Ľutujem, že som si dala spraviť tetovanie
Ľutujem, že som si dala spraviť tetovanie. Ľutujem to tak veľmi, že mám z toho komplexy z vlastného tela a fóbiu sa pred niekým vyzliecť, dokonca aj pred vlastným partnerom. Nieje to nejaký nápis na ramene, mám potetovaný v podstate celý dekolt od pŕs až po krk, od jedného pleca k druhému. Na krku mi to trčí aj zo zapnutej košele. Ako mladá som to nemala ľahké, ťažký rozvod rodičov, sťahovanie sa do nového mesta, zdravotné problémy, šikana, všetko sa to na mňa valilo a ja som nedokázala nájsť útechu, až kým som sa nedostala do jednej partie, kde fungovala goth subkultúra. Odkedy som to videla okolo seba, aj ja som strašne túžila po tetovaní, chcela som niečo viac, niečo, čo nikto neprehliadne a čo mi dá pocit výnimočnosti, chcela som vyniknúť, ukázať sa partii aj rodine. Nakreslila som si na A3ku obrovskú ornamentiku, našla som si tetéra, a na osemnáste narodeniny som išla na prvé sedenie. Trvalo to niekoľko mesiacov, kým bolo dielo dokončené, no pamätám si, že nikdy som sa necítila tak krásna, ako keď som sa prvý krát videla v zrkadle. Vtedy som sa cítila byť skutočne sama sebou, konečne, konečne som sa našla, bol to pocit úľavy, zvláštne, nie? Svoje tetovanie som hrdo nosila niekoľko rokov. No ako som starla, postupom času sa môj postoj začal meniť. Prv mi začalo byť ľahostajné, už som sa ním nekochala v každom zrkadle a nesnažila si vyberať oblečenie tak, aby čo najlepšie vyniklo. Menila som sa aj ja, prihlásila som sa na externé štúdium, našla som si slušnú prácu, kde som stretla priateľa, zmenil sa aj môj hudobný vkus, spôsob obliekania, čierne goth šaty som vymenila za romantické blúzky a sukne a na ako spomienka na moju divokú mladosť mi zostali len závislosť na cigaretách, ktorú skrývam za nikotínové vrecúška, a moje slávne tetovanie. Tetovanie, ktoré po väčšinu roka skryť takmer nedokážem. V jednom bode som si uvedomila, že už nehľadám oblečenie, v ktorom moje tetovanie vynikne, ale také, ktoré ho čo najlepšie skryje. Keď prišlo ochladenie a dažde, cítila som úľavu, že si konečne môžem vziať rolák. Vždy keď niekoho stretnem, stále si všímam, ako mu ulietava pohľad smerom k môjmu krku, výstrihy totiž už vôbec nenosím. Stále premýšľam, čo si o mne asi ľudia myslia a mám z toho zlý pocit. Postupne už sa hanbím chodiť v tielku aj pred partnerom a našim malým synom, je to hrozný pocit. Pred mesiacom ma partner požiadal o ruku. Samozrejme som sa rozplakala od dojatia a šťastia, no neskôr ten plač prerástol do smútku, keď som si uvedomila, ako ťažko budem hľadať šaty, v ktorých to nebude vidno. Odstránenia sa dosť bojím, ornamenty mám veľmi nahusto a bolo by to asi veľmi zdĺhavé a proste sa bojím čo to spraví. Zažívate niekto niečo podobné? Ako ste si pomohli? Partner ma v tomto nechápe, a stále hovorí, že preňho som krásna taká, aká som, aj s mojimi chybami. No už len to, že to pomenuje ako chybu, ma zraňuje, hoci ja sama to tak cítim tiež. Budem veľmi vďačná za každú radu.
A ešte by som chcela odkázať všetkým tým, ktorí uvažujú nad tetovaním: Dobre si to premyslite, nebuďte ako ja.
@cukroska preco si myslis, ze ludia co maju tetovanie su ovce? Ty si myslis ze ked ho nemas, ze si lepsia? Vies aj povedat v com si lepsia? Ja ho nemam, ale sledujem ludi s tetovanim a bez neho a poviem ti ze ti s tetovanim mi pridu mnohokrat lepsi. To je ako veriaci a neveriaci, veriaci maju problem s neveriacimi, ale neveriaci su v pohode s tym ze niekto je veriaci
Tvoje tetovanie vypovedá o ceste ktorou si prešla. Mohla by si ho brať ako svedectvo prekonanych prekážok...
Ale ak ti moc vadí, daj si odstrániť aspoň tie časti ktoré najviac trčia...
A teraz už aj makeup vie zakryť tetovanie, aspoň do tých svadobných šiat.
Ja som nad tetovanim rozmyslala 2 roky. Je na mieste kde ho v podstate celkom slušne vidno a aj tak si ho niektorý ľudia nevšimli aj 2 roky. Vyjadruje to, čím som si prešla a pripomína mi, aby som vždy sla ďalej. Je mojou súčasťou. A rovnako aj tvoje je tvojou súčasťou. Ak ho nevieš mat znovu rada, chod na odstránenie. Pretože už ťa nebude posúvať vpred, ale vzad. Inak skus mqke up dermacol ma vysoko krycí a ten si dávaj na tetovanie.
Ja ta chapem, ze sa boji odstranenia, je to velke a nahusto a je tam riziko koloidnych jaziev. Mozno podstupit ten risk a nechat si odstranit tu cast na krku, ked to v ramci tetovania dava zmysel?
A niečo takéto aspoň na tú svadbu: https://www.dinair.sk/zakrytie-tetovania/
Da sa to urcite odstranit, aj ked to nebude lahka cesta. Urob tak, ako to citis, je to tvoj zivot, tvoje telo a musis sa sama so sebou citit dobre. V mladosti narobime kopec chyb, niektore maju dosah do dalsich rokov. Stava sa to. Nakoniec sa "nepomstime" nikomu inemu, len sebe... To je ta ironia. Aj mne sa sto veci zmenilo vekom...komplet od hudby, stylu obliekania, atd... Drzim palce. Je skvele, ze si takto na tom teraz...triezvo vidis veci a rokmi sa ti zmenili priority. Na svete je len par veci na ktorych v zivote cloveka skutocne zalezi a tie krasne pocity urcite neprinesie tetovanie ani umele prsia ani luxus ani nic materialne. Nikdy nezabudnem, ked sa mi narodil nas vytuzeny syncek. Mohla by som na neho pozerat 24/7. V zivote som nebola stastnejsia a nechapala som nechapem dodnes, ako moem priviest na svet nieco tak dokonale a nadherne...take dietatko. Zrazu nebol nikto dolezitejsi....prestali ma trapit ludia ako taki - kto si co mysli, ci je fajn nieco povedat, alebo nie..... Rob si veci po svojom a vsetkych pust z hlavy. Budes stastny clovek ;)
Dobrý deň. Tu sa vám prihovára tiež gotička, teda výraznejšie skôr na strednej, teraz to nie je až tak vidno 😉 potešilo ma, že som stretla niekoho z tej subkultúry, mám rada aj emo ľudí. Ja som si dala len piercing do pupku a tetovanie vzadu na krk, keď som mala také náboženskejšie obdobie. To si po ďalšom osobnostnom vývoji chcem dať prerobiť napríklad na symbol nekonečno. V mojom prípade sa to dá ľahko prerobiť. Vo vašom prípade - sama píšete, že ste vtedy mali dobrý pocit z toho, a nemali by ste ho, kým by ste to neurobili. Nesúhlasím s názorom, ktorý som tu videla, že toto sa vždy spája so životnými štýlmi a filozofiami, kedy sa človek neváži seba. Tiež mi tento názor zaváňa iným svetonázorom, práve tým, pre ktorý si chcem dať prerobiť tetovanie s náboženským podtextom - aj keď vtedy, keď som si ho dala robiť, mi pomohli práve ľudia (evanjelici, katolíci, aj apoštolská cirkev, ktorí sa stretávali a dodnes sú kamaráti) ktorí ma presvedčili o tom, že aj medzi katolíkmi kde je najviac pokrytectva a zákernosti, sú aj dobrí ľudia. Vtedy to malo svoj význam. Ale s takými názormi, ako ten, čo som tu čítala, rozhodne nesúhlasím. Tiež som sa bavila s paňou, ktorá adoptovala dieťa, ktoré bolo bio rodičmi týrané a málo z toho zdeformovanú hlavičku, a keď s ním bola vonku v kočíku, stretla skupinku Goth dievčat, ktoré sa rozprávali a pritom nadávali. Čakala, že budú mať sprosté reči. Oni sa jej empaticky prihovorili a keď im rozprávala, čo malý zažil, tak niektoré aj plakali. Goth ľudia, aspoň čo mám skúsenosti, sú dobrí ľudia, a majú radi aj zvieratá. Nedá sa to isté povedať o všetkých katolíkoch alebo priemerne vyzerajúcich ľuďoch. Späť k vám, teraz ste sa zase osobnostne posunuli ďalej. Odstránenia sa nebojte a konzultujte to s viacerými odborníkmi, ale dá sa aj nájsť dobrý mejkap v kombinácii s dobrými šatami. Treba si o tom pogoogliť viac. Už sa len osobnostne musíte dostať do bodu, že vám bude jedno, čo si o vás druhí myslia, pretože vy o sebe viete najlepšie, ako to je. A keď bude ulietavať niekto pohľadom, normálne sa ho slušne, milo opýtajte, co pozoruje, alebo aj ako to hodnotí, ale za tým môžete dodať to, že netreba posudzovať človeka len podľa takýchto vecí. A dalo by sa aj veľa iných veci ešte povedať v rámci slušnosti. Vy len potrebujete viac sebavedomia, to je všetko. Nevidím vo vašom príbehu niečo, za čo by ste sa mali hanbiť.
AJ ja som vždy tým mladým aj synovi hovorila, že dať si urobiť tetovanie si treba poriadne rozmyslieť, lebo to, čo sa im páči v dvadsiatke a veľmi to chcú mať alebo mená priateľky, to už v tridsiatke nahradí celkom niečo iné, každý sa vyvíja a také tetovanie urobené v dvadsiatke im môže len prekážať, pripadá také prekonané.
@fairestofthemall ešte k svojmu príspevku dodám: ja mám trochu asymetrický tvar pier, ktorý je vidno, keď si ich namaľujem určitou farbou - odkedy ma v 10 rokoch pohrýzol do úst doberman 😉 to bola taká ešte oplašená mladá fenka. Poviem k tomu tak: moje jazvy vypovedajú o tom, čím som si prešla, a horšie zranenia po ktorých už nie som úplne ako predtým (zlomenina/y) mi spôsobil človek, ktorý nebol nevinný ako to zviera. Jediné, čo som menila, boli veci spôsobené tiež ťažkým detstvom ako popisujete vy, kedy som už v 13 nevládala a hrbila som sa. Tak toto som riešila, a dá sa vyriešiť aj to tetovanie, ale ja som s tým, ako vyzerám, ok, a komu sa nepáči, nech sa nepozerá 🙂
@cukroska v tvojom prvotom príspevku,kde si nás potetovanych označila za ovce to neznelo,že sme si rovní. Znelo to presne naopak.
Ja som vzdy po tetovani tuzila mala som niekolko navrhov ktore sa vekom menili dala som si ho teraz v 38 uplne iny navrh ako som si planovala pred 10 rokmi uplne ine miesto a zboznujem ho navyse ho mam na mieste ktore viem zakryt preto aj moje odporucanie pre moje deti je dajte si ale ked budete starsie a zrelsie mam tetovanie ktore krssne ukaze v satach aj v kratasoch je jemne, decentne romanticke a sexi a hlavne na mieste sa da zakryt ked je treba a kde celkom malo hrozi ze sa zo "sedmokrasky stane gerbera" da sa to odstranit a keby to prezivam ako ty dam si to odstranit. Ale pri tomto naozaj plati dvakrat meraj a raz strihaj...
Skus prijať samu seba tak ako život plynul....ja by som to neriešila....naše životy sa menia.....a ja mam kolegyne celé potetovane...aj farebne....aj na tvari....beriem to ako súčasť ich osobnosti. Pokiaľ to nevyvoláva zdravotný problém...neriešila by som
Tak si ho nechaj odstranit laserom. Kde je problem? Hlavne sa dohodni, nech ti na to daju anesteziu. Ti co to podstupili hovorili ze to certovsky boli. Co sa nestihne odstranit tak zakryjes make upom. Ono to ide pomerne dobre dole, takze par tahov stetcom a bude ako nova.
Však na odstránenie môžeš ísť postupne . Daj preč to čo najviac ti prekáža a to ten krk ak to je ornament tak to pôjde podľa mňa pekne postupne len treba čas a peniaze
Máš len dve možnosti. Buď si to budeš prekrývať extra krycím make-upom alebo pôjdeš na odstránenie. V tvojom rozpoložení by som neváhala nad odstránením. Bolesť sa dá zvládnuť a peniaze postupne našetríš keďže ti to neodstránia na jednom sedení.
Skus laserove odstranenie....nieje to lacne ale tak mozno ten pocit bude potom lepsi
@majkabambulik 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 že tetovanie môže za zle veci v živote, rozpad vzťahov, bezdetnost no odpadla som 😂😂😂😂😂😂😂😂
@moncici7
"Predsa len sú zamestnávatelia, kde sa tetovanie neoplatí vystavovať na obdiv. Pri niektorých povolaniach majú zamestnávatelia v interných dokumentoch ošetrenú otázku tetovania na viditeľných miestach. Prekážkou by tak mohlo byť tetovanie na viditeľnom mieste, napríklad v armáde, polícii či čestnej stráži. Odôvodňujú to tým, že by tetovaním mohla byť znížená česť, vážnosť a dôstojnosť. Ľudia s tetovaním sú stále v mnohých zamestnaniach vnímaní ako nepohodlní. Predtým, než sa vyberiete ísť pod ihlu tatéra, radšej zvážte, či to vo vašom zamestnaní nebude problém."

veď nemusíš mať svadobné šaty s odhaleným dekoltom,daj si niečo takéto,a nepriesvitnú čipku.