icon

Ako vnímate uvádzanie titulu v bazáriku?

12. nov 2024

Žienky, čo myslíte? Ako vnímate uvádzanie titulu napr.pri predaji tu v bazáriku? Viem, že asi hlúpa otázka... Ale akosi ma zaujímajú "pohnútky" ľudí. Ja teda titul dávam len vo veciach pracovných.

Strana
z2
vikiki29
12. nov 2024

Súhlasím s názormi vyššie. A potom sú tu ešte takí, čo ich titul stál veľa peňazí, majú vysoké ego, majú pocit, že sú niečo extra, niečo viac ako tí, ktorí titul nemajú. Niečo podobné ako keď majú luxusné auto a skrátka potrebujú ukázať, že majú 🤷‍♀️. Tiež poznám jednu takú Mgr.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
nyusika
12. nov 2024

@kvietok_123 pre mňa je jediným meradlom to, čo dokážem odovzdať spoločnosti.
Nie to, koľko dokážem zarobiť.

nikpa
12. nov 2024

Každého vec ale tiež mi príde úsmevné keď si volaktori ľudia píšu titul aj napr. tu na bazariku 😃😄 Ja ho nemám ani v OP a teda nepamätám si ani že by som si ho niekde uvádzala.

luxus10
12. nov 2024

mozno to niekto ma tak, ze zije mama a dcera, otec a syn, ktori sa volaju rovnako,ziju v 1 domacnosti, a rozlisit postu mozno povedzme titulom, alebo ml. st...poznam take rodiny...

jaskolka
12. nov 2024

@h2 stáva sa ,zas u nás v rodine tak boli bratranci, obaja rovnaké meno aj priezvisko,bývali v jednom vežiaku a miešala sa im stále pošta.Tak jeden z nich si začal písať Mgr.

blacki
12. nov 2024

@h2 tiež to tak mám,sme dve rovnakého mena a mylili nám poštu. Odkedy dávam titul,nič nemylia. 🤷🏼‍♀️

lenkakravcova
12. nov 2024

(Okrem prípadu dvoch menovkýň na adrese): Asi si myslia, že na nich budú ľudia bez titulu pozerať inak než s ním. 😄 Sú určite aj takí.. raz mi bolo doporučene, nech si dokončím Ing, pretože inak ma nebude určitá skupina ľudí brať vážne. Prišlo mi to celkom vtipné. Ako keby vedomosti záležali len na tom, či má človek pred alebo za menom nejaké písmenká.

kepassa
12. nov 2024

Ja si vzdy pisem titul a po pravde vobec neriesim kto si co o mne mysli 😂 automaticky aj vsetky papiere vypisujem vzdy ako zakonny zastupca s titulom Ing, a to jedine ma rozdeluje od mojej najstarsej dcery menovkyne. Ked som ho nepisala vzdy ma upozornovali, ze som dvakrat vypisala meno dcery omylom 😂 zacala som ho používať a mam to zautomatizovane a vobec neriesim, az mi pride úsmevné ako niekto z kona kvôli bazáru riesi komu ten titul ma napisat a komu nie. Ale ano stalo sa mi, ze mi ho niektore mamicky nenapisali. Asi rozmýšľali podobne a dali to jasne najavo. Zily mi to netrha. Paradoxne v praci kde sme vsetci titulovani si tituly v spravach a dokumentoch školy neuvadzame...ked píšem do edupage spravy rodicom takisto ho nikdy nepoužívam. Podpisem sa bez neho. Riesite fakt blbosti. Zeby som kvoli tomu zakladala tému...

autor
12. nov 2024

@kepassa možno blbosti..... Ale ja som to nemyslela ako niečo v neg.zmysle😊. Len sa veľa zaujímam o psychológiu. A momentálne ma zaujalo toto. Nič zlé v tom naozaj netreba hľadať. Ďakujem za pochopenie.

kepassa
12. nov 2024

Ešte sa smejem, lebo som si spomenula, keď som pred niekoľkými mesiacmi riešila niečo v banke, tak mi aktualizoval automaticky údaje a pán mi vravel niečo v tom štýle, že nemám zapísaný titul, že super, že ho mam, pretoze automaticky sa na mňa pozerá inak, rozumej lepšie, ako na klienta. Vravím mám ho už 11 rokov. Tak že prečo som si ho nedala zapísať do systému....

timea301196
12. nov 2024

každého vec. ja to mám napr na iphone nastavené automaticky. keď začnem písať meno napíše aj titul... a nech si píše kto chce ako chce 🙂

autor
12. nov 2024

@kepassa otras.... Mne na strednej škole triedna vynadala, že som v životopise (strojopis ešte,😊) neuviedla môjmu otcovi titul🤣. Tak ma znemožnila.... A mne to nepřišlo dôležité, lebo si na tom nikto vôbec nezakladal u nás

autor
12. nov 2024

Nikdy, nikde ho neuvádzam, okrem práce.

kikappp
12. nov 2024

Baby mňa tu napadla jedna vtipná príhoda co sa stala mojmu mužovi, nemôžem uplne konkretizovať mena ale bola to pecka. Muž robi v jednej budove kde aj jeho menovec vyššie postavená osoba známa.
Tomu menovcovi doručili raz omylom muzov balíček v tom balíčku bolo poviem len ,že niečo sexi .
Ten menovec "titulovec"si zavolal muža a veľmi pobavene sa s nim zoznámil a vrátil mu balík.

mmooly
13. nov 2024

Ešte lepšie je uvádzať titul na náhrobnom kameni... to nepochopím

lauricka
13. nov 2024

Väčšinou sú to ľudia, čo sú sami so seba paf, že majú titul a tak to všade vycapia. V horných dolných všetko dôležité, aj na akom aute prídete cez víkend pozrieť v dedine rodičov 😅. Tak, človek si pomyslí svoje a ide ďalej, však je to každého vec.

dankakuc
13. nov 2024

@mmooly presne toto ma napadlo. Minule keď sme boli na cintoríne tak na vedľajšom hrobe boli mená s titulmi. Pre mňa dosť divné, lebo Bohu je to asi jedno.

tahomi
13. nov 2024

Ja mam tituly dva a zatlkam ich ako sa len da. Hnevam sa, ked mi ich daju niekde bez mojho vedomia, napr karticka poistenca.
V OP mam zapisany ten jeden z praktickych dovodov, nepredali by mi bez neho potrebne veci.

nelka93
13. nov 2024

Ja titul mam, no neuvadzam ho nikde. Len v práci, keďže robím odbornú prácu a musíme ho mat. Mamina mi napríklad posiela postu aj s titulom, hoci nechcem, no hovorí, že keď ho mam tak ho ona chce písať, lebo je pyšná. 😅 som jediná v rodine s ukoncenym VS vzdelanim, takže ju chápem, ale nepotrpim si

laskonka80
18. nov 2024

Vážne ťa toto trápi?

autor
18. nov 2024

@laskonka80 naozaj netrápi 😊, len uvažujem

Strana
z2