Zomiera čoraz viac mladých ľudí?
Zda sa to aj vam, ze v poslednej dobe zomieraju coraz viac mladsi ludia? V mojom okoli to pozorujem, len neviem ci to je nejaka lokalna situacia alebo vseobecny trend?
Definuj “mladší ľudia”
@anonym_autor nezdá sa ti, posledných 4-5 rokov, zomiera podstatne viac ľudí v produktívnom veku
to sa vám len zdá. Vyšším vekom sa aj tí ľudia zdajú mladší. V 20ke mi vôbec nebolo divné, keď zomrel niekto v 50ke
ano, mnohi lekari mi potvrdili, ze umieraju coraz mladsi ludia. Samej mi zomrel mlady surodenec, bavila som sa aj s onkologmi,aj s inymi lekarmi. Je mi strasne tazko. Vela veci sa nezverejnuje, nechcem pisat. :(
@anonym_autor jednak sa info siria lahsie. Co predtym bolo zaujimave pre jednu rodinu, ulicu, ci stvrt v meste, zrazu pisu na webe a vie to kus Slovenska.
K tomu zrychlovanie procesov neprinasa v praci ulavu, ale naopak tlak. Tlak na vykon. Vsetko rychlo, vsetko hned, a najlepsie naraz.
K tomu meniaca sa politika, 75 rokov mieru je v tahu (aj to to v europe vydrzalo rekordne, musime priznat), neistota za humnom (aj ked sa ukludnujeme, ze to stale nie u nas), rastuci tlak na financie, tlak na zabezpecenie, k tomu ten stres v praci, niekedy i po praci.
Dlhsi pracovny vek, neskorsi odchod do dochodku, kym minule generacie to po 50tke balili a sli si riesit zahradku a klebety na susedov, my budeme makat do 70tky a vstavat rano o piatej, aby sme boli vcas v praci. Ak budeme zit. (vazne neviem, co budeme v 70tke mnohi v tej praci robit. Ved budeme radi, ze sa rano pozbierame z postele. Lebo ano, robia i 70tnici, ale kolko ich je?).
No a tak dalej.
Za to môže Matovič a Soroš. Odbornik pán Kolár otom hovoril . Vo svojom výskume našiel pravdu a teraz ho diskreditovali . Všetci sme ohrození
V mojom okolí vnímam, že zomierajú aj mladí ľudia. Známy, 50‑ročný, odmietal lekárov aj liečbu. Sused, 35‑ročný narkoman, vyskočil z okna. Kolega, len 30‑ročný, prepadol alkoholu. A spolužiak dieťaťa, 15‑ročný, užil drogy.
@anonym_autor
Nemas pravdu ked nebol internet, socialne media, mobily tak si nevedela a bola si happy
@anonym_autor
Nemas pravdu ked nebol internet, socialne media, mobily tak si nevedela a bola si happy
@anonym_5c13e2 píše o svojom okolí a nie čo číta na soc sieťach.
@anonym_autor vnímam to podobne.
Kopec mi teraz vyskakuje na FB . A pritom ich nemám ani za priateľov. Kadejaky mi vyskakujú či rómovia,deti .je toho veľa ale asi preto že každý to vesa na net
štatistiky nič také nepotvrdzujú
čo sú to mladší ľudia? a v poslednej dobe?
pretože len v mojej najbližšej rodine zomreli ľudia 35, 52 a 56. suseda 36… pred rokmi… takže ja som sa s tým stretla dávno… 😔
Tak nejak vsetci si myslime (priemerny vek dozitia na Slovensku cca), ze chlapi sa doziju 70 a zeny 80(+), ale ked pisem, ze mladi, tak vyrazne mladsi od uvedeneho. Pre mna su mladsi aj 50-60 v tomto pripade, ale aj doslova vela 40tnikov pozorujem
Kopec mi teraz vyskakuje na FB . A pritom ich nemám ani za priateľov. Kadejaky mi vyskakujú či rómovia,deti .je toho veľa ale asi preto že každý to vesa na net
@parvinka0001 toto sa deje aj mne a nerozumiem tomu algoritmu. Stále mi vyskakujú takéto prispekvky z druhého konca republiky alebo zahraničia, s ničím nemám interakcie a aj tak to vyskakuje 😵💫
@parvinka0001 toto sa deje aj mne a nerozumiem tomu algoritmu. Stále mi vyskakujú takéto prispekvky z druhého konca republiky alebo zahraničia, s ničím nemám interakcie a aj tak to vyskakuje 😵💫
@hsara99 nastavenie algoritmov - šírenie strachu. Všetci u nás práci to tak máme. A na margo zomierania mladších. Nikdy som nepoznala starých rodičov, dedko 37, babka 45. A neboli ani očkovaní, keď už ti niekto ide ľíriť bludy
a mama vždy spomínala, že vedeli o smrti tak maximálne o 3 dediny ďalej, že zomrelo x ľudí napr. na tuberkulózu alebo chrípku. Zo štvrtej dediny už nevedeli. Treba žiť normálne svoj život, starať sa o seba ako sa dá, aj keď človek žije v podstate stále pod stresom.
Veru ano. Celkom dost. Aj mladsich. ale aj mojih rovesnikov. Teda 35-40. A to teda su mladi.
ano, mnohi lekari mi potvrdili, ze umieraju coraz mladsi ludia. Samej mi zomrel mlady surodenec, bavila som sa aj s onkologmi,aj s inymi lekarmi. Je mi strasne tazko. Vela veci sa nezverejnuje, nechcem pisat. :(
@anonym_ff6f88 "Vela veci sa nezverejnu"
Je to práve naopak. Úmrtia, vek a ich dôvod sa zverejňujú veľmi podrobne. Nech sa páči web Štatistického úradu Slovenskej republiky.
10, možno aj 20 posledných rokov neumieralo toľko málo ľudí v produktívnom veku ako teraz.
@anonym_autor Mam na Fb stranku Opustili nas z celeho Slivenska a teda fakt ich je dost do 50rokov
@hsara99 tiež nechápem ale aj kopec iný veci. Človek aby mal len depku
Zdá sa ti. Pozri štatistiky.
V mojom okolí vnímam, že zomierajú aj mladí ľudia. Známy, 50‑ročný, odmietal lekárov aj liečbu. Sused, 35‑ročný narkoman, vyskočil z okna. Kolega, len 30‑ročný, prepadol alkoholu. A spolužiak dieťaťa, 15‑ročný, užil drogy.
@anonym_1d885c Samí hodnotní jedinci! Ich odchod je fakt tragédia pre celú spoločnosť.
Sa staci pozriet na stranku marianum kde ma ktematorium zoznam pohrebov . Na jedno umrtie rocnik 1980 a vyssie tam pripada asi sto 1930-1950
Möadi neumieraju castejsie ale castejsie su v spravach. To ze zomrela 80rocna teta ruzena sprava nieje a nikdy nebude
@pokojvdusi9 "a teda fakt ich je dost do 50rokov" a "dosť" to je koľko? Aspoň zo 10 - 20 príspevkov každý deň o tých umretých do 50 rokov? Aj to by bolo málo voči skutočnosti. To že pozeráš na nejakú stránku kde vidíš len malý zlomok a aj to sa ti zdá veľa je celkom paradox...
@anonym_1a9f55 Ten článok spomína že mierne stúpa počet mladších pacientov. Už ale nespomína že úspešnosť liečby je vyššia ako v minulosti takže sa vyliečia, nezomrú a nezvyšujú štatistiky úmrtnosti.
@anonym_ff6f88 napíš aspoň niečo, alebo naznač, zaujíma ma, čo na to hovoria lekári

To sa ti len zdá...