Nevhodná reakcia na úspech dieťaťa?
https://www.modrykonik.sk/blog/evkatk/
Jedna matka sa pochváli s ukončením bc. štúdia svojho dieťaťa a iná matka, či babka toto napíše. To čo je za reakcia?
@anonym_autor ved ano, v takej rodine je niečo za niečo.Moja kamarátka jedináčik ma mamu pedagogicku aj na VŠ musela mať samé jednotky zničila jej celý život.Ked sa odsťahovala z domu mama dostala záchvaty úzkosti dodnes bývajú blízko nej, lebo nemôže byť sama.Ked sa rozhodli kúpiť pozemok a stavať dom už má svoje deti tak sa zrútila.Dodnes dom používajú ako víkendový dom samozrejme aj s mamou..Chudera kamarátka je pedant ako jej mama uzlíček nervov.Nikdy by som toto deťom nespravila ešte, že mám 2
Inak sa opytam, naco potrebuje byt taka vzdelana zena s troma VŠ a neviem kolkymi doktoratmi aktivna na tomto fore a urazat vsetkych?
Kompenzuje si tym nieco? Hmmm... 🐝🐝🐝
Inak sa opytam, naco potrebuje byt taka vzdelana zena s troma VŠ a neviem kolkymi doktoratmi aktivna na tomto fore a urazat vsetkych?
Kompenzuje si tym nieco? Hmmm... 🐝🐝🐝
@anonym_dcfc7d skor si myslim, ze mozno tam je aj nejaka choroba vekom a pani je uz uplne stratena v realite.
nechápem čo ťa na tom vytáča. Nepáči sa mi , tak preskočím a idem ďálej. S hlúposťami sa nezaoberám.
@biba_18 iba byt nie dom?🤣dobra je z tabuľkového platu.My sa tu smejeme, ale poznám také rodiny a nie je to nič príjemné.
@anonym_e4d441 aj domy aj byty môžu byť rôznej kvality. ešte neznamená že keď má niekto dom že je to neviem aká výhra. Neraz je to ruina čo drží silou vôle a ktorá nutne potrebuje veĺkú rekonštrukciu.
@anonym_autor áno, autorka sa mohla zdržať komentára no na druhú stranu, Bc. je nič. Kedysi sa bakalárky ani nerobili a končilo sa až hotovým titulom. A navyše, keď je to z takej školy ako Sociálna práca, Politológia a iné sračky. Sama mám Mgr. z pomerne ťažkej školy a pripadá mi to ako nič. S PhD. by som sa už možno pochválila.
to je sila, mala by dostat blok a tie zadubene komentare co dava, tazka frustracia v zivote
@anonym_autor ak bola učiteľka to je choroba z povolania.Ale vekovo mi to nesedí inde pise, že v 64 r deti študenti jej všetko doma porobili ona mohla len prísť z práce a oddychovať, takže keď deti už majú vnukov a sú usoesne pani nebude najmladšia nesedí mi to počítaním buď rodila skoro v 40 tke čo na tú dobu bol pruser, alebo si vymýšľa, alebo deti študenti, ktori makali doma boli vnuci?pani to už nemá v hlave v poriadku
@anonym_e4d441 ona bola 'len' ucitelka? Preboha taka spodina.... (ironia).. ved v dnesnej dobe moze uz kazdy ucit...
@anonym_autor áno, autorka sa mohla zdržať komentára no na druhú stranu, Bc. je nič. Kedysi sa bakalárky ani nerobili a končilo sa až hotovým titulom. A navyše, keď je to z takej školy ako Sociálna práca, Politológia a iné sračky. Sama mám Mgr. z pomerne ťažkej školy a pripadá mi to ako nič. S PhD. by som sa už možno pochválila.
@prosimopomoc Je absolútne jedno z akej školy a aký titul pyšná mamina oslavovala. Pani Evku to nemá čo trápiť, tam nech si myslí svoje u seba doma a nie, že ona si do profilu skopíruje post inej ženy a dá k nemu znevažujúci komentár. To robia len úbohí a primitívni ľudia. A jej ďalšie príspevky to len potvrdzujú. Nevyrovnaný a neznášanlivý človek, ktorý toho v živote veľa nedosiahol a preto sa snaží zhadzovať úspechy, aj keď menšie, druhých.
Buďte zhovievaví, prosím.
V nejakej inej diskusii píše, že ona je potomok nejakej šľachtickej slovenskej rodiny, má teda "právo" sa na ostatných pozerať s dešpektom.
😉
@orisker to mas pravdu, to bude polahcujuca okolnost pre nu
@prosimopomoc
A čo taký výučný list, alebo maturita? Aj to sú výsledky driny a úspechy, na ktoré môže byť človek hrdý. Ak sa chce tým mama pochváliť, nech sa pochváli a my jej z celého srdca zagratulujeme.
@sisa_s Prebohaaa, tak toto snad ta osoba nemysli ani vazne. Toto su ine vyplody.
Ona ale zabudla, ze ludskost a charakter sa nemeraju dosiahnutym vzdelanim. Bohuhial, ten jej je uz pokryveny
Napísala len to čo si myslia ini 🤭 aj keď je to nevhodné
@anonym_6ba579 a niektorí iní si to nemyslia ...
@prosimopomoc
A čo taký výučný list, alebo maturita? Aj to sú výsledky driny a úspechy, na ktoré môže byť človek hrdý. Ak sa chce tým mama pochváliť, nech sa pochváli a my jej z celého srdca zagratulujeme.
@kalifka ale veď áno, aj ja slečne gratulujem no zároveň dodávam, že aj pani Eva, či ako sa volá, mala pravdu.
@anonym_6ba579 presne to aj mne napadlo, neviem prečo to všetci tak prežívajú
@anonym_6ba579 Ja si to nemyslím a nemyslí si to tu veľa žien. Každý jeden rodič má právo byť pyšný na úspech svojho dieťaťa. A spôsob akým konkrétna pani prejavila svoj názor je maximálne nevhodný.
Tato stara pani sa ani nevola Eva. V niektorych diskusiach pisala, preco ma volate Evka, ja ziadna Evka nie som 😀. Takze ten nick nie je jej meno. Je to stara zena a ma v hlave vela pomotaneho.
@anonym_autor to je reakcia sebestrednej egoistickej osobnosti ktora ma pocit ze bez jej nazoru ani slnko rano nevyjde. V tej svojej nadutosti ani len netusi aka je zbytocna. Lutujem ludi ktori s nou musia byt v kontakte.
Keby ste radšej psychicky narušenú pani hromadne nahlasovali, namiesto tohto tu
@anonym_autor a čo je na tom kto čo vyštuduje , u mňa ma vysokú len najstarší syn a robí prácu z domu robí reklamácie pre jednu firmu , ďalší syn si po strednej spravil len kurz zvaraca a postupne sa dostal až do Nemecka a Holandska kde robil vyše 5 rokov najmladší syn vyštudoval strednú a počas štúdia robil v kine a teraz je tam už na menezerskej funkcii , staršia dvera ide teraz na strednú za kadernicku a najmladšia tá ma ten život najkrajší pre ňuu je autistka žije si svoj život žiadne starosti len my rodičia občas nevieme ako s ňou , ja mám skončení strednú školu muž učňovka , ale je šikovný stolár a vie všetko spraviť teraz sam spolu so mnou rekonštruovali štáty dom od podlahy parkiet cez okna dlažbu kúpeľnú kuchyňu a to ma len učňovka nie vždy je treba vysoké vzdelanie
Z jednej strany má pravdu, že naše všetky deti by zvládli vysoké školy, ale takto niekoho zhadzovať je úplne mimo. Tiež nemáme s mužom vysoké a deti si ich robia, ale či to zaručí lepších ľudí, netuším. Verím, že ako pani Evka nebudú😂🤣🥱🤐
@anonym_6ba579 presne to aj mne napadlo, neviem prečo to všetci tak prežívajú
@prosimopomoc bez ohľadu na to, či si myslím, že je to bežný, veľký alebo smiešny úspech... ak som psychicky normálny, vyrovnaný človek, spokojný so svojim životom, nemám najmenšiu potrebu toto komentovať na sociálnej sieti a ešte takto výsmešne. Je to chorá osoba.
Ak je dieta z rodiny, kde nikto nepokracoval na vs, alebo nemalo podporu ziadnu, alebo financne ho nikzo cele studium nepodporival, stalo ho to vela usilia, aj ten bakalar ma pre nho cenu zlata. Kto z takej rodiny nie je, nevie si to predstavit, co vsetko musi taky clovek prekonat. Takze ofrnovat nos nad “len” bakalarom” je uplne trapne, smiesne a mimo
@prosimopomoc bez ohľadu na to, či si myslím, že je to bežný, veľký alebo smiešny úspech... ak som psychicky normálny, vyrovnaný človek, spokojný so svojim životom, nemám najmenšiu potrebu toto komentovať na sociálnej sieti a ešte takto výsmešne. Je to chorá osoba.
@anonym_753fc4 presne... kopec ludi da na net vysvedcenie zo zakladnej skoly a oslavuje to ako doktorat... no a co, je to chvilkovy uspech a aj tie treba oslavit, pochvalit.
Ved mama sa vzdy tesi z uspechu svojho dietata, ci uz skonci 1. stupen, urobi vodicak, zmaturuje.. snad nebude kazdej pisat, ze to je nic, pockaj az tvoje dieta bude prof mudr ing phd, az potom sa mozes pochvalit svojim dietatom 😅
@anonym_autor to je stara skola, len uspech a vysledky su u nej dolezite, empatia 0 bodov

@anonym_e4d441 a ako vdova dala každému zo svojich detí byt po štátniciach ...😒
@biba_18 iba byt nie dom?🤣dobra je z tabuľkového platu.My sa tu smejeme, ale poznám také rodiny a nie je to nič príjemné.