Používate SPF na tvár?
Neviem kde som žila doteraz, ale zistila som, že treba používať spf 50 na tvár každý deň(aj v zime). Začala som chodiť ku kozmetičke, začala som sledovať nejaké detmatologičky na ig a ževraj 80% viditeľných známok starnutia spôsobuje uv žiarenie. Vedeli ste to? Prečo som sa to dozvedela až keď mám 32rokov 😂 Ak vy už nejaký čas nežijete v nevedomosti, môžte mi odporučiť dobrý spf na tvár, ale nie Biodermu za 30€ lebo ten sa akosi rýchlo míňa. Niečo kvalitné a lacnejšie.
Nepôjdem z domu bez 50tky na tvári. V zime, v lete, nikdy. Presne, ako hovorí tvoja kozmetička. Za veľa problémov na tvári môže práve opálenie.
Používam od olivalu. Mávajú žľavy, myslím, okolo 20 eur stojí
A o čom tocite? SPF je základ anti-age rutiny, dlhé a časté slnenie (aj opálenie dohneda), poškodzuje pleť, tvorí vrásky, škvrny a poškodenia pleti ...nikomu netlacim do hlavy svoje presviedčania, ale rovnako očakávam, že mi nikto nebude hovoriť o tom, že SPF škodí..mám 44 rokov a bez SPF by som nevyzerala tak ako vyzerám, používam denne
@marcellka32 dlhé a časté slnenie, keď väčšina sedíme v interiéri od 9-17, …. Telo sa tak akurát poteší, keď chytí (ak vôbec) za den trochu slnka. Jasne, ak ma niekto prácu plavčíka, tak jasne, že spf je základ. Inak treba nechať aj trochu vit. D tvoriť
kedže som lenivá kupovať milión krémikov, používam toto :D
https://www.pilulka.sk/sorted-skin-denni-tonova...
@zuza265 Uplne bezironicky.. kolko opalovacieho kremu si ochotna pocas leta zjest?
@kaca222 skus toto spf, mna zatial drazdili všetky a toto konecne nie https://www.lekarenvkocke.sk/zq27c10f181153ff53...
Ale iba tento konkrétny, ine eucerin ma drazdia tiez
@bluka2 hovor za seba, ja nesedim celé dni v interiéri od 9-17
SPF dávam denne na tvár, krk, dekolt celý rok
Neboj, vit D sa ti vytvorí behom 10 minút vonku, a to ani nemusíš byť na slnku ;) a ver, že telo sa neteší, keď je opálené...stačí si o tom niečo naštudovať, nechcem ťa poúčať ;)
@bluka2 a inak po 17.00 hod myslíš že už slnko nesvieti? Či len k vode sa natries? Lebo slnko svieti len pri vode? Doštudovať;)
@bluka2 podľa niektorých odborníkov by sa mal používať aj v noci
@oliolijanka krem nejem, ako nejem topanky, nejem travu po kt chodim, nejem asfalt, nejem auto v kt sa vozim, nejem lyzicu kt jem a nejem pohar z kt pijem 🙂 krem nejem tiez a ani ziadnu podobnu kozmetiku. Koza nenasava nic takto, inak by sme nemuseli jest. Ze?
@zuza265 Vsetko, co si das na kožu, je za niekolko sekund v krvnom obehu a potom sa to prepasiruje cez vsetky organy. Vid nikotinove naplaste.
Alebo vseliake gely na klby, alebo pre sportovcov. To koža nasava, ale zlozky opalovacieho kremu nie?
Ano, nevyziadana informacia, naloz si nou ako chces.
Alebo inak. Zober sklo alebo iny nenasiakavy material. A natri ho niekolkokrat denne opalovacim kremom. Ako bude to sklo vyzerat? Mas naozaj pocit, ze tvoja koža ten krem nenasava?
@oliolijanka prosim ta, nepis hluposti
https://www.youtube.com/watch?v=cEXzITZv-mI@oliolijanka a ty nepoužívaš sprchový gél, krémy, malovátka, zubnú pastu, farbu na vlasy, gél na pranie, aviváž, deodorant, neješ lieky keď si chorá, neješ sladkosti, údeniny, sladké vody, kúpeš sa v horskom potoku atď? Všetko je chémia. A určite je lepší napríklad môj SPF krém na tvár z lekárne ako taký Dove sprchový gél, ktorý permanentne sťahujú kvôli karcinogénnym zložkám. Ak má opaľovací krém nejaké škodlivé účinky, tak určite neprevyšujú tie pozitívne.
@oliolijanka … komunikujem na tvojej urovni - bohuzial tvoja ustipacnost a ironia ma ciastocne stiahla. Akceptujem comu veris ty, ale bohuzial pre mna su to naozaj hluposti. Kazdy mame svoje zdroje informacii a chvala bohu ak chcem citat naozaj relevantne info, tak moje sa od tvojich odlisuju. Ak chcem poradit alebo len tak co to precitat alebo najst prakticku info som tu a info davam cez moj filter. Keby koza pracovala tak ako to beries ty, cerpala by zo vsetkeho co som vymenovala a ano - nemuseli by sme ani jest. A tymto z mojej strany ukoncujem uz davno nezmyselnu vymenu informacii …
@marcellka32 uv index po 17 h je super nizky, u nás vždy tak 2… v zelenom rozmedzí, žiaden krém nie je potrebný - tu máš oficiálne, nech sa páči 😃
@marcellka32 za 10 minut vonku vitamín D? Ja som mala ťažký nedostatok vitamínu D, min. je 30 a ja som mala 9 a to sme merali potom, ako sme boli 2x v zime v Maroku. Takže až tak rýchlo a ľahko sa netvorí a keď klesne nízko, môžem v dobrom povedať, že je to dosť neprijemne… v lekárni aj všade ti povedia/ docitas sa, že kvôli spf tým trpí značná časť populácie.
@bluka2 prosím prestaň, ja viem co je UV index, netvrd prosím že po 17 slnko nesvieti🤦🏻♀️lebo UV index je 2
To fakt tomuto veríš???? Ja sa radim s dermatológmi a lekármi čo sa týka pleti
Kvôli SPF trpí značná časť populácie? Čo veta, to perla od teba .....
@marcellka32 s tebou sa fakt dobre diskutuje, ešte, ze tvrdím, že slnko nesvieti, neviem, kde to čítaš 😅
@trema Obetovala som 10 minut mojho zivota, pozrela som si to videlo a znova raz zazila pocit prenesenej hanby.. To som mala naposledy, ked Vica skriekala pisany text na slnieckarskom proteste a predtym, ked igor oznamoval Emanuelovi, ze mu chlpy ostrihala dcera😁😁🙈🙈🙈
Odbornici z roznych kutov sveta, aj ktori nie su plateni z predaja kozmetiky, tvrdia, ze aplikaciou kozmetiky sa do tela dostavaju latky, ktore telu neprospievaju. (Nejaky vyrobca kozmetiky dokonca stahuje sprchovacie gely s karcinogennymi latkami, tvrdi hore prispievajuca. Kvoli comu, ked to do tela neprenikalo?)
A ty tu ako protiargumet hodis video s pestrofarebnym papagajom, ktory tvrdi, ze koža nie je spongia, lebo ak by bola, tak by sa oblecenie vcuclo do tela???🙈🙈🙈🙈
Prehod dnes cez spongiu uterak, ci sa vcucne😀
Dalej tvrdi, ze keby bola kozmetika skodliva, ze by sme vymreli. A nevymierame? Kolko ludi ma rakovinu? Kolko zien nemoze otehotniet a kolko muzov nemoze deti splodit, kedy uz aj mali chut na sex? Kolko deti ma problemy?(Netvrdim, ze je to z kozmetiky. Iba vyvraciam tvrdenie papagajovi, ze je vsetko ok.)
@oliolijanka mozno sa vyjadri aj papagaj @drews_beauty
@trema Veru... nech natoci video, ako sa oblecenie vcucne do spongie.
Veď nepoužívajte, potom sa ozvite o 20 rokov ;)
@bluka2 inak tieto "dohady" a " osobná skúsenosť" je úplný vtip. Na viac sa človek nezmôže len na nejakú svoju skúsenosť? Tá je absolútne HOVNO vo svete 7 miliárd ľudí.

@zuza265 https://www.bionatural.sk/a/pozor-na-zlozenie-o...