Nemáte strach používať dekoratívnu kozmetiku ?
Ahojte.
Používate dekorativnu kozmetiku beznych znaciek, alebo preferujete prirodnu ? Ja pouzivam skor prirodnu co sa tyka starostlivosti o telo a plet, no na licenie používam znacky ci uz lacnejsie, alebo aj drahsie, no tie zlozenia ani tam nie su ukazkove..
Vsimate si zlozenie?
Vraj v ruzi je plno olova, ortuti a neviem este akych 💩, no nelicit sa vobec a nikdy si velmi predstavit neviem.
Ako to mate vy ?
@stanulienkat preto je dolezite neriadit sa komercnymi oznaceniami, ale konkretnym zlozenim..
Ale to asi kazdy, kto dava pozor, co na seba natiera, vie....😉
Ja síce používam jej malo, len taký základ, ale nebojím sa.
Co sa týka jedla tak kým nebude mat človek vlastnú farmu tak pochybujem že sa k nám realne niečo bio dostane . A ako pisu kocky vyššie , chémia je všade . Minule ZARA mala jeden škandál kde v nejakých testoch 9 z ich 10 jeansov boli toxické. Detské plienky sú z plastov atd atd ..
aj cista voda je chemia 🙈 chemicka zlucenina vodika a kyslika.
ono sa dost casto stava, ze prave z tych “prirodnych zloziek”, ktore netusis, ako zareaguju s tvojou kozou alebo su v prilis koncentrovane, si skor vyrobis nejaky problem, nez z kozmetiky “plnej chemie”. Keby v tom nebola ta “zla” chemia, tak to vsetko po prvom otvoreni mozes vyhodit, nemalo by to nijaku trvanlivost, ktovie ako by to reagovalo s kozou,…
pozri na instagrame profil “smartbeauty”. pekne to tam vysvetlila
Možno mám menšiu uctu k svojmu telu či čo,ale ešte toto sledovat už naozaj nemám energiu ani nervy a vlastne ani ochotu..😳
Ja som v jednom videu rozoberala dokument Not so pretty, ktorý je na HBO a deklaruje, ako nás chce bežná kozmetika pozabíjať. Dokument je plný dezinformácii, zbytočne plaší ľudí. Ak by mal niekto chuť si pozrieť a trošku si rozšíriť obzory 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=4sqRG5Okd9AJeden z dôvodov pre ktorý sa nelicim.. 🙂 vôbec, ak, tak len na nejakú udalosť, ale teda to sa u nás stane raz za pár rokov 😄
@natalienka12 ale veď nie každej žene rastie obočie ako Breznev 😄 mne upravovala obočie tuším vždy len vizážistka keď som to potrebovala na rôzne akcie a teda nikto sa ešte nad nim nepozastavil 😄
Nemam nejaku fobiu, ale skor som leniva sa potom odlicovat, takze sa nelicim vobec. Na plet mi donre robi Mixa kozmetika, takze tam prirodnou cestou nejdem, hoci predtym som pouzivala aj prirodne veci a mozno tomu este dam niekedy sancu. Inak sa snazime fungovat na prirodnych vyrobkoch.
Napr.alverde z DM drogérie máš zevraj prirodnejsie ale je moc lacná na to aby to bola úplne pravda...kozmetiku dekoratívnu nájdeš aj čisto bio a bez bordelu,lenže ku nám sa taka ani nedovaza lebo je príšerne drahá, take ceny ako máš v parfumériách....najväčší machri na čisto prírodné dekorativky sú Američania a kanadania, lenže len za poštovné od nich zaplatíš to co za tu kozmetiku...ak chceš kompromis isto používať co najmenej, ja podklady už skoro vôbec nepoužívam len keď chcem byť za peknú a niekam ideme,nemám na šťastie problémy s pleťou stačí ze sa opalím trochu a vyzerám ako keby mam makeup.Ruze používam fakt len na rande ci do kina divadla inak absolútne tabu...tie umeliny chémie a bordel na pleti a očiach ešte ok...ale jest ho vážne nemusím...v knihe "v tvojom ruzi je olovo" dávali aj údaj presný koľko kil rúžu a balzamov lesku zje 1 žena za rok no divili by ste sa 😵💫 určite stojí za prečítanie,autorka je žena,ktorá prekonala rakovinu.
Neriešim to, veď aj potraviny nemáme najzdravšie... Myslím si že keď si dám makeup na tvár tak sa aspoň nečistoty z prostredia sa usadia na ňom a večer to len zotriem, čiže aspoň nič nejde priamo na pokožku 😊
@janinka007 Kórejská kozmetika je top
Tiez to absolutne neriesim…nekupujem lacne smejdy, ale ani tu naj super bio eko kozmetiku. Lebo ak sa obavas chemie, nesmies pouzivat ani sprchove gely (BPA obal), ani kremy na tvar (mikroplasty), ani nosit sperky (skodlive kovove primesy), mala by si vyrabat vlastny praci prasok, aj cistiace prostriedky a to uz ani nehovorim o jedle. Ak si totiz napriklad das kuracie maso odchovane niekde na steroidoch a ATB v Polsku, kozmetika je v porovnani s nim najmens problem😂. V zasade si davam pozor skor na to, co jem, kolko casu stravim na mobile/PC/pred TV, a ake cistiace prostriedky pouzivam. Nad kozmetikou si hlavu velmi nelamem…
Nie, nebojim sa pouzivat dekorativnu kozmetiku. A vzduch sa nebojis dychat? Tam su tiez kadejake “💩”
Licim sa a používam bežnú kozmetiku a je mi jedno čo obsahuje neriešila som to keď som mala 15 a neriešim ani tera z to co sa mi páči a nemám na to alergiu si kúpim a hotovo pozerám skôr na cenu ako na to ci to je prírodné 😉
necitala som celu diskusiu, mozno to uz niekto spominal, ale ak sa opytas nejakeho erudoveneho dermatologa, tak ti povie, ze PRIRODNA KOZMETIKA JE PRAVE TA, KTOREJ SA TREBA BAT. dost rychlo sa totiz kazi, takze sa zeny s velmi dobrym pocitom natieraju vseliakymi zarodkami plesni atd, a tie su pre cloveka skodlivejsie ako napriklad konzervanty. ale z aliexpressu a od cinana teda, samozrejme, netreba kupovat tiez nic, iba normalne certifikovane produkty
@stanulienkat áno, napíšu 95% prírodných surovín, a tých 95% je voda🙄
Pouzivam minimalne, takze to neriesim
Ahoj ja mam celu rannu aj večernú rutinu z justu. Mam rada tieto bylinné krémy zo švajčiarska. Sama si ich objednavam takže tam mam este aj nejakú zľavu. A som spokojna a krasna 🤗♥️
@zuzanka264 just je čistá toxicka chemia
@kika193 čiže keď sa autorka spýta "ako to máte vy?" A niekto jej odpovie že sa nelici, tak hejtuje? 😳
Ja sa licim až teraz posledné roky, lebo sa mi zhoršila pleť.. predtým to bolo občasné, lebo som mala vždy peknú pleť a nikdy som nemala obočie ako breznev (žasnem ako na toto môže niekto prísť v súvislosti s tým ak niekto nepoužíva make-up)
no nepouzivam toho mnoho, hľadala som dlho makeup ktory mi sadol a dobre nanasal, nevadí mi ak má nejaké neprirodne zloženie.. snažím sa žiť zdravo v rámci možností, nejaká trocha kozmetiky ktoru používam vôbec nezaváži..

@alanko20 ved si zober taky med, soju, jahody, mnohe byliny...su to alergeny aj ked prirodne. Okrem toho, ak by tam boli v kozmetike prirodne veci, tak ich musia chemicky zastabilizovat, aby sa nepokazili, nesplesniveli .....A ak aj kozmetika obsahuje nieco prirodne, tak su to promile obsahu, co nemoze mat ziaden pozitivny vplyv na pokozku. Samozrejme, je dolezite si vyberat kozmetiku, kde je tej chemie co najmenej. A oznacenie Bio a Nature dobre predava.