icon

Ako sa vyrovnať so starnutím tela po 40ke?

11. máj 2025

Nikdy som nemala problém sa vyzliecť do plaviek. Nemala som ideálnu postavu, ale nepozeralo sa na mňa zle v bikinách. Mala som peknú postavu presýpacích hodín bez námahy. Starnutia som sa nebála a vždy som tvrdila, že keď to príde, tak je to prirodzené a čas sa zastaviť nedá. Tento rok mám problém. Mám 40+ a do tých plaviek budem mať problém. Pokožka už nie je tak pevná, pribudlo nejaké to kilo, strie, celulitíta. Ukazujú sa aj následky po dvoch deťoch. Asi by som to celé neriešila, ak by som mala milujúceho partnera, ale takto mám pocit straty sebavedomia. Muži v mojom veku sa pozrú logicky po mladšej. Nepotrebujem, aby ma očumovali, ale chcem sa cítiť v pohode so svojím telom. Ako sa vyrovnať s tým, že už tá postava nie je tiptop? Oblečením to človek schová, ale v tých plavkách to nejako nejde.

subartic
11. máj 2025

Mám 50 rokov , 50kg a 160 cm výšku , telo po 6 pôrodoch . Prsia úmerne k 6 odokojeným deťom . Behám , športujem a teším sa sa dobrému zdraviu. Nikdy som nerozmýšľala nad tým ako vyzerá moje telo v plavkách , ako vyzerajú moje prsia v plavkách a či som alebo nie som sexy. Vidím že starnem , ale zas to tak neprežívam . Proste starnem ako každý a už vôbec sa nejdem porovnávať s mladými ženami alebo dievčatami . K čomu ? Aj oni raz zostarnú . Aj muž starne , aj sused starne , aj môj brat starne. Načo sa s takýmito vecami vôbec trápiť.

balerina2025
11. máj 2025
@subartic

Mám 50 rokov , 50kg a 160 cm výšku , telo po 6 pôrodoch . Prsia úmerne k 6 odokojeným deťom . Behám , športujem a teším sa sa dobrému zdraviu. Nikdy som nerozmýšľala nad tým ako vyzerá moje telo v plavkách , ako vyzerajú moje prsia v plavkách a či som alebo nie som sexy. Vidím že starnem , ale zas to tak neprežívam . Proste starnem ako každý a už vôbec sa nejdem porovnávať s mladými ženami alebo dievčatami . K čomu ? Aj oni raz zostarnú . Aj muž starne , aj sused starne , aj môj brat starne. Načo sa s takýmito vecami vôbec trápiť.

@subartic len do takehoto uvazovania musi kopec zien este len dozriet. holy fakt. a 6 porodov, snimam klobuk

mandzula
11. máj 2025
@svetlonos

@mandzula
porážku po 40tke?? To je des!

@svetlonos ano, ma 41 a je po porazke, k tomu dve male deti.

jogy1984
11. máj 2025
marcellka32
11. máj 2025

Mám 45, nikto mi toľko nepovie....
Zdravá strava, pohyb, ovocie, losos, orechy, avokádo, kolagén hyalurmed
Zvonka vlasy zafarbiť(alebo aj nie)
Upravené obočie, starostlivosť o pleť je u mňa základ (kvalitné sérum, spf50, hydratačný krém), som nonstop nalozena v hydratacnom kréme, upravené nechty a hlavne všetko je v hlave, myslieť pozitívne, úsmev robí zázraky

siska53
11. máj 2025

Neries inych, skor seba, ak tebe nieco na sebe vadi, skus len porozmyslat, ci je v tvojej moci to nejak zmenit. Cvicenim, mozno trochu uprava stravy, ale hlavne sa ĽÚB!!!

strongi
11. máj 2025

Tiež mám po 40-ke, ale u mňa genetika zatiaľ vyhráva. Nejako extra to neprežívam, sem tam krém a inak nič. Chudá som stále rovnako, váha sa mi nemení hádam od školy s výnimkou pôrodov. Vraj vyzerám mladšie na svoj vek a dobre, tak som spokojná. Vonkajšok super ale kríže v prdeli, tak neviem, či je to výhra. Ráno vstávam ako storočná, ale už som si zvykla a nejak to neprežívam. Pohľad do zrkadla zatiaľ poteší.

pink_lady
11. máj 2025
@svetlonos

@mandzula
porážku po 40tke?? To je des!

@svetlonos v dnesnej dobe porazka stale mladsich postihuje...ci zeny ci muzov, a casto na prvu supu fatalne...byvaleho suseda ex - 41r, len ju uz nasli mrtvu, ostal chlapec, mojmu synovi tak bio otec zomrel vlani nahle na porazku...ok ten uz bol starsi, mal "uz" 50...ale stale je to mlady clovek ...urgentaci vraveli o 13r!!! dietati s porazkou...

fakt neriesim ako vyzeram v plavkach (mimo ine sa staci obrziet okolo sebanapr na plazi) som vdacna za to ze tu na tejto Zemi mozem byt a vychutnavat si zivot - samozrejme su aj tazke dni, ale...zajtra tu uz byt nemusim

lapersefona
11. máj 2025

Kup si nejake pekne jednodielne plavky ktore zakryju brusko a vytvaruju pekne postavu.

marcellka32
11. máj 2025

Pozri Bonprix, majú tam pekný výber celých plaviek, tankini alebo aj bikiny

ada_alica
11. máj 2025
@mamamasama

Silový tréning, kolagén a veľa bielkovín. Mám postavu lepšiu ako v 16-tich.

@mamamasama ja tak isto 💪

autor
11. máj 2025
@jogy1984

@jogy1984 nemám v okolí rovesníkov ani mužského pohlavia s takou postavou. To sú DVE zahraničné dámy. A mladší chlap čo ani netuší čo všetko tie ženy majú okrem cvičenia za sebou, aby mali také telá. Pošle knihu. Pobavila som sa. Keby poslal ženy, ktorým on dopomohol reálne k takým postavám, tak by možno nebol pre mňa taký zábavný. A ľudia ako jogy1984 mu to spapkajú.

autor
11. máj 2025
@marcellka32

Pozri Bonprix, majú tam pekný výber celých plaviek, tankini alebo aj bikiny

@marcellka32 jedny som si objednala, ale vrátila. Lepšie posobím v bikinách. Ešte to risknem toto leto bez zmeny štýlu plaviek.

sisska96
11. máj 2025

No keď vidím aké vysušené hrozienka si oblečú plavky, hneď sa cítim pekná medzi nimi🤣

0silvia0
11. máj 2025
@sisska96

No keď vidím aké vysušené hrozienka si oblečú plavky, hneď sa cítim pekná medzi nimi🤣

@sisska96 a co si maju obliect "vysusene hrozienka"?

cukroska
11. máj 2025

Choď na pláž, alebo na kupko a sebavedomie sa ti zvýši do nebies.

jogy1984
11. máj 2025

No ja ale poznám dosť ľudí ktorý malými zmenami dotiahli naozaj ďaleko a nepotrebovali posilovňe výživové doplnky ani špeciálne diéty . Len to chcelo čas . A to je ten problém . Ľuďom asi dnes chýba trpezlivosť. Ale ako chceš. Kdo chce kam pomôžme mu tam . Tak fajn sebaľútost nihilizmus rezignácia to je tiež životná cesta . Síce nie zábavná ale tvoja vec

mamamasama
12. máj 2025
@zuzanockamt

@mamamasama Zas a znova 🤦🤦🤦

@zuzanockamt a zas a znova sa najlenivejšia buchta ozvala 🤦🏻‍♀️

iwesska
12. máj 2025
@liusa82

no neviem ale 40 je podla mňa ešte nič.Až tak možno 50 plus alebo 60 plus to bude mať grády.Ale že by bola 40 tnička nejako extra zdevastovaná sa mi nezdá.Ako ja sa k tomu pomaličky blížim no ale zatial ani náznak..žeby sa behom 4 rokov to tak rýchlo otočilo.Nemyslím si.Mne sa zdá že ja sa ani nemením.Ani postavovo ani výzorovo.Mne aj hovoria že ja som stále rovnaká kto ma stretne po rokoch.Ale je pravda že nosím vlasy stále ako aj na strednej po zadok a nerodila som.Takže postavu mám stále plus mínus rovnakú a aj výšku lebo som krpec odvtedy som ani nenarástla 158 cm 😀 Ja sa nejako nebojím starnutia.Nejako bolo nejako bude.

@liusa82 Ja som do 36 mala aj odrodene,ale stale som mohla jest co som chcela a nikde sa mi to neukladalo. Po porodoch som pomerne rychlo bez namahy schudla. Uderom 37r. mi staci zjest ranajky a vypit caj,brucho mam ako v 5.mesiaci,tuk sa mi uklada na bokoch, takze hoci mam nohy stale rovnako chude, nohavice musim kvoli panve kupovat vacsie. Neboj,ono to pride. U kazdeho v inom case,ale nezabranis tomu.

mandzula
12. máj 2025
@iwesska

@liusa82 Ja som do 36 mala aj odrodene,ale stale som mohla jest co som chcela a nikde sa mi to neukladalo. Po porodoch som pomerne rychlo bez namahy schudla. Uderom 37r. mi staci zjest ranajky a vypit caj,brucho mam ako v 5.mesiaci,tuk sa mi uklada na bokoch, takze hoci mam nohy stale rovnako chude, nohavice musim kvoli panve kupovat vacsie. Neboj,ono to pride. U kazdeho v inom case,ale nezabranis tomu.

@iwesska nie je to vsak vseobecne pravidlo, svokra ma 70 a je stihla ako prutik, a nie je sama, mnoho zien ostane stihlych aj vo vyssom veku, dokonca aj bez cvicenia a extra sledovania stravy.

lesiiaoldi
12. máj 2025
@mamamasama

Silový tréning, kolagén a veľa bielkovín. Mám postavu lepšiu ako v 16-tich.

@mamamasama silový tréning pomôže na celulitídu? Mne povedala na maderoterapii že na celulitídu skôr kardio. Že keď sa zukusne tá celulitída do svalu, ťažko sa toho zbaviť..pýtam sa preto, lebo ja cvičím trocha silový tréning a celulitídu mám trocha stále. Na istom mieste viac ako by som chcela 🤐

liusa82
12. máj 2025
@mandzula

@iwesska nie je to vsak vseobecne pravidlo, svokra ma 70 a je stihla ako prutik, a nie je sama, mnoho zien ostane stihlych aj vo vyssom veku, dokonca aj bez cvicenia a extra sledovania stravy.

@mandzula presne tak.Aj moja mamina ťahá na 71 a je stále chudá.Tak myslím že to mám po nej.Aj bývalú susedku poznám čo je dôchodkyňa a postavu má chudšiu ako niektoré mladé baby v dnešnej dobe.Je ich síce pomenej ale nájdu sa aj vo vyššom veku

rozkvet1
12. máj 2025

Každý sme iný. Ja mám 26 a do plaviek by som sa v žiadnom prípade nedala kvôli postave (nie, nie som tučná ale je tam množstvo iných veci). Takže ja som sa s tým vyrovnala takto.

tiezjedna
12. máj 2025

ja na plážach vždy žasnem skôr nad nesúdnymi chlapmi, ktorí si myslia, že budú forever young a že trčiaca biela prdel je sexi😂 ženy sú väčšinou sympatické a pekné, niektoré guľatejšie, iné "vysušenejšie", ale nepamätám si, kedy som naposledy videla nejakú ženu, ktorá by bola čo sa týka plaviek v nejakom smere až nepríjemne "príliš"... 😉 Ale chápem ťa. Ja som začala pozorovať v 44 (mám tri deti), že metabolizmus sa spomaľuje. Takže som si najala trénerku, zaplatila je vopred ranec peňazí (to aby som to nevzdala😂) a funguje to! U mňa iná cesta nebola, pretože dobrého jedla ani prosecca sa proste nikdy nevzdám😉😎 Takže pravidelný pohyb u mňa funguje. A tvár zatiaľ bez invazívnych kozmetických zákrokov a pod., za čo vďačím genetike🙏

okseen
12. máj 2025

Chlapi 40+ vyzerajú aj tak desaťkrát horšie než ženy 40+ pozerám svojich rovesníkov a je mi z nich úplne zle! Môj rovesnik chlap vyzerá tehotny jak v 9 mesiaci! A ak si toto chlapi myslia, že sa o nich budú bit 25 ročne pružné pekne baby sú na omyle! Ja by som takého ani keby sypal milióny nechcela! Ja sa len divím, že čo dotyčný so sebou robil, keď vyzerá zničene horšie jak ja po 2 detoch. Ďakujem ze mi vďaka nim stúplo sebavedomie a skutočne vyzerám lepšie aj po 2 detoch než podaktori chlapi!! Co nikdy nerodili.

andymady
12. máj 2025

Nikto nie je dokonaly a starneme vsetci
Vobec sa s tym netrap. Co sa tyka strii - Bi -Oil, kokosový olej.... Eveline kozmetika proti celulitide. Fakt funguje. Neporovnavat sa. 😊

janulka1802
12. máj 2025

Patrím do kategórie 40+, ale zatiaľ na sebe nejaké výrazné starnutie ozaj nebadám. Čo však vidím, že tuk sa už veru ukladá, ale som si vedomá svojho mlsného jazýčka. Starnutie u ženy podľa mňa pomaly prichádza spolu s menopauzou. Ja za seba vyzerám lepšie teraz s 58 kg, ako keď som mala 48 kg pri výške 168 cm. Nereálne, aby všetky ženy dreli vo fitku, ale možné, aby každá niečo pre seba robila, nie kvôli vzhľadu, ale zdraviu.

valise
12. máj 2025

Chod do fitka, cvic, spevni telo

maya_hi
13. máj 2025

Koľkokrát do roka sa obliekaš do plaviek? Kľúúd. Bude horšie 😁

lauricka
13. máj 2025

Kúpte si celé sťahovacie a pekný prehoz na plavky. Aj celé môžu byť atraktívne a móda na plavky je tiež veľmi pekná, rôzne kabátiky, tuniky, šatky. A hlavne, nedokonalosti, strie a ovädnuté svaly kvôli necvičeniu majú aj mladé baby, niektoré staršie môžu vyzerať niekedy aj lepšie. Netreba to toľko riešiť.