icon

Problémy s pleťou po použití čajovníkovej línie Farmasi

28. feb 2026

Ahojte baby, potrebovala by som pomôcť. Dlhé roky som mala problém s akné, potom sa mi to uklidnilo, no potrebovala som nejaký krém na tvár. Tak som sa prihlásila do Farmasi pod jednu babu. Odporučila mi Tea Tree líniu, tak som všetko nakúpila na skincare a všetko môžem dať do koša. Tak sa mi zhoršila pleť, že mám samé červené fľaky, hnisavé boľavé pupáky po tvári a o brade ani nehovorím, tej sa nemôžem ani dotknúť alebo sa hanbím vôbec vyjsť von. Keď som písala iným babám a aj do firmy, bolo mi povedané, že zmena sponzora, aby mi pomohol niekto iný sa dá až za pól roka, keď nich od nich neobjednám. Takže to znamená, že mám takto vyzerať pól roka len vďaka ním ? Potrebovala by som od vás pomôcť, hanbím sa opäť vyjsť aj von. Čo by ste mu nato odporučili ? Už mesiac sa takto znovu trápim a dávam si len čistú vodu na tvár a do práce makeup, čo som si nikdy nedávala už teraz posledný čas ale musela som opäť. Ďakujem vám, budem vám vďačná.

Strana
z2
anonym_5561cd
28. feb 2026
@anika

@anonym_autor teraz nepouzivaj ani makeup, ani vodu priamo z vodovodu, skus prevarenu a repikove oplachy, take vlazne,nic agresivne, na silne vyrazky na noc mastcku s camphorichtyol, mozno nejaka jemna bioderma hydratacny krem, ale to tak postupne

@anika mne nic z tohto nepomohlo. A bioderma je otras

anika
28. feb 2026
@anonym_5561cd

@anonym_5561cd tak uz len vydrzat a nechat plet na pokoji, nicim nedrazdit

veronikah96
28. feb 2026

No úprimne, keď som si pozrela zloženie tej tea tree rady, ja sa ani nedivím, že takto pleť reagovala a hlavne keď je citlivá. Keby som použila hociktorý z týchto produktov , pleť by som si ešte dlho dávala do poriadku.

autor
28. feb 2026
@veronikah96

No úprimne, keď som si pozrela zloženie tej tea tree rady, ja sa ani nedivím, že takto pleť reagovala a hlavne keď je citlivá. Keby som použila hociktorý z týchto produktov , pleť by som si ešte dlho dávala do poriadku.

@veronikah96 bohužiaľ sa týmto veciam vôbec nerozumiem, tak som dala na radu iných a tak som aj dopadla…

autor
28. feb 2026

dnes najrýchlejšie by som vedela si ísť kúpiť niečo do DM

veronikah96
28. feb 2026
@anonym_autor

@veronikah96 bohužiaľ sa týmto veciam vôbec nerozumiem, tak som dala na radu iných a tak som aj dopadla…

@anonym_autor ja som mala problémy s pleťou, teraz je všetko ok, ale trvalo to kým som prišla na to čo funguje a chodila som aj ku kozmetičke a dermatologičke. Nebolo to lacné a niektoré veci, ktoré aj teraz používam sú drahé, ale fungujú. Ale musím uznať, že som sa potom uz začala orientovať v zložkách a keď som pozrela tú Farmasi radu, no na citlivú pleť alebo poškodenú kožnú bariéru by to bolo posledné po čom by som siahla. Od alkoholu veľmi vysoko v zozname zložiek, ďalej vonné zložky, ktoré často iritujú až po samotné tea tree,ktoré je pre veľa ľudí veľmi iritujúce a aj celkové zloženie dokopy.

anika
28. feb 2026
@anonym_5561cd

@anonym_5561cd alebo cerave?

autor
28. feb 2026
@veronikah96

@anonym_autor ja som mala problémy s pleťou, teraz je všetko ok, ale trvalo to kým som prišla na to čo funguje a chodila som aj ku kozmetičke a dermatologičke. Nebolo to lacné a niektoré veci, ktoré aj teraz používam sú drahé, ale fungujú. Ale musím uznať, že som sa potom uz začala orientovať v zložkách a keď som pozrela tú Farmasi radu, no na citlivú pleť alebo poškodenú kožnú bariéru by to bolo posledné po čom by som siahla. Od alkoholu veľmi vysoko v zozname zložiek, ďalej vonné zložky, ktoré často iritujú až po samotné tea tree,ktoré je pre veľa ľudí veľmi iritujúce a aj celkové zloženie dokopy.

@veronikah96 keď sa rozumieš tomu, nevedela by si mi prosim niečo poradiť ? Kľudne aj v súkromnej správe.

anonym_5561cd
28. feb 2026
@anika

@anonym_5561cd alebo cerave?

@anika vobec. Pomohla mi az korejska kozmetika

veronikah96
28. feb 2026
@anonym_autor

@veronikah96 keď sa rozumieš tomu, nevedela by si mi prosim niečo poradiť ? Kľudne aj v súkromnej správe.

@anonym_autor môžem ti poradiť,ale je to vždy beh na dlhú trať, chce to trpezlivosť. Každopádne by som na tvojom mieste určite išla aj ku kozmetičke minimálne na čistenie. Akurát ti neviem napísať súkromne, je to na dlhšiu správu a si ako anonym. Kľudne mi napíš do správy 🙂

anika
28. feb 2026
@anonym_5561cd

@anika vobec. Pomohla mi az korejska kozmetika

@anonym_5561cd ja som tu odpoved adresovala autorke

zmrzlinka8
28. feb 2026
@katkazatka

V prvom rade si dospela, začni používať zdravý rozum. Ak ti nejake individuá z netu predaju krem, že je cajovníkový, ešte neznamená že je to prospešné pre pleť. 30 rokov som sa borila s problémami s akné, vyskúšala som všetky drahé krémy z lekárne (Vichy, Eucerin, Bioderna, La riche....), nakoniec som začala študovať rôzne fóra. A dnes som na najlacnejších krémoch z ktorých mám najlepšiu pleť za posledné roky.

@katkazatka prosím ťa, ktoré prípravky konkrétne používaš? Mám tiež problém s tým dlhodobo, čím ďalej, tým to je horšie.

zmrzlinka8
28. feb 2026
@veronikah96

@veronikah96 poraď prosím aj mne, čo konkrétne používať, uz som vyskúšala asi všetko

veronikah96
28. feb 2026
@zmrzlinka8

@veronikah96 poraď prosím aj mne, čo konkrétne používať, uz som vyskúšala asi všetko

@zmrzlinka8 môžem ti preposlať v podstate celú tú správu, čo som napísala aj autorke 🙂 ja som chodila aj na čistenia, ale rutina bola za mňa najdôležitejšia a po väčšine čím menej prekombinovaná, tým lepšia a išla som postupne, nie naraz v jednej rutine riešiť komplet všetky problémy 10 produktami. Nechcela som na to ísť žiadnymi tabletkami, takže rutina bola základ 🙂

zmrzlinka8
28. feb 2026
@anika

@anonym_autor teraz nepouzivaj ani makeup, ani vodu priamo z vodovodu, skus prevarenu a repikove oplachy, take vlazne,nic agresivne, na silne vyrazky na noc mastcku s camphorichtyol, mozno nejaka jemna bioderma hydratacny krem, ale to tak postupne

@anika presne, tiez by som radila urobit si silnejsi repikovy caj a potierat si tvár repíkom. Repíkovým výluhom mi radil potierat pokožku aj estetický chirurg, ktorý mi odstraňoval znamienko. Zahojilo sa tak, ze ani neviem, kde presne bolo

zmrzlinka8
28. feb 2026
@veronikah96

@zmrzlinka8 môžem ti preposlať v podstate celú tú správu, čo som napísala aj autorke 🙂 ja som chodila aj na čistenia, ale rutina bola za mňa najdôležitejšia a po väčšine čím menej prekombinovaná, tým lepšia a išla som postupne, nie naraz v jednej rutine riešiť komplet všetky problémy 10 produktami. Nechcela som na to ísť žiadnymi tabletkami, takže rutina bola základ 🙂

@veronikah96 prepošli prosím, ďakujem

katkazatka
28. feb 2026
@zmrzlinka8

@katkazatka prosím ťa, ktoré prípravky konkrétne používaš? Mám tiež problém s tým dlhodobo, čím ďalej, tým to je horšie.

@anonym_autor v DM maju Balea Niacinamid serum. Na to ide este krem-aky ti sadne. Ale to serum je fakt ok.
@zmrzlinka8 kremy a mydlo, co som pisala. Ale nie kazdemu to musi sadnut. Niacinamid kupujem z The Ordinery, alebo aj od Balea z Dm.

zmrzlinka8
28. feb 2026
@katkazatka

@anonym_autor v DM maju Balea Niacinamid serum. Na to ide este krem-aky ti sadne. Ale to serum je fakt ok.
@zmrzlinka8 kremy a mydlo, co som pisala. Ale nie kazdemu to musi sadnut. Niacinamid kupujem z The Ordinery, alebo aj od Balea z Dm.

@katkazatka ďakujem

katkazatka
28. feb 2026
@zmrzlinka8

@katkazatka ďakujem

@zmrzlinka8 toho sera ti stacia 3 kvapky na celu tvar. R+V.

veronikah96
28. feb 2026
@zmrzlinka8

@veronikah96 prepošli prosím, ďakujem

@zmrzlinka8 akurát som ti to preposlala, je to dosť rozpísané 🙂 nemusí pomôcť každému, mne toto funguje 🙂

anonym_08d41a
28. feb 2026

ak mas plet podrazdenu aj vdaka novej kozmetike, tak do korejskej by som isla opatrne. Ja som mala tazke akne, pomahala HAK, a po vysadeni aj v 32r stale akne. Pomohlo mi pravidelne pouzivanie levandulovej vody od InaEssential, rano, niekedy aj naobed a vecer a pekne si casom poradila s tym zapalenym akne. A ano, potom pravidelnym pouzivanim sa to dalo zrazu dokopy. Teraz mam niekolkokrokovj skincare z korejskej kozmetiky, tu ti ale na start neodporucam, lebo tam treba kazdu latku riadne otestovat hlavne ak mas takuto reakciu. Cize po prelieceni ano a hlavne postupne. Ako tu uz niektora napisala, pravidelnost je zaklad. Ak si teraz vysusena, nie je ani vhodne pouzivat nejaku gelovu konzistenciu na cistenie napr, aj make up davaj dole skor olejom a docistuj mliekom. Idealne make up co najmenej, zial, kym sa zahojis.

lilienlilu
28. feb 2026

Havlikova apotheka odporúčam majú aj zázrak na akné atd skús pokukat

Strana
z2