icon

18 mesačné dieťa náhle bezdôvodne plače

pampeliska11
3. apr 2017

Ahojte. potrebovala by som poradiť, ak by nejaká maminka mala skúsenosť bolo by to fajn. Mám dcérku, nedávno mala rok a pol. vyšše týždňa sa mi raz do dňa náhle hystericky rozplače. úplne bez dovodu, buď pozerá rozprávky, alebo sa hrá, alebo len tak sedí na mne,,, hocico... proste akoby ju preplo a z ničoho nič rev, ale taký naozaj silný plač a musím ju vziať na ruky a uťešovať.. trvá to tak 5 min... stávalo sa to raz do dňa ..včera vobec, ale dnes 3x ... ešte nevie dobre rozprávať, takže keď sa jej opýtam čo ju bolí, alebo čo sa deje, tak jasné že nič nepovie a plače.. ušká som jej stláčala, či to nie sú uši a to nie...tak neviem.. bývame v CZ a pred 10 dňami sme boli na povinnom očkovaní proti spalničkám. Neviem ako je to slovensky. máte niekto skúsenosť ? bojím sa o ňu. Vyzerá to akoby ju náhle niečo veľmi zaolelo.. Mama mi dnes povedala, že keď sa to stalo trepala nožičkami keď plakala.

moni244
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
4. apr 2017

@moni244 Menej časté: lymfadenopatia

Poruchy imunitného systému:

Zriedkavé: alergické reakcie

Poruchy metabolizmu a výživy:

Menej časté: anorexia

Psychické poruchy:

Menej časté: nervozita, abnormálny plač, insomnia

Poruchy nervového systému:

Zriedkavé: febrilné kŕče

sasa1310
4. apr 2017

@moni244 trapná si ty, a nielen tu. Ale budiš, sme trapní, ale iba v tomto príspevku.
Akurát, že na teba nemáme. To tu nemá nik. Sa smejem, jak už všetkým lezieš na nervy a všade sa strkáš a presadzuješ ten tvoj názor 🙂
Stačí si vyhľadať tých tvojich 13977 príspevkov čo tu máš a spraví si každý sám obraz o tebe
PAPA:

moni244
4. apr 2017

@sasa1310 😀 ja presadzujem nazor 😀 tak teraz si ma pobavila, nie, tebe uz ani odbornik nepomoze

sasa1310
4. apr 2017

@moni244 nie, vôbec. Ty nemudruješ v každom blogu, najmúdrejšia a zosmiešňuješ mnohé. Však, ale to som asi paranoidná, že všade kde po čase nakuknem, nájdem teba.
Hold dievča, je mi ťa fakt ľúto. Môžeš písať čo chceš, viem, že ty za to v podstate nemôžeš

moni244
4. apr 2017

@sasa1310 😀 aj ty si zaockovana, vsak? A toto je neziaduci ucinok 😀 vidis vsetko lepsie ako clovek sam 😀

prevenar
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
4. apr 2017

@moni244 nie, ja žijem skutočným životom, nie ako ty. Bez modrého koníka by si zahynula, lebo by asi po tebe ani pes neštekol

moni244
4. apr 2017

@sasa1310 😀 no daj este nieco, pekne sa strapnujes

sasa1310
4. apr 2017

@moni244 ano, jasne. isto máš takéto ako ja rozrobené aktuálne na MK viac.
Pa, mňa nezaťahuj do tvojich problémov zdravotných

moni244
4. apr 2017

@sasa1310 😀 jediny clovek zo zdravotnym problem si tu ty, len neviem, neviem, ci ta este niekto vylieci

pampeliska11
autor
4. apr 2017

Baby dost. Ja som chcela nazory mamiciek ktore maju skusenost s takym niecim. Ked som sa tu docitala ze to takto zacina a vacsinou je z toho nieco ovela horsie..skoro ma kleplo..som 10 tt tak chcem byt kludna ale toto ma vystrasilo. Mala je sikovna velmi..dufam, ze to tak ostane a ziadna strata reci a zmena chovania sa diat nebudu. Zubky jej chybaju posledne 4 stolicky. Mozno aj to no niekedy si tam strka prsty a dve noci sa zobudila a pytala si "mami pití" inak sa v noci nebudieva ..tak si chcela mozno schladit zubky. Dr som volala. Pytala ci ma opuch rucicky..hovorim ze nie..a ona ze po telefone nevie, ze mam prist, pozrie sa na nu a porozpravame sa. Nemam vraj citat blbosti na nete o autizme a tak.Mam skvelu dr. Nikdy mi nic nenutila a je ochotna

kluska
4. apr 2017

ak malu ockovali pred tyzdnom a sama matka dava mozny suvis daneho problemu s ockovanim, tak je dost pravdepodobne, ze je to ockovanim. Ja verim na siesty zmysel matiek, vacsina matiek, ktore maju dieta poskodene ockovanim, davaju poskodenie do suvisu s ockovanim uz od zaciatku, lebo len sama matka vie, ze ked dieta bolo ok a po ockovani sa zmenilo, ze to nejaky ten suvis ma. Neutisajuci plac to podla mna nie je, lebo by plakala hodiny a to je uz taky rev a nie plac, ale toto vyzera ako nejaka lahsia forma poskodenia mozgu, nechyta sa za hlavicku? neboli ju? keby nebola na tom ockovani, apropo na ockovani 3 zivymi virusmy, co je dost pre tak male telicko, tak by som si myslela, ze je to so zubkov napr, ze ju nahle zaboli. Ale nenahovarajme si, vakcina, specialne MMR obsahuje toho dost, aby dieta poskodila. Autorke drzim palce, skus detox nejaky po ockovani, vela vela vitaminu c, chlorelu mozno.

senta_sofia
4. apr 2017

@sasa1310 v pribalovom letaku sa uvadza len neobvykly plac, nie neutichajuci plac. Uz som tu naznacila,ze ten sa pouziva v suvislosti s encefalitickym placom,co je plac na uplne inom podklade.
A nie,nepride mi to divne, netrpim paranojou, ak matka napise,ze dieta sa utisi a neudava ziadne ine priznaky,ani ze by sa jej nieco nezdalo,ze nechodi,neteplotuje, je apaticke alebo podobne,nemam dovod robit paniku. Samozrejme,da sa upozornit aj na tento suvis,ale nie tvrdit,ze to ma 100% povod v ockovani.

kluska
4. apr 2017

a citat treba, prave preto aby si vedela do coho ides, ved este malu cakaju aj ine ockovania, mozes sa rozhodnut ci jej das este alebo nie a ci zaockujes aj druhe dieta. mne sa nepaci, ze preboha ved nebudem to citat, nebudem sa stresovat, zaockujem a budem sa modlit, aby vsetko bolo ok.. zodpovedny za dieta nie su doktori, ale rodicia bohuzial

pampeliska11
autor
4. apr 2017

Verim, ze ako to prislo, tak to aj odide. Nie nechyta sa za hlavicku. Len place.. Ale vyzera to akoby ju nieco zabolelo len neviem co. Inak je velmi ziva a vesela.. Uz celkom dost aj rozprava. Ale ked sa jej opytam co ju boli asi nevie co to znamena..

sasa1310
4. apr 2017

@senta_sofia pozri sa, dieťa zrazu plače ináč. Každá matka vidí na svojom dieťati, že asi toto nie je také aké bolo predtým. Sama pripomenula vakcínu v prvotnom príspevku.
Nebudem už viac písať, lebo vidím, že niektoré to irituje. Ale je tu priveľa náhod, hlavne, keď sa samotný plač spomína aj v každej vakcíne. Nehovoriac o tom, bohužiaľ tam napíšu, len "omrvinky". Pre niektorých e to náhoda a nemá to s tým nič spoločné. Tí, ktorí toto zažili, už vedia svoje

sasa1310
4. apr 2017

@pampeliska11 a spánok sa nezmenil? Spinká v noci dobre, či sa viac budí?

pampeliska11
autor
4. apr 2017

Presne. Tiez si nemyslim, ze je na mieste tvrdit, ze je to 100% ockovanie a bude to eate horsie. Ja som vahala nad ockovanim a nakoniec aom aa eozhodla len pre povinne. Kedze na nasom sidlialu v CB zomrelo neockovane dieta na cierny kasel. Stat sa moze hocico, ci je dieta ockovane alebo nie.

pampeliska11
autor
4. apr 2017

Ona spinka od 2 mesiaca cele noci.. To sa nezmenilo. Akurat pred 2 dnami si v noci vypytala vodicku a spala dalej.

pampeliska11
autor
4. apr 2017

Viete ma pravdu. Preco by som to mala citat, ked som aj tak rozhodnuta ockovat povinne ockovania. Ked sa nieco stane aj tak tomu nezabranim a citat to budem, az keby sa nieco stalo.. Dovtedy sa nemienim stresovat.. Tiez si neockovacie matky necitaju clanky ako zomreli neockovane deti kvoli neockovanej chorobe. Bat sa budeme vzdy.

lenka_21
4. apr 2017

@sasa1310 @prevenar
@pampeliska11 Nuz mozem tak trosku ukludnit...mam 4 rocnu dcerku a ta spusti hystericky plac z nicoho nic a taky, ze vsetko mi pada z ruky a letim. Teraz uz ked vie rozpravat, tak aspon z nej vydolujem co sa stalo... ale musim ju niekedy aj 10-20 minut ukludnovat...
Napriklad pozera rozpravku, zbada mravca a rev. Hra sa a zbada muchu a rev... donedavna ked sa jej niekto prihovoril na ihrisku tak spustila tiez nenormalny rev... Tieto hysterie zacali ked uz zacala viac vnimat... teraz sa to uz zlepsuje, ucim ju, aby vzdy prisla za mnou a povedala co sa deje, namiesto toho, aby spustila krik. Netvrdim, ze to netreba trosku sledovat, ale mozno to bude len toto 😉

@sasa1310 @prevenar co sa tyka ockovania, to necham na zvazenie kazdeho rodica...ale na druhej strane sme sa o tom minule bavili s pediatrickou. Ona nie je "nasilny" typ na ockovanie, takze ked niekto povie nie, porozprava sa s nim, poznaci a respektuje. Mala tam mamicku, ktora prisla a povedala, ze nechce dat dieta ockovat. Porozpravali sa o tom, ona povedala dobre v poriadku. Po cca 2 tyzdnoch dietatko dostalo epilepticky zachvat 😢 😢 Keby mamicku presvedcila a toto sa stane, tak s tym ma dodnes problemy a mamicka by ju dokonca zivota obvinovala, ze to je kvoli ockovaniu...
Tiez mam priklad mojho maleho, ktoremu kvoli navyku bolo posunute aj ockovanie. Proste v urcitom case zacal robit mostiky a dokazal sa tak prehnut na hlavicke, ze sa nakoniec vedel posuvat. Obehali sme kopeeec lekarov...od neurologie, rehabilacie a neviem co vsetko... Nastastie to bol len zvyk, ako zacal sediet tak vsetko prestalo (nasiel si novu zabavku). Ak by sa mi to stalo po ockovani tak by som sa od strachu zblaznila, ze je to z ockovania... V kazdom pripade netvrdim, ze ockovanie je najlepsia vec na svete a urcite si vsetko treba zvazit, ale nikdy to nie je len jednostranne...

pampeliska11
autor
4. apr 2017

Tak tak baby.. Ani ja nie som za ockovanie ale ani proti. Kazda mama chce pre dieta to najlepsie. Ktora ma v okoli nasledok z ockovania, neda ockovat a ktora ma v okoli umrtie kvoli neockovacej chorobe ockovat da.. Je to tazke.

prevenar
4. apr 2017

@pampeliska11 ahoj, si len v podruci reklamnych kampani na vakciny ..tak ako miliony dalsich, takze neber osobne 🙂 .. ked sa zacnes sustredit na jednoduche fakty , tak zistis, ze vsetko je trochu inak.

jednoduchy fakt - ockovanie nechrani proti nakazeniu. nakazi sa kazdi, ci je , ci nie je ockovani. ockovanie ma zarucit "lepsi priebeh" ochorenia ..nie kazdi tomu veri , ze to zabezpeci 😉

jednoduchy fakt - treba si pozriet oficialne Slovenske statistiky - napriklad EPIS , ze na co sa umiera a v akych poctoch. realita je dobre voditko .

drz sa 🙂

ps. nie je to tazke, ked mat realne informacie.

pampeliska11
autor
4. apr 2017

@prevenar a ty si v podruci kampani proti vakcinam... ako vies na 100% ze vsetk co sa stalo po očkovaní je kvoli tomu.... ja si svoje deti očkovať dám, lebo keby nie sme nikto očkovaný, tak sú tu opat tie choroby ktoré zabíjajú... a áno aj keď to bude mať len lahší priebeh. A už ma stále nepoučuj a nenavnaďuj na to, že som pre svoje dieťa urobila zle.

prevenar
4. apr 2017

@pampeliska11 kampane proti vakcinam neexistuju. kto by ich ako platil a z coho ? zo zisku z nepredaja vakcin ? 🙂

existuju len ockovacie kampane do ktorych leju firmy miliony eur .

"neockovacia kampan" = rodicia vakcinami POSKODENYCH deti ..ano , je ich tak vela.

urobis, ako myslis , je to tvoje dieta .

vsetko dobre.

pampeliska11
autor
4. apr 2017

@prevenar 👏

senta_sofia
4. apr 2017

...lebo tie 2% dane,na ktorych sa prizivuje obcianske zdruzenie Sloboda v ockovani, nie je financovanie

lalinko2010
4. apr 2017

@prevenar čo spravíš ak tvoje dieťa - dospelé, bude chcieť vycestovať do krajiny kde je povinné očkovanie nedovolíš mu to?

senta_sofia
4. apr 2017

@lalinko2010 zaplati pokutu,nevies? 😀