Problémy s pleťou po použití čajovníkovej línie Farmasi
Ahojte baby, potrebovala by som pomôcť. Dlhé roky som mala problém s akné, potom sa mi to uklidnilo, no potrebovala som nejaký krém na tvár. Tak som sa prihlásila do Farmasi pod jednu babu. Odporučila mi Tea Tree líniu, tak som všetko nakúpila na skincare a všetko môžem dať do koša. Tak sa mi zhoršila pleť, že mám samé červené fľaky, hnisavé boľavé pupáky po tvári a o brade ani nehovorím, tej sa nemôžem ani dotknúť alebo sa hanbím vôbec vyjsť von. Keď som písala iným babám a aj do firmy, bolo mi povedané, že zmena sponzora, aby mi pomohol niekto iný sa dá až za pól roka, keď nich od nich neobjednám. Takže to znamená, že mám takto vyzerať pól roka len vďaka ním ? Potrebovala by som od vás pomôcť, hanbím sa opäť vyjsť aj von. Čo by ste mu nato odporučili ? Už mesiac sa takto znovu trápim a dávam si len čistú vodu na tvár a do práce makeup, čo som si nikdy nedávala už teraz posledný čas ale musela som opäť. Ďakujem vám, budem vám vďačná.
@anonym_3ee144 zlé si má pochopila, dlhé roky mám akné, riešila som to už všelijak, jedny tabletky, ktoré beriem mi nato pomohli, mala som pleť lepšiu… no začala som užívať Tea Tree líniu od Farmasi, keďže som potrebovala nejaký krém na tvár, tak som skúsila cez nich, cez jednu babu, ktorá mi odporučila túto líniu, no spôsobila mi ešte horšie, než som mávala kedysi… jasne že som ju hned vysadila a preto či náhodou niekto nemá skúsenosť čo by mi mohlo teraz pomôcť…
a pól roka je tam limit, keď chceš zmeniť sponzorku aby ti pomohla nejaká iná, ktorá sa tomu aj rozumie
Kašli na zmenu sponzora, ja by som úplne prestala používať Farmasi v tvojom prípade, môžeš byť citlivá alebo alergická na nejakú ich zložku.
Určite takto pól roka čakať nechcem, no potrebovala by som s tým pomôcť… vysadila som od nich úplne všetko, všetkým gély, krémy a podobne… no mám strašne znovu hnisavé akné a aj strašne suchu zrazu na liciach pleť, takže by som potrebovala skúsiť, co by mi pomohlo…
Teraz si nedávam vôbec nič, umývam si ju len čistou vodou a bohužiaľ musím si dávať do práce makeup a aj to úplne z ľahká, aby to nebolo až tak strašne vidieť, aj keď už ani ten mi to nedokáže na brade zakryť…
Čiže žiadne gély ani nič podobné od nich nechcem, skôr skúsiť niečo, čo by mi mohlo pomôcť a dať do opäť do normálnu… nechala by som si to aj tak, či sa to znovu neuspokojí - keby som aspoň doma, že nechodím furt medzi ľudí… len potrebovala by som aspoň nejaký krém na tvar, pretože keď si nič nedám a dám len makeup, tak sa strašne šúpem… už som zúfalá
Určite nič "čo by mohlo pomôcť" už len tak neskúšaj podľa rád z diskusného fóra, toto je veľmi individuálne, čo sadlo jednej, nemusí druhej... vyhľadaj naozaj odbornú pomoc dermatológa, potrebuješ riadne vyšetrenie a na základe toho liečbu
Určite nič "čo by mohlo pomôcť" už len tak neskúšaj podľa rád z diskusného fóra, toto je veľmi individuálne, čo sadlo jednej, nemusí druhej... vyhľadaj naozaj odbornú pomoc dermatológa, potrebuješ riadne vyšetrenie a na základe toho liečbu
@lindous Bohužiaľ som už toľko pobehala a nikdy mi nič od nich nepomohlo, minula som asi desať tisíce € a to naozaj neklamem, skúšala som rôzne kozmetičky, ich doplniť, rôzne liečby a podobne… áno, z rôznych zdravotných dôvodov som musela začať užívať HAK, ktorá mi ako jediná na akné pomohla, mala som akné ale oveľa lepšie ako kedysi, raz za čas sa mi spravil pupáčik a hneď zmizol, no ako som písala, potrebovala som nejaký krém akože denný a skúsila som farmasi a dopadla som ešte horšie, než som bola…
@anonym_autor ak máš problémovú pleť nikdy nekupuj kozmetiku od súkromných predajcov, ale v lekárni, alebo si nechaj poradiť od dermatológa.
Najprv si kúp malú vzorku produktu a vyskúšaj na jemnej koži v predlaktí, nekupuj hneď celú sadu krémov.
Chod na kožne, nech ti doktorka poradí. Dcera má tiez neskutočne akné a ma 23r. Kozna nic nepomohla, riesi to teraz inak. Ked brala HAK tak bolo super ale to nechcela dlho brat. Baba z farmasi ti dobre poradila, ale kozmetika ti zial nesadla. Co vsetko (ake produkty) mas z tej tea tree sady? Lebo tato rada je vysusujuca a na akne pomaha, ale zase sa to nesmie prehanat. Skus pouzivat iba krem, ale cistiaci gel a tonikum vynechaj.
@lindous Bohužiaľ som už toľko pobehala a nikdy mi nič od nich nepomohlo, minula som asi desať tisíce € a to naozaj neklamem, skúšala som rôzne kozmetičky, ich doplniť, rôzne liečby a podobne… áno, z rôznych zdravotných dôvodov som musela začať užívať HAK, ktorá mi ako jediná na akné pomohla, mala som akné ale oveľa lepšie ako kedysi, raz za čas sa mi spravil pupáčik a hneď zmizol, no ako som písala, potrebovala som nejaký krém akože denný a skúsila som farmasi a dopadla som ešte horšie, než som bola…
@anonym_autor nie rôzne kozmetičky a ich produkty, lekár s dobrými recenziami, ktorý ťa bude riešiť komplexne.. ale teraz aspoň tú prvú pomoc
Chod na kožne, nech ti doktorka poradí. Dcera má tiez neskutočne akné a ma 23r. Kozna nic nepomohla, riesi to teraz inak. Ked brala HAK tak bolo super ale to nechcela dlho brat. Baba z farmasi ti dobre poradila, ale kozmetika ti zial nesadla. Co vsetko (ake produkty) mas z tej tea tree sady? Lebo tato rada je vysusujuca a na akne pomaha, ale zase sa to nesmie prehanat. Skus pouzivat iba krem, ale cistiaci gel a tonikum vynechaj.
@stankadu ako som písala, bola som už aj na kožné u viacerých doktorov, nepomohlo mi nikdy nič… vždy to vyšlo z toho, že to mám hormonálne… takže naozaj mi žiadny dermatológ a ani kozna viac nepomôžu…
Ja som mala 10 rokov hroznu plet. Rosacea,perioralka. Nepomohli kozni lekari. Dokonca antibiotika som brala.Anoi silny make up mi to nezakryl. Teraz mi za par tyzdnov problemy vyriesila korejska kozmetika. Vidim zlepsenie o 80 percent
@stankadu povedala mi “celá” rada že super na akné, tak používaj všetko…. Čiže gél, tonikum, denný krém a mám kúpený aj ten “nočný”, taký mastny…
Ja som mala 10 rokov hroznu plet. Rosacea,perioralka. Nepomohli kozni lekari. Dokonca antibiotika som brala.Anoi silny make up mi to nezakryl. Teraz mi za par tyzdnov problemy vyriesila korejska kozmetika. Vidim zlepsenie o 80 percent
@anonym_5561cd a čo od nich používaš ?
@anonym_autor nie rôzne kozmetičky a ich produkty, lekár s dobrými recenziami, ktorý ťa bude riešiť komplexne.. ale teraz aspoň tú prvú pomoc
@lindous mne ani dobri lekari nepomohli. Vsetky mozne vysetrenia som absolvovala. Ziadne alergie,intolerancie,nic nezistili. Len to ze mam rosaceu a perioralku. Dokonca silne atb nezabrali. Vystriedali s kopec super lekarov. Stale som to mala len horsie a horsie. Teraz som zacala pouzivat korejsku kozmetiku a ja sa nestacim divit ako mi vsetko zmizlo
@lindous mne ani dobri lekari nepomohli. Vsetky mozne vysetrenia som absolvovala. Ziadne alergie,intolerancie,nic nezistili. Len to ze mam rosaceu a perioralku. Dokonca silne atb nezabrali. Vystriedali s kopec super lekarov. Stale som to mala len horsie a horsie. Teraz som zacala pouzivat korejsku kozmetiku a ja sa nestacim divit ako mi vsetko zmizlo
@anonym_5561cd a čo také od nich máš prosim ?
@anonym_5561cd a čo od nich používaš ?
@anonym_autor cistiaci krem s matchou. Taky zeleny. A taky biely krem Cenetella blemish. A masky kolagenove ale tie su na spevnenie,nie na akne. Ale nedrazdia ma. Na noc som si dala masku,rano som ju dala dole a mne ziarila plet. Kozna nonstop omielala Biodermu,La roche a podobne. Vsetko mi to len zhorsovalo.Aj kolegyne si strasne chvalia tuto kozmetiku. A este jednu babu poznam co mala velmi problematicku plet a teraz ma plet ako babika. Este chce objednat nejake serum.
V prvom rade si dospela, začni používať zdravý rozum. Ak ti nejake individuá z netu predaju krem, že je cajovníkový, ešte neznamená že je to prospešné pre pleť. 30 rokov som sa borila s problémami s akné, vyskúšala som všetky drahé krémy z lekárne (Vichy, Eucerin, Bioderna, La riche....), nakoniec som začala študovať rôzne fóra. A dnes som na najlacnejších krémoch z ktorých mám najlepšiu pleť za posledné roky.
@anonym_autor cistiaci krem s matchou. Taky zeleny. A taky biely krem Cenetella blemish. A masky kolagenove ale tie su na spevnenie,nie na akne. Ale nedrazdia ma. Na noc som si dala masku,rano som ju dala dole a mne ziarila plet. Kozna nonstop omielala Biodermu,La roche a podobne. Vsetko mi to len zhorsovalo.Aj kolegyne si strasne chvalia tuto kozmetiku. A este jednu babu poznam co mala velmi problematicku plet a teraz ma plet ako babika. Este chce objednat nejake serum.
@anonym_5561cd mne veľmi pomohlo HAK aj na akné, pritom vôbec nebolo mi predpisované kvôli nemu ale kvôli iným problémom a pomohlo mi zo všetkého najviac čo mi všeličo skúšali, krémy a podobne… popri ňom som si dávala na tvar naozaj len čistú vodu, lebo som už bola zúfalá… len potrebujem teraz to dať zase do poriadku a hlavne nejaký krém nájsť, čo by mi neškodil ale chránil tu tvar. Keďže teraz opäť si dávam len čistú vodu, skúšam teraz nejaké naplašte z DM aspoň na tie veľké hnisavé na brade a lica a mos sa mi dosť začal šúpať z tej farmasi, tak hladam aj krém.
V prvom rade si dospela, začni používať zdravý rozum. Ak ti nejake individuá z netu predaju krem, že je cajovníkový, ešte neznamená že je to prospešné pre pleť. 30 rokov som sa borila s problémami s akné, vyskúšala som všetky drahé krémy z lekárne (Vichy, Eucerin, Bioderna, La riche....), nakoniec som začala študovať rôzne fóra. A dnes som na najlacnejších krémoch z ktorých mám najlepšiu pleť za posledné roky.
@katkazatka a čo také ak sa môžem spýtať ?
Ale to nie je chyba tej "sponozorky" ze si zle reagovala.
Ja mat kozne problemy, sama sa do výberu kozmetiky nepustam, riešila by som to s doktorkou a nie s random zenami.
@katkazatka a čo také ak sa môžem spýtať ?
@anonym_autor Niacinamid serum 6e-vydrzi 3 mesiace. Sano mydlo s ichtamolom 4e-vydrzi min. 6 mesiacov. Bielenda kremy na akne, Skinoren krem, alebo Cutis help akne-cesky krem. Sleduj recenzie obycajnych ludi na firach. To co sadne tebe, nemusi inym. Ale influ predaju aj kravske lajno, ak za to maju peniaze. A hlavne sa nespoliehaj na to, že prírodné krémy s prírodnými ingredienciami ti určite pomôžu. Vobec to tak nemusi byt.
@anonym_5561cd mne veľmi pomohlo HAK aj na akné, pritom vôbec nebolo mi predpisované kvôli nemu ale kvôli iným problémom a pomohlo mi zo všetkého najviac čo mi všeličo skúšali, krémy a podobne… popri ňom som si dávala na tvar naozaj len čistú vodu, lebo som už bola zúfalá… len potrebujem teraz to dať zase do poriadku a hlavne nejaký krém nájsť, čo by mi neškodil ale chránil tu tvar. Keďže teraz opäť si dávam len čistú vodu, skúšam teraz nejaké naplašte z DM aspoň na tie veľké hnisavé na brade a lica a mos sa mi dosť začal šúpať z tej farmasi, tak hladam aj krém.
@anonym_autor kup si obycajny sudokrem a natri sa nim, zazrak za 2dni nespravi ale presusi aj zaroven premasti, plet sa vyrazne ukludni.
A hlavne nekupuj hluposti od podomovych predajcov
Ale to nie je chyba tej "sponozorky" ze si zle reagovala.
Ja mat kozne problemy, sama sa do výberu kozmetiky nepustam, riešila by som to s doktorkou a nie s random zenami.
@anonym_0928f0 prosim vás o čítanie celého príspevku, že som pochopila už rôzne aj doktorky a nič mi nevedeli s tým pomôcť…
@anonym_autor to je typicka mlm taktika, ak nesadne kozmetika, hovoria, ze plet si musi zvyknut....twraz sa lieci.....treba vydrzat....ma viac ucinnych latok, preto su zareagovala citlivo a podobne hluposti....je jedno,aka katalogova mlm koz.etika, vsade tovnaky princip odovodneni
Nepouzivat dalej, najdi si lekarensku kozmetiku a tu pouzivaj
Ďakujem vám baby, tak ak tu je niekto, kto by mi vedel pomôcť, aj keď áno viem, že každej vyhovuje iné, ale ak by mal niekto niečo podobne, budem rada, kľudne sa ozvem aj do súkromnej správy… no keď to zhrniem, aby sa v tom niekto našiel tak - mám dlhé roky akné, s tým, že som vyskúšala naozaj rôzne kozmetický, kožného, dermatológa a všetko podobné, nikdy mi nič nato nepomohlo, ani len nezlepšilo trochu, minula som na všetko desať tisíce € a viac mi. Začala som užívať HAK, kvôli iným problémom a po pár týždňov som začínala vidieť zlepšenie mojej tvare. Takže áno, na akné mi pomohlo HAK. Dávala som si na tvar naozaj asi len čistú vodu. No lenže ako každá baba, chcela som si dávať aspoň nejaký krém, keďže tvar sa mi pri nose napríklad šupala a podobne. Tak som skúsila Farmasi, radu Tea Tree a pleť sa mi strašne zhoršila asi behom 2 týždňov. Prestala som s ňou hneď. Teraz si umývam tvar len čistou vodou, pretože sa bojím niečo na ňu aj dať. Zatieram len makeupom, ani ten to nedokáže, no pod ním sa mi robia strašne šupy, takže by som potrebovala poradiť nejaký denný krém alebo niečo podobne, čo by mi pomohlo. Takže asi toľko.
Ďakujem vám baby, tak ak tu je niekto, kto by mi vedel pomôcť, aj keď áno viem, že každej vyhovuje iné, ale ak by mal niekto niečo podobne, budem rada, kľudne sa ozvem aj do súkromnej správy… no keď to zhrniem, aby sa v tom niekto našiel tak - mám dlhé roky akné, s tým, že som vyskúšala naozaj rôzne kozmetický, kožného, dermatológa a všetko podobné, nikdy mi nič nato nepomohlo, ani len nezlepšilo trochu, minula som na všetko desať tisíce € a viac mi. Začala som užívať HAK, kvôli iným problémom a po pár týždňov som začínala vidieť zlepšenie mojej tvare. Takže áno, na akné mi pomohlo HAK. Dávala som si na tvar naozaj asi len čistú vodu. No lenže ako každá baba, chcela som si dávať aspoň nejaký krém, keďže tvar sa mi pri nose napríklad šupala a podobne. Tak som skúsila Farmasi, radu Tea Tree a pleť sa mi strašne zhoršila asi behom 2 týždňov. Prestala som s ňou hneď. Teraz si umývam tvar len čistou vodou, pretože sa bojím niečo na ňu aj dať. Zatieram len makeupom, ani ten to nedokáže, no pod ním sa mi robia strašne šupy, takže by som potrebovala poradiť nejaký denný krém alebo niečo podobne, čo by mi pomohlo. Takže asi toľko.
@anonym_autor teraz nepouzivaj ani makeup, ani vodu priamo z vodovodu, skus prevarenu a repikove oplachy, take vlazne,nic agresivne, na silne vyrazky na noc mastcku s camphorichtyol, mozno nejaka jemna bioderma hydratacny krem, ale to tak postupne