icon

Popôrodná depresia: Ako sa vyrovnať s pocitmi zlyhania?

Včera o 15:12

Ahojte, asi sa chcem len vyrozpravat…som 3.tyzden po porode, a prezivam asi tazku depresiu, je to stupnovane este tym ze som si uvedomila, ze s partnerom s kt. dieta mam,
zit do buducna nechcem, dovody preco su lebo je to neprakticky clovek do zivota a podvefome citim ze sa onho nemozem vobec opriet a ze sa o rodinu nebude schopny postarat, nechcem teraz pocut ze som si to mala premysliet predtym, ja to dobre viem, uvedomujem si ze som spravila
chybu… uvedomujem si, ze som bola nezodpovedma ked som otehotnela s clovekom kt. som si nebola 100% ista, teraz uz je neskoro plakat, mam male babetko, kt. lubim, ale pocas dna, ked som unavena, a psych. vycerpana, tak sa neubranim myslienkam ze som si znicila zivot, akoby
som na materstvo nebola stavana, dostala som strach a hrozu z toho ze kazdy jeden den je pre mna to iste a trapenie,
citim sa ako vo vazeni, boj s malym aby sa nadojcil, kedze strajkuje, ja nevyspata, lebo je cele dni hore a ja s nim musim stale nejak robit interakciu, partner je sice pri mne ale nepomoze mi skoro nic dokym mu presne do bodky nepovie co ma spravit, a mna to otravuje, je zahranicny takze s mojou rodinou sa nedohovori, vacsinu casu je na mobile, kym mu ja nenachystam pod nos jest, on sa nenaje… atd atd, rodina mi hovori ze ho mam proste poslat prec, fakt ze je nezamestnany to cele len umocnuje, je sice v procese toho
ze pracu na SR by mal dostat cez agenturu kt. si zaplatil,
do cca 2-3 mesiacov, sle ja ked toho cloveka pozorujem, ja si neviem predstavir ako sa zaradi do bezneho zivota, je spomaleny, kym mu presne nepoviem co ma robit, nic neurobi, ako prerastene dieta, do toho moj
pocit totalneho zlyhania, ze som si znicila celu buducnost a zivot… vzdy som bola zodpovedna, rozvazna, samostatna, ale po narodeni dietata a uvedomeni si cele reality ake je to tazke vychovavat babatko a mat na krku takehoto partnera, som neskutocne frustrovana, a mam pocit ze moj zivot skoncil, ze som si to cele vlastnou vinou domrvila… len som to chcela zo seba dostat von 😓

Strana
z2
anonym_822713
Dnes o 08:42
@anonym_autor

@anonym_822713 ako mi prosim ta pomoze stat? ja som za dieta plne zodpovedna a jedine co od statu beriem je materska kt. je za MOJE odpracovane roky, nikdy som nebola na urade prace, ani na PNkach, dostavam to co mi patri, o dieta sa financne postaram ja ako rodic ci uz z materskej davky kt. je pol roka alebo zo svojich financii, takze mna nehadz do skupiny prizivnikov kt. vyuzivaju stat a beru kto vie ake pridavky

@anonym_autor Vobec si to nepochopila. Aj tu je xyz diskusii, kde zeny pisu ako by sa malo viac pomahat tym slobodnym namickam, ake to maju tazke, ako nemozu do prace od dietata a bla bla bla...ano samozrejme ze je to tazke, ked si na dieta sam. Otazka, preco si na dieta sam. Proste nesies nasledky svojich rozhodnuti....A teda co viem, bud RD alebo pridavky, neviem co presne maju zeny ktore ziju s dietatom vyssie ako bezne zeny, ktore ziju s otcom dietata. Susede som tak schovavala partnerove veci u seba v byte, lebo jej mala prist kontrola a ona deklarovala ze zije sama s dietatom ale nezila, zil tam s nimi aj otec dietata. Takze zrejme par zvyhodneni tie osamele mamicky maju. Uz len ako vravim, otazka, preco si vyberu za otcov dietata neschopakov, chrapunov atd. J to ich volba mat dieta s debilom. Ja hovorim iba o tychto zenach. Nehovorim o zenach ktore sa samozivitelom stanu nue z vlastnej vole ( smrt, choroba partnera atd.)

anonym_822713
Dnes o 08:49
@denithestrange1993

@anonym_822713 a myslis ,ze tie zeny to vedia dopredu? Vacsina z nich precitne az po narodeni dietata,alebo sa partner vyfarbi s prichadzajucimi problemami. Nikdy nevies ake mali detstvo,co ich ovplyvnovalo....Je superlahke sudit,verim ze ty si vo svojom zivote urobila len spravne rozhodnutia. A ano vyber partnera je jedno z najdolezitejsich rozhodnuti,ktore kedy urobime,ale prosim nevysmievajme sa random zenam,to z teba lepsiu osobu neurobi.

@denithestrange1993 Ja sa hlavne vobec nevysmievam, neviem kde si to zobrala. Len teda, je to smutne, ale tych slobodnych matiek je fakt viac a viac. A preco ? Preco ich pribuda ? Lebo doba je presexualizovana, mlade dievcata zacinaju so sexom skoro, ziju sexualne dobreze ne od 15r. Bez toho aby najprv rozmyslali. No a sem tam to je s nasledkom, ze ano....Ups, ono to neni az taky skvely chalan, ja s nim vlastne nechcem byt. No len dieta uz je na ceste...ako ja chapem ze to nie je jednoduche byt sam na dieta, preto si sakra rozmyslim, s kym do toho sexu a do postele idem.

betulinka1
Dnes o 10:16
@anonym_822713

@denithestrange1993 Ja sa hlavne vobec nevysmievam, neviem kde si to zobrala. Len teda, je to smutne, ale tych slobodnych matiek je fakt viac a viac. A preco ? Preco ich pribuda ? Lebo doba je presexualizovana, mlade dievcata zacinaju so sexom skoro, ziju sexualne dobreze ne od 15r. Bez toho aby najprv rozmyslali. No a sem tam to je s nasledkom, ze ano....Ups, ono to neni az taky skvely chalan, ja s nim vlastne nechcem byt. No len dieta uz je na ceste...ako ja chapem ze to nie je jednoduche byt sam na dieta, preto si sakra rozmyslim, s kym do toho sexu a do postele idem.

@anonym_822713 podla mna sa velmi mýliš. Ja som ostala tehotna sama. Mala som 34 rokov, prvy sex v 19 rokoch, vzdy iba dlhe vztahy, mam vysoku skolu, doktorát, dalsie vzdelávanie, 27 rocna vlastny byt, auto, precestovala som svet. Dieta chcel partner, ked som ostala tehotna povedal, ze este nech pockame. S tymto nech idem na potrat. Akoze co?! Tak isiel on akurat tak do p….. Som vydatá a zijem pekny a spokojny zivot aj ked nie s bio otcom svojho syna. A poznam mnoho zien, ziadna nemala sexuálny zivot od 15 tich. Mozno tie, co maju tych partnerov viac, maju viac skusenosti a skor odhadnú debila ako my s par dlhoročnými vzťahmi. Ja vidim problem slobodných matiek skor v tom, ze chapi nie su chlapi. Nevedia sa postavit k problemom, lebo zeny preberajú za nich ulohy. Zeny nie su zenami, lebo preberajú ulohy chlapov, aj zarobit musia, aj sa postarat. Niekto to vola feminizmus a rovnoprávnosť zien. Za mna je to blbost a vzniká chaos. Je to dlha tema a viac faktorov. Ale a tvojim škatuľkovanim zien - slobodných matiek nesuhlasim.

alison11
Dnes o 10:59

@anonym_autor Viem čím prechádzaš,stáva sa pri vyčerpávajúcom pôrode. U mňa pridalo ešte neschopnosť kojiť,malý mal žltačku a nevedel sať zaspával na prsníku. Muž bol od rána v práci cestoval do práce aj domov chodil večer a ostávala som sama na seba aj malého,dostala som sa vďaka malému ztoho bol mojím vytúženým dieťatkom a snažila som sa myslieť len pozitívne,z každého pokroku u drobcovi som sa tešila.Ak máš rodičov kde sa vrátiť z bábätkom a podporia ťa.Držím palce a dieťatom si si život určite nepokazila neber to tak tragicky začiatky sú vždy ťažké mysli na to pekné keď začne bľabotať,usmievať sa,sedieť obzerať si hračky či chodiť materstvo je aj krásne aj ťažké ale ten čas ktorí prežiješ z dieťatkom je nenahraditeľný.

Strana
z2