icon

Koľko mesačne miniete na starostlivosť o svoj vzhľad?

22. okt 2023

Ahojte, ktoré si vediete účtovníctvo alebo viete zrátať, koľko vás priemerne mesačne alebo ročne stojí starostlivosť o seba - vlasy, nechty, obočko, dopĺňanie mihalníc, epilácia v salóne, pleťová a telová kozmetika, welnes, procedúry, kozmetické zákroky, oblečenie, zuby? Prosím píšte len to čo iba pre vás nie pre celú rodinu. Keďže každá sme iná, nečakám že odpovede budú rovnaké a ďakujem za každú pravdivu odpoveď.

zarrinka
22. okt 2023

@zuzana76 no v lete som mala 3 rôzne vône a už som dokupovala 😁 vône sú moja mánia

babulkomale
22. okt 2023

@veto 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

babulkomale
23. okt 2023

@zafir01 ahaaa 😃

kvetinka75
23. okt 2023

no tak dentálna 2x ročne 50,- tento rok sa k tomu prídá korunka 350,-,
mesačne masáž - 20, kozmetička 7,-, oblečenie niekedy 0 niekedy aj 100 eur. Kozmetika niekedy nakúpim za 60 eur - vydrží aj 4 mesiace (v tom sú séra, krémy, kyseliny, sprchový gel, šampon a pod,) a niekedy iba lak na nechty cca 3 eur. Kaderníčka každý druhý mesiac podstrihnutie ofiny 2,50, 3x ročne strih, farba cca 35 eur.
kultúra - niekedy 0, niekedy 50 eur. šport - niekedy 0, niekedy do 40eur. wellnes ako kedy, ak idem s mužom platí on, ak sama tak niekoľkokrát do roka do 15-20eur.
vitamíny, doplnky - to nakupujem každý druhý tretí mesiac do 30 eur

1kriosa1
23. okt 2023

Keď som sa teraz nad tým zamyslela, tak asi 1000-1300€ ročne. Je v tom manikúra, pedikúra, kadernicka, kozmetika, solarka, fitko, kyselina, masáž, zuby … Ale ináč dosť by ma to zaujímalo, že koľko presne to je 😁

julish
23. okt 2023

vlasy - 15 eur (raz za čas kaderníčka plus šampón), nechty - 0 (strašne sa mi hnusia umelé pazúry), obočko - 0, dopĺňanie mihalníc - 0 (wtf?), epilácia v salóne - 0, pleťová a telová kozmetika - cca 20 eur (kvalitný krém mi vydrží aj 3-5 mesiacov), welnes - 5 eur plaváreň, procedúry - 0, kozmetické zákroky - 0, oblečenie - záleží, či kupujem topánky, tie si kupujem zriedka, ale kvalitné, zuby - raz za rok 150 eur

tilly
23. okt 2023

Nemám spočítané, ale chodím na nechty (nie gél, iba manikúra a shellack, neupravené nechty sú 🤮 pre mňa) to je cca 25 eur raz za tri týždne. Vlasy raz za 6 týždňov, strašne pomaly mi rastú cca 50 eur.
Zubár a hygiena tento rok aj cez tisícku, keďže dobieham zanedbané.
Fitko mám doma bežecký pás a zaplatený fitshaker za 100 ročne.
A chodím na laser.
K tomu obočko, iba farba a úprava raz za tri týždne.
Každý mesiac nová špirála za cca dvacku.
Inak kozmetiku nemám zrátanú, nemám toho veľa, nejaké BB, líčka, rúže tiene, ceruzky a špirálu.
Šampóny okolo 50 eur stojí balíček, kde je šampón, kondicionér, balzam. Netuším, koľko mi vydrží jeden balíček.

terina25
23. okt 2023

Kozmeticka,kadernicka cca 80 eur mesacne. Ostatne netusim. Nechty,mihalnice mam svoje ,takze toto vobec neriesim

breznica
23. okt 2023

Nechodím na žiadne skraslovacie procedúry, mám šťastie,že som zdedila obočie, mihalnice, pery,ktoré nevyžadujú úpravy. Ku kaderníčke idem cca raz za rok na podstrihnutie. Nechty nepotrebujem mať nijako upravené, solarko našťastie tiež nepotrebujem,ja som tmavý typ. O pleť sa starám doma,epilátor mám tiež doma. Jediné, čo neviem doma poriesit a je pre mňa dôležité, sú zuby,čiže dentálna hygiena 1-2x do roka,občas (raz za 2-3 roky) treba opraviť kaz alebo vymeniť starú plombu. Inak som spokojná sama so sebou,netreba mi za každú cenu míňať peniaze na vzhľad,zdravie je dôležitejšie, na masáž chodím k susede za susedsku cenu a jakuzi máme na chalupe 😄

andykras
23. okt 2023

Ved je to uplne individualne, kolko si mozes vobec do seba investovat z vyplaty. A tiez podla toho ci chodis kazdy mesiac na farbenie vlasov alebo len podstrihnut raz za rok, umele nechty, predlzovanie vlasov, farbenie obocia a mihalnic, masaze..., ci si kupujes ziletky alebo sa epilujes ci dokonca si mozes dovolit ist na laserovu, osetrenie pleti, samozrejme aj kazdy zubar si pyta za zuby inu sumu, dentalna tak isto. Niekto ma zdrave zuby od genetiky a niekto moze robit cokolvek aj tak sa mu stale kazia... Moja sestra minie na seba minimalne 3x viac ako ja, aj ked chodila este len do skoly ze nebola oficialne zamestnana

ivkav5
23. okt 2023

Dovolím si tvrdiť, že sa o seba celkom starám- doprajem si samozrejme aj kozmetiku, lamináciu obočka a podobne, ale veľa vecí si dokážem urobiť sama. Všetko sa dá naučiť, ak sa chce.
Na vlasy idem 2x ročne(balayage)- 120€
Kozmetika- 65€ (2-3x ročne)
Nechty si robím sama, naučila som sa robiť gel lak, veľa ušetrim, to isté pedikúru + gel lak na nohách, taktiež obočko si zvyknem farbiť sama.
Čo saa týka dekoratívnej kozmetiky (podkladová báza, make up, puder, špirala, rúž, mydlo na obočie + farebná špirála na obočko), tak miniem cca 50€ na nákup a mám produkty minimálne na 3-4mesiace.
Epilácia ma vychádzala draho, takže sa mi oplatilo investovať do Philips Lumea 🙂
Zuby (dentálna 2x do roka)- 2x45€
No a drogéria (šampón, sprcháč, produkty na vlasy a telo)- cca 30-40€ mesačne.

chovancova27
23. okt 2023

u mna sú to nechty u profi manikérky, takže 25€, každé 3 mesiace kaderník - 65€. dosť mínam na krémiky, teraz si idem kupiť Oskiu, krém 80€, sérum rovnako. inak nič

pimpa12
23. okt 2023

Vlasy si striham sama, mám svoju farbu vlasov stále peknú a bez sedin, takže nefarbim. Obočie mám pekné a trham a tvarujem si ho sama. Gélové nechty si robím sama a materiál je cca 3-4 eurá mesačne. Mám doma stacionárny bicykel a bežecký pás takže ani fitko nič, zuby len bežná prehliadka ročná - 20 eur. Make Up neznášam a nekupujem. Pleť si osetrujem cajom a medom. Som bez vrások. Bežný šampón a sprchac asi 4 eurá mesačne. Parfém používam už x rokov ten istý. Kupujem ho asi raz za 2 roky.

lauriik
23. okt 2023

U mna to bude asi takto:
Mihalnice 35€/ kazde 3tyzdne
Vlasy 150€/ raz za rok chodim
Masaz 40€/ 2-3x rocne
Obočie mam vytetovane. 200€ stalo a mam to uz vyse rok a pol.
Kozmetika (make up, krem, odlicovac, retinol, cistic pleti, spf na tvar, parfem) - cca 50€/ mesacne (vzdy vyminam nieco ine)
Na zuboch neplatim nic, chodim 2x rocne na preventivku a zubnu hygienu mi robili len raz a teraz vzdy hovoria ze neni treba.
Mam doma philips lumea na depilaciu to bolo jednorazovo okolo 400€
Nechty si upravujem sama doma.

dadka_bb
23. okt 2023

0.00 eur .....

natalka13
23. okt 2023

Rocne - 60 nechty, 200 -250kadernicka, kremy cca 100. Mimo spf na dovolenky.
Makeup 20. Na kozmetiku obocko depi nechodim.
1 spirala 1 ruz 1 lesk a 2 miceralky rocne k tomu.

tianna
23. okt 2023

0€ 🙂 takéto veci absolútne nepotrebujem.

natalka13
23. okt 2023

Ked vidim tie ranne a vecerne rutiny co si baby patlu aj 5-8 pripravkov na plet nechapem.

cecilia29
23. okt 2023

Väčšinou 0 Eur. Výnimočne je mesiac keď si niečo kúpim. Posledne mesiace nič. Teda v júni 9 e kaderníčka.

eskop
23. okt 2023

Nechty cca 25e mesačne, a inak si kupujem keď mi chýba ceruzka na obočie alebo makeup dojupujem väčšinou tie isté. Mam malu kozmetickú tasticku, voľakedy som mala 4 sufliky sminiek, už som to zredukovala.
Vlasy si strihať raz do roka ale farbim sa sama každý mesiac to je cca 4e farba.
Sem tam chodím na obočie keď sa mi nechce trhať to je 5e.
Na kozmetiku vôbec nechodím, póry si doma vytlacam a mam jeden krém a to je cele😃
Na oblečenie minimum, som doma s malou takže väčšinou nosím tepláky alebo rifle co mam 3roky, kupim si nove veci ked su vianoce alebo k narodeninam😃🙈
Takže mesačne na seba do tých 50e

drahomirrra
23. okt 2023

@ivkav5 Máš dobré skúsenosti s Phillips Lumea?

anickaaa6aaa
23. okt 2023

No ja to nemám nejako zrátané. Ale na mihalnice a nechty nechodím. Raz za čas na obočie.aj to si upravujeme sama. Licim sa minimálne.BB mihalnice a obočie. Vlasy 2x ročne. To je teraz cca 200e spolu. Telová kozmetika z lekárne. To kupujem maxi balenia pre celú rodinu. Nechty si upravujem sama.. oblečenie podľa potreby.

minutka
23. okt 2023

Kadernicka pedikura zubna hygiena. 300€ rocne. Nejake pripravky na vlasy a bb cream 100€. Cize mesacne ked to spriemerujem 35€

ivkav5
23. okt 2023

@drahomirrra skvelé 🙂
Nohy párkrát urobené + tiež brucho (mam problém s chĺpkami na bruchu bez nejakej zdravotnej príčiny) a chĺpky už takmer vôbec nerastú🙂

tilly
23. okt 2023

@drahomirrra ja mám lumeu asi 5 rokov a nula bodov, spasila ma až laserovka v salóne

vanilkovazmrzka
23. okt 2023

Jooj to nemam poratane, a hlavne nie su to vydavky na mesacnej baze. Kozmetiku kupujem ked treba, zhruba raz za 2 mes od 50€ povedzme ze max do 100, ku kozmeticke chodim raz za 6 tyzdnov 35€, ku kadernicke raz za 2 roky 50-100€. Plus nejale drobnosti, a zaratajme do toho aj vydavky na cvicenie, to je tusim 20€ za mesiac za multisportku. Nechty, obocie, profi depilacie, esteticke zakroky nepraktizujem.

00kvetinka00
23. okt 2023

Obocko mam svoje pohode keď treba nahodím omietku a doladíme trochu farbickami
Mihi mam svoje OK
Kozmetika v 30ke nepotrebujem
Nechty 2x ročne
Na seba oblečenie mesačne nech 15-20e niekedy nekúpim nič niekedy kúpim viac ráz za čas dá chlap kreditku keď sa mu niečo páči že na kúp si pre moju radost (chlapovu)

Takže nie neminam i keď taka 50-100ka keby oadne mesačne by nebolo podľa chlapa katastrofa

Ale teda kedysi som dávala len za fitko a trénera 250e aj nechty aj kadernícky.
Teraz ma to neláka sedieť niekde a dieta aby bolo v škôlke viac koly tomu ... keď je v škôlke račej uprace sem tam dám kávu s kamoškou ale sedieť niekde a zlepšovať sa ma neláka už.

kittykat22
23. okt 2023

@cecilia29 nic v zlom, ale preco ked neutracas peniaze za to, na co sa pyta autorka, prispievas do diskusie? 😀

kittykat22
23. okt 2023

@ivkav5 jj pridavam sa. laserove profi odstranenie - najlepsia investicia

mell27
23. okt 2023

@kittykat22 veď sa pýtala, že koľko.... Aj nula je číslo 😊