssej umrtnosti. Viac rakoviny je spojenej so zivotnym stylom (alkohl, cigarety, chemia v pradle, vode a ovzdusi, tetovanie, vapovanie...) a lepsou diagnostikou. Pred 40 rokmi clovek jednoducho zomrel bez toho, aby vedel, ze ma rakovinu. Dnes 2x kychnes a utekas k 8 lekarom a googlis.
@anonym_246c64 tak urcite je tam kus pravdy.
Napíšem to blbo ale aspoň by sa znížil dochodcovsky vek🫣
Staré generácie žili vitálne,v iných podmienkach preto je tu tooooľko čiperiek
My vselijako poupravovaní, dávame do seba lieky krížom krazom hlavne pre estetiku, značkové chémie, náladové látky len aby sme mohli prežiť tento ,, smutný,, život a všetci si myslíme ako super zdravo žijeme ?
Toľko mutácií v génoch asi nebude zo super ovzdušia a stravy
Lebo nielen diagnostika napreduje ale aj negatívne vplyvy na organizmy
Toľko mutácií v génoch asi nebude zo super ovzdušia a stravy
Lebo nielen diagnostika napreduje ale aj negatívne vplyvy na organizmy
@anonym_0922ac alebo si myslíme, že zo srandy vymierajú druhy živočíchov ale na nás to nema žiadny vplyv?
@anonym_0922ac alebo si myslíme, že zo srandy vymierajú druhy živočíchov ale na nás to nema žiadny vplyv?
@anonym_0922ac druhy zivocichov vymieraju najma kvoli zivocichom menom homo sapiens.
@anonym_0922ac druhy zivocichov vymieraju najma kvoli zivocichom menom homo sapiens.
@anonym_246c64 áno,no nemôžeme si myslieť, že to nemá na náš žiadny vplyv ta činnosť prečo vymieraju aj to, že sa to deje
Poďakujte sa covid očkovaniu 🫶
@anonym_eb277e jasne,za všetko môže očkovanie.Nevadi,že planéta sa otepľuje,jeme nezdravo,vsetci mladí ľudia v rukách energetaky,bez pohybu a práce,ženy sa kŕmia roky antikoncepciou,čo má určite viac vedľajších účinkov ako očkovanie,žijeme v strese,v práci tlak na výkon.Nonstop do seba dávame lieky,všade autom,pomaly nevieme oddychovať.Ale očkovanie je strop.Treba menej čítať FB
Tak sto-dvesto rokov dozadu, ked sa nejakou dedinou prehnali kiahne, zaskrt, cierny kasel alebo len chripka, tak v podstate ani nemal kto pisat o umrti, lebo choroby kosili cele rodiny, dediny a komunity. Ja fakt neviem, kedy v historii bola nizsia umrtnost ako dnes. Ale ano, dnes mame pandemiu civilizacnych ochoreni, to je fakt, o tom by sa malo hovorit viac, pretoze tu vie clovek zacat od seba a urobit zmenu.
Nie je to pravda. Stačí sa držať faktov:
@anonym_eb277e 😂😂😂😂
V mojom okolí vnímam, že zomierajú aj mladí ľudia. Známy, 50‑ročný, odmietal lekárov aj liečbu. Sused, 35‑ročný narkoman, vyskočil z okna. Kolega, len 30‑ročný, prepadol alkoholu. A spolužiak dieťaťa, 15‑ročný, užil drogy.
@anonym_1d885c ale veď to sú ľudia, ktorí sa o to pričinili zlým životným štýlom.Aj mne zomrel spolužiak v 19 na drogy, ďalší v 23 r autonehoda, 25 r spadol nešťastne zo strechy chaty a minulý týždeň 48 r po bujarej oslave tiež narkomanska história.To sú 4 z mojich 12 spolužiakov Dnes sa o všetkom hneď a všade píše, tak to budi dojem, že ich je viac.A stres a životný štýl nie je dobrý.
Pracujem na úrade práce ,vyplacam aj pohrebné,takže to vidím reálne...Neskutočne veľa mladých ľudí zomiera,ale čo je najhoršie,veľmi málo detí sa rodí,je to obrovský nepomer.
@anonym_1d885c ale veď to sú ľudia, ktorí sa o to pričinili zlým životným štýlom.Aj mne zomrel spolužiak v 19 na drogy, ďalší v 23 r autonehoda, 25 r spadol nešťastne zo strechy chaty a minulý týždeň 48 r po bujarej oslave tiež narkomanska história.To sú 4 z mojich 12 spolužiakov Dnes sa o všetkom hneď a všade píše, tak to budi dojem, že ich je viac.A stres a životný štýl nie je dobrý.
@luccija nepoznám nikoho mladého, kto zomrel len tak bez zjavnej príčiny
spolužiaka zo základnej zrazil vlak s cudzou ženou, druhý sa zastrelil, spolužiaka zo strednej zrazilo auto, kamarátov mladší brat mal zvláštnu autonehodu po nezvládnutom rozchode
Za to môže Matovič a Soroš. Odbornik pán Kolár otom hovoril . Vo svojom výskume našiel pravdu a teraz ho diskreditovali . Všetci sme ohrození
@anonym_9227a8 áá dezolátny troll 😂
Pracujem na úrade práce ,vyplacam aj pohrebné,takže to vidím reálne...Neskutočne veľa mladých ľudí zomiera,ale čo je najhoršie,veľmi málo detí sa rodí,je to obrovský nepomer.
@anonym_eb277e netrep...po prekonaní covidu máš o tretinu vyššiu šancu, že dostaneš emboliu a iné.Ludia zle jedia, veľa ľudí fajčí, vôbec nešportuje, cievy sú v zlom stave, každý druhý nadváha.Ked vidím v kosikoch tie lacné sladkosti, pagáče, šišky mi je zle.Aj u nás zomrel 39 r na rakovinu pankreasu, ale veľa fajčil, stresoval podnikal.Ludia sa sami ničia.Kolko % ľudí za celý týždeň nejde ani na hodinu von?A veľa ľudí pije alkohol, energetaky.Ludia nechodia ani na prevenciu my máme veľmi zlý životný štýl
Ochorela som ako 44r, dr kt mi robil biopsiu mi s povzdychom vraví, mam tu denne ľudí pod 50r, 45r..
Dr kt mi z biopsie je 14dni potvrdil onkol ochorenie, to isté.. operoval ma odborník v bratislave, to isté, v po dobe ru nam 40r zeny, nad 50 ani nevuem kedy bola izba obsadená takýmito "starsimi" ženami.
Pocas oziarov, vsetci moj ročník.
Ako dueta si pamatam smrť starych ľudí 70, 80r.
Porážka, infarkt..
Takze, ano...umierajú mladí ľudia. A co som spoznala spolubojovníkov,bola som najstaršia.. dnes ich par nežije..
@anonym_9227a8 áá dezolátny troll 😂
@bratislava28 kľudne si never ale budete plakať krvavé slzy
@bratislava28 kľudne si never ale budete plakať krvavé slzy
@anonym_9227a8 si robíš srandu, že?

@anonym_autor Mam na Fb stranku Opustili nas z celeho Slivenska a teda fakt ich je dost do 50rokov
@pokojvdusi9 lebo 80 rocny facebook nemaju