Čo vám pomohlo na viditeľné vrásky?
Ahojte. Mám po 30ke a dosť vrások (hlavne okolie očí, pod očami, medzi obočím). Čo ideálne z lekárne na citlivú suchu napnutu pleť vám skutočne pomohlo zlepšiť vzhľad pleti? Mám objednaný aj Retinol z Medik8 (3ku), lenže môže sa retinol použiť na celú pleť , aj pod očami? Plánujem na ráno ( po vyčistení vodou bioderma hydrabio) používať krém od Bioderma Hydrabio so SPF alebo Cerave so SPF, lenže tie niesu vyslovene proti vráskam , ale na hydratáciu, či to nevadí? A večer ten Retinol plus hladam niečo účinné čo ešte na večer, či to nema zmysel po retinole?. A aký očný krém bez alkoholu vám fakt zabral? Užívate aj kolagén, ak áno, aký? Ďakujem z rady, ja som v tomto začiatočník 🙂
📌
@miadi prosim ta ten kremij to je nocne serum alebo co presne. Mas krasnu plet
Ja by som skôr šla do kyseliny hyalurónovej. Máte niekto skúsenosť s jej aplikáciou?
@zobaka a vidis rozdiely? Cvicis to? Fakt vyzera top
@kikuta s čím si tejpujes tvar? Neboli to?
@lapersefona priznam sa, ze necvicim, ale tejpy pouzivam, vyrazne to pomaha, lekarsky tejp stoji par eur a zrelaxuje to miesto, kde su vrasky, osobne velmi nie som za uplne kyseliny, lebo natahuje na seba vodu, potom zeny su spuchnute z toho, ale botox do cela za mna ok
@mia2906 po všetkých serach kremoch a skúšania niekoľko rokov jedine botox dva krát ročne človeku to vizuálne uberie desať rokov po niekoľkých rokoch botoxu aj keď vyprchne vrásky sú jemnejšie ako predtým. Žiadna kozmetika taký efekt nikdy nebude mať. A na udržiavanie sa silný retinol na večer k tomu
Nečítala som celú diskusiu, tak neviem, či to tu bolo spomenuté, ale ak sa rozhodnete ísť na botox, je potrebné rátať s tým, že jeho úplný účinok sa dostaví až za 7-10 dní. To píšem len pre vyhnutiu sa sklamania. 😀 Tiež som ho absolvovala, bola som celá dopichaná a keď som sadla do auta a pozrela sa do zrkadla, tak všetko úplne rovnaké ako pred zákrokom. 😱 Skoro som chytila hystériu. Do cca 10 dní krásne vyhladené a u mňa to drží už druhý rok, mám 31. 😊 Ale veľa je aj o genetike - niekedy keď si pozriete mladé dievčatá, že v 20-25 rokoch majú úplné žalúzie na čele, dosť to oberá o krásu ženy, ale je to asi doslovne len uhol pohľadu. 😊
@mia2906 súhlasím s kočkami ktoré odporucaju botox, nic ine na uz vzniknuté vrasky v okoli oci a na cele nezaberie. Kremiky urcite nie, tie mozu celemu výsledku po botoxe len dopomoct, tym, ze pleť nebude vysusena. Samozrejme zvysit prijem vody (nie zas velmi vela) a spanok je odlezity, ale dostatok spanku a zivot bez stresu je skor sen a krasna rozpravka v dnesnej dobe 🤷🏻♀️. Botoxu by som sa vobec nebala a rozhodne ho zvazila. Ja mam geneticky dane naozaj vela vrasok a ochabnutejsiu plet. Botox a nite vrelo odporucam a nedam na ne dopustit. Inak by som v mojom veku uz urcite vyzerala minimalne o 10 rokov starsie 🫣.
@stanzi Áno, sama som prekvapená, ale ja som nikdy nemala nejaké hlboké vrásky, keďže nemám vo zvyku príliš dvíhať obočie či mračiť sa - aj tak mi však už začali prekážať tie viditeľné na čele a v oblasti očí. Bola som v Chirkoz v auguste 2020, takže 2 roky a štyri mesiace, avšak ako prišla zima, už sa pomalinky objavujú znovu. Na jar teda pôjdem opäť. 😊 Rátam s tým, že ten účinok sa zrejme pomaly skracuje, prvýkrát by to malo vydržať najdlhšie; ale možno je to ozaj individuálne.
@mia2906 nechcem nikoho urazit, ja mam 45 a nikdy ale nikdy som nepouzivala chemiu. Nemam vrasky vobec. Pijem vela vody, jem vela zeleniny. Dolezita je aj vyziva z vnutra nie len vonku. Na cistenie tvare len drsnu specialnu hubku- ktora je zaroven pilingom a odstranuje odumretu kozu, ktora prispeva k tvoreniu vrasok. Pouzivam len 100% oleje z ktorych si robim serum. Plus pridavam ich do pitia- cize ako taky colagen.
Ja keď čítam ako sa seba staráte,tak sa až hanbím 😂 po týždni som sa natrela modrou indulonou🙈😂
@luizina ja zatial nite este nemam, ake veru zvazujem, lebo tie vyplne kyselinou tu plet nedvihnu, len sa natiahne do tvare voda a este pozeram po radiesse, aj ked je to sice na baze vyplne, ale podporuje tvorbu kolagenu v pleti, ale tiez som praktik, nite dvihnu lica, ked posetrim urcite pojdem
Odporúčam od manufaktury Booster a olej z harmančeka, Eucerin krémy filler, tvarovu gymnastiku, mám 41 rokov...
@zobaka nite mozem naozaj vrelo odporucam, ale rozhodne za ne netreba dat vela penazi, lebo vysledok je tak na max rok a potok treba doplnat pravidelne, ale o tok je kazdy takyto zakrok samozrejme. Treba vyberat kliniku, kde su nite za relativne normalnu cenu. Urcite by som nedala za ne napr 1000€, to je uplny nezmysel tolko dat za nite a ak ti budu niekde tvrdit, ze vysledok vydrzi napr 2 roky, tak to neni pravda. Inak som rohodne za nite a tak isto sa daju dat popod oci, tam idu hladke, kratke nite. Do tvare ideal dlhe a zubkovane, tie maju aj jemny liftingovy efekt. Velke plus niti je to, ze postupne tvoria v podkozi kolagen, ktory vekom, genetikou uz pleti chyba. Ak sa budes niekedy nieco chcieť opytat na tuto temu, tak mi kľudne napis. Mam bohate skusenosti, vdaka zlej genetickej predispozicii 🤷🏻♀️.

@rk123 koľko ta to stalo?