icon

Prečo miznú diskotéky v našich mestách?

1. okt 2025

ahojte, rozmýšľali ste niekedy nad tým že prečo sa všade rušia diskotéky? napr v našom meste ani v meste vedľa už žiadne nie sú. to sa mladý ľudia už vôbec nebavia alebo?

anonym_736dc4
1. okt 2025
@yosi

@anonym_autor Tiež si myslím, že miesto diskoték by malo byť viac striptízových barov

@yosi mas pravdu, je velmi tazke zohnat muzsky striptizovy bar 😜

anonym_46ede4
1. okt 2025
@anonym_675dda

@anonym_46ede4 takže podľa teba sa už 40nici nemôžu baviť? Sa preber. Úchylná si jedine ty. Ty, prežitok.

@anonym_675dda 🤦🏼‍♀️ nech sa bavia, ale nie na diskotékach pre násťročných. Ale Vy asi patríte presne medzi tieto typy ľudí. Čiže tu ťažko diskutovať. Pre vás je presne toto “to práve” Tak príjemnú zábavu …

lucilaines
1. okt 2025

Autorka, ja mam presne tolko rokov co ty a presne nad tymto sme minule rozmyslali. Ja som zase “za mlada” bola diskotekovy typ, boli casy ked som bola vonku aj dvakrat do tyzdna, chodili sme domov za svitania s lodickami v ruke. Paradne casy, kopec kamaratov, vzdy som tam postretala cele mesto, tancovali sme do rana, prve lasky, prve dramy. Minule sme mali teambuilding z prace a teda nejako to dospelo k tomu, ze ved podme pozriet na diskoteku. No zistili sme, ze funguje az jedna v celom meste. Prisli sme tam a nebol tam nikto. Hudba sice hrala, ale bolo to prazdne. To bolo okolo polnoci. Neskor sa par ludi nazbieralo, ale vsetci len postavali pri bare, fajcili vonku, sedeli. O druhej rano sme na parkete boli len my, stari trapaci. Akoze ja som sa zabavila vyborne, ale normalne mi to prislo luto aj za tych mladych, ked toto je ich mladicky nocny zivot, tak nic moc teda. Ale tak, ako tu spominaju ostatni, dnesni mladi maju asi ine priority a zaujmy a na trapnych diskotekach je aspon kopec miesta pre nas starsich, ked sa tam raz do roka dostaneme 😅

anonym_675dda
1. okt 2025
@anonym_46ede4

@anonym_675dda 🤦🏼‍♀️ nech sa bavia, ale nie na diskotékach pre násťročných. Ale Vy asi patríte presne medzi tieto typy ľudí. Čiže tu ťažko diskutovať. Pre vás je presne toto “to práve” Tak príjemnú zábavu …

@anonym_46ede4 dakujem

anonym_675dda
1. okt 2025
@anonym_46ede4

@anonym_46ede4 a to ešte chceš aj určovať, kto môže a kto nemôže byť na diskotéke? Hm, čudné veci sa dejú už v tomto svete.

anonym_75d9fb
1. okt 2025
@anonym_46ede4

@anonym_46ede4 nechceš zo nechať na ľudí, nech sa bavia, kde chcú a ako chcú?

vev82
1. okt 2025

@anonym_autor mladi sa absolutne nevedia bavit. Nedavno sme boli na chate kde boli aj mladi 25 max 33 rocni a sedeli ako päť peňazí, s telefonmi v ruke🤦🏻‍♀️a my 40+ sme sa vyblaznili. Diskoteky by skrachovali na dnesnej mládeži skor ci neskor

autor
1. okt 2025
@lucilaines

Autorka, ja mam presne tolko rokov co ty a presne nad tymto sme minule rozmyslali. Ja som zase “za mlada” bola diskotekovy typ, boli casy ked som bola vonku aj dvakrat do tyzdna, chodili sme domov za svitania s lodickami v ruke. Paradne casy, kopec kamaratov, vzdy som tam postretala cele mesto, tancovali sme do rana, prve lasky, prve dramy. Minule sme mali teambuilding z prace a teda nejako to dospelo k tomu, ze ved podme pozriet na diskoteku. No zistili sme, ze funguje az jedna v celom meste. Prisli sme tam a nebol tam nikto. Hudba sice hrala, ale bolo to prazdne. To bolo okolo polnoci. Neskor sa par ludi nazbieralo, ale vsetci len postavali pri bare, fajcili vonku, sedeli. O druhej rano sme na parkete boli len my, stari trapaci. Akoze ja som sa zabavila vyborne, ale normalne mi to prislo luto aj za tych mladych, ked toto je ich mladicky nocny zivot, tak nic moc teda. Ale tak, ako tu spominaju ostatni, dnesni mladi maju asi ine priority a zaujmy a na trapnych diskotekach je aspon kopec miesta pre nas starsich, ked sa tam raz do roka dostaneme 😅

@lucilaines ďakujem, po túto odpoveď som sem dnes prišla 👍😊

anonym_6539e0
1. okt 2025
https://www.youtube.com/watch?v=zI9UR-5R40M

Taka generacia umelcov, ako 80.roky + - , to uz sa nikdy nezopakne a tym padom ani fenomen disko. Ked ide obcas nejaky hit v aute, vybavi sa caro okamihu... miesto, cas, vona vzduchu, hviezdne nebo, ale tak snad aj dnesny wifinovy budu mat nejaku spomienku🤪

lienka9
2. okt 2025
@lucilaines

@lucilaines citim to presne rovnako..ja som tiez chodila rada na diskoteky,niekedy veru aj 2x do tyzdna 🙂

simona_racz
3. okt 2025

Nieje to už v móde. Keď boli rodičia mladí (90-te roky) oni aktívne chodili. Boli všelijaké techno párty, rave párty, a kopec bežných diskoték. Dedinské kulturáky, v mestách aj na troch miestach diskotéka. Dnes je nejaké Ministry v BB, a chodí tam celý región. Čo viem teraz semtam nejaké retro párty, alebo živé hudby v podnikoch, v lete kde sa vonku sedí, počas jarmokov, dni mesta, sú nejaké jednorazové zábavy. Potom už len karnevaly, plesy, bály.

brest9
5. okt 2025

@anonym_autor áno, je to smutné, aj u nás...

lenkalienka321
5. okt 2025

@anonym_autor tak za mňa, kľudne nemuseli byť ani pred 20 rokmi. A pritom som mala svoju partiu a normálne sociálne som fungovala aj fungujem.

vanilka83
5. okt 2025
@anonym_autor

ďakujem za vaše odpovede, ja osobne mám 37 a mali sme stretávku zo strednej a rozmýšľali sme že po večeri by sme niekam vybehli. predsa len som nebola od detí už ani nepamätám. a celkom ma prekvapilo keď sme hľadali podnik že niekam pôjdeme všetko zrušené. tak ma tak zaujalo že kam chodia mladý ľudia. keď som bola ja mlada tak byvali diskotéky na dedinách, v mestách všetko plné... tak že kedy sa to stihlo zmeniť. tak dám asi ozaj len slúchadlá a pôjdem si niekde svoje😀😀😀😀

@anonym_autor u nás v Žilina detto...tak isto všetky podniky kde sa dalo zatancovať zrušili ostal 1 veľký v centre ale ako im to ide a ci tam chodí veľa ľudí ani neviem nechodím tam....mne bolo ľúto aj pred 14 timi rokmi ma nemali zo svadby ani kde uniesť v sobotu aj v tej dobe skapal pes tu to ficalo a aj stále fičí len piatky nakoniec ma museli uniesť do vedľajšieho baru 😅

gab1sol
5. okt 2025

@anonym_autor pochádzam zo Žiliny, teraz žijem v Bratislave a mám 38 rokov. Prvýkrát som bola na diskotéke v 15 so sesternicami. Na takej typickej dedinskej. V meste na diskotéke som bola, no mohla by som to napočítať na prstoch oboch rúk. Nechytilo ma to. Skôr sme vyhľadávali podniky, kde sa dalo pokecať, zabaviť a aj zatancovať, ale status diskotéky to nemalo. Časom som začala preferovať skôr kaviarne a miesta, kde si viem dať dobré vínko. Dnes chodím s partiou občas von, či nejakú firemnú akciu. Ak sa dá, preferujem nejakú peknú viechu. A teda naposledy som zhodnotila, že aj mnoho mladých vyhľadáva skôr niečo takéto. Asi sa zmenili preferencie mladých a skôr chcú niečo iné, komornejšie ako veľké diskotéky. Ale stále vieme nájsť podniky, ktoré síce nie sú diskotéky, ale dá sa tam zatancovať.

gab1sol
5. okt 2025
@vanilka83

@anonym_autor u nás v Žilina detto...tak isto všetky podniky kde sa dalo zatancovať zrušili ostal 1 veľký v centre ale ako im to ide a ci tam chodí veľa ľudí ani neviem nechodím tam....mne bolo ľúto aj pred 14 timi rokmi ma nemali zo svadby ani kde uniesť v sobotu aj v tej dobe skapal pes tu to ficalo a aj stále fičí len piatky nakoniec ma museli uniesť do vedľajšieho baru 😅

@vanilka83 mňa v 2014 uniesli v sobotu do Bostonu (či ako sa to volalo) na Marianskom námestí. Svadbu sme mali v Slovakii, tak som ďaleko nechcela ísť. Ale za čias strednej školy sme chodili do Nosorožca, tam to žilo a po určitej hodine už aj tancovalo… 😁 Ale to bolo dávno. 😂

anonym_40d8d3
5. okt 2025

Mladez na to nie je zvyknuta, preto... mladi ludia radsej sedia doma, alebo riesia siete, vylety, dovolneky... pripadne nejaka skupina posedavanie s malej skupine. Chod diskoteky je dnes podla mna financne narocny, a aby boli praznde = nema to vyznam. Tie co su sa realne stali vraj drogovymi brlohami. Cize sa tam aj mladi boja chodit. Zase keby tam lietali razie, tak tiez tam nie je ziadna zabava.
U nas dedinske parties, oldies a tak idu... ale mladych treba na to "rozkokosit" a viac namahy vynalozit, aby napr. zacali sa zabavat a potom ich to aj bavi. Podla mna sa aj hanbia trochu :DDD moja generacia, ak rodicia dovolili poskakovala na diskach 15+rocna, vela deti chodilo viac aj s rodicmi po kadejakych takych tanecnych akciach, zabavach, ci rodinych dedinstkych... a aj do dnes.. tam su. Moj otec s kamosmi na diskoteky chodil hadam aj ako 50rocni a zabavili aj cely podnik :D je to aj o tom ako si kto co vie uzivat, niekto bude len somrat, iny si najde zabavu vsade kde sa da :D Raz ide partia na disku, ide sa, poskace sa a nabuduce ideme na chatu a turistiku :D Nie necitime sa ako uchylni 40tnici.. uchylni su ti, co sedia cele dni s telefonmi v ruke a tvaria sa aky maju skveli spolocensky zivot, lebo tym 200kamosom na FB polajkuju prispevky, ale nevideli sa realne roky :D

fineta
5. okt 2025

Pretože sa nájdu medzi slušnými mladými ľuďmi aj takí, ktorí sa nevedia baviť a robia tam bordel. Máloktorý usporiadateľ chce mať opletačky a problémy so zákonom, zničený majetkom a podobne. Navyše SBS platiť - náklady naviac, bez toho to už nejde. To nie ako kedysi, to boli akcie a hlavne bez nástrah tejto doby. Teraz si niekto zle čo i len pohľad od iného vysvetlí a už sa chce biť. 😵‍💫 Diskotéky sú akurát pre strach.

karolina196
5. okt 2025

@anonym_autor Áno,je to tak.Upadlo to.Mám 40 a nedávno sme s kamoškou vymysleli,že si pojdeme zaspomínať na "disco" a ostali sme prekvapené,že o 02:00 záverečná.A to nevravím,že v niektorých mestách sa podniky v týždni zatvárajú o 22:00h,takže ani posedieť sa nedá kde poriadne.Ja som nebola nejaká brutál párty žena,ale rada som sa vybláznila tancom na diskotéke,ak už som mala možnosť ísť ako mladá.Dnešné decká celkovo žijú iný život,mám pocit,že je to horšie ako kedysi.Keby posadíme 20 mladých za jeden stol a zoberieme im mobili a povedali by sme,tak sa bavte,neviem čo by sa dialo. 😅

marsmykkok
5. okt 2025

Lebo mladí radšej miesto toho aby išli na diskotéky si pokecajú večer s AI alebo s kamarátom cez chat... Nejako to osobné stretávanie mizne a presne aj na tomto to vidno, že diskotéky postupne miznú z miest.

anonym_fd0cef
5. okt 2025
@anonym_37b4d2

@anjelicek26 čo ty vieš, čo všetko robí a ty o tom ani nemusíš vedieť, je dospelá a celkom divné, že máš medzi najmladším a najstarším dieťaťom vekový rozdiel 18 rokov 🤦.

@anonym_autor mne to vyhovuje, nikdy som nebola toho zástancom.

@anonym_37b4d2 čo teba je do toho koľko má kto vekový rozdiel medzi deťmi? Drzá si keď si dovoľuješ komentovať niekoho súkromie a životné rozhodnutia, spôsob života. Hrdinka.

daarling
5. okt 2025

Zamýšľam sa nad tým často. Priznávam sa ze na zábavy som chodila cca od 16 rokov. Každú jednu sobotu bola niekde zábava na dedine v kulturaku, keď nebola v u nás na dedine tak bola vedľa, alebo ďalej troška, jednoducho Každú sobotu sme niekde boli. Posledné roky to už vymizlo. Akože kluby fungujú stále, aj keď často čítam sťažnosti že ľuďom vadí ruch. A konkrétne u nás tieto okolité dediny , všetky poprerabali kulturne domy, takže už nikto nedovolí v nich robiť zábavy.
No ja ďakujem za tu dobu ked to fungovalo,pekné spomienky mám z toho obdobia, nemyslím ze sme robili neviem aké zle veci, ale fakt to bola pecka stretnúť sa v sobotu a žiť až do bieleho rána ruka hore. Celý týždeň sme sa tešili na sobotu.

Som sa troška nechala uniesť pri tomto príspevku, ale fakt často na to obdobie spomínam ako bolo super.

simca06022011
5. okt 2025
@karolina196

@anonym_autor Áno,je to tak.Upadlo to.Mám 40 a nedávno sme s kamoškou vymysleli,že si pojdeme zaspomínať na "disco" a ostali sme prekvapené,že o 02:00 záverečná.A to nevravím,že v niektorých mestách sa podniky v týždni zatvárajú o 22:00h,takže ani posedieť sa nedá kde poriadne.Ja som nebola nejaká brutál párty žena,ale rada som sa vybláznila tancom na diskotéke,ak už som mala možnosť ísť ako mladá.Dnešné decká celkovo žijú iný život,mám pocit,že je to horšie ako kedysi.Keby posadíme 20 mladých za jeden stol a zoberieme im mobili a povedali by sme,tak sa bavte,neviem čo by sa dialo. 😅

@karolina196 tie otváracie hodiny sú strašne ale ono to je hlavne mestami/obcami a obyvateľmi tam... lebo ľudia čo.sa nastahuju pomaly na námestie maju problém strpieť hluk 😂✌️ však nechcem hluk nesťažujem sa do draheho.bytu v centre kde mam x barov na kope... zrazu je problém hudba, zabava..
My sme sa smial, ze mame halu a diskotéky žiadne spravíme ked nepojde biznis nieco takéto 😂 a co okolo Haly vyrástla za pár rokov rezidencna stvrt s bytíkmi... ved by sa tu zbláznili obyvatelia 😏 to max nejaký obchodík a kaviarnička do 22hej. Ani DJ a pod uz nie su co bývalo ze sme ťahali do rána bieleho ( a to teda ja som nejak veľmi nevymetala diskoteky). Vysokoškolské diskotéky tu boli.v celom.meste známe.. to.by na zaujímalo ci este maju nieco študenti takéto...

mon29
5. okt 2025
@oliviakatka

Občas mi vybehnú fotky z diskoték, akurát som minule hovorila, že úplne z diskoték vymizla kategória 18-25 (resp. aj mladších 😃) zato ľudia 35-45 idú bomby ako 'za mlada'🕺🏻👏🏼

@oliviakatka to je za vekova skupina milenianov, co vyrastali na diskoteke, ponocovani, cigaretach a alkohole😅aspon teda vacsina😆

simca06022011
5. okt 2025
@mon29

@oliviakatka to je za vekova skupina milenianov, co vyrastali na diskoteke, ponocovani, cigaretach a alkohole😅aspon teda vacsina😆

@mon29 ale zase tak ako vedeli ťahať diskotéky tak aj napr. nočné brigády v pekarnach do rána a ráno do školy... 😉 aspoň teda mi zo začiatku určite 😁
kdeže by to rodičia dnešní predychali pri stredoškolakoch uz 😏 cize aj to moze byt bo veci... menej sa chodia baviť mladí = lebo rodicia to nepodporujú... nedovolia... boja sa... atd

blackcat8885
6. okt 2025

Ani u nás nie je diskotéka už roky. Ja tu bývam 8r ale muž celý život a tiež hovoril ze už dávno tu nie sú že kde chodia puberťaci dnes. Neviem ani po baroch veľmi nechodia u nás ich je mimimum
Pred 20r sme teda chodili ale to bolo veľmi dávno 😂

mon29
6. okt 2025
@simca06022011

@mon29 ale zase tak ako vedeli ťahať diskotéky tak aj napr. nočné brigády v pekarnach do rána a ráno do školy... 😉 aspoň teda mi zo začiatku určite 😁
kdeže by to rodičia dnešní predychali pri stredoškolakoch uz 😏 cize aj to moze byt bo veci... menej sa chodia baviť mladí = lebo rodicia to nepodporujú... nedovolia... boja sa... atd

@simca06022011 😆presne, kolkokrat sme sli na brigadu, do prace ci do skoly rovno z diskoteky este s peciatkou na ruke🤣 to dnesna mladaz by rozdychavala tri dni😆

oblecenie99
6. okt 2025

Zdá sa mi, že už ani "za mojich mladých čias" (mám 35) sa to už nevolala diskotéka, malo to honosnejsi 😅 názov podľa tematiky (Oldies párty, Retro párty, Ibiza párty). A čo si spomínam z výšky (Košice), tak sa nehovorilo, že ideš na diskotéku, ale že ideme do Ibizy (tak sa to tuším volalo, okolo Tip Topu ak sa dobre pamätám), Jazzu a pod. Bolo ešte jedno miesto na tom dvore, kde je teraz aj Grange burger, Hacienda či Pizza Peppes, možno je tu niekto z KE, kto si spomenie na názov podniku, ja si neviem spomenúť ani za svet 😃).

Podľa mňa sa to vytráca, mladých to nezaujíma.. ani vysedávanie v baroch a pod. Ja ich vlastne ani nikde nevidím 😶 Prešlo leto, bývame v centre mesta a bolo ticho. Nevidím ich v skupine, že by išli niekam vyraziť a posedieť si. Zrejme chodia, možno sa stretávajú skôr doma u niekoho.. mladších pubertiakov sem tam aj hej, ale takých mladých 18 plus ani nie..

Prišlo to covidom, sociálnymi sieťami, AI a spol. Nemáme sa prečo čudovať. Alebo aj toto len proste "vyšlo z módy", ako hovorí môj otec.

Mňa mrzia plesy, kedysi boli u našich aj v dedinách také lepšie, toto mi trochu chýba... Keby sme aj niekde išli s mužom na taký ples, tak by sme už nenaškriabali partiu, všetci sú preč, alebo ich to už nebaví 🤷 a dvaja nepôjdeme, tak nechodíme ani my. Podľa mňa by to už nebavilo ani môjho muža.

yanni
6. okt 2025
@anonym_6539e0

@anonym_46ede4 aj ty si prezitok a tvoje dnesne videnie sveta, disco generacia ma aspon na co spominat...🌞🌞🌞

@anonym_6539e0 áno, prežitok určite nie ale dnešná mládež sa nevie baviť. Len mobily v rukách a checkuju stále fb, insta & co. Tiež hudba, rytmus, texty nie sú už take melodické. Ja keď doma pustím nieco staré, tak baby trsaju o 106. Pri tom, čo teraz aktuálne beží, veľmi malo. Moje krpane už teraz chodia na disco, organizovane mládežníckym klubom. Viem si predstaviť, že keď budú staršie, ak bude príležitosť, budú chcieť ist aj na riadnu disco. Ak dovtedy nezmiznu. Ale u nás v každej zapadnutej dedine na kazdu príležitosť sa niečo organizuje. Ani do veľkomesta nám netreba ist.

yanni
6. okt 2025
@oblecenie99

Zdá sa mi, že už ani "za mojich mladých čias" (mám 35) sa to už nevolala diskotéka, malo to honosnejsi 😅 názov podľa tematiky (Oldies párty, Retro párty, Ibiza párty). A čo si spomínam z výšky (Košice), tak sa nehovorilo, že ideš na diskotéku, ale že ideme do Ibizy (tak sa to tuším volalo, okolo Tip Topu ak sa dobre pamätám), Jazzu a pod. Bolo ešte jedno miesto na tom dvore, kde je teraz aj Grange burger, Hacienda či Pizza Peppes, možno je tu niekto z KE, kto si spomenie na názov podniku, ja si neviem spomenúť ani za svet 😃).

Podľa mňa sa to vytráca, mladých to nezaujíma.. ani vysedávanie v baroch a pod. Ja ich vlastne ani nikde nevidím 😶 Prešlo leto, bývame v centre mesta a bolo ticho. Nevidím ich v skupine, že by išli niekam vyraziť a posedieť si. Zrejme chodia, možno sa stretávajú skôr doma u niekoho.. mladších pubertiakov sem tam aj hej, ale takých mladých 18 plus ani nie..

Prišlo to covidom, sociálnymi sieťami, AI a spol. Nemáme sa prečo čudovať. Alebo aj toto len proste "vyšlo z módy", ako hovorí môj otec.

Mňa mrzia plesy, kedysi boli u našich aj v dedinách také lepšie, toto mi trochu chýba... Keby sme aj niekde išli s mužom na taký ples, tak by sme už nenaškriabali partiu, všetci sú preč, alebo ich to už nebaví 🤷 a dvaja nepôjdeme, tak nechodíme ani my. Podľa mňa by to už nebavilo ani môjho muža.

@oblecenie99 ja milujem after work party. Bolo to aj daleko pred covidom, Covid to prežilo a organizujú sa naďalej. Ja som s kamoskou často chodila. Kľudne by som aj teraz išla, keby som nemusela každý piatok deti vyvážať po tréningoch. To je all in one. Bar, disco, kecacky. Aj trsalo sa, aj popili, a ani hladní sme neostali. A čo je na tom najlepšie, stretnú sa tam fakt všetky vekové kategórie: od mladých 18 po seniorov tesne pre dôchodkom.