Rozdiel v ovladaní indukčnej dosky
Ahojte, aky je rozdiel medzi tymto ovladanim? To prve je posuvne? Vyberam indukciu a nemam este s nou skusenosti. Ktore ovladanie sa vam osvedcilo?
Indukcia je na prd
Indukcia je na prd
@anonym_a86a3d Co je teda alternativa podla teba ?
Indukcia je na prd
@anonym_a86a3d preco? Ja mam a nemenila by som
Indukcia je na prd
@anonym_a86a3d A v com? Za mna naj na domace varenie. Mame odskusane varenie na plyne, elektrickej platni a indukcii. Indukcia nemaza mna konkurenciu.
Osobne ovládanie jedine old school gombikom.😅
Tie touch ma privádzajú do šialenstva a nikdy nevieš tak rýchlo meniť stupeň ako otočením ruky... tie touch totiž niekedy nejdú, ked mas prst suchý alebo mokrý, studený alebo teply a vždy musíš najprv stláčať, ktorý panel vôbec chceš ovládať.
Tie akože slider, co vidno na fotke, majú tú výhodu, že rýchlejšie nastavíš stupeň. Nemusíš čakať, kym ti napr. Zo stupňa 7 prepipa mínusom na 3, ale na tom slider hneď tuknes 3. To je teda rýchlejšie.
Teraz mam hlavné ovládanie gombíkmi a hore na ploche si viem spojiť dve a dve plochy do väčšej. To niekedy používam, ale vadí mi, ze to zaberá relatívne veľa plochy za cenu možnosti väčšieho hrnca.
Ale keďže mam veľmi obmedzené rozmery a iné funkcie, ktoré sme chceli v rúre, nemali sme na výber.
Dobrá indukcia je super, domov by som si inú možnosť nikdy nedala 👍
Prečo je indukcia na prd?akože na varenie ok,ale na smazenie,opekanie,vyprážanie teda nie,vždy to na jednej strane opeka viac.a nedajú sa použiť hocijaké hrnce a panvice
Tie touch ma privádzajú do šialenstva a nikdy nevieš tak rýchlo meniť stupeň ako otočením ruky... tie touch totiž niekedy nejdú, ked mas prst suchý alebo mokrý, studený alebo teply a vždy musíš najprv stláčať, ktorý panel vôbec chceš ovládať.
Tie akože slider, co vidno na fotke, majú tú výhodu, že rýchlejšie nastavíš stupeň. Nemusíš čakať, kym ti napr. Zo stupňa 7 prepipa mínusom na 3, ale na tom slider hneď tuknes 3. To je teda rýchlejšie.
Teraz mam hlavné ovládanie gombíkmi a hore na ploche si viem spojiť dve a dve plochy do väčšej. To niekedy používam, ale vadí mi, ze to zaberá relatívne veľa plochy za cenu možnosti väčšieho hrnca.
Ale keďže mam veľmi obmedzené rozmery a iné funkcie, ktoré sme chceli v rúre, nemali sme na výber.
@ichbinich a ten prvy slider sa ovlada posuvanim prsta? To neviem ci je lepsie akk vybrat cislo.
Ale myslím, že nam v obchode hovorili, ze môžeš posunúť prst ako ozajstný slider alebo rovno tuknut na číslo.
Mame to prve, normalne stlacis prstom kde chces a nastavi take cislo. Ak sa netrafis, tak pohnes smerom k zelanemu. Manzelka chcela co najviac urovni vykonu. Tu ich je 14 plus to P je plny vykon. Cize je tam 14 pozicii, len nie su vsetky oznacene.
@ichbinich a prosím čo varíte na tej ploche, ktorá sa dá spojiť? Práve rozmýšlam či ju využijem tu funciu Bridge alebo nie
@ichbinich a prosím čo varíte na tej ploche, ktorá sa dá spojiť? Práve rozmýšlam či ju využijem tu funciu Bridge alebo nie
@sashka15 na velke hrnce, panvice.. treba si uvedomit ze indukcia ohrieva plochou, ktora sa dotyka, cize ak je hrniec/panvica velky, nezohreje vytrcajuce casti rovnomerne...
Ja mam aj ovalne hrnce vacsie a tie tam vzdy davam (ja mam 4 plochy, spojit sa daju na dve (2+2))
@sashka15 na velke hrnce, panvice.. treba si uvedomit ze indukcia ohrieva plochou, ktora sa dotyka, cize ak je hrniec/panvica velky, nezohreje vytrcajuce casti rovnomerne...
Ja mam aj ovalne hrnce vacsie a tie tam vzdy davam (ja mam 4 plochy, spojit sa daju na dve (2+2))
@simca06022011 Presnejsie, dole pod sklom je medena kruhova / ovalna cievka a magneticke pole je v jej blizkom okoli, preto je dolezite mat hrniec zhruba taky velky, ako dana zona.
@sashka15 My sme na tom iba skusali raz klasicky pekac. Fungovalo to, ale zaobisli by sme sa aj bez toho. Maju to uz skoro vsetky. Nie je to vyslovene "must have" funkcia.
@simca06022011 Presnejsie, dole pod sklom je medena kruhova / ovalna cievka a magneticke pole je v jej blizkom okoli, preto je dolezite mat hrniec zhruba taky velky, ako dana zona.
@patrike no ako na akej indukcii, na flexibilnych a celoplosnych to takto nefunguje. Je tam vela malych cievok tesne vedla seba a kopiruju tvar hrnca. Teda aspon pri siemens to tak.je. moz3m si hrnce dat ake chcem a kde chcem. Kludne tri na polovicu atd. Alebo do stredu polky jeden. Vzdy to pojde.
@sashka15
Ako pise simca, na veľké hrnce alebo pekáč. Nie je to nič, čo používam pravidelne.
Taka "celoplošna " by mi bola milsia, ale tie su iba samostatné a ja musím mať kombi plocha plus rúra kvôli malej kuchyni.

Ovladanie je plus minus vsade rovnake. Zameraj sa na podstatne veci ako spolahlivost, ci mas k dispozicii 3f privod a co chces varit. Mas poziadavku spajat zony ? Regulovat automaticky teplotu ?